2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Egy katasztrofális külföldi kiruccanás margójára.....

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Külföldre utazni általában jó. Kivéve ha valaki megrögzött Magyarország párti, aki a szabadsága alatt is az itthoni helyeket kutatja fel. No én nem ilyen vagyok, és az idei 4 napos "miniszabadságbomból" kettőt külföldre szerveztem. Egészen pontosan Belgiumba, Brüsszelbe. Egyrészt mert a repülőjegy nevetségesen olcsó volt (kevesebb mint 8000 forint oda vissza) és emellett még a város is szép. Kiderült ez csapda. Részben.

Ekkor még semmit sem sejtettünk...

Így hát elstartolt kis csapatunk Szerda hajnalban az illusztris Ferihegyről (ja hogy olyan nincs is már??!) hogy megcélozza Európa "fővárosát). Már az odaút is izgalmas volt számomra, hisz most repültem repülővel életemben először, így ebben is volt egy kis plusz. Riogattak hogy rosszul leszek, fájni fog a fejem, befog dugulni a fülem. Nos a helyzet az, hogy semmi bajom nem volt, élveztem a repülés minden percét. Az első hideg zuhany akkor ért mikor megérkezésünk után beakartunk jutni a városba. Brussels Charleroi Airportról 3 féle képen lehet bejutni a városba. Transzferrel (busz), Taxi, vagy ismerős kocsival. Más út nincs, mivel maga az út autóval is alsó hangon 40 perc autópályán. És akkor szembesültünk, hogy ez a város tartogatni fog még meglepetéseket, ugyanis a busz be a városba 17 euró (egy nappal előbb foglalva 5, de erre nem készültünk fel), vagy Taxi, ami 15, de meg kell várni mire egy furgonnyi utas összejön, különben a Taxi nem megy semerre, ha csak nem fizeted ki a 8 embernyi díjat. No kicsengettük a díjat, és behaladtunk a városba.

Atomium. Szép hely ez.

Aztán telt múlt a nap, és rájöttünk: másfél nap kevés lesz erre a városra, úgyhogy szelektáltunk a látnivalók terén. Megszavaztunk hogy a első napi cél az Atomium lesz, és nem is csalódtunk. A Belgák nagy csibészek, mert ez az építmény egyszerűen fantasztikus. Képeken is, de élőben letaglózó. Akárcsak a mellette lévő park. Ezzel kb. el is telt a nap, végén, pedig útba vettük a szállodát. A szobákat a barátaim foglalták le, úgyhogy én csak mentem utánuk. Mikor odaértünk, jött az újabb hidegzuhany: kiderült hogy az előre telefonon lefoglalt szobákat valami idióta gyakornok elkutyulta, és nem volt meg a foglalás, és arra az estére meg teltház volt. Persze mindenki értetlenkedett (én érdemben nem tudtam hozzászólni, mivel életemben először voltam ilyen helyzetben), úgyhogy menni kellett, mert besötétedett, és az eső is elkezdett esni. 5 szállodába mentünk be, ami 1 vagy 2 csillagos volt. 2 helyen angolul se beszéltek, 1 helyen újabb teltház volt, a 3 helyen pedig nem volt szoba 4 főre 100 euró alatt,így már teljesen összeroskadva tértünk be az utolsó helyre, ahol valami isteni csoda folytán, és hosszú egyezkedés után végre kiadtak nekünk egy szobát 95 euróért. Mondanom sem kell, ennyire talán nem örültem még szállásnak, de nem volt felhőtlen az örömöm, mivel nekem is muszáj volt beleadnom a szálloda pénzbe, holott a szállást, előre kifizettem a barátaimnak itthon. Maradt 30 euróm, amiből 17 volt a transzfer vissza. És még nem is ettünk semmit.

Home sweet home....

Az este hamar eltelt, a másnap még inkább, mert alig vártunk hogy hazaérjünk. Nagyon elszámoltuk magunkat, mert Brüsszel egy méregdrága hely. Nem magyar ember pénztárcájához van mérve. Különösképp a magam fajtának, aki azt hiszi másfél napra bőven elég lesz 65 euró. Ezek után nem mondom, hogy rossz hely Brüsszel, de nagyon alaposan kell eljárni a szállással kapcsolatban, vastag pénztárcával kell oda menni, ha nem akartok semmiben hiányt érezni, és minimum kell 3-4 nap, hogy mindent lássatok. De nekem, ebből a városból, bőven elég, legközelebb inkább megyek a Déli sarkra Pingvinieket idomítani... :U

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Szezám tárulj :)

All→M8

(#2) Jhonny06


Jhonny06
veterán

A szálláson kívül ez az egész betudható volt az utánanézés hiányának (árak, stb.), másrészt 1,5 napra külföldre menni? :F Ok..

(#3) keIdor


keIdor
titán

65€-vel elindultál? :U Bátor... a szállás kivételével nem néztél utána sok mindennek ezért volt meglepetés.:)
Budapest az EU egyik/ha nem a legolcsóbb fővárosa, hozzá képest bármerre mész magasabb árakkal találkozol, főleg ha szolgáltatásról és szállásról van szó... legalább 200-300€-al indultam volna el, alatta semmiképp, inkább maradjon a végén és legyen tartalék, mint hogy jöjjön egy hoppá.

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#4) lapa válasza Jhonny06 (#2) üzenetére


lapa
veterán

jah, elég gonosz a külföld. amúgy a foglalást is lehetett volna tán macerálni, emailben visszaigazolnak és akkor onnantól oldják meg ha nálad a dokomentom. amúgy vonat se olcsóbb, és főleg úgy izgi ha csak pár órád van miután lekésted az eindhoveni gépet... plusz el is alszol a vonaton...

de 65 euroval felkészülés nélkül nekivágni az tényleg bátor, elsülhetett volna rosszabbul is.

(#5) callmeakos válasza Jhonny06 (#2) üzenetére


callmeakos
veterán

Erre volt lehetőség, egy nappal későbbi repülőút meg már 10 ezer pénz volt. Azt mondták, hogy ez is elég lesz. Nem volt az :D (nem is hiszek ilyesmibe többet)
Egyébként

(#3) Keldor papa
Nem nagyon, de nem is erőltettem meg magam. Mindent a barátaim intéztek (repülő, szállás, érdeklődés). Ők Milánóhoz hasonlították, és előre azt gondolták, alig lesz drágább, de ők is meglepődtek. Nekem meg csak Görögországhoz volt viszonyítási alapom, még 7 évnyi távlatból, de felesleg is az összehasonlítás e téren.
Látszik azért, hogy kezdő túrista vagyok, nem nagyon voltam képben bizonyos dolgokkal, de legalább jó lecke volt ez. :)
Amúgy meg úgy 65 euró, hogy csak költőpénz, mert a szálloda pénzt ugye azt előre kicsengettem. Gondoltam, ez ilyen rövid időre elég, nem pénzt szórni mentem ki :D

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#6) keIdor válasza callmeakos (#5) üzenetére


keIdor
titán

Nekem az a tapasztalatom, hogy Milánó, meg úgy egész Olaszország is drága. Ittenivel összehasonlítva persze.:)

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#7) callmeakos válasza keIdor (#6) üzenetére


callmeakos
veterán

Minden bizonnyal. Lehet hogy a következő uticél az lesz, mert a banda nagyon visszaszeretne oda térni, talán megtudnak győzni, hogy menjek én is (de ezúttal sokkal, de sokkal jobban felkészülök. ) :)

Amúgy azt tudom mondani, hogy Brüsszel egy szép város, mindenképp megér egy látogatást, csak ne játszatok kezdő túristát, mint én :D

All→M8

(#8) Lauda


Lauda
félisten

Meregdraga? Miert? Mihez kepest? Munchenben az oktoberfestplacctol az olimpiai parkig 12-15 euro, ami negyed ora max taxival. Mondjuk ekkora eszetlenseget amit csinaltatok....

[ Szerkesztve ]

(#9) zoo8800


zoo8800
veterán

http://www.booking.com/
Szálláfoglaláshoz ajánlom ;)

rip and tear, until it is done

(#10) BomiBoogie válasza zoo8800 (#9) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

:K
Szerintem is korrekt és igazán jól használható oldal, többször foglaltam már ezen keresztül, eddig sehol nem volt gond.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.