2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Vírus found

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[kép]

Megy haza ez az ember és már jó előre végiggondolta, hogy leül a gép elé, elolvassa a leveleit, megnézi a híreket, a kerékpár alkatrész kereskedés oldalát, pornó oldalt, egy hi-fi fórumot s utoljára még a leveleket. Éppen készítette elő a lakáskulcsot, hogy belép, kinyitja a hűtőt és megnézi van e valami hideg maradék. Volt, töltött káposzta, sárgán virított a fagyott zsír a tetején, félrerakta kanállal.
Visszacsukta a hűtő ajtaját és benne hagyta a kanalat a fazékban.
Bontott egy sört és nyúlt volna a székért, hogy hátrahúzza és leüljön.
Volt valami furcsa a levegőben, valaminek a hiánya, nem volt ott a monitor, de a gép sem és semmi, egér sem billentyűzet és a hangfalak is eltűntek.
Önkéntelenül fordult minden irányban, keresve hátha talál valami logikai megoldást, hogy azért...
De miért?
Érthetetlen, kiszámíthatatlan, már rég letölthette volna a leveleit és belekortyolt volna a sörbe is. De most itt áll tanácstalanul, kiábrándultan és kétségbeesetten, receptorai még egy utolsó kísérletet tesznek rá, hogy megértse a helyzetet, de végül feladta.
Muszáj volt felhívnia a feleségét.

Voltál itthon? Vagy járt itt valaki? Nem tudod mi történt?
Nincs itt a számítógép!!!
Nem tudod mi van?

-Mi van? Nem nagyon hallom, rossz a vonal. Számla meg nem olcsó, minek fizetünk ennyit ha recseg? Most mondjad, tiszta a vonal.

A számítógép hol van?

-Beraktam mindent az ágyneműtartóba, nyisd fel.

Mi van?

-Mi?

Recseg?

Mit csináltál szívem?

-Ma reggel bemondták a rádióba, hogy péntek 13 van és figyeljünk oda a számítógépes vírusokra, a mai nap megnövekednek az ilyen jellegű támadások.

És?

Beraktam az ágyneműtartóba mindent, ott találod, ne haragudj de annyira féltem, hogy valami baja lesz.
S valóban a számítógép elfektetve, a lap monitor meg becsomagolva ágyneműbe és a feketéllő kábelek sorban.

A történet nem kitalált, megtörtént eset.

Hozzászólások

(#1) zolle


zolle
tag

abba gondolj bele amikor ilyeneket nem a postás csinál, hanem az öltönyös.
és amikor nem rakod bele a hibajavító szalagot a cimkéző gépbe - mert ugye nem bele való - akkor te vagy a hülye, és you should know.
ez a kiakasztó. meg az, hogy úgy beszélnek az informatikussal mint ha a kutyájuk lenne, vagy tán még az sem. milyen világ ez kéremszépen? tessék számolgatni, 1 nap informatikai kiesés mennyi veszteséget jelent neki.. ja.. elég sokat :D naugye.

(#2) tkazmer


tkazmer
addikt

Az a helyzet, hogy iskolai rendszergazda-szerűségként már megszoktam, hogy az user hülye. Ez tény. Ez az eset mondjuk szerintem azért nem mindennapi, de sajnos előfordul, és valóban, még belegondolni is rossz, hogy az ilyen emberek olyan döntéseket hozhatnak, amelyek az egész társadalomra nézve irányadóak lehetnek.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#3) sh4d0w


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Szerintem kicsit túlliheged, guga. A cselekvéssorozat csupán jó szándékú volt és csak és kizárólag arra irányult, hogy megvédje a számítógépet - a maga módján, nem pedig arra, hogy kiszúrjon a számítógép gazdijával. Azt kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb gondod. Ahogyan nem mindenki ért a gyógyításhoz, a repüléshez, vagy éppen az autóvezetéshez, ugyanúgy nem érthet mindenki a számítógéphez. Ettől még az, aki ezt csinálta, teljesen tisztességesen és korrektül elvégezheti a maga dolgát.

[Szerkesztve]

https://www.coreinfinity.tech

(#4) kefete válasza sh4d0w (#3) üzenetére


kefete
tag

Ez teljesen igaz, pl. anyám se sokat ért a géphez, csak netezik meg játszik rajta. Én jobban értek hozzá, de én sose fogok tudni olyan piskótát, túrós lepényt, mézes krémest sütni, mint ő. :)

-= Répahegesztő kisiparos =-

(#5) azbest


azbest
félisten

Azt hiszem a tudatlan usernél csak a gondolkodó user a durvább :D
Előtte azért megkérdezhetett volna :)

Az igaz hogy nem mindenki orvos, de aki nem orvos az általában nem akar műteni :DDD
Szóval inkább az a bibi, hogy azt hiszik az emberek, hogy velünk született tulajdonság a számítógép és a programjainak a kezelésének képessége. Fel sem merül sokakban utánnaolvasni vagy tanulni, mielőtt számítógép elé ülnének... és vannak durvább esetek is... amikor az erős user foglalatostól letépi a processzor hűtőt, mert fel sem merül benne hogy ki kellene nyitni egy kallantyút (megtörtént: haverjai mondták hogy néha takarítani kell a hűtést, ő meg ki akarta venni).

A régi szép időben amikor még volt tekintélye a számítógépnek akkor emlékszem az örületbe akartak kergetni az ''IRC-es lányok'', mert minden egyes előugró üzenetnél reflexből blokkoltak és kérdezgették ''mit nyomjak'' (ékes magyar nyelven kiirt szöveg és egyetlen ok gomb esetén is ;] )..
Pár évvel később átbillent a technika a túloldalra, akkor sem olvasták el amit kiir, hanem reflexből ok mindenre... aztán meg csodálkozás hogy miért él önálló életet a gép, miért tüntek el a dokumentumok :))

[Szerkesztve]

(#6) t72killer válasza sh4d0w (#3) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez így igaz, ahogy mondod, viszont aki szgépet VESZ, v DOLGOZIK rajt - neadjisten informatikai kérdésekről DÖNT - az értsen hozzá (ez utóbbi esetben kötelező jelleggel).

Különben nem nagy kunszt laikus szinten megtanulni, hogy egy gép mit eszik és h melyik irányba nem szereti ha simogatják:))

Mivel a gép átlagos háztartási cucc lett, nem is mondom, hogy ez akkora extra tudomány. Jó-jó idős szüleimet már nem fogom ránevelni - lévén náluk a gépírásnál kéne kezdeni, viszont az gyalázat, hogy olyanok (főleg a gyengébbik nem képviselői) akik általános iskolától kezdve egyetemig tanultak számítástechnikát, nem tudják pl hogy netre kötött gép illdomos velejárója a vírusirtó-tűzfal, ill a getbiggerpenis@uvala.com-ról jött e-mail xxx.exe nevű csatolt file-ját nem nyitjuk meg...

Na, az ilyenek miatt csinálnak a phiserek dollármilliárdos hasznot:(

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7) sh4d0w válasza t72killer (#6) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Nem, tévedsz. Attól függetlenül, hogy a számítógép általános használati tárggyá vált, még nem kell és nem is fog mindenki érteni hozzá, ahogyan pl. az autóhoz sem. Aki informatikai döntéshozó, az más tészta, az tényleg értsen hozzá; meg az is, aki kölökkora óta használja - de ez még nem igaz mindenkire.

https://www.coreinfinity.tech

(#8) VladimirR válasza t72killer (#6) üzenetére


VladimirR
nagyúr

ezt egeszen ugy mondod, mintha darabokra tudnad szedni az autodat, osszekeverni a darabokat, majd masnap mukodeskeszre ossze tudnad szerelni

(#9) VladimirR


VladimirR
nagyúr

''Csak abba gondolj bele, hogy ilyen emberek ülnek a postán, hivatalokban és van végzettségük, komoly fizetségük, gyermeket nevelnek, döntenek sorsok felett és rendelkeznek szavazati joggal is''

nem ertem, miert kell valakit lenezni amiatt, mert nem ert a te kedvenc hobbidhoz/munkadhoz, akarmihez
tobb, mint valoszinu, hogy tudnek olyan dolgokat felsorolni, amirol leghalvanyabb sejtesed sincs (reszint pont azert, amiert a pc-hez sem ert mindenki: egy adott szakteruletre vonatkozo kerdes), megsem fordult meg a fejemben sem ez, sem pedig az, hogy emiatt akar egy rosszallo szavam is legyen iranyodba

(#10) Csapi007


Csapi007
veterán

Hello
Vicces. :)
És a feleséged olvasta az utolsó sorokat?

"Csak úgy mondom"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.