2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

WP 10 hiányosságok.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy rövid szösszenet csak arról, hogy az általam nem éppen szimpatizált rendszer milyen hiányosságokkal küzd, amiket a rövid "kapcsolatunkban" tapasztaltam.

Szolgáltatónál nyilván ügyfeleknek adunk el ilyeneket is, most konkrétan WP 10-es Lumia 550-ről van szó.
Alapelvárás, hogy a régi telefonról a neveket mentsük át. Eddig ezzel a WP 8.1 alatt nem volt gond, mert mehettett minden a SIM-re onnan meg csak 1 sima Import és ott is virítanak a nevek.

Ezen a csoda rendszeren / telefonon viszont az importálás nem lehetséges bizonyos feltételek esetén, mert ugyan a nevek látszanak, hogy ott vannak, viszont megjelenni nem jelennek meg a kapcsolatokon belül.

A problémát az okozhatja, ha a régi / új telefonon fent van a Viber, mert az annyira belenyúl a kezelt névjegyekbe, hogy a WP ezek után már "biztonsági" okokból nem képes kezelni ezeket a másolt kontaktokat. (Ezt Microsoft területi képviselő mondta, nem én találtam ki).

A lényeg, hogy a régi és az új telóról is törölni kell ezt az appot (What's UP is bekavarhar) és aztán az SD kártyára mentve lehet áthozni a névjegyeket és ezeket már engedi megjeleníteni a telefon.

Azért azt halkan jegyezném meg, hogy ezt 1 területi képviselő, aki naponta ezt a rendszert használja és ismerteti 1 óra alatt tudta kivitelezni az üzletben.

Én pont az ilyen és ehhez hasonló hibák / idegesítő hiányosságok miatt nem vennék sem magamnak és másnak sem WP-s telefont.
Arról már nem is beszélve, hogy az alsó - közép kategóriában a WP 10 úgy laggol mint az állat. Szóval már a Smooth menü sem lehet érv mellette.

Remélem azért valakinek ez a kis megjegyzés hasznos lehet, ha ilyen telót / rendszert vesz és nem sikerül elsőre megjelníteni a neveket.

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Jaj neked. Mit fogsz te ezért itt kapni... :B

Words cannot express how much i don't care

(#2) Thome


Thome
(PH! kedvence)

Én most szakítottam a Lumia 930-cal (W10), elegem lett az idegesítő featureiből, átnyergeltem az egyetlen alternatívára androidon ami van, az a Xiaomi.

Viszont egy dolog nagyon el volt rajta találva. a billentyűzet (+ swipe), illetve a böngésző felhasználói felülete, meg ha már itt tartunk, úgy az egész rendszer bejött a felületet tekintve. :DDD
Csak néhol feleslegesen volt túlbonyolítva.

Bánat

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Wm10 nem jó még csúcsmodellen sem. Az alap rendszer elmegy, de ha külsős átlagos alkalmazásra kerül a sor akkor az M7 keresztben lenyeli. Ilyenkor azzal védekeznek a winfarkasok hogy az Android animálja ezért nem látszik a töltés. De az animálással is hamarabb megnyit egy notesz alkalmazást mint a 950. :O

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#4) Aweriot válasza Klaus Duran (#3) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)

Akkor add el azt a 950-et és vegyél egy telefont ;]

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#5) h3lios válasza Syl (#1) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Várom szeretettel az okosokat. :)

Ez gyakorlatilag 1 félkész rendszer, ahol a felhasználók a béta teszterek és vagy bejön vagy nem. Nem tudok komolyan venni 1 olyan rendszert, ahol nincs lehetőség a SIM kártyára menteni névjegyeket. Csak SD kártyás opció van, akinek meg nincsen az így járt. Nevetséges... Bármelyik 10 éves buta telefon is tudja a megoldást.

Értem én, hogy zárt meg biztonságos, de ilyen áron csak az átlagember szopatása. Tudom senkinek nem tartanak fegyvert a fejéhez, hogy megvegye, de hamár így dönt ne legyen már minden oldalról szopatva.

Az egy dolog, hogy én nem értek hozzá, mert soha nem használtam és nem is fogom. Viszont a 8-on ezeket meg lehetett oldani bug nélkül. Sőt továbbmegyek, a beállításokat is keresve ugyan, de megtaláltam.
Pl. APN, de nem értem minek kell mindent hülye kapcsoló alá rejteni.

De számomra az egész WP és az asztali Windows is hulladék kategóriába megy a 8 után. A 7 ről valszeg soha nem fogok elváltani, ha ez az irány amit ma követnek.

Semmilyen szinten sem logikus mindent alfülek alá rakni és kevesebb mindent mutatni. A YT- esetében is utáltam amikor mindent 1 gomb alá raktak, mert több kattintás lett ugyan az a folyamat. Értem én hogy letisztult, meg material, de rohadtul kényelmetlen a használata.

A sokak által fikázott androidot használom már 6. éve. Az utóbbi 2 telóm abszolút csúcs kategóriás és sosem volt még gondom lefagyással, vagy akadással. Cserében minden adatkezelést pillanatok alatt megoldok és oda mentek el dolgokat ahova én akarok.

Szerk: Mutattak új 650-es Lumiát és az is pofás meg minden, de egy: akad mint az állat. Kettő a 80 ezres várható árához képest nagyon gagyi CPU-t kapott...

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#6) Klaus Duran válasza Aweriot (#4) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Részlet +2év hűség. A telefon tetszik, de jobban tetszene ha a HTC gyártotta volna. Mert akkor nem ilyen ....... rendszerrel adták volna ki.

#5) h3lios Elméletileg Google névjegyzéket is tudja használni. Én lementettem, és bemásoltam a Microsoft fiókba.

És megbántam hogy nem G4-t vettem. De annak meg ronda a hátlapja. Ha lett volna fém hátlap akkor biztos azt vettem volna.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#7) Syl válasza Klaus Duran (#6) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Én is nagy lelkesedéssel ugrottam bele a WP-be az ősszel. 2 éves előfizetés meg minden ahogy kell.
Aztán szépen sorban jöttek a pofonok. És rájöttem, hogy amiket a fórumon írnak a WP-ről az nagyobb és elvakultabb fanboyság, mint amit az iPhone-nal tapasztaltam.
Ha a W10M nem hozza el a beígért kánaánt :U (preview-eket próbáltam, broaf), akkor megy apróra a Lumia én meg vissza Androidra.

Words cannot express how much i don't care

(#8) Aweriot válasza Klaus Duran (#6) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)

Passzold el amíg még ér valamit... :(

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#9) Klaus Duran válasza Aweriot (#8) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Annyiért nem adnám el. Jó lesz az, csak kell pár hónap még neki. Na meg pár hard reset. :DDD

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#10) Воланд


Воланд
(Jómunkásember)

nincs olyan, hogy wp 10.

mi az a "what's up"?

sim kartyara hogyan masoljam azokat a kontaktokat, ahol negy telefonszam, meg harom email cim van? egyaltalan mi a tokomnek taroljak barmit is sim kartyan 2016-ban?

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.