2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Angry Bond

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"..Felrázva, nem keverve.."

Nos, sokféle klasszikus elkészítési módja van - gondolom nem kell különösebben bemutatni, a recept számtalan helyen megtalálható - ahogy elnevezése is, én most kitaláltam egy egyszerű de mégis speckó házi verziót, ami összetételében kicsit tükrözi a mostanában aktuális lelkiállapotomat. A neve meg csak úgy jött az egyik összetevő jellegzetes tulajdonsága miatt.

:
Klasszikus, vagy egy hasonló formájú, kb. 2 decis egyenesfalú vagy íves martinispohárba jég nélkül öntsünk 0 ~ -5°C körülire hűtött 1 dl vodkát (lehetőleg ne túl olcsót), és 1 dl száraz (extra dry) Martinit (Garrone vagy Cinzano nem jó!, teljesen más ízűek). Tegyünk bele 4(!) (azaz négy) db olajbogyót (zöldet, és ha óriás akkor még jobb), és kiskanállal tegyünk hozzá 4 púpozott kanálnyi olajbogyó-levet (ez általában sós-savanykás, enyhén kesernyés ízű, ideális, ha sósabb fajta) az üvegből (vagy zacskóból, vagy amiben szereztük). Vegyünk elő eredeti Tabasco-szószt, lehetőleg a gyilkosabb fajtából (én az amcsi McIlhenny 57 ml-es kisüvegest használom, 3 év alatt fogyott belőle kb. 7 ml) és cseppentsünk bele 4(!) azaz négy csepp szószt. Fogjuk meg az imént már használt kiskanalat, és (igen) keverjük meg 3-4x az egészet. Majd fogyasszuk kellő tisztelettel és borzongással.

Alverziók:

1.) Angry Bond Afternoon
Az olajbogyót beletehetjük úgy is, hogy 2db zöld bogyó 2 kiskanál saját lével, és 2 db fekete olajbogyó 2 kiskanálnyi fekete lével. Ekkor egy árnyalattal kevésbé lesz fanyar(savanykás) viszont lesz némi háttérszíne.

2.) Angry Bond Midnight
A fenti verzió teljesen fekete változata, azaz 4db fekete olajbogyó és 4 kanál fekete lé.

3.) Very Angry Bond
Tetszőleges (maximum 3dl-es) pohárba tegyük 1:1 arányban a -007 °C fokos vodkát és a Martinit, tegyünk bele 007 azaz hét darab zöld olajbogyót, 007 azaz hét kanál olajbogyó-levet, és 007 azaz hét csepp Tabasco szószt. Fogyasszuk elővigyázatosan és sok levegővel a szájban. License to kill...

Lábjegyzet:
A sok vita egyik verziója szerint az igazi Martini (vagy akár vodka-martini) "..stirred, not shaken..". Erre is van számos magyarázat hogy miért, erre most nem térnék ki.

[Alkoholt mindig mértékkel!!!]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.