2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Tájékoztatás a COVID-19 elleni oltásokkal kapcsolatban - valódi tájékozatás?

Írta: | Kulcsszavak: oltás . tájékoztatás . covid . mrna . pfizer . biontech . sinopharm

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a blog azért íródott (íródik folyamatosan a covid alatt), hogy megmaradjon kordokumentumnak amit tájékoztatásnak hívnak oltás témában.

Én az első órában regisztráltam az oltás weboldalán, nem csak magam miatt, hanem mert nem engedhetem meg magamnak, hogy ezt a nyavalyát esetleg hazahozzam a családtagjaimnak, van elég orvosi problémájuk így is...

A regisztrációról megerősítést én sem kaptam ?digitális Magyarország 2020? de aztán pár héttel később megjött az első üzenet, így legalább megtudtam, hogy érvényes a regisztrációm. Nézzük időrendben, hogy miről is tájékoztattak:

=================================================================================

2021.01.14
Tisztelt Hölgyem/Uram!

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Szóval ekkor már volt oltási terv, amit azóta sem látott senki... Nem, az a 7 soros kis felsorolás amit annak mondanak, az nem oltási terv.

=================================================================================

2021.01.22
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány úgy döntött, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzésen kívül más (orosz és kínai) vakcinák vásárlásáról is tárgyal. Ennek az az oka, hogy a Brüsszel által megrendelt oltóanyagok az eddigi tapasztalatok alapján jóval lassabban érkeznek a szükségesnél. A szállítmányok akadozása több európai országban is tiltakozást váltott ki.

A magyar gyógyszerészeti hatóság eközben két újabb vakcinára (az oxfordi AstraZeneca, valamint az orosz Szputnyik oltóanyagra) adott engedélyt.

Természetesen a legfontosabb alapelv a magyar emberek egészsége. Az orvosok csak olyan vakcinával olthatnak, amelyet a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, és engedélyeznek.

A beérkezett és engedélyezett vakcinákkal hetek óta folyamatosan zajlik az oltási program Magyarországon. Először az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők kaphatnak oltást. Utánuk idősebb honfitársaink, közülük is első körben a 89 év felettiek kaphatják meg a védőoltást.

Az oltással kapcsolatos további fejleményekről értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztató Központ

Na most engedélyeztek két újabb oltást, de ezeknek a lényegéről egy szót sem írnak. Ugye a Pfizer és a BionTech vakcinája az alig pár éve létező mRNA oltás, aminek a kitalálásáért idővel Karikó Katalin véleményem szerint elég rangos díjat fog kapni.

A Sputnyik-V emberi adenovírust (ezek a nátha kórokozói), az AstraTech pedig csimpánz adenovírust használ közvetítőnek, amivel a szervezetbe juttatják a koronavírus alkotórészeit, amikre rá tud mozdulni az immunrendszer, így létrehozva így az antitesteket.

Az oltási tervről továbbra sincs érdemi információ és azt sem tudom, hogy melyik csoportba esek bele a listában mert bár fiatal vagyok, de magas vérnyomásra gyógyszert szedek és arra is hallani, hogy kockázati tényezőnek számít a covid fertőzésnél. Viszont nem tudom mi a valóság, mert nem mondják el...

=================================================================================

2021.01.30
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A következő napokban elkezdődik a regisztráltak oltása. Elsőként legidősebb honfitársaink kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek.

Jövő héttől a háziorvosuk keresi majd őket a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is.

A Brüsszel által rendelt vakcinákból a szükségesnél jóval kevesebb érkezik, ezért a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy több forrásból minél több oltóanyag álljon rendelkezésre.

Az eddig alkalmazott Pfizer és Moderna vakcinák mellett már a brit AstraZeneca, az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinák is megkapták a gyógyszerészeti hatóság engedélyét. Februárban már ezekből is érkeznek nagyobb szállítmányok. A Sinopharm vakcinával már több mint 15 millió embert oltottak be, köztük a szomszédos Szerbiában vajdasági magyarokat is.

A járványt legyőzni csak vakcinával lehet, minden hatásos vakcina jobb a vírusnál.

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

No és megjött a Kínai oltás... Mit is írnak róla? Semmit...
A Kínai oltás a hagyományos technikával készül, élő közegben felszaporított vírust később szaporodásra képtelen állapotba hozzák és ezeket az inaktivált vírusokat adják be, amikre rámozdul az immunrendszer. A dokumentációs és tesztelési kérdésekről nem esik szó a levélben, se arról, hogy ez az oltás milyen körülmények között kapta meg az itthoni engedélyezést.

Megjegyzem, nem vagyok ellene a Sinopharm oltásának se, mert annyira "alapvető" technológiával készül, hogy azt elrontani nem igazán lehet... Szerintem.

=================================================================================

2021.02.10
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Már több mint 300 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Legidősebb honfitársaink mellett most már azon 60 év alatti állampolgárok is megkaphatják az oltást, akik krónikus betegségük miatt különösen kitettek a vírus kockázatának.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult. Az idősotthonokban élők oltása folyamatosan zajlik. Azok, akik idősotthonban élnek, de eddig nem éltek az oltás lehetőségével, az intézmény vezetésénél jelezhetik szándékukat. A saját otthonukban élő legidősebb állampolgárok közül az elmúlt napokban közel 40 ezren kapták meg a vakcinát a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál.

Fontos előrelépés, hogy már négy különböző vakcinatípussal zajlanak az oltások (Pfizer, Moderna, Szputnyik, AstraZeneca). Csak olyan vakcinát lehet alkalmazni, amelyet a magyar gyógyszerészeti hatóságok biztonságosnak és hatékonynak minősítenek és engedélyeznek.

A következő napokban további szállítmányok érkeznek, így egyre gyorsabban zajlik majd az oltási program.

Minden vakcina jobb a vírusnál, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy éljen az oltás lehetőségével.

Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Nagyon jó, de még mindig nem tudom, hogy én mikor kerülhetek sorra... Időközben megtagadták az oltási terv nyilvánosságra hozását, mert "jövőbeli döntések múlnak rajta"... Oké, de ez miért nem probléma a szomszédos országokban? Áhh mindegy...

=================================================================================

2021.02.22
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ettől a héttől kezdve már ötféle vakcina áll rendelkezésre a hazai oltási programban. Már közel félmillió honfitársunk kapott oltást, közülük több mint 200 ezren a másodikat is megkapták.
A járvány még erőteljesen jelen van, de az oltási program előrehaladása lehetővé teszi, hogy konzultációt indítsunk az újraindításról. Most Ön is elmondhatja véleményét az újraindítás legfontosabb kérdéseiről.

A konzultációs kérdőívet az oltási regisztrációnak otthont adó honlapon találja:
https://vakcinainfo.gov.hu

Számítunk véleményére, vegyen Ön is részt a konzultációban!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Marketing email a konzultációról... Az átlagember nem rendelkezik elég ismerettel ilyen döntések meghozatalára, ezt a szakemberekre kellene bízni. Ha nem értesz egyet az itt leírtakkal, akkor kövesd végig a beszélgetéseket az oltással kapcsolatos Facebook cikkek alatt, nagyon nagy sötétség van a fejekben. - amiről a normális tájékoztatás hiánya tehet leginkább.

=================================================================================

2021.02.26
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A tervek szerint húsvétig minden olyan honfitársunk megkaphatja az oltást, aki eddig regisztrált. Ez annak köszönhető, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeztek hazánkba, a következő hetekben pedig továbbiak érkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az uniós országok közül lakosságarányosan Magyarországon áll rendelkezésre a legtöbb oltóanyag.

Magyarországon már ötféle vakcinatípussal zajlanak az oltások. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett már a kínai Sinopharm vakcina is bevethető az oltási programban.

A gyógyszerészeti hatóság szerint a kínai vakcina biztonságos és hatásos. 18 év felett korhatár nélkül, így idős embereknek is adható. Nagy előnye, hogy erőteljes immunválaszt vált ki, így nagy védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Ugyanolyan alapon működik, mint a már jól ismert influenza elleni oltóanyagok. A szomszédos Szerbiában már hetek óta használják, a vajdasági magyarok is nagy számban kaptak ebből a vakcinából.

Az oltási programmal kapcsolatos legújabb fejleményekről a jövőben is tájékoztatást adunk.

Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Itt legalább felületesen említik, hogy miként működik a Kínai oltás. Persze aki nem ismeri az influenza oltások működését, annak ez így nem sok információ. Igaz, mindenkinek ott van a google és rákereshet, de lehetne ezt jobban kommunikálni, csak akarni kellene...

Amúgy, még mindig nem tudom, hogy most akkor melyik csoportba tartozom, mire számítsak. Az is sokatmondó, hogy a miniszterelnök több mint 2.4 millió oltásra regisztráltról beszélt de őt még aznap kijavították, hogy csak 2 millió körül van a regisztráltak száma. Jó kevés szám, így még sokáig velünk fog maradni a covid. Talán ha jobban kommunikálnak, akkor kevesebb vírustagadó meg oltásellenes lenne az országban.

BTW, ugye ezt írták: "Ugyanolyan alapon működik, mint a már jól ismert influenza elleni oltóanyagok." - no de hogy működik a már jól ismert influenza elleni oltás? Nekem rá kellett keresnem - és szerintem másnak is - de amit találtam róla az marha biztató, mert ilyen 50-60% hatékonyságot említenek annál az oltásnál...

=================================================================================

2021.03.03
Szüleim levelet kaptam a tájékoztató központból, benne az oltásra kitöltendő papír, hogy gyorsan menjen az oltás. Ez jó, az idősek úgy is nehezebben férnek hozzá nyomtatási lehetőséghez. Mellette volt szöveges levél is, de érdemi információ nem volt benne.

Vártuk az SMS-t a nagy AstraZeneca-s oltó kampányra, de nem jött. Aztán le is mondták, rendszerszintű (adminisztrációs) problémákra hivatkozva.

=================================================================================

2021.03.07
Megjöttek a hírek, hogy olyan is kapott oltást, aki regisztráció meg minden nélkül odament az oltópontra, amit csak azért tartottak nyitva, hogy aki nem értesül az oltás elmaradásáról, azt azért beoltsák. (megjegyzem, TV, rádió és az összes híroldal is harsogta az elmaradást "összeomlás", meg SMS is jött róla szóval akinek ez se elég tájékoztató, annak nem tudom mi kell még :U )

Azt viszont nem igazán értem, hogy aki tavaly óta nem volt képes regisztrálni se az oltásért online ami két perc alatt megvan, az mi a jó istennek tolta oda a képét oltásért. :W Remélem oltási igazolást nem fog kapni...

=================================================================================

2021.03.10
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Már több mint egymillió honfitársunk kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Lakosságarányosan Magyarország a második legjobban teljesítő ország az Európai Unióban. Hazánkban már közel kétszer annyian kapták meg a vakcinát, mint az európai országokban átlagosan.

Ez annak köszönhető, hogy már ötféle oltóanyagot használunk a hazai oltási programban. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, így az oltási program tovább gyorsul.
Az uniós országok átoltottságáról szóló részletes statisztikát ezen az oldalon találja.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a járványt csak oltással lehet megfékezni. Már 3 millió 30 ezren jelezték, hogy szeretnének élni a lehetőséggel. Kérjük, hogy amennyiben van olyan családtagja, ismerőse, aki még nem regisztrált, biztassa arra, hogy tegye meg. A vakcina életeket ment.

Együtt újra sikerülni fog!

Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Ugye volt az "összeomlás" a hétvégén... Gyanúsan nagy is volt a csönd, gondoltam csak jön valami tájékoztatás, hogy akkor most mi van.

Végül is jött, a mi vagyunk az Unió tökös gyerekei" stílusban, véletlenül se említve a hétvégi problémát...

Szóval azt mondják, hogy már elég sok embert beoltottak. Ennek őszintén örülök, de még mindig nem nyilvános az oltási terv és még mindig fogalmam sincs róla, hogy a családom vagy én mikorra számíthatunk oltásra. Ugye azt mondták, hogy húsvétig minden regisztrált be lesz oltva, de az még a szombati események előtt volt. Szóval ezt majd meglátjuk, de az idő fogy...

Nagyon jó, hogy ezúttal is kiemelték, hogy már 5-féle oltással oltunk, meg tovább gyorsul az oltási program (a végtelenbe és tovább, mint a gazdaság erősödése szövegeknél!). De esetleg elfért volna az a nem részlet kérdés, hogy jelenleg éppen vizsgálja az EU gyógyszerügynökség a Sputnik-V oltást, ha már az Uniót emlegeti a levél. - Remélem nem fog az a kínos helyzet előfordulni, hogy valamiért nem fog megfelelni az orosz oltás, miközben idehaza már oltanak vele. A helyzet hasonló a kínai oltásnál is. Mivel még a beszerzési szerződéseket se hajlandóak kiadni ezekről az oltásokról a "védekezés hátráltatása" címén (ami közröhej tárgya), így csak reménykedhetünk.

=================================================================================

2021.03.13

Ma ugyan nem jött új email, de fejlemények vannak. Csak úgy a semmiből, nyilvánosságra hozzák a Kínai és az Orosz vakcina beszerzési szerződéseit. Most már nem hátráltatja a védekezést a szerződések kiadása? Kb. 3 napja még hátráltatta... Áhh mindegy, logikát ne keressünk.

Közben megtörtént a csoda, szüleimet kiírták Sputnik-V oltásra, mennek is.
Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy most akkor végül is ki vagy milyen betegséggel számít krónikus betegnek. Itt egy cikk a témában: https://telex.hu/velemeny/2021/03/13/oltas-kronikus-beteg-magyarorszag

=================================================================================

2021.03.16

Apukámat beoltották Sputnyik-V oltással. Végre. :K Viszont anyukámat hazaküldték az oltópontról, mert krónikus beteg és neki csak Pfizer vagy Moderna oltás mehet, Sputnyik nem. No anyukám nem azért ment oda, hogy hátha szerencséje lesz, hanem mert a háziorvos odaküldte. Igaz korábban még azt mondák neki, hogy csak az említett két oltást kaphatja, hogy most akkor végülis miért lett odaküldve, azt nem tudjuk.

Az oltóponton meg azt mondták, hogy csak az adott nap reggelén tudják meg, hogy aznap mivel fognak oltani, úgyhogy most várakozunk tovább... Nehéz ez az oltakozás kérdés...

Addig is, mentsd meg Müller Cecíliát a vírusterjesztőktől, a jutalmad egy oltás. :)
https://24.hu/tech/2021/03/14/koronavirus-jarvany-a-videojatek-muller-ceciala-megmentese/

=================================================================================

2021.03.24

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Már több mint 1,7 millió honfitársunk kapott oltást Magyarországon. Hazánk az uniós országok beoltottsági sorrendjében Málta után a második helyen áll. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy jelenleg ötféle vakcinával zajlik az oltás. Az elmúlt napokban két újabb oltóanyagot engedélyezett a magyar gyógyszerészeti hatóság (CoviShield, CanSino vakcinák). Ezekből néhány hét múlva érkezhetnek az első szállítmányok.

A járvány harmadik hulláma erőteljesen terjed. A vírusfertőzés súlyos lefolyásának életkoruknál fogva leginkább az idősek kitettek. Ezért az oltási programban elsőbbséget élveznek. A regisztrált 65 év felettiek 65%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra fognak kerülni.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy idős honfitársaink minél hamarabb megkapják a védettséget. Ennek érdekében minden olyan 65 év feletti állampolgár, aki még nem regisztrált az oltásra, postai úton újra megkapja a regisztrációs lapot. (Interneten is lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.)

Kérjük, amennyiben van olyan családtagja vagy ismerőse, aki még nem regisztrált az oltásra, biztassa arra Ön is, hogy tegye meg! A vakcina életet ment.

Tisztelettel:

Koronavírus Tájékoztatási Központ

Nézzük. Málta teljes népessége 514 ezer fő körül van. Jelenleg beoltottak egy adaggal 151 ezer főt, két adaggal 45 ezer főt, az 9%. Megmondom őszintén, hogy azt 514 ezer vs. hazai 9.77 millió fő lakosság eltérés miatt az összehasonlításnak nem biztos, hogy sok értelme van. Nálunk jelenleg 17.3% és 5% a két oltottsági szám. Ugyanakkor a franciáknál meg már csaknem 7 millió ember kapta meg az első adagot, de közben élnek ott 67 millióan. Ezzel se feltétlen van értelme összehasonlítani a számokat. Mindegy, ez megint marketing, már megszoktuk.

Most ugye jönnek új oltások, de megint itt a szokásos probléma a "tájékoztatással", hogy semmi érdemi infó nincs róluk a levélben. Nem kellene itt sorokat írni róluk, elég lenne egy-egy linket beletenni a levélbe, ami valami ismertető oldalra vezet. De most komolyan, 2021-van, ilyen alapvető dolgok miért nem működnek? Látom mi a szándék ez mögött, hányingerem is van tőle...

Közben ismerősi körben érdekes történetek játszódnak le. Velem egyidős kollégámék beregisztráltak, semmi betegség vagy probléma, erre hívták telefonon és 2 nap múlva mehetnek oltásra. :F Nekem a háziorvosom meg azt mondta, hogy majd május során fogok sorra kerülni, mert annyira sok a krónikus beteg aki még nem kapott oltást... A különbség az, hogy én panelházas környéken lakom, ők pedig családi házas környéken.

Szóval, majd egyszer talán én is oltakozhatom. Ha az égiek és a főni is úgy akarják. :B

=================================================================================

2021.04.01

Időközben a családon átment a covid. Apukámat megviselte, több napon keresztül 38 fok körüli láza volt, de komolyabb tünete szerencsére nem lett. Anyukám 1-2 nap lázzal megúszta, neki a gyorsteszt ki sem mutatta. Nálam a gyorsteszt kimutatta, de nekem meg egy gyenge nátha szintjét se érték el a tüneteim.

Valószínűleg az apukám általa megkapott első sputnik dózisnak köszönhető, hogy ő nincs annyira rosszul, és hogy minket sem viselt meg a fertőzés, mert ugye a vakcinák a fertőzés továbbadását is nagymértékben gátolják.

Viszont akkor most már ráérek oltást kapni... Nem mintha rajtam lenne a sor, nekem még várni kell. :K

=================================================================================

2021.04.06

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Magyarország változatlanul az európai élmezőnyben van a beoltottság terén. A beoltottak száma ezen a héten meghaladja a 2,5 milliót. Ez lehetővé teszi, hogy szigorú biztonsági szabályok mellett megtegyük az első lépéseket az élet fokozatos újraindítása felé. Ennek megfelelően:

- a kijárási tilalom az este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul;

- az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva;

- az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek szigorú szabályok mentén nyitva lehetnek: átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben;

- a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok és a kozmetikák is;

- a vendéglátóhelyeken továbbra is csak elvitelre történő kiszolgálás lehetséges, a vendégek csak az ehhez szükséges időtartamra mehetnek be az éttermekbe;

- az iskolák és az óvodák a pedagógusok oltását követően, április 19-én indulhatnak újra.

Már több mint 3 millió 840 ezren regisztráltak az oltásra. Az oltási terv alapján májusig minden olyan honfitársunk megkaphatja a vakcinát, aki eddig regisztrált.

Addig is vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Lássuk. Kaptunk egy levelet arról, amit minden létező híroldal és TV is lehozott már. Meglett a 2.5 millió első dózis, most jön a megváltás...
Az őszinte véleményem az, hogy pl. az iskolák nyitása el van sietve, főleg most, mikor a brit mutánsnak köszönhetően fiatalok is nagy számban kerülnek korházba. Ne legyen igazam, de ennek a politikai okból fontos újranyitásnak még lesz böjtje. o.O

=================================================================================

2021.04.08

Felhívtak telefonon, most kaptam volna az oltást, ha éppen nem covid karanténban ülnék... No majd egy hónap múlva, annyit kell várni felgyógyulás után az oltással. Szóval, előbb-utóbb lesz itt oltakozás kérem szépen! :)

=================================================================================

2021.04.14

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Folyamatosan nő a beoltottak száma Magyarországon. Már több mint 3 millió honfitársunk kapott vakcinát. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elmúlt héten Magyarországon volt a leggyorsabb az oltási sebesség nemcsak Európában, hanem az egész világon. Ez annak is köszönhető, hogy többféle oltóanyag áll rendelkezésre.

A regisztrált idősek 90 százaléka már kapott oltást. Sok háziorvosi praxisban ezért már minden regisztrált állampolgárt hívnak oltásra, életkortól függetlenül. Oltási sorrendjükről a háziorvosok döntenek. A pedagógusok oltása is zajlik, a köznevelésben dolgozók 80 százaléka már megkapta a vakcinát.

Az elmúlt időszakban újra felerősödtek az oltásellenes hangok. Kérjük, ne hallgassanak rájuk! Minden vakcina hatékony és biztonságos.

Amennyiben van olyan ismerőse, aki még nem regisztrált, kérjük, biztassa arra, hogy tegye meg! Az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Koronavírus Tájékoztatási Központ

Ennek a levélnek az a tárgya, hogy "Már több mint 3 millióan kaptak oltást". Itt jegyezzük meg, hogy nem oltást, hanem az első dózist, ez a lakosság ~30%-a. Ebben a pillanatban kicsit több mint 1.250.000 kapta meg a második dózist is, ha rászámoljuk a két hetet ami kell a védettség kialakulásához, akkor olyan 10%-a védett (teljes körűen) a lakosságnak.

Aztán írnak a pedagógusok oltásáról, hogy már a dolgozók 80%-a megkapta az oltást. Ez itt erős csúsztatás, itt egy részének még biztosan csak az első oltása van meg, a másik részének meg még nem telt le az oltás után kellő 2 hét, hogy kialakuljon a védettség. Végül is, csak kb. minden kormánytól független szervezet és szakember az iskolák nyitásának elhalasztását kérte...

No meg jön egy kis oltásellenesség emlegetés... Már az a csoda, hogy nem írták bele a baloldalt a levélbe. Mondjuk nem is kell, mert jelenleg arra épül az állami kommunikáció, hogy a baloldal oltásellenes, így úgy is mindenki tudja, hogy nem Gödényre gondoltak, hanem az ellenzékre... Esetleg tetszettek volna fellépni az oltásellenes megnyilvánulások ellen, például azzal, hogy beengedik a kormánytól független médiát a kórházakba tudósítani, hogy lássuk a valós helyzetet.
A fiatalokat hogyan akarják meggyőzni az oltások szükségességéről? Mert pl. Müller Cecília megszólalásai a fiatalokhoz legfeljebb mémek formájában jutnak el, Gulyás Gergelyt meg biztosan nem követik...

Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön email arról, hogy mehetünk a telt házas EB meccsre Pesten. :U

=================================================================================

2021.04.21

Jött ma egy SMS, hogy 04.22 16:00-ig foglalhatok egyéni időpontot az eeszt-ben, Sinopharm vakcinára. Azt is írják benne, hogy 3 hónapon belüli fertőzés ténye az kizáró ok.
Ehhez képest a valóság az, hogy már csak 1 hónapot várnak a fertőzés után az oltással, de azt se azért, mert nem lehet oltani frissen a fertőzés után, hanem mert megvan a médettség és nem szükséges ebben az időben.

Egyébként még várjuk családilag a védettség igazolásokat. Akik ismerőseim utánam lettek covidosak vagy oltottak őket, ők már meg is kapták. Igaz aki felgyógyult belőle, neki a 6 hónap helyett alig 2 hónap védettséget igazol a kártyája... Már 1 hónap eltelt mióta az ilyen problémákról beszámolt a hiradó, de úgy látszik még mindig nem sikerült megoldani, hogy pontos adatok kerüljenek az igazolásra. Digitális Magyarország... :W

*időközben még 2x megkaptam ugyanezt az üzenetet...

=================================================================================

2021.04.26

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az oltásellenes csoportok többféle módon folytatják kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.

Ezekből az adatokból jól látható, hogy mindegyik vakcina után kevesebb mint egy százalék a megbetegedések aránya. Ez mutatja, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és véd a fertőzéssel szemben.

Az összesített statisztikákat ezen az oldalon tudja megtekinteni.

Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével! Az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Egészen nevetséges propaganda email érkezett ma. Ugye van ez a kék táblázat az oltások hatékonyságáról, amit gyakorlatilag körberöhögött a szakma és a fél internet is. Ha a szakmaiságát nem is nézzük, az már önmagában árulkodó, hogy az "Összesen" sor 4 cellájából nem mindegyikben sikerült helyesen használni a szum() függvényt, vagy kézzel adták össze a cellákat és ott csúszott hiba a rendszerbe, ami most a nap végén még mindig ott figyel...

A táblázat szakmai problémáit pedig jól összefoglalta Karikó Katalin, őt gondolom nem kell bemutatni az mRNA oltások kapcsán. Ha már ő is kénytelen megszólalni, na akkor ott gáz van!

A levél első részéről nem is érdemes beszélni, csak a szokásos oltásellenes propaganda mantra, most ez az állami narratíva a választásokig.

=================================================================================

2021.04.30

Összeomlás 2.0

SMS-ben jött az értesítés hajnali 3-kor, hogy már lehet regisztrálni online az általam kiválasztott oltópontra. Igaz azt nem írták bele, hogy ma van a pfizeres oltás napja, de látva a híreket egyértelmű lett, hogy miért nem működik a link amit kaptam. Be akartam regisztrálni, mert itt már nem írták, hogy a korábbi fertőzés kizáró ok lenne. ?Talán valami döntéshozó olvassa ezen sorokat? Áhh... :DDD

Szóval ma oltanak a csókossal... Szegény ember meg aki nem bízik a jachtos Petike keleti szerzeményeiben, az menne oltatni magát pfizerrel, állnak is a sorok a kórházak előtt.

No micsoda meglepetés, reggel 7-kor már ledöglött a regisztrációs oldal:
"Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt állították, terheléses támadás érte a vakcinaregisztrációs oldalt. " [link]

Igen, így is lehet mondani, hogy csak a felhasználókra nem számítottak... Olyan ez mint a MÁV, aminek csak két ellensége van, a 4 évszak és az utasok...

Tisztára mint fősulin félévkezdéskor a Neptun és az ETR lehalásai. :DDD Régi szép idők...

=================================================================================

2021.05.06

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Jól halad az oltási program, és ez lehetővé teszi, hogy újabb szakaszba lépjünk. Jövő héten megkezdődik a 16 és 18 év közöttiek oltása.

Ebben az esetben is regisztrációra van szükség. Ezért arra kérjük az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat, illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7-ig (e hét péntekig) regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon. A regisztráció után lehet majd online időpontot foglalni a jövő heti oltási időpontok valamelyikére, erről az érintettek külön tájékoztatást kapnak.

Fontos tudni, hogy az érvényesen regisztrált 16 és 17 éveseknek szülői hozzájárulási nyilatkozatot is vinniük kell majd az oltásra.

Magyarországon elegendő vakcina áll rendelkezésre, így már minden állampolgár kérheti az oltást. Arra kérjük, hogy biztassa erre 16 és 18 év közötti családtagjait és ismerőseit is. Az oltások életeket mentenek, és segítenek minket abban, hogy visszakapjuk megszokott életünket.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Mondjuk most éppen kicsit lassult az oltás üteme a nagy Pfizer roham után, de jó látni végre olyan emailt, ami nem tömény sikerpropaganda...

=================================================================================

2021.05.08

No de hol van a védettséget igazoló kártyám?

Ugye családilag átestünk a covidon, de már április 9.-én elhagyhattuk a karantént a háziorvosunk engedélyével. Ezt a háziorvosunk rögzítette is a rendszerben náluk. Vártuk a védettségi kártyát, de nem jött.

Kb. két hete az ügyfélkapun keresztül [link] jelentettem, hogy mi nem kaptunk védettségi kártyát, miközben sikerrel túl vagyunk a covidon.
Olyan másfél héttel később jött válasz Pestről, mi szerint a TAJ számomra rákeresve azt látják, hogy nincs lezárva a bejegyzés a fertőzésről, forduljak a háziorvosomhoz. 2 nappal később anyukám ugyanezt a választ kapta.

Igen ám, de a háziorvos megnézte, bizony le van jelentve a felgyógyulásunk ténye! Biztos ami biztos, lejelentették újra...

No most majd mehetek okmányirodába, ahol valószínűleg megint vissza leszek pattintva a háziorvoshoz. Ellenőrizném az EESZT-ben, hogy bekerült-e már a bejegyzés a felgyógyulásunkról, de ezen sorok írásakor ismételten nem működik az EESZT. Ma nincs Pfizerre foglalás, megint a "hekkerek" akcióznak? ;]

Közben nézem a mai híreket, hát nem csak mi jártunk így, hanem manapság az oltottak egy része is: https://24.hu/belfold/2021/05/08/hazuorvos-eeszt-oltas-vedettsegi-igazolvany/ - sőt, még az első körben beoltott orvosok és asszisztensek egy részét is érinti ez a probléma. :W --2021-et írunk-- :W :O :O :O

*no, helyreállt az EESZT. Most már bekerült, hogy el lettem bocsátva. Vajon most még külön kell jeleznem, hogy kérem az igazolást, vagy innen már gyártják maguktól? Találós kérdés. :U

=================================================================================

2021.05.08

No de hol van a védettséget igazoló kártyám? #2

Megjártam a kormányablakot ahol megtudtam, hogy végre az ANTSZ látja a bejegyzést arról, hogy gyógyult vagyok. Csinálják is a kártyát, már !!!csak!!! 2-3, és meg is érkezik.

Lehet találgatni, hogy milyen dátum lesz rajta, mert ha a 2. lejelentés dátuma fog rákerülni, akkor 1 hónappal tovább lesz érvényes a megengedettnél, mivel április 9.-én járt le a karanténom, nem pedig májusban... Mondjuk mindegy, mert előbb-utóbb már én is oltva leszek.

=================================================================================

2021.05.14

Eljutottam oltakozni!

Tegnap jött a hír, hogy lehet foglalni pfizerre is. Meglepő módon még az EESZT is működött, meg is lett a foglalás, jött visszaigazolás is. 5 perccel ez után pedig egy értesítő SMS jött, hogy regisztrálhatok pfizerre is. :D

Ma megvolt az első oltás, minden pikk-pakk ment. Kicsit furcsa volt, hogy a takarító személyzet minden mozdulatomat leste, ha leültem egy székbe akkor utána azonnal sterilizálták a széket. Ezt egy kicsit túlzásnak érzem, de annyi baj legyen. :)

Szóval be vagyok ótva 1 dózissal.

Egyébként itt is megjegyzem, hogy nem vagyok pfizer mániás, a többivel is elégedett lettem volna, de ha már amúgy is volt védettségem a korábbi covid miatt, akkor már ráértem megvárni a pfizert. Legalább lesz mivel "oltanom" a sputnikot kapott haverjaimat. :DDD

Az oltások kapcsán álljon itt a zállatorvos videója, jól összefoglalja melyik miként működik:

=================================================================================

2021.05.22

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A felnőtt magyarok több mint 50 százaléka már megkapta az oltást, ezzel továbbra is élen járunk az uniós országok között. Amikor a beoltottak száma eléri az 5 milliót, újabb intézkedéseket hozhatunk az élet újraindítása érdekében, a kormány feloldja a járványügyi korlátozások jelentős részét:

- Nem kell maszkot viselni a közterületeken.
- Megszűnik a kijárási tilalom.
- Az üzletek és vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja is megszűnik.
- Engedélyezett az egyéni és csapatsport a közterületeken.
- 50 fővel korlátozás nélkül meg lehet tartani a magán és családi rendezvényeket.
- Korlátozás nélkül akár 200 fővel is lehet tartani lakodalmakat.
- Lehet szabadtéri rendezvényeket tartani legfeljebb 500 fő részvételével, de az 500 főt meghaladó rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
- A zenés-táncos rendezvények látogathatóak, ám ehhez védettségi igazolványra van szükség létszámtól és helyszíntől függetlenül.
- Zárt téri rendezvény továbbra is csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
- A védettségi igazolvánnyal rendelkező 16-18 évesek felnőtt kísérete nélkül is mehetnek zárt térbe (pl. moziba, étterembe).

Bővebb tájékoztatás itt érhető el.

Mivel többféle vakcina is rendelkezésre áll, Magyarországon mindenki megkaphatja az oltást, aki szeretné. Amennyiben van olyan ismerőse, aki még nem regisztrált, kérjük, biztassa arra, hogy tegye meg! Az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Meglepően visszafogott email. Végre megszűnik a kijárási tilalom és az utcai maszkviselés. Tulajdonképpen az utcai maszkviselés már áprilisban megszűnt a terasznyitásoknál, mikor a rendőrség egyik városban sem intézkedett a szabályszegőkkel szemben...

=================================================================================

2021.05.31

No de hol van a védettséget igazoló kártyám? #3

Ma megjött az oltakozás után járó védettségi igazolásom, és még a dátum is jó rajta. :) Vajon megjön majd még a másik is, amit eredetileg kellett volna küldeniük?

Úgy egyébként ez a plasztik lap legalább annyi lényegi információt hordoz, mint az adókártya... :DDD

=================================================================================

2021.07.04

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a beoltottak száma Magyarországon meghaladta az 5,5 milliót. Ez lehetővé teszi, hogy feloldjuk a korlátozások jelentős részét.

- Mostantól nem kötelező a maszkviselés (a kivételt a szociális intézmények és a kórházak jelentik).
- Védettségi igazolvány nélkül lehet belépni a vendéglátó üzletekbe, a szálláshelyekre, a szabadidős létesítményekbe és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre.
- Az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek.
- Családi eseményeken és magánrendezvényeken az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

A sportrendezvényeket, a zenés-táncos rendezvényeket és a zárt térben tartott, vagy az 500 főt meghaladó, szabadtéren tartott egyéb rendezvényeket továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Bővebb tájékoztatás itt érhető el.

Többféle vakcina is rendelkezésre áll Magyarországon, így mindenki megkaphatja az oltást, aki szeretné. A regisztrációs honlap (https://vakcinainfo.gov.hu/) és az online időpontfoglaló továbbra is mindenki számára elérhető. Amennyiben van olyan ismerőse, aki még nem regisztrált, kérjük, biztassa arra, hogy tegye meg! Az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

A beoltottak száma... Nem. Az 1. dózissal beoltottak száma haladta meg az 5.5 milliót. Ugye most eldobtuk a maszkot és lényegében teljesen értelmét vesztette a védettségi igazolás, mert csak tömegrendezvényekhez kell.

Valaki tudja, hogy ezek után mivel veszik rá a jelenleg oltatlan embereket az oltásra?
Meg mi lesz azokkal, akik mostanában nem veszik fel a 2. oltást, mert megjött a kártya az első adag után, meg már amúgy sem kell kártya sehová?

No és mi lesz azokkal a 60 év feletti, Sinopharm oltottakkal, akiknél nem alakult ki semmilyen védettség? Kb. 860 ezer Sinpoharm oltott van az országban, így elég sok embert érint a probléma. Ehhez képest megkapták azt az űber cinikus választ a 3. oltás iránti kérelemre, hogy majd kaphatnak 3. oltást, ha a járványhelyzet úgy kívánja... (igen, amikor nekik már késő lesz)

Nyilván ez a Sinpoharm történet arról szól, hogy ha adnának most 3. oltást az oltott, de védettséggel nem rendelkezőknek, azzal elismernék, hogy egyszerűen nem jó a kínai oltás 60 év felett. Ez is egy csodálatos módja annak, hogy rontsuk az oltásokba vetett hitet, politikai érdekek miatt.
Elkerülhetetlen, hogy minden 60 év feletti Sinopharm oltotton antitest vizsgálatot végezzenek és ennek eredménye alapján oltsák újra akit kell, de ezt még most el kellene kezdeni, hogy őszre meglegyünk vele.

Szóval viszlát maszk, üdv 4. hullám, ősszel találkozunk!

=================================================================================

2021.07.22

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány nemzeti konzultációt indított a járvány utáni életről. A veszélyek korát éljük: nemcsak járványokkal, hanem migrációs nyomással és gazdasági kihívásokkal is szembe kell néznünk. Szeretnénk, ha az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdésekben egyetértési pontok jönnének létre Magyarországon. A konzultáció ezt szolgálja.

A kérdőíven többféle témakör szerepel: a résztvevők a 200 ezer forintos minimálbérről, a családi adóvisszatérítésről, a gyermekvédelmi törvényről és egyes migrációs kérdésekről is elmondhatják véleményüket.

A kérdőívet postai úton is vissza lehet küldeni, és az interneten is ki lehet tölteni az alábbi oldalon:

https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

Az Ön véleménye is számít, kérjük, töltse ki Ön is a kérdőívet!

Üdvözlettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Miért kaptam ezt a levelet? Én nem is ilyen lovat akartam... Ugye az oltás miatt regisztráltam most pedig kapom a propagandát. Most, hogy még nincs itt a 4. hullám, a migráncsok és az lmtbq fenyeget minket... Még egyszer megjegyzem, hogy az oltás miatt regisztráltam, nem azért, hogy kihipózzák az agyamat propagandával, ha arra lenne igényem akkor nézhetném az M1 híradóját is.

Esetleg arról kellett volna beszélni, hogy bár el nem ismernék hivatalosan, hogy nem jó 60 év felett a Sinopharm oltás mert az esetek negyedében nem alakít ki semmilyen védettséget [link], de idő közben azért csak-csak engedélyezték a 3. oltás felvételét...

Persze ez sem sikerült probléma nélkül, mert Kásler arról beszélt, hogy akit x típusú oltással oltottak, az kapjon egy másik típusút. Ez a vektorvakcinák (Sputnik, Astra) esetén helytálló mert a szervezet a hordozó vírusra (vírusokra, mert eltérő hordóz Adenovírusokat használnak az 1. és a 2. dózisban) is kialakít immunitást. Szintén helytálló Sinopharm esetén, de Pfzier esetén nem, ott maga a cég sem javasolja ezt! [link]
A megfelelő 3. oltás kiválasztása megoldása meg rá lett tolva az oltást beadókra.

=================================================================================

2021.08.24

Tisztelt Honfitársam!

A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal. Együtt sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. A világ számos országában azonban még mindig küzdenek a vírussal, az új mutációk pedig már az ajtónkon dörömbölnek.

A magyar kormány ezért felkészítette Magyarországot a negyedik hullámra. A sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően Magyarországon mindenkit be tudunk oltani, aki kéri az oltást. Azokat az időseket, akik eddig nem oltatták be magukat, külön felkeresik a háziorvosok, a diákoknak pedig az iskolákban is elérhetővé tesszük az oltást. Ezzel párhuzamosan lehetővé tettük a harmadik oltás felvételét minden honfitársunk számára.

Erőfeszítéseinknek köszönhetően Magyarországon az Európai Unión belül elsőként oltottunk be a népesség felénél több embert két oltással, így nekünk állnak rendelkezésre a legmegbízhatóbb adataink arról, mennyire véd az oltás az újrafertőződéstől. A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindössze egy ember kapja el a vírust.

Kérem, amennyiben a családjában vagy az ismerősei között van olyan, aki még nem vette fel az oltást, győzze meg, hogy regisztráljon, és éljen az oltás lehetőségével! Csak az oltás ment életet, és csak az oltás védheti meg Magyarországot és a magyar embereket egy újabb, negyedik járványhullámtól.

Együtt sikerülni fog!

Tisztelettel:

Orbán Viktor

Már gyanús volt, hogy nem jön a következő levél, erre most magától a vezértől jött levél. :Y Nagy lehet a baj, ha már őt is be kell vetni...

Az elején azt írja, hogy együtt vettük fel sikerrel a harcot, stb. stb. Nem is tudom, talán beengedtek a kormánytól független médiát kórházba, hogy rendessen átlássuk mi a helyzet? Nem... Az új mutációk pedig nem az ajtónkon dörömbölnek, ez konkrétan nem igaz, a most terjedő delta variáns már régóta az országban van és egy olyan variánst is találtak, ami korábbi két variáns keveréke. Szóval nem kell a szomszédba menni újabb variánsokért.

Amit a vakcinabeszerzésről ír az meg nagyon szép, de feltűnően kerüli a kínai vakcina említését is... Nem is értem miért... :N

Aztán persze biztosan menjünk és győzzük meg a még mindig oltásellenes embereket... Hát nem tudom, de napi szinten látom az ilyen emberek kommentjeit a facebookon, egyszerűen rájuk nem lehet se észérvekkel, se tudományos magyarázattal hatni. Talán nem Cecília nénivel kellett volna eladni az oltásokat és akkor komolyabban veszik a népek a helyzetet...

A végére még ki kell emelni ezt a "csak az oltás ment életet" mantrát, amit mostanában hangoztatnak... A szakértők ezzel szemben már most visszaállíttatnák a maszkhasználatot, amiről egyenlőre szó sem lehet, mert oltás, oltás és oltás. Persze világos a helyzet, közeledik a választás, a maszkozás meg egy közutálatnak örvendő dolog, így megpróbálják kibekkelni maszk nélkül a 4. hullámot... GLHF

=================================================================================

2021.10.30

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A koronavírus-járvány negyedik hulláma elérte Magyarországot is. Egész Európában, így hazánkban is nő a betegek száma. A most terjedő delta vírusmutáns gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést képes okozni. A legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak.

Felhívjuk az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás.

Ezért kérjük, hogy amennyiben elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is! Ennek beadását kérheti háziorvosától, emellett az interneten is foglalhat időpontot valamely kórházi oltópontra. Ezt az alábbi oldalon tudja megtenni:

www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Az oltás működik, az oltás életet ment. Éljen vele Ön is!

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

No, megint itt vagyunk. Lement a Vadászati világkiállítás meg a békemenet, most jöhet a 4. hullám.

Jó lenne, ha látnánk milyen hatása van az oltásnak a kórházba kerüléssel kapcsolatban. Mivel ilyen adatot nem hajlandóak kiadni, így marad a nagy fokú bizonytalanság, meg egy rakás ostobaság ami terjed a facebookon az oltások kapcsán és az oltási hajlandóság is beleállt a földbe, hiába plakátolták tele az országot Prof. Dr. Merkey Béla arcával... Ő körülbelül annyira vonzó ezen a téren, mint Müller Cecília és a nyunyóka.

Értelmes cikk arról, hogy miért és mikor érdemes felvenni a 3. oltást: https://24.hu/belfold/2021/10/30/koronavirus-harmadik-oltas-kaskovics-imre/

=================================================================================

2021.11.14

Dübörög a 4. hullám, erre mi kerül elő? Hát az a masszívan titkolt oltási terv... Ezzel a folyamatos titkolózással csak az oltásellenesség növekedését érték el és az általános bizalmatlanságot a védelmi intézkedésekkel szemben... Bezzeg a nyunyóka mosása az fontos infó volt. :W

https://telex.hu/koronavirus/2021/11/11/koronavirus-oltasi-terv-tasz-kozerdeku-adatigenyles-per-nnk

=================================================================================

2021.11.23

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon is zajlik. A vírus gyorsan terjed, és sokakat megbetegít.

Arra kérjük a 4 hónapnál régebben oltottakat, hogy vegyék fel a megerősítő harmadik oltást. Ennek érdekében a kormány oltási akcióhetet szervez november 22. (hétfő) és november 28. (vasárnap) között. Ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást. A vakcina beadása ebben az esetben érkezési sorrendben történik.

A kórházi oltópontok reggel 7 és este 19 óra között tartanak nyitva. A jelentkezők a megerősítő harmadik oltáson kívül akár az első, akár az elmaradt második oltást is megkaphatják.

Az oltópontok elérhetőségét és minden fontos információt ezen az oldalon találhat meg:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciohetrol

Azokat, akik még egyáltalán nem éltek az oltás lehetőségével, arra kérjük, ne halogassák tovább a döntést, igényeljék a vakcinát saját maguk és a környezetükben élők védelme érdekében is!

Az oltás működik, az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Naszóval. Ugye mindenféle korlátozás vagy maszkozás nélkül telt el az ősz, voltak tömegrendezvények, a vírus udvariasan megvárta a békemenet végét és most berobbant. Ki gondolta volna, hogy ez lesz... :F

Szóval kérik, hogy vegyük fel a 3. dózist (néhány politikusnak az már a 4. oltása lesz!). Azt persze nem írja a levél, hogy miért. Itt arról van szó, hogy az oltás hatására antitestek termelődnek, de ezek nem maradnak meg évekig a vérben, jelenlegi tudásunk alapján 4-6 hónap alatt akár meg is szűnhet az oltás által kiváltott védettség. (és nem, nem ígérték korábban sem, hogy évekig fog tartani)

A kutatások alapján az oltások ritkán váltanak ki hosszú távú, sejtes immunválaszt, ezért kell őket x havonta ismételni. Sajnos a Facebook kommentelők ezzel nincsenek tisztában (mert nem is mondja el nekik senki érthetően), így ők meg vannak győződve róla, hogy gyógyszer lobbi meg kormányzati rettegéskeltés zajlik és messze elkerülik az oltást, meg terjesztik ezeket a konteós baromságokat a nem működő oltásról... :W

Közben egyébként a kutatók dolgoznak olyan oltáson, ami sejtes immunválasz kiváltását célozza meg, de jelenleg még nem tudni, hogy mikor lesz olyan oltásunk.
Ráadásul a sejtes immunválasz kialakulása azoknál sem biztos, akik átestek a covidon. Főleg azoknál nem, akik enyhe vagy semmilyen tünetekkel vészelték át, mint pl. én. Így evidens, hogy elmentem én is felvenni a 3. oltást.
Nincs az az isten, hogy még egyszer én vagy a családom benyelje a covidot, mikor lehet ellene tenni.

Szóval, el lehetne magyarázni röviden és érthetően miről szól a 3. oltás, nekem is sikerült... Ehhez képest mit látunk? Ilyen szintű magyarázatokat:

"Az oltás működik, az oltás életet ment." - olyan emberektől mint pl. a Merkey, aki a vektor vakcinára kért egy újabb vektor vakcinát, saját korábbi ajánlásával szemben... :W https://www.szabadeuropa.hu/a/figyelmeztetett-a-virologus-kiknek-nem-szabad-janssent-kerni-harmadik-oltaskent/31569052.html

=================================================================================

2021.12.21

Ma nem levél jött, hanem egy hír ami nem kicsit cseszett fel agyilag. Történt ugyanis, hogy kiperelték az OGYÉI-ból a keleti vakcinák engedélyeztetési folyamatának részleteit... Na persze nem úgy van az...

https://24.hu/belfold/2021/12/21/keleti-vakcinak-szputynik-sinopharm-ogyei-engedelyezes-koronavirus-jarvany/

A hírben leírják, hogy végre sikerült kiperelni az OGYI-ből a keleti vakcinák engedélyezési eljárásáról született dokumentumokat. Persze nem is Magyarország lenne, ha a dokumentum lényegi részeit nem tették volna olvashatatlanná, így pedig az egészet értelmetlenné.
A kiperelés a Transparency International érdeme, akik a satírozás miatt büntető feljelentést tettek az OGYIÉ-val szemben.

Szóval, az OGYÉI titkolni próbálja az engedélyeztetési folyamat fontos részleteit, megállapításainak egy részét, valószínűleg a kínos pontokat...

Kérdés:
-önként csinálták vagy felsőbb utasításra a fontos részletek eltitkolását? Mind a két lehetőség baromi gáz. Érzésre mintha valami elcseszett banánköztársaságban, vagy keleti diktatúrában lennék.

Lehet, hogy csak egy kormányváltás után fog eljönni az idő, de a keleti vakcinák kétes beszerzése és a Sinopharm idősek számára történő beadása miatt itt valaki(k) ülni fog(nak) a kóterban pár évet.

2021.12.23 Update. A működő kitakaráshoz is balfaszok voltak...

Itt olvasható, hogy mit próbáltak meg kitakarni: https://24.hu/belfold/2021/12/23/hadhazy-akos-szputnyik-ogyei-engedely-satirozas-cenzurazott-szoveg/

A szó szoros értelmében orosz rulett volt az orosz vakcina engedélyezése...

=================================================================================

2022.01.18

Miután "becsúszott" egy pártpolitikai propaganda levél a kormány sikereiről, most visszatértek a vírussal kapcsolatos tájékoztatáshoz, egész új, modern formában.

"Tisztelt Honfitársunk!

Tájékoztatjuk, hogy az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzőképes, ugyanakkor általában enyhébb tüneteket okoz.

Az oltatlanok továbbra is nagy veszélyben vannak. A 4 hónapnál régebben oltottaknak is érdemes megerősíteniük védettségüket a harmadik oltás felvételével, mert az jelentősen csökkenti a betegség súlyos lefolyásának kockázatát.

Annak érdekében, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, a kormány januárban is oltási akciót szervez. Ennek keretében előzetes időpontfoglalás nélkül is meg lehet kapni a vakcinát.

[https://www.youtube.com/watch?v=I-9sJbeK_HQ]

Köszönjük, hogy a szabályok betartásával és az oltási programban való részvétellel továbbra is segíti a járvány elleni küzdelmet!

Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ"

Kicsit más a hangnem, vannak képek a levélben meg videó, egész normális tájékoztatót küldtek, lehet új ember került oda?
Ezúttal Müller Cecília kapcsolódó rövid videóját is betették ami már eléggé 21. századi megközelítés.

Ugyanakkor akit eddig nem győztek meg az oltásokról, azt lássuk be, nem Müller Cecília fogja meggyőzni...

=================================================================================

2022.02.03

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Februárban több olyan intézkedés lép életbe, amelyek jelentős segítséget jelentenek a magyar családoknak. Ebben a levélben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bla bla bla... Újabb propaganda levél csúszott be oda, ahonnan csak az oltásokkal meg coviddal kapcsolatos levelek jöhetnének. Tudom, választások miatt tele a gatya de ezt a levelet dugják oda, ahová gondolom. ;)

Lehet tippelni, hogy áprilisig elkezdenek-e majd Gyurcsányozni vagy Márky-zajozni meg baloldalazni ezekben az emailekben... :U

=================================================================================

2022.02.24

Eljött a nap, hogy leiratkozzak a kormányzati tájékoztatásról. A ma megindult Orosz támadás kapcsán jött újabb levél, jó kis propaganda, egy adag ellenzékezéssel, ráadásul hazugsággal de ez már természetes náluk.

Az informatikai rendszer komolyságát mutatja, hogy a leiratkozás tényéről tájékoztató email nem jött... Pedig az még egy bóvli websphopnál is szokott működni... Talán ezzel kellene foglalkozni propaganda helyett. :U

=================================================================================

2022.03.06

https://rtl.hu/hirado/2022/03/06/megsertette-a-kormany-a-valasztasi-torveny-politika

Nos igen, a kúria szerint megsértették a választási törvényt a covid tájékoztató e-maileken keresztül terjesztett állami propagandával. Igazán gratulálok. :U Tényleg. :W

*ééés 3 nappal később meg is született a Kúria döntése, a kormány aznap megsértette a választási törvényt: https://24.hu/belfold/2022/03/09/kuria-kormany-torvenysertes-haboruzos-ellenzek/

=================================================================================

Várjuk a következő sokatmondó emailt...

Végezetül, ezek a levelek olyanok, mint az operatív törzs tájékoztatói. Mondanak valamit, de a lényeg valahogy mindig hiányzik...

*Hogy példát is mutassak a megfelelő tájékoztatásra amit hiányolok, ne csak beszéljek róla:

Hogyan kellene elmagyarázni egy oltás működését? Mondjuk így, ahogy ebben a cikkben tették: https://24.hu/tudomany/2021/03/11/johnson-egyadagos-vakcina-adenovirus/
Az imundrendszer egy rettentően komplex dolog, amit sokféle, nagyon speciális feladatkörű sejt együttműködése épít fel. Mégis, a linkelt cikkben sikerült közérthető módon leírni, hogy mit is csinál az oltás a szervezetünkben.

A következő cikket is érdemes megnézni, a korrekt tájékoztatás kapcsán:
Mi a különbség az egyes oltások dózisai között?

https://24.hu/tudomany/2021/05/04/oltas-dozis-adag-sinopharm-szputnyik-koronavirus

No meg ilyen apróságok, hogy pl. miért tud elmenni a szaglás és az íz érzékelés érzékelés:
https://24.hu/tudomany/2021/06/12/koronavirus-covid-19-pszichiatria-jarvany-depresszio-szorongas-skizofrenia-mentalis-problemak/#

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

Te valami bennfentes ember lehetsz...
:K

Én az online regisztráció óta SEMMIT nem kaptam senkitől.

2x regeltem, mert elsőre nem kattintottam be a kapcsolattartást (gondoltam lesz majd a véglegesítés előtt valami összesítés. Nem volt), így egy másik e-mail címmel és ugyanazzal a TAJ számmal simán elvégeztem egy másik reget.

Arra se jött semmi.
:W

(#2) CPT.Pirk válasza Oldman2 (#1) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Érthetetlen, hogy 2020-21 folyamán itt tartunk az informatikában... :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) dugo_


dugo_
veterán

De legalább kormányozni tudnak... /s :U

(#4) CPT.Pirk válasza dugo_ (#3) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Good one ;]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#5) mephi666 válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


mephi666
nagyúr

...megérne egy pármilliárdos fejlesztést egy (kávészünet alatt összetákolható) rendszer, ami után a 21. században érezhetnénk magunkat informatikát tekintve :DDD

én azt nem tudtam összerakni a fejemben a kínai oltással kapcsolatban, hogy itthon miért a 60+ korosztálynak akarják erőltetni, amikor kínában 60 alatt oltottak vele... és miért nyilatkozták azt, hogy "mivel teljesen elölt vírustörzseket tartalmaz, ezért igen erős immunválaszt ad a szervezet" ...ez nekem elég wtf? úgy tudom, hogy akkor üzemel jól az immunrendszer, ha akkora energiákat mozgósít, amekkorát szükséges... ha pedig a döglött vírusra szétpörög, az szerintem nem normális reakció :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) CPT.Pirk válasza mephi666 (#5) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Az immunrendszer nem tudja, hogy döglött a vírus. Viszont az elhangzott beszámolók alapján elvileg azért ad jobb védettséget, mert nem csak a tüskefehérjékre jönnek létre antitestek. De olyan hírt is láttam ezzel kapcsolatban, hogy ennek a hatását még nem bizonyították.

Amúgy jah, a Kínai szemlélet az, hogy a fiatalok működtetik a gazdaságot, így őket oltják be először.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#7) Tüzi

A járvány első percétől kezdve nem értem, és fel nem fogom azt, hogy miért képtelen nem csak orbánisztán, de az egész EUban egyetlen ország is arra, hogy összerakja a hozzáértőket egy heti vagy kétheti rendszerességgel jelentkező műsorba, ahol mondjuk fél-egy órában elmondanák azt amit tudni kell.
Egy csapással lettek volna lábon lőve a járványtagadók, az oltásellenesek, a nyerészkedők, a klikkvadászok, és úgy általában véve az összes féreg aki ebből akar ilyen-olyan hasznot húzni.
Két értelmes előadót tudok aki nagyobb nyilvánosság előtt beszélt erről a vírusról.

Egyikük a Zállatorvos, a másik pedig az Ázsiába Szakadtam csatorna a yt-on.

Ennyit érnek a kormányok és a politikusok.
Pont annyit amennyit a blogban szereplő rendszer, és a mögötte található fejetlenség és kapkodás.
Egy kalap szart.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#8) szipipeti válasza Tüzi (#7) üzenetére


szipipeti
csendes tag

A cél, hogy az emberek tudatlanok legyenek és féljenek...
Akkor rettegnek.. és terelhetők. mint a bírkák..

(#9) CPT.Pirk válasza Tüzi (#7) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Van ennek oka, nekik kényelmes a lezárás, sehol egy tüntetés, egy gyülekezés, a bezárni kényszerülő helyeket meg jól fel lehet vásárolni a haveroknak miközben a kaszinók meg működhetnek minden gond nélkül... Fogadjunk, hogy a választásokig veszélyezhet lesz... :U

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#10) mephi666 válasza CPT.Pirk (#9) üzenetére


mephi666
nagyúr

...eb alatt jöhet azért kis lazítás :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.