2020. április 9., csütörtök

Gyorskeresés

Cselekedeteink..

Írta: | Kulcsszavak: cselekedet . megtenni . élet . ember . elégedett

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most jutottam el igazán oda, hogy felfogjam: arra tudunk visszaemlékezni csak, amit megtettünk. Olyasmire képtelenség amit sohasem tudtunk vagy sohasem mertünk megtenni. Ha valamit nagyon szeretnénk megtenni, annak ellenére hogy őrültség vagy orbitális baromság, tegyük meg! Ha nem tesszük - és aztán napokig, hetekig azon rágódunk, miért nem tettük meg, mi lett volna ha mégis megtesszük, pedig olyan kicsi kellett volna csak hozzá - akkor ebből fog állni az életünk. Minden kihagyott pillanat egy fekete lyuk az ember életében, és ezek a fekete lyukak bizony elszívják az energiáinkat.

Rengetegszer előfordul, hogy az ember utólag azon rágódik, hogy "mi lett volna, ha..". Ez abszolút fölösleges dolog, mégis, mindig elkövetjük azt a hibát, hogy újra és újra úgy döntünk nem teszünk meg valamit, és aztán rágódunk azon hogy mi lenne másképp ha mégis megtettük volna.
Szerintem azon kell igyekezni, hogy minél kevesebb "mi lett volna, ha.." gondolat lehessen jelen az életünkben.

Az ember élete események, történések és cselekedetek sorozata. Halála előtt az lehet elégedett, urambocsá boldog ember, akinél a cselekedetek vannak túlsúlyban; hisz ez az egyetlen a három közül, amit ő maga képes irányítani és befolyásolni.

Hozzászólások

(#1) szablya


szablya
(tag)

És persze ott van ennek az inverze is, hogy...
"mi lett volna, ha mégsem mondom el neki, és még mindig"
vagy
"mi lett volna, ha várok vele kicsit"...
Ezért szar az élet, hogy nem lehet visszacsinálni :O

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#2) Mr.Csizmás válasza szablya (#1) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

itt nincs quicksave, meg quickload.

de miért szar az élet??? :F

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint | eladó B450, H270 alaplap, bundle maradékok!

(#3) rolkaDb válasza szablya (#1) üzenetére


rolkaDb
(aktív tag)

Ez hozzátartozik az élethez.
Velem is előfordult, hogy "mi lett volna, ha mégsem..". De vissza csinálni nem lehet, muszáj tovább lépni.

(#4) e=mc²


e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Nem. Az elet nem errol szol, hogy akkor es abban a pillanatban dontenunk kell.

Hanem arrol, hogy ezen dontesek kovetkezmenyeivel kell megbirkoznunk. Es ezt lehet, ha van ido ra, jo alaposan megragni minden eshetoseget, ha nincs, akkor pedig feljett gondolkodasmoddal, hogy egy pillanat alatt tudj reagalni. Hogy helyesen tetted-e, Nos az majd kiderul.

Ambulimax Provider

(#5) e=mc² válasza Mr.Csizmás (#2) üzenetére


e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Azert "szar" az elet, mert vannak olyan helyzetek (van akinek tobb, van akinek kevesebb), hogy nem maga dont egy adott helyzetben. Es ennek a terhet is neki kell viselnie.

Ambulimax Provider

(#6) Mr.Csizmás válasza e=mc² (#5) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

az élet erről szól, nem? :F

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint | eladó B450, H270 alaplap, bundle maradékok!

(#7) mephi666


mephi666
(veterán)

ajánlott olvasmány: madách - az ember tragédiája :K a döntési helyzetektől pedig nem kell megijedni: megfontoltan döntést kell hozni, aztán a következő történhet:

ha a döntés helyes -> örülni
ha a döntés mégsem helyes -> tapasztalatot leszűrni és továbblépni... :K ha jól csinálja az ember és folyamatosan tapasztal/tanul, akkor idővel egyre kevesebb lesz szerintem a rossz döntés... miért is kell akkor parázni? :U leragadni meg nem kell, mert nem éri meg... "aki a múltban él, annak nincs jövője"

ui: mondom én is ezt úgy, hogy évekig a múltban éltem... egyedül csak ezt bánhatom, hogy azt az időt elpocsékoltam :K

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.