2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Minden hülyének van egy saját receptje, szóval: Pizza

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzávalók:

~150g zabliszt (ízlés szerint, de én allegiás vagyok a búzára, amiből évente több tonnát termesztetek)
~150g tojás (ez hozzávetőlegesen 4 közepes tolyás, kezeld rugalmasan a tömegét)
~150g víz (csapvíz, vagy amit meg akarsz inni, felőlem lehet artézi kútvíz is, csak ne szikvíz)
~150g sűrített paradicsom (ha van türelmed, jó az eredeti paradicsomlé, csak azt sokkal tovább kell forralni)
~150g darálthús/gomba (ízlés szerint, hogy ez pontosan mi, én már csicseriborsóval is kipróbáltam)
~150g sajt (ízlések és allegiák szerint nyilván lehet laktózmentes, vagy növényi alapú...)
... Errr... Sikerült megjegyezni ezt a hihetetlenül bonyolult mennyiségi előírást...?
- 2x1 kávéskanál só
- 2x1 kávéskanál csilipaprika örlemény (ha van igazi nyers csilipaprikád, akkor tudod, hogy abból mennyi...)
- 2x1 teáskanál "görög fűszerkeverék" (keresd meg valahol, vagy ha értesz hozzá, akkor improvizálj...)

Tészta:
Összekütyulsz minden hozzávalót (a fenti listából az első 3 + a felsorolt fűszerek fele: igen, fűszerek a tésztába, ezért 2x minden fűszer...) egy habkeverővel, majd ~220 fokra előmelegített, légkeveréses, gőzölős sütőben sütni kezded. (Közben tovább lépsz, míg ez sül.) Állítsd be ~20 perces időzítőt.

Feltét:
Összekutyulod a maradékot, tehát a fűszereket (az összes felét) és a húst/gombát (ha sűrített paradicsom, akkor ~150g vízzel hígítsd, ha eredeti lé, akkor siess, mert sokat el kel forralni a vizéből, mire kész a tészta). A húst/gombát/akármit pirítsd meg (sertéshús alá nem kell plusz zsiradák, baromfi és gomba alá csak egy kevés). Ezt főzd össze a paradicsommal (pirítás után), míg sül a tészta (forrald el a víz egy részét).

Ha lejárt az első 20 perc...

SOS: A tészta megkelt, pedig nem adtunk hozzá élesztőt és/vagy sütőport?!?! :U
Owww... Weee.... :))
Csapkodd egyenesre egy villával szurkával és/vagy kanállal csapkodva. Ez ilyen, ha zabból és sok tolyásból van... (Ki találta ki a sütöport? Minek ide élesztő? Már így is túlkelt! :DD)

Öntsd rá a ragut a tésztára és szórj rá reszelt sajtot, tedd vissza ~15 percre a sütőbe.

Lejárt a 15 perc? Vedd ki és várj még 15-öt, majd két tányér segítségével fordítsd át egyre, húzd le a hátáról a sütőpapírt, tedd rá a másik tányért, fordítsd át ismét, és szeleteld fel (csak ne 4-től több felé, mert 4-nél többet nem bírsz megenni!!! :D).

Extra instrukció: Ne légy túl lusta! Ha terelőlapátot formálsz a kezeddel a pizza-forma körül, miközben a sajtot szórod, akkor ~95% fedettséget is el tudsz érni, nem lesz üresen maradt tészta.

Hozzászólások

(#1) PSti


PSti
tag

Jól néz ki! :K

(#2) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Ha unod a zablisztet, próbálkozhatsz a túró - tojás pizza alappal is.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#3) zoo8800


zoo8800
veterán

Jól néz ki, de én az eredeti recept híve vagyok. Papírvékony tésztából, kemencében sütve az igazi.

"tolyásból" :DD

rip and tear, until it is done

(#4) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Pizza, ahh barmikor jöhet! :) Jo étvágyat!

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#5) JoeYi


JoeYi
őstag

enném

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.