2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

SteelSeries Kinzu v1

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

SteelSeries Kinzu Optical (aka. Kinzu v1)

Készítette: [oWn]f4te
Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

Formára szinte WMO, csak néhány milliméterrel kisebb, súlyra is könnyebb 8 g-mal.
Részemről a forma / súly halmazban ezzel gyakorlatilag az élre tör.

A görgő puhábban jár, ha nem is tökéletesen, de azért érezhetően elkülönülnek a fokozatok.

3 (+1 profilváltó) gomb, semmi "extra", ami kell. Meg kell említeni, hogy a gombok viszonylag "nehezen" lenyomhatóak, kell egy kis "plusz" kraft hozzájuk -> jó lenne, ha japán Omron-okkal lenne szerelve.

A kábele lehetne jobb. Braided, amitől elég merev és nehéz lesz. A csupaszítás segítene, de valahogy nincs kedvem ezzel küzdeni.

A talpak követik a manapság divatos 3 nagyobb glide-sémát. A WMO itt jobb a 4 kisebb méretű talppal - kisebb a surlódási együttható. A csúszás sem egy álom, ajánlott új, minőségi teflont szerezni alá. Abból is lehetőleg vékonyabbat, mert a jaffától rendelt glide-okkal (amik amúgy igen jó minőségűek, amellett, hogy olcsóak) használhatatlan volt ingame az alacsony LOD miatt.

A szenzorra (STMicroelectronics VT5366) ráférne egy kis javulás. A sok apró, hirtelen korrigálás (értsd lg vs olyan player, aki tud dodge-olni) elég nehéz vele, pont a beépített hardware-es accel miatt. Erős szokást igényel.
Ez még akkor is érezhető, ha Windows-ban 6/11, EPP off + accelfix is fent van; adott cpi-n a sensitivity-t és cl_mouseAccel-t (Quake III Arena / Quake Live cvar-ok) visszább kell venni, ha hasonló érzékenységet szeretnénk, mint ami korábban volt. Pontos méréseket nem végeztem, de abban sem vagyok egészen biztos, hogy a hardware-es accel görbéje lineáris.

Angle snapping nélkül is talán jobb volna, főleg a pixelshot-ok. Avago ADNS-S3668 belsővel (Razer 3G infra, AS ugyan még mindig van) lenne az igazi számomra.

Ennek ellenére továbbra is ezt fogom használni (800 cpi @ 1000 Hz @ USB 3.0, no driver, FW 2.9.20, Win 6/11, EPP off, MarkC Win7 accelfix), mert hibái ellenére adja.

Fontos: ha Kinzu-d van, soha az életben ne rakd fel az 1.10-es driver-t, mert tele van buggal ÉS flash-eli a ROM-ot, amit aztán már nem tudsz visszacsinálni!

Kinzu v1 driver v1.0.7

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.