2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

MOL BUBI - egy mazsola szemével

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kezdem az elején :)
Amióta bejelentették a Bubit (Budapesti Közbringarendszer) azóta figyelemmel kísérem a dolgokat. Azonban abban a pillanatban letettem róla, mikor közölték a díjszabást. Nem magyar ember pénztárcájához való árak. Szerintem. Azonban újra felcsillant a szemem, amikor múlt héten jött a hír: e héttől elindul a rendszer, és egy új bérletet is bevezetnek aminek az ára 3000 forint. Azonnal rárepültem.

***

Ma reggel átvettem a bérletet, ami egyébként kissé kalandos volt, hiszen megadta magát az ügyfélközpont IT hálózata (mikor ha nem ma). De megvan a kártya, és már használtam is a rendszert egy gyors menetre (egy méretes influenza betegség ellenére). Azért írtam mazsolát a címben, mert bár világéletemben szerettem bribgázni, sosem volt alkalmam tartósabban tekerni. Főleg nem mióta pesten élek, uszkve 15 éve. A bringa kihelyezése a tárolóból elsőre nehézkes, de abszolút nem bonyolult. Az ülésmagasság egyszerűen állítható, de nekem az ülés nagyon kemény. A kormány pozíciója egészen magasan van, ami nekem fura, de ez is szokható. Elöl gumipókkal rögzíthető csomagtartó. Ez nagyon praktikus, mert én állandóan válltáskát hordok, de azzal a válladon tekerni, nem valami kellemes.

Maga a bérlet.

***

Használata nagyon fura volt. Olyan módon közlekedni mint eddig soha. A váltó 3 sebességes, és nekem ez a legnagyobb bajom az egésszel. Mivel úgymond. kezdő vagyok, nincs optimális fokozat a számomra. Az első túl könnyű, a harmadik meg szinte országúti fokozat. A kettes az arany középút, és ez jól használható is, de nem panaszkodom. Egyébként sajna látszódott hogy totális kezdő vagyok, nem egyszer és nem kétszer bizonytalanodtam el menet közben, és ha nincs amibe megtámaszkodok kézzel, bizony csúnya taknyolás lett volna a vége :D
Úgyhogy mindenki óvakodjon tőlem az utakon még úgy 1-2 hétig ;] (de kis idő, és bele fogok tanulni)
De amúgy nagyon nagy feelingje van, ahogy a budai rakparton tekersz a délelőtti csúcsban (mondjuk amikor egy csuklós Merci buszt kellett megelőznöm, akkor azért picit levert a víz). A Móricztól a Clark Ádám térig kényelmes tempóban úgy 10-15 perc alatt el lehet jutni, és ez szerintem nem rossz. Bár tény hogy villamossal úgy 5 perc.

Összességében nagyon örülök hogy kiváltottam ezt a bérletet. Sok szituációban nagyon jól fog jönni, és az ára is nagyon nagyon baráti. Ajánlom mindenkinek, amíg 3000 forint a Bubi Start Bérlet :)

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Óóóólé :)

All→M8

(#2) blackrulz


blackrulz
nagyúr

az egészzel nekem az a bajom hogy nincs kiépített úthálózat hozzá. az ötlet jó, a kivitelezés közepes, teszteltem, úgy hogy rendszeresen tekerek nekem nehéz is volt, a fokozatok nagyon gyatrák, magas súlypont, a fékek "érdekesek", a többit a dokkoló környékén remélem javították már, viszont főleg azoknak kéne szóljon ugye akik eddig nagyon ritkán kerékpároztak a vásorban, mert inkább tömegközlekedtek. ők nem igazán fogják szeretni a buszok előzgetését, a fenekükön centiző kocsikat, stb.

majd ha lesz hozzá reális és használható úthálózat, akkor alternatíva lehet. addig én sok sikerre nem számítok :(

When you want a circus you exalt the clowns

(#3) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Érdekes megolást választott Magyarország megint. Itt 2 emberre jut egy kerékpár, kb a fele nincs lelakatolva, amin nincs lakat azt viheted...

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#4) Ellia


Ellia
őstag

Én az első kör tesztelés óta használom, beletettem jó pár kilométert már. Szerintem kényelmes tekerni, a sebességből nekem pont egy 2,5. hiányzik. Dokkolókkal gondom nem volt csak egyszer, mikor nem volt üres, így a plusz korláthoz kellett lezárnom nem vette be a rendszer. 2 óra várakozás után (a honlapon néztem) írtam a hibabejlentőt, 5 perc alatt (este 8 után(!)) elintézték és a levont pénzt is visszakaptam :)

Az úthálózat/bringahálózat olyan amilyen, megértem azt aki fél a forgalomban, Én jobban félek a gyalogosoktól mint a négykerekűektől. De ami nagyon fontos és be kell tartani az a közlekedésben résztvevők egymás felé való tiszteletét és a KRESZT!

Balesetmentes használatot! :)

[ Szerkesztve ]

(#5) DeFranco válasza Blindmouse (#3) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Na, és hol van ez a sohaország "itt"?

[ Szerkesztve ]

(#6) Blindmouse válasza DeFranco (#5) üzenetére


Blindmouse
senior tag

A hanyatló nyugaton, ahol az egész ország azon dolgozik hogy nőljön a rezsi, meg hogy ne főzhessen a magyar pálinkát.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) DeFranco válasza Blindmouse (#6) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Azt egyből sejtettem, de elárulsz valami konkrétumot is arról, hogy hol osztanak ingyenbiciklit, vagy hülyén halok meg itt a balkánon?

(#8) blackrulz válasza DeFranco (#7) üzenetére


blackrulz
nagyúr

pff hogy aztán a ríszájkling managerek meg kimenjenek és hazatekerjenek velük?:D

When you want a circus you exalt the clowns

(#9) DeFranco válasza blackrulz (#8) üzenetére


DeFranco
nagyúr

lehet már ott vannak, és úgy vannak vele, hogy amin nincs lakat azt lehet vinni...

[ Szerkesztve ]

(#10) Blindmouse válasza DeFranco (#7) üzenetére


Blindmouse
senior tag

Belgium. Nincs ingyen, egyszerűen csak nincs rajta lakat, attól még paraszt dolog elvinni és nem visszavinni. Meg aztán próbáldd meg megkeresni reggel ebben a halomban a sajátodat:

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.