Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-10 23:07:05

LOGOUT.hu

A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
**************************
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16951) kokokka válasza farkas-j (#16950) üzenetére


kokokka
őstag

Ne beszéljünk butaságokat! AD/DA átalakítás során nincs minőség romlás! De ha te így hiszed akkor erre is van megoldás: Zidoo digitális kimenetről CD író digitális bemenetére kell kötni. 950-es Philips-em van, én is írtam már CD-t a Z9X-ről sőt, audio kazettára is vettem már fel róla. A probléma amit Solution73 forumtars leírt valós, minden esetben. Akár erősítőn keresztül akár direktben van a rögzítő egységre kötve, mindig lehagyja a dal elejét. Nekem is van erre egy megoldásom, de jó volna egyszerűbben.

(#16952) farkas-j válasza kokokka (#16951) üzenetére


farkas-j
őstag

Az első mondatodat inkább nem kommentálom mert nem hit kérdése hanem műszerrel mérhető különbség, de vannak vájt fülű emberek akik ezt meg is hallják. (Én nem tartozom közéjük!) Egyébként szerencse, hogy ezt nem a "Házimozi belépő szinten" topikba írtad, mert kapkodhatnád a fejedet. ;]
A problémát amit Solution73 fórumtárs leírt nem vitatom, csak a tervezett digitalizálás mikéntje hibás, ha jól értelmeztem az írását.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16953) kokokka válasza farkas-j (#16952) üzenetére


kokokka
őstag

Nézz utána jobban! Romolhat a minőség de mindez csak lánc kérdése. A 950-essel analóg kábelen kiírt zene vissza digitalizálásakor nincs különbség (és itt most ne vegyük ide pl. az SACD analóg másolását). Vakteszten a büdös életbe senki meg nem mondaná, hogy analóg vagy digitális oda vissza alakítású e a zene. De ez már más vita kérdése, sajnos a szünet hiba valóban létezik a Zidoo-nál.

(#16954) farkas-j válasza kokokka (#16953) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem akarok ebben a témában vitát nyitni, inkább olvass utána. Ha egy digitális jelet analóggá alakítasz, attól "elvileg nem romlik a minősége". Itt sem mindegy, hogy milyen a DA átalakító minősége. Amint ezt az analóg jelet lejátszod a Zidoo-n, digitalizálod (CD-re írod audio CD-ként), máris két helyen romlik a minősége.
1. Az analóg áramkörök zaja hozzáadódik a hasznos jelhez. Tudom tudom, erre az a válasz, hogy a mai eszközök zajtalanok. Ebből annyi igaz csak, hogy max jobb esetben nem hallod meg a zajt, de gyönyörűen mérhető.
2. Az audio CD-k mintavételezése 44kHz 16biten történik. Ha ránézel a képekre, megértheted a minőségromlást, hiszen lejátszáskor a digitális jelből képzett "kivasalt" színuszjeleket ismét mintavételezzük (AD konverter), így ismét torzul a jel, "veszít el a tartalmából". Ezért mondták anno a nagy HiFi-sek, hogy jobban szól az analóg lemez mint a CD ami 16bit 44kHz-es rögzítást alkalmazott. (A mai technikai eszközök már jóval nagyobb mintavétellel dolgoznak mint a CD, sőt vannak "veszteségmentes" digitális formátumok is, pl az ismertebb flac formátum.)

Na, hogy ne ragozzuk tovább ezt a CD írás dolgot, leírom hogyan célszerű ezt megcsinálni.
1. A Ziddo-n lévő hangfájlokat át kell másolni PC-re amiben a CD író van. Ezzel értelemszerűen nincs minőségromlás.
Innen két verzió lehetséges, attól függően milyen a zeneszámok formátuma, ill milyen CD író programot használunk.
2a. Az egyik megoldás, hogyha a CD író program támogatja, egyből be lehet húzni a fájlokat a programba, a program elvégzi a digitális átalakítást (wav formátumra) és megírja az audio CD-t. A minőségromlás zömében észrevehetetlen (de van a különböző mintavételi frekvenciák és az esetlege eltérő bitráták átalakítása miatt).
2b. Az adott audiofájlt egy megfelelő programmal (több ingyenes is van) átkonvertáljuk wav formátumba. (A minőségromlás ugyan az mint a 2a eljárás esetében.) Majd ezeket a wav fájlokat írjuk ki a CD író programmal audio CD-nek amivel már nem romlik tovább a minőség.

Ezekkel az eljárásokkal nincs szám eleji levágás, nincs hozzáadódott analóg zaj, ráadásul sokkal gyorsabb mint az analóg, valósidejű, macerás digitalizálás.
Még egy jótanács. A CD írás elindítása előtt a CD író szoftverben (legalábbis a jobbakban) van egy olyan opció, hogy a számok között vágja le a 2 másodperc szünetet. Alapesetben ugyanis a programok a szabvány szerint betesznek kb. 2 másodperc szünetet a számok közé. Ez alapesetben nem okoz problémát, azonban vannak olyan művek, amiket hallgatva a track-ek váltása fel sem tűnik, egybefolyik a zene. Ha ezt a szünet kiiktatást nem állítjuk be írás előtt, akkor a CD írás után a zeneszámban lesz egy pici szünet minden összefüggő zeneszám (tack) között, ami rendkívül zavaró. (A nem egybefüggő zeneszámok között meg amúgy is van szünet.) Erre egy jó példa pl. a BoneyM együttes Venus + Raszputyin száma, amit hallgatva a két szám között nincs hallható szünet, egybefolyik a két szám, azonban valójában két külön fájl (track). Nero író program esetén itt található az opció: "A zeneszámok között nincs szünet":

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16955) Beni2360


Beni2360
Topikgazda

Az en hsz-met töröltem mivel teljesen felre értettem a kérdést. Ehez hozzá szolni nem tudok.

De az volna a kérésem , hogy

OFF-ban
folytassátok.
Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16956) kokokka válasza farkas-j (#16954) üzenetére


kokokka
őstag

Semmi szükség nincs (nem lenne ha a Zidoo normálisan játszana le a hangfájlokat) a PC-re másolásra. A lejatszónak és az írónak is van digitális ki- illetve bemenete. Érdekes, hogy a Popcorn-nál működött hibátlanul. A 950-es 2-22.05Khz-ig rögzít tehát jobb, mint a legtöbb PC-be tett író. Nekem rengeteg 22kHz vagy épp 24kHz-ig felmenő flac-om van sőt, van pár 96kHz-es is. Mindegy melyiket írom ki lemezre (konkrétan audio írására gyártott lemezre) még mindig ott járunk, hogy nincs az az ember, aki egy minőségromlást bizonyító vakteszten el ne hasalna.

(#16957) farkas-j válasza kokokka (#16956) üzenetére


farkas-j
őstag

Én megpróbáltam segíteni a leírtakkal. Remélem lesz olyan aki hasznát veszi. Részemről kiszálltam a témából, mert csak meddő vita lenne belőle, hiszen én csak a 36 éves híradástechnikusi szakmai tapasztalataimra és a tanultakra tudok támaszkodni.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16958) Solution73 válasza gulyasa (#16948) üzenetére


Solution73
csendes tag

Asztali cd íróra gondoltam, hogy vennék...Igaz, használtan lehet csak kapni.

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16959) Solution73 válasza kokokka (#16951) üzenetére


Solution73
csendes tag

Nagyon nagyon, és még egyszer nagyon köszönöm! Te vagy az egyetlen ember aki 100%-ig megértette a kérdésemet! A többieknek is köszi a hozzászólásokat! Nem bántásként mondom, hogy valószínűleg generációs, életkorbeli különbségek miatt nem értették a kérdésemet teljesen. Vagyis egy technikai korszak vagy eszköz, eljárás lehet az, amit nem teljesen ismernek. De éppen ezért jó egy-egy ilyen fórum, hogy felébresszük a másik kiváncsiságát, kísérletezőkedvét, és mi is okuljunk! :R Egyébként : Hifi szemléletű egyén vagyok, ezért szeretnék írni cd-t. És nem mellesleg Philips írókat is nézegetek :) ui.: Milyen márkájú cd lemezeket használsz?

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16960) Beni2360 válasza Solution73 (#16959) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

Kertem, hogy OFF-ba irjatok ez rád is vonatkozik. :R
Nekem még meg van az első sz gépes TEC CD iróm amit 1994-ben vettem potom 34 e ft-t. Ezt rá tudom dugni a zidoo sata kimenetere és a fajlkezeloben rogton megjelenik mint CD rom. Aztan, hogy lehet e rá irni fogalmam sincs, biztos kellene egy író appot telepiteni az Androidhoz. De lejátszásra tökéletes.
Igen az adztsli CD írás kimaradt az életemből. Habar van két asztali DVD író lejátszó Sony gepem de csak DVD írásra VSH-rol amire emlekszem. Na meg analog tv műsor amig volt. DVB-C tunerrel nem rendelkeztek.
De a mostani választ sem raktad off-ba.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16961) Solution73 válasza Beni2360 (#16960) üzenetére


Solution73
csendes tag

Beni! Bocs! Nem láttam a kérésedet!

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16962) Solution73 válasza gulyasa (#16948) üzenetére


Solution73
csendes tag

Mármint mire "nem lett kitalálva"? Bármilyen zene vagy médiaplayerről legyen szó nem kellene késnie az adatfolyamnak lejátszás folytatásakor, pillanat állj üzemmódból indításkor...Nekem ez a problémám..

[ Szerkesztve ]

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16963) Beni2360 válasza Solution73 (#16962) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

Ha nem tudod hogyan kell OFF-be tenni egy posztot szóljál es leirjuk.
Egyebkent amikor kesz vagy a válasszal a küldési háromszög mellett van a 3 pötty arra klikk es ott be jelölni az Off topik rublikát, ennyi. Ha Off-ra válaszolsz akkonincs teendőd. Sz gepen meg alul a kuldesnel kell kivalasztani az Off topikot.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16964) kissz84


kissz84
tag

Sziasztok

sikerült beszereznem 2 db Zidoo Z9S-t.
Sajnos nem tudok valamiért play store.ba vagy a google-ba bejelentkezni...
Rámegyek a sign in-re de semmi nem történik.
Kaphatnék eligazítást, hogyan lehetne ezt megoldani?
Előre is köszönöm Uraim! :R

Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...

(#16965) gulyasa válasza kissz84 (#16964) üzenetére


gulyasa
őstag

Erre a megoldás ott van a topik összefoglalóban.
De azt is tudom, mobil nézetben ez nem látszik.

De már más is bemásolta ide régebben. Hogy ne kelljen keresgélned:

Regisztrálja a Google Play Áruházat
===============================
1. Nyissa meg a Google Play Áruház alkalmazást, majd lépjen ki.
2. Nyissa meg a Gyorsbeállítás> Egyéb> Névjegy> GSF azonosítót, jegyezze fel a GSF azonosítót.
3. Lépjen be https://www.google.com/android/uncertified bejelentkezéssel, és írja be a GSF azonosítót a mellékelt mezőbe.
4. Kattintson a Google Play Áruház alkalmazásra, ha még mindig nincs aktiválva, majd indítsa újra és ellenőrizze újra.
=============================

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#16966) kissz84


kissz84
tag

Sajnos az a baj hogy ott nekem nincs semmiféle GSF azonosító

Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...

(#16967) kokokka válasza Solution73 (#16959) üzenetére


kokokka
őstag

Maxell CD-RW XL-II 80 Music, de egyszer írhatóban is az van. Újraírhatóra szoktam digitalizálni vinylről ha valaki kér egy zenét, vagy csak, hogy megosszam a fórumban. De jó példa a Zidoo ilyetén használatára az is amit most csináltam. Vettem egy mázsa TAKT kazettát, de az egyiken már nem a gyári felvétel volt, valaki mást vett rá. Így hát összeállítottam az eredeti tartalmat flac-ból és a Z9X-ről lejátszva a Pioneer deckemmel felvettem rá az eredeti műsorlistát. Ezeket a műveleteket sokan nem értik. Nem értik miért foglalkozunk audio CD írásával, vagy épp magnókazettára másolással a mai agyondigitalizált világban. Én részemről pont azért, mert abban a korban nőttem fel amikor még volt értéke a zenének. Amikor még nem az volt, hogy eszedbe jutott egy zene és 10 másodpercen belül hallgathattad is. Amikor még Komjáthy Gyuri bácsi műsorai közben a kétkazettás Aiwa előtt görnyedve vártam hogy indítsa a zenét én meg indíthassam a felvételt. Amikor még végig kellet hallgatni a dalt, mert csak valós idejű másolás létezett. Amikor végig szenvedtük a Zenebutikot azért, hátha lesz benne legalább egy nyugati klipp morzsa, amihez itt sosem férhettünk hozzá. Nekem néha hiányzik a valódi zenehallgatás. Nem Spotify, nem flac gyűjtemény, hanem a sokszáz audiokazettám, CD-m vagy vinylem hallgatása. Nyugodtan, időt adva a hanghordozóknak. És magamnak.

(#16968) kokokka válasza kissz84 (#16966) üzenetére


kokokka
őstag

Biztos, hogy a G-s Firmware van rajta?

(#16969) kissz84 válasza kokokka (#16968) üzenetére


kissz84
tag

v2.3.15_G beta
(Google-Apps preinstalled)
Ezt kéne fel tennem a legújabb helyett?

Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...

(#16970) kokokka válasza kissz84 (#16969) üzenetére


kokokka
őstag

Nem tudom melyik az a Z9S-nél, de a legújabb G-set tedd fel.

(#16971) gulyasa válasza kissz84 (#16964) üzenetére


gulyasa
őstag

Jaaaa! ;)
Elkerülte a figyelmemet, hogy nálad nem is indult el a Play, mert nincs rajta, így hibaüzenetet sem kaphattál.

Ahogy a többiek már írták, a tiéden Google Play szolgáltatás nélküli szoftver fut. "G"-set kell rá telepíteni és utána mehet a Play regisztrálása a leírtak szerint.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#16972) Beni2360 válasza kissz84 (#16969) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

Ha abban benne van a Gap akkor igen és lehet majd frissíteni erre:
New Release Version v2.3.88 for Z9S
És ha jól látom az újabban Z9S-hez nincs G-s fw hanem külön kell letölteni és telepíteni kell mint az appokat. Itt lehet keresgélni.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16973) kissz84 válasza gulyasa (#16971) üzenetére


kissz84
tag

Igen próbálom feltenni a G-t de nem engedi, mert downgrade lenne és azt nem hagyja jóvá :(

Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...

(#16974) Beni2360 válasza kissz84 (#16973) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

Akkor marad amit linkeltem és letöltöd külön a G-t és telepíted.
New Release Version v2.3.88 for Z9S

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16975) kissz84 válasza Beni2360 (#16974) üzenetére


kissz84
tag

Nagyon szépen köszönöm! :R
Minden remekül megy a telepítések után. :))

Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...

(#16976) Beni2360 válasza kissz84 (#16975) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

:C:C:C

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16977) Solution73 válasza farkas-j (#16952) üzenetére


Solution73
csendes tag

Szia farkasj! Remélem, offtopikban kapod a kérdést :)
Jól gondolom, hogy az lenne a megoldás, hogy hangszerkesztő szoftverrel (Magix Soundforge) kreáljak a zene elejére egy 1.5 másodperces szünetet, azt mentsem pendrivera, és úgy játszam le a Z (S) idooval? :W :R

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16978) farkas-j válasza Solution73 (#16977) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem tudom, hogy neked mi lehet az ideális megoldás. Talán tényleg egy CD lejátszó vagy egy olcsó, zenére megfelelő médialejátszó, vagy esetleg az a módszer amit írtál. Esetleg reménykedsz, hogy a közeljövőben megoldják a programozók ezt a problémát egy hibajavításban. Ha CD lejátszó mellett döntesz, akkor használható a korábban leírt módszer.
Gondolom a zeneszámok gyakorlatilag hibamentesen, azaz hiánytalanul megvannak, tehát megvan mindnek az eleje is, csak a Zidoo vágja le a lejátszás indításakor. Én ezeket a zenefájlokat másolnám át a PC-re (mert hogy abban van CD-DVD íróm) és abból én speciel Nero-val megírnám a hang CD-t a korábban részletezett megoldások egyikével. Nem kell semmiféle szerkesztgetést csinálni. Én anno több tucat virágboltból beszerzett zenegyűjteményt írtam ki így CD-re, amikor még nem volt médialejátszóm. Aztán sikerült vennem egy akkor megjelent IAMM NTR82HD-t, és okafogyottá vált az asztali CD lejátszó. (A mai napig imádom ezt a kis playert!) Külön előnye az IAMM-nak, hogy beépített képernyője van, ezért nem kell hozzá a TV-t vagy monitort bekapcsolni. A mai napig ezt használom zenehallgatásra. Az összes CD-m be van rippelve a winchesterére, és jól megférnek a többi flac és mp3 zenével. Ezenkívül még 1,2TB-nyi régebbi koncertfilm ISO is rajta van még, bár ezek le vannak mentve a Zidoo Z10Pro-mra is.

Most jutott eszembe, hogy mintha lenne egy egyszerű MP3-as szerkesztő programom, ami emlékeim szerint tud a szám elejére vagy végére plusz csendet tenni. Este majd meg nézem hogy tényleg jól emlékszem e (ha el nem felejtem). Azzal csak meg kell nyitni a fájlt, bepipálni és beállítani a csend hosszát, majd mentés másként.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16979) sirelancelot


sirelancelot
csendes tag

Megjött a Z9X, és nagyon jó kiss cuccnak tűnik.
Letöltöttem a Googla Playt, és feltelepítettem a DisneyPlust meg a SkyShowtime-ot.Viszomt itt előjött a távirányító gyengesége; jó lenne valami olyan megoldás, amivel görgetni és kattintani is lehet. Meg persze az sem
lenne baj, ha szöveget is lehetne bevinni.

Ti milyen megoldást találtatok erre?
Külön egér, billentyűzet, vagy valamilyen speckó távirányító?
Az Alin van választék ilyenekből, de fogalmam sincs melyik működik együtt a lejátszóval és melyik nem.

Valakinek van bevált kütyüje, amit ajánlana?

(a fórumban rákerestem a témára, de friss, működő opciót nem találtam)

[ Szerkesztve ]

(#16980) gulyasa válasza sirelancelot (#16979) üzenetére


gulyasa
őstag

Nekem ilyen célra van egy MX3 légegerem.
Már használtam a Zidoo előtt is egy HiMedia Q5-össel.
Mondjuk érzésre sehol sincs az LG tévék magic remote távirányítójához (bár azokon nincs QWERTY billentyűzet).

Egy lehetséges (magyar) forrás: MX3 Airmouse távirányító billentyűzet + egér
De pl. az amazonról is beszerezhető.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#16981) Solution73 válasza farkas-j (#16978) üzenetére


Solution73
csendes tag

Szia ismét! A cd írást amiatt keresem, mert a képeken a két, középen látható Pioneer CDJ-ket szeretném jó minőségű felvételekkel kiszolgálni. Tudom, röhejes, egy mp 3as világban ez, de én mindig is adtam a minőségre..Verbatim írható lemezekre karcoltam az anyagaimat. Most meg Taiyo Yuden, és HHB lemezeket használok.

"A kompromisszum készség erény, nem megvetendő bűn"

(#16982) sirelancelot válasza gulyasa (#16980) üzenetére


sirelancelot
csendes tag

Köszi, meg is néztem. Találtam LED-es változatot, meg is rendeltem.
Köszi még egyszer!

(#16983) Beni2360 válasza sirelancelot (#16979) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

Nekem mar 2 db hasonló van könnyű gepelni vele. Elemeset ajanlom mert az aksi rövid életű hozzá.
New Keyborad Backlit I8 Mini Air Mouse 2.4G Wireless Keyboard Touchpad English Russian Spanish French Remote Control for Android
https://a.aliexpress.com/_mO0VXhi

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16984) farkas-j válasza Solution73 (#16977) üzenetére


farkas-j
őstag

Megkerestem azt az Mp3 szerkesztő programot (Mp3 Trim Pro) amit említettem. Már jó régen használtam. Sajnos rosszul emlékeztem, mert nem megadott plusz időt tud hozzáadni a szám elejéhez és végéhez, hanem levág annyi időt, így neked ez nem jó. :(

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16985) Abassc1982


Abassc1982
kezdő

Sziasztok.
A Zidoo z9x tud egyszerre egy időben 2db külső hdd-t kezelni?
Vagy váltani kell közülük hogy melyik legyen aktív?

(#16986) kokokka válasza Abassc1982 (#16985) üzenetére


kokokka
őstag

Váltani? Aktív? Nem is értem mire gondolsz...

(#16987) Abassc1982 válasza kokokka (#16986) üzenetére


Abassc1982
kezdő

Ráteszek a zidoora 2db külső hdd t. A posztereknél minden látszódik vagy csak az egyik és váltani kell hogy a másikat lássam?

(#16988) RockCNC válasza Abassc1982 (#16987) üzenetére


RockCNC
senior tag

Mindkettő látszik mint külsős meghajtó és mindkettő szinkronizálható.

[ Szerkesztve ]

(#16989) Beni2360 válasza Abassc1982 (#16987) üzenetére


Beni2360
Topikgazda

A H. T-ben mappakat kell beolvastatni pl: Video 1, Video 2, Sori 1, Sori 2 vagy ahogyan elnevezted es majd a zidoo a benne lévő infok alapján a filmek vagy tv sorozatok közé sorolja azt a mappát. Nalam NAS 2 hdd, zidooben 1 hdd es 1 USB-n. Vagyis 4 mozi es 4 sori van jelen. A yt-n a nevem alatt talalsz HT bemutató videót.igy ki lehet rakni egyenkent a ht fő oldalara

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#16990) Abassc1982


Abassc1982
kezdő

Rendben köszönöm szépen.

(#16991) sirelancelot


sirelancelot
csendes tag

Azért baromi érdekes ez a Z9X.
Oké, nem streameli a Disney, SKY stb szolgáltatásokat.
Ugyanakkor mégis.

Ha natív elindítom bármelyiket, akkor hibaüzenettel elszáll.
De: ha előtte a megosztásra tappolok, akkor meg tolja a jelet rendesen :)

Van egy Pana 3D 4K TV-m, arra van kötve a cucc egy Yamaha erősítőn keresztül. De van a TV-re kötve direktben Google chromecast is. Amikor elindítom a Zidoon pl a Sky-t, bejön a fiókom, és a jobb fölső sarokban már ott van a sharing ikon. Ha erre kattintok, a Chromecastra át tudom küldeni a jelet. És voila, Zidoo is a streaming player…

Hozzáteszem, ez így marha macerás, nem is használom így, inkább mobilról osztom tovább a jelet.
Minden esetre érdekesnek találom, hogy a Skynál ez működik így, de magán az eszközön meg nem megy a streaming.

(#16992) sony89


sony89
tag

A Zidoo-k nem steaming re lettek kifejlesztve.... Kár erőltetni! Soha nem lesz olyan mint pl egy Apple 4k 2022 vagy egy Meccol km2 plus....

(#16993) sirelancelot válasza sony89 (#16992) üzenetére


sirelancelot
csendes tag

semmit nem erőltettem.
leírtam a tapasztalatomat.

azt meg végképp nem szeretném, ha olyan lenne, mint egy ATV 4K 2022, mert akkor nem játszanék le NAS-ról 3D BD filmeket 😉

[ Szerkesztve ]

(#16994) kokokka válasza sony89 (#16992) üzenetére


kokokka
őstag

Arra a Mecool-ra gondolsz amelyik folyamatosan tolja a HDR-t a mai napig ha kell, ha nem? :W Azt inkább hagyjuk szerintem....

(#16995) sony89 válasza kokokka (#16994) üzenetére


sony89
tag

Igen tudom én is a HDR problémát de lehet vele együtt élni és steamingen legalabb mindent faszán lejátszik... Nem olyan drágán! :B

(#16996) sony89 válasza sirelancelot (#16993) üzenetére


sony89
tag

Nem írtam hogy te erőltetnéd...

Nálam úgy van hogy van egy Zidoo Z10 plus a letoltott anyagokra BD 3D UHD stb..

Streamingre meg van egy Atv 2022 4k és így mindent fasza minőségben tudok nézni.. :C

(#16997) sirelancelot válasza sony89 (#16996) üzenetére


sirelancelot
csendes tag

A Zidoo-t én is erre vettem (előtte Dune HD Solo Lite volt, de egyre kevesebb új anyagot játszott le), mellette nekem is van ATV, de még egy korábbi.
Minden esetre eddig a Z9X bejött. Egy “gondom” van, hogy a főképernyőn az időjárás appot nem tudom beállítani sehogy. Nem tudok benne város kiválasztani sajnos.

(#16998) Kapanyél válasza sony89 (#16996) üzenetére


Kapanyél
őstag

Annyival jobb az Apple TV, vagy a TV-d nem tudja a streaminget?

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#16999) sony89 válasza Kapanyél (#16998) üzenetére


sony89
tag

Igen sokkal jobb... És a hang is jobb mintha tv bol hozom vissza Arc on a Denon 4400h ba... Nekem bejott :C

(#17000) sony89 válasza sirelancelot (#16997) üzenetére


sony89
tag

Úgy tudom az időjárás app egyelőre nem működik talán a következő firmware ben javítják...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.