Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-26 13:31:54

LOGOUT.hu

Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Xiaomi.eu rom telepítése, root, root elrejtés, stb.: [link] (dchard írása, Maist közreműködésével)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) gigabytman válasza DroiDMester (#1157) üzenetére


gigabytman
tag

Szia!
Letelt a várakozás nyitva a bootloaderem. Szeretném feltenni az utolsó EU stabil ROM-ot. Nincs fent fastboot ROM. Segíts abban kérlek, hogy ilyenkor az általad leírt megoldás hogyan változik? Hiszen itt nem fastboot ROM-ot frissítünk egy TWRP ROM-ra.

(#1252) DroiDMester válasza gigabytman (#1251) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

minden lépés ugyan az, teljesen mind1 mi volt, vagy van a telón épp

csak a telepíteni kívánt ROM.zip más, mert ugye te a stabil-t teszed fel

(#1253) gigabytman válasza DroiDMester (#1252) üzenetére


gigabytman
tag

Köszönöm, megnézem.

(#1254) gigabytman


gigabytman
tag

Ha csak egy fastboot felirat világít folyamatosan a kijelzőn, és hiába nyomom a bekapcs gombot nem indul el a teló, akkor ez a téglásítás?
Ha esetleg valakinek van egy megbízható kőművese linkelje legyen szíves.
Köszönöm.

(#1255) DroiDMester válasza gigabytman (#1254) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

mit sikerült fére nyomnod?

(#1256) gps76 válasza MadMancs (#1200) üzenetére


gps76
őstag

juve600 kolléga [link] hozzászólásnál leírja a közelségérzékelő kalibrálását. Olvastam olyat aki nem így, hanem az asztalra fektetve csinálta és jó lett. Aki szereti a Samsung ikonokat, status bar-t, vastag betűtipust ajánlom a témák közt a Oneui 5.0 témát és az IOS 15.5 betűkészletet.

[ Szerkesztve ]

(#1257) gigabytman válasza DroiDMester (#1255) üzenetére


gigabytman
tag

Ez IQ 140 feletti kérdés és nekem nincs annyi, de a vérnyomásom legalább 180. Így csak annyit tudok mondani, hogy ha tudnám, "vissza nyomnám". Mára ennyi. Holnap majd keresek valakit aki tényleg tud segíteni, vagy megy szervizbe.

(#1258) DroiDMester válasza gigabytman (#1257) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

ha van fastbootmód és ha gépre dugod és látja a gép a telót akkor nem tégla ne izgulj

Miflash-el fel kell tenni egy gyári romot és kész!

(#1259) laci laci válasza gigabytman (#1257) üzenetére


laci laci
addikt

Szia.Merre laksz,ha úgy van,írd meg privátban

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#1260) mgaben


mgaben
senior tag

Sziasztok!

Sok tesztolvasás/nézés után elszántam megam és beruháztam egy ilyen telefonra. Igazából már az első okostelefonom óta a MIUI rabja vagyok, az egy Sony Neo V volt, "főzött" MIUI rom-al, aztán egy hivatalos Xiaomi Redmi 1S, végül a jelenlegi Mi Mix 2 (5 éve). Igazából utóbbival semmi bajom hardveresen de, hogy a szoftveres támogatás teljsen megállt az nem jó. Az okosóra (Ticwatch) és füles egyben kezelése problémás, ha valamelyikről hívást indítok vagy fogadok, akkor a fülest "elveszíti". Meg a GPS alig talál jelet sokszor. Mindez MIUI-val. Viszont tettem rá crDroidot, 12-es Android alapon, azzal minden flottul megy, de hát az nem MIUI. :DDD Minden esetre érdekes, hogy nem hardveres hiba. Óránál olvastam fórumokon, hogy másnak is gonja van, kiderült, hogy MIUI 12.5-től felfelé minden renben van velük.
Fontos volt, hogy legyen hozzá xiaomi-eu rom, mert alapból a családban lévő Redmi Note 10S, 11S is megfelelt volna, de Mediatech chipekre nem készítenek romokat.
Ma boltban megnéztem a sima Lite 5G-t, hogy fogásra milyen, stb, megtetszett, így meg is rendeltem. Pár nap múlva érkezik, jó esetben már holnap. Remélem nem fogok csalódni!
Bár azt veszem észre, hogy a Xiaomi/Redmi elment olyan irányba, hogy sok típus, és kevésbé hibátlan készülékek. Nekem jobban tetszene, hogy minden új szériából 1 típus a világpiacra, de azt odatesszük emberesen. Tuti lesznek majd kérdéseim, még így is, hogy hardcore MIUI felhasználó vagyok. :))

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1261) V.Dave


V.Dave
senior tag

Szuper hatterkepek hova tűntek? Gondolok a földre meg a hemoglobin mintára

Xiaomi mi 8 6/128

(#1262) gps76


gps76
őstag

Tud valaki megoldást erre?
(Gondolom nemcsak nálam van), hogy be van kapcsolva az AOD, és hiába érek a kijelzőhöz, koppintok rá, ilyenkor még az ujjlenyomatot se érzékeli(simán érintésre feloldásra van állítva), a bekapcs. gombot megnyomva kb. 2 s múlva éled fel csak képernyőzárat mutatva. Van ujjlenyomat, meg arcfelismerés is beállítva. 10 esetből kb. a felénél ezt játssza.

[ Szerkesztve ]

(#1263) mgaben válasza juve600 (#522) üzenetére


mgaben
senior tag

Sziasztok!

BL visszazárással kapcsolatban kérdeznék.
"Visszazárás opciót csak és kizárólag akkor választjuk, ha ugyanazt a ROM-ot flasheljük, amelyikkel kijött.'
Ez nálam a V12.5.7.0.RKOEUXM. Szóval android 11. De ha én felteszek rá egy xiaomi eu-s, android 12-es stabil vagy fejlesztőit akkor, hogy tudom az eredeti 11-es rom-ot visszatenni? Úgy tudom a downgrade nem engedélyezett már pár éve. Vagy fastboot telepítésnél, visszazárásnál ez nem gond?
A Mix 2-nél ezzel nem foglalkoztam, mert kínából rendeltem, és nagyjából így a garanciával sem foglalkoztam. Viszont ez itthon vásárolt készülék, így azért jobb tisztában lenni a visszazárás folyamatával is.
Elvileg ez az eredeti ROM. Javítsatok ha nem jót választottam. Egyébként az eredeti recovery rom mire jó? Nekem a xiaomi eu-ra a fastboot rom kell mindenképp, ugye?

Köszi előre is a válaszokat! :R :R :R

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1264) scream24 válasza mgaben (#1263) üzenetére


scream24
senior tag

Az amelyikkel kijött alatt azt értik, hogy eu, global stb. Természetesen a naprakész rom mehet fel. A másik, már nincs xiaomi.eu fastboot rom a készülékre .

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#1265) mgaben válasza scream24 (#1264) üzenetére


mgaben
senior tag

Szia! Köszi a választ. Akkor xda-n jól olvastam. :R
A xiaomi EU-ra a fastboot-ot úgy értettem, hogy ha vissza szeretném tenni a xiaomi eu után az eredetit, akkor a fastboot rom kell hozzá, és nem a recovery. Mert ott a linken van ez is, az is.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1266) p@gabi válasza kalasz (#1208) üzenetére


p@gabi
tag

Szia!
Megtaláltad végülis a hiba okát,sikerült a telepítés?
Vagy inkább már túladtál a telón?
Úgy néz ki,hogy találtam megoldást a telepítésre,ha érdekel
Nekem is ugyanez a hibaüzenet volt telpítésnél

(#1267) kalasz válasza p@gabi (#1266) üzenetére


kalasz
tag

Szia!
Az összes létező drivert felraktam a PC-re. Mi-Flashel megpróbáltam EEA romot rárakni de nem sikerül, minden mindegy alapon megpróbáltam fastboottal újra rakni az aktuális (nekem) 13.0.2.0- ás xiaomieus romot és láss csodát attól vagy nem tudom mitől de megjavult. Fel tudtam tenni rendesen a twrp-t a többi már simán ment. Mindettől függetlenül azért leírhatod a Te megoldásodat hátha valakinek még jól jön.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#1268) p@gabi válasza kalasz (#1267) üzenetére


p@gabi
tag

Igazából nálam annyi volt a probléma,hogy az orangefox zip futtatása/telepítése után nem indult újra magától a telefon recoverybe ahogy DroiDMester írta,hanem kis ablakban kérte az újraindítást.Rányomtam,nem voltam résen,persze,hogy a rendszer indult újra és nem recoveryben indult el.
Sebaj,gondoltam,majd elindítom a bekapcs gomb és a hengerő + kombóval én.Sikerült is,de a rom telepítése ugyanazzal a hibával mint neked,megszakadt.
Nem tudtam mi van,mit csináltam rosszul,mindent a leírás szerint csináltam,hol ronthattam el,csak a recoverybe újraindulás nem stimmelt.
Ezért újra lefuttattam az orangefox zip et és amikor újraindítást kért nem hagytam,hogy a rendszer induljon el,hanem közben nyomva tartottam a hangerő + gombot és így a recovery indult el.Megcsináltam benne a beállításokat amiket a Mester írt a leírásban és így simán,hiba nélkül telepítette a romot,amit azóta is elégedetten használok :K
Még emlékszel esetleg,hogy neked az orangefox zip futtatása után magától újraindult e recoveryben vagy manuálisan csináltad az újraindítást?

[ Szerkesztve ]

(#1269) kalasz válasza p@gabi (#1268) üzenetére


kalasz
tag

Emlékeim szerint már a twrp telepítésnél elő jött a hiba. Utólag az kavarhatott be, hogy felajánlotta a rendszer a frissítést amit letöltöttem és telepíteni akartam, nos azt nem kellet volna onnantól csinálta a hülyeségeket romolásnál.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#1270) V.Dave


V.Dave
senior tag

Mostanában megjelenik ez a mi böngésző ablak és nem lehet be zárni. Oldalra seperni lehet de újból elő jön. Valaki találkozott vele? Az a vicces hogy nem is használom ezt a bongeszot. [kép]

Xiaomi mi 8 6/128

(#1271) Viktor0610 válasza V.Dave (#1270) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Más telón igen.
Max. letiltod az értesítéseit. ;]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#1272) mgaben


mgaben
senior tag

Sziasztok!

Egyelőre elég siralmasan állok. :W Kicsit más (vagy csak rosszul emlékszem), mint anno a Mix 2 flash-elése. Most konkrétan 3x teszem vissza az eredeti romot, 2. alkalommal véletlenül vissza is zártam idegességembe. Szerencsére egyből ki tudtam nyitni. :Y
DroiDMester által készített leírás szerint nem akar összejönni. Elindítom cmd alól az orange-t, felteszem azokkal a beállításokkal a zip-et amit mutat. Restaltolom a telefonon lévő orange-be (magától nem indul újra). Innentől már le is húzom a számítógépről. Telepítem a rom-ot. Nálam is előjött egy ilyen error mint fentebb. Nekem annyit kellett, hogy a jobb alsó menüben "Fix context", újra telepítés, aztán már ment rendesen. A mostani telefonommal is volt sokszor ilyen. Szóval a telepítés után meg vagy csak a boot képernyő, és közben zizeg, hogy bootloop, vagy most másodjára az orange-be restartol vissza, hiába a systembe kellene.
Annyi, hogy nálam full alap a telefon, nincs belakva, nincs zárva kóddal, szóval azt nem kéri az orange.

Ötlet valakinek? :F :F :F

[ Szerkesztve ]

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1273) DroiDMester válasza mgaben (#1272) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

a leírás CSAK TWRP telepítésre vonatkozott!

Ha te gyári ROM-ot akarsz cserélni xiaomi.eu-ROMra akkor kell még +2.lépés! :)

mielőtt telepítenéd a xiaomi.eu ROM-ot formatálni kell a belső tárhelyet, és kell egy újraindítás TWRP-be, csak ezután lehet telepíteni, de ez akkor is így működött mikor még fastboot módos telepítő volt első telepítésnél kell a FORMATÁLÁS!

(#1274) mgaben válasza DroiDMester (#1273) üzenetére


mgaben
senior tag

Óóó! Édes kalács! Akkor csak ennyi, hogy újra boot a recovery (orange), format data, felmásolom a romot, telepítem?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1275) juve600 válasza DroiDMester (#1273) üzenetére


juve600
nagyúr

ilyen esetben nem törlődik a telóról a felmásolt xiaomi.eu rom ?

(#1276) mgaben válasza juve600 (#1275) üzenetére


mgaben
senior tag

De, törlődik, meg is szívtam ezzel.
Itt egy videó, ez alapján most már úgy néz ki siker! :C :C :C
https://www.youtube.com/watch?v=RC6qANkj3tg&list=LL&index=3

Fel kell másolni az orange-t és a rom-ot is, wipe data, cache/dalvik, metadata, telepíteni elsőre a romot, majd orangefox (ha a fentebbi hiba bejön a rom telepítésnél, akkor jobb alul menü > more > fix context), aztán már jó lesz a rom install is, most jöhet a format data. Ez elszáll hibával ilyenkor, simán reboot system (úgyis az orangefoxba visszajön), majd ha viszajött recoverybe akkor jöhet a format data, most már jó lesz, és most reboot system. :C

Köszi DroiDMester a segítséget! :R :R :R

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1277) Indiant


Indiant
addikt

Tudnátok linkelni kipróbált méretpontos üvegfólia beszerzési lehetőséget a telefonra?

(#1278) mgaben


mgaben
senior tag

Sziasztok!

Ha az orange-el mentést készítek akkor már nem kell törölni az ujjlenyomatokat, pint, mintát, stb? Mert régen ezt nem tudta kezelni pl a twrp, ha visszaállítottam a mentésből a rendszert.
Bocsi ha láma kérdésnek tűnik :DDD , de pár éve nem csináltam mentést, mert a Mix 2-n nem volt már frissítés. :))

Köszi előre is a választ.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1279) DroiDMester válasza mgaben (#1278) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Android 12. rendszert nemigen lehet twrp/orange alól vissza állítani, hiába csinálsz mentést róla!

Az esetek 90%ban nemlehet vissza állítani sikeresen a menést

A Migrate appot kell használni erre!

(#1280) Indiant válasza DroiDMester (#1279) üzenetére


Indiant
addikt

Akkor minek csinálnak hozzá még twrp-t?

[ Szerkesztve ]

(#1281) mgaben válasza DroiDMester (#1279) üzenetére


mgaben
senior tag

Az szép! :DDD Akkor miért írják a custom romoknál, hogy rendszerfrissítés előtt mentsünk? :F

De köszi a tippet. Megnézem ezt a migrate appot.
Ahogy látom root kell hozzá, így kilőve.

[ Szerkesztve ]

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1282) DroiDMester válasza Indiant (#1280) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Mondjuk azért hogy tudj xiaomi.eu ROM.ot, és egyéb custom romokat telepíteni, és ne kelljen hozzá PC/LAPTOP.? :)

(#1283) mgaben válasza DroiDMester (#1282) üzenetére


mgaben
senior tag

Még egy láma kérdés. OTA updeterrel simán letöltöm és elindítom a telepítést? Vagy inkább töltsem le a zip-et, és orange alól telepítsem? Első esetben az oranget, hogy tudom a rom után újra feltenni? Mintha azt olvastam volna, hogy az a/b-s telefonoknál minden frissítés után azt is újra kell telepíteni. :U

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1284) mgaben


mgaben
senior tag

Megoldva. Kicsit jobban átolvasva a leírást helyére tettem a dolgokat.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1285) Galexdp7


Galexdp7
csendes tag

Sziasztok,

5g ne 8/128 Lisa.
A színbeállítások nagyon furcsák. 90hz bekapcsolva, P3 /élénk (telített) igazából mindegy.
Netflixnél vettem észre, az előző telóm (Mi 9 lite szintén amoled) sokkal telitettebb, kontrasztosabb színek, konkrétan sötét jelenetneknél a mi 11 lite-on alig látszik valami (tök fakó) a másikon sokkal szebb, élénk színek kontraszt sokkal jobb (egyszerre lejátszva ugyanazt a két készüléken, egymás mellé rakva ég és föld).
Mit kéne átállítani?

Köszi,
Alex

(#1286) Indiant


Indiant
addikt

Egy fontos dolog kimaradt a leírásból, hogy az első custom rom felrakása Után kell formázni a data-t. Különben orange alatt nem lehet rámásolni a rom fájlt.
A másik pedig ,hogy a Xiaomi.eu rommal megjött az 5G -is, ami a Global rommal még csak 4G volt.

[ Szerkesztve ]

(#1287) mgaben


mgaben
senior tag

Hali!

Olyan embert kérdezek, akinek az utolsó fejlesztői xiaomi eu van fent (22.10.19)? Ha csengőhangot állít be (saját, külső MP3), akkor azon csörög, vagy az alap beépített? Hogy most nálam van e valami bibi, vagy bug?

Stabil eu is érdekel, hogy ott működik e minden, mert lehet akkor inkább felteszem azt, még ha gyalulni is kell mindent. Lehet öreg vagyok már a fejlesztői romokhoz. :DDD :DDD :DDD

Köszi!

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1288) mgaben


mgaben
senior tag

Megoldódott. A sim 1-es kártyám mág át volt irányítva a sim 2-re, elfelejtettem lekapcsolni mikor visszatettem őket egy telefonba. :DDD :DDD :DDD :))

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1289) juve600 válasza Indiant (#1286) üzenetére


juve600
nagyúr

rom telepítés után , wipe data, cache/dalvik ami kelleni szokott ,nem format data, az inkább rom telepítés előtt majd twrp újraindít és rom felmásol a telóra vagy otg-ről és mehet a telepítés

(#1290) Indiant válasza juve600 (#1289) üzenetére


Indiant
addikt

Az orangeban, a format data után rom fájlt nem másolsz a telóra. Az sdcard-ra nem tudja rámásolni a rom fájl, ha mountolod, akkor felmásolja, de az orange nem látja. Ha újraindítod, akkor meg nincs orange.

(#1291) juve600 válasza Indiant (#1290) üzenetére


juve600
nagyúr

otg ?

(#1292) DroiDMester válasza Indiant (#1290) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

akkor szarul csinálsz valamit! :C

(#1293) gigabytman válasza DroiDMester (#1292) üzenetére


gigabytman
tag

Neked ilyen telód van? EU rommal, orangefox-szal?

(#1294) DroiDMester válasza gigabytman (#1293) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

most épp ezek vannak használatban : Mix2S, Mi9T Pro, F3, Mi11 Lite NE 5G, Mi11i

[ Szerkesztve ]

(#1295) gigabytman válasza DroiDMester (#1294) üzenetére


gigabytman
tag

a 11 LITE 5G NE (mert minket itt ez érdekel) is orangefox+EU ROM stabil/weekly?

(#1296) DroiDMester válasza gigabytman (#1295) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

orangefox + EU ROM weekly

De mi érdekel rajta?

(#1297) gigabytman válasza DroiDMester (#1296) üzenetére


gigabytman
tag

Köszi.
Korábban kérdeztelek már. EEA-ról akartam feltenni EU stabilt + OF-ot. Az általad leírtakkal, próbálkoztam és azóta más is sikertelenül. Közben kiderült, vagy 2 lépés hiányzik. Tudnál segíteni?

(#1298) DroiDMester válasza gigabytman (#1297) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

a leírás TWRP/Orange telepítése vonatkozott, mivel akinek készült a leírás már rendelkezett telepített Xiaomi.EU rommal a telón csak ugye korábban fastboot móddal lehetett telepíteni, de mivel az uj EU romok már TWRP/Orange verziósak ezért írtam le hogyan lehet feltenni, arról nem szólt a leírás hogy gyári ROM-ról akar valaki egyenest Xiaomi.EU-ra lépni!

De ezt már írtam is nemrég! És a kiegészítést is hogy mi az ami még kell hozzá ha gyári romról akar váltani most TWRP/Orange telepítős verzióra!

(#1299) juve600 válasza gigabytman (#1297) üzenetére


juve600
nagyúr

ahogy DroiDMester kolléga írta az OrangeFox telepítést, majd utána Format data-yes, recovery újraindít, Xiaomi.eu rom felmásol a telóra, telepítés, a végén wipe cache, majd restart system és kész ,de majd kolléga megerősít hogy így kell,és ez telefon típústól független

(#1300) gigabytman válasza juve600 (#1299) üzenetére


gigabytman
tag

Köszönöm neked is. Vessetek egy pillantást erre a vidire. Így kellene telepíteni az OF-et, hogy megmaradjon a készüléken, vagy van egyszerűbb? Rájöttem, hogy nem csak az angol a hindi nyelv tudása is nagy kincs :K
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.