Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8326) F_Gergely


F_Gergely
őstag

No jelentem, megváltam hőn szeretett kavicsomtól.
A tervezett készülék helyette, RAZR (sajnos a MAXX csak CMDA-n használható).
Szeretnék pár sorral búcsúzni a készüléktől és az elmúlt 1 év tapasztalatát megosztani veletek.
A telefont még a motokerből vettem, 2 év gyártói garanciával. Nem vagyok rákattanva az új készülékekre de amikor ezt a telefont vettem éreztem, hogy ez most más. Ez motorola! Ugyan azt éreztem mikor a motorola mpx100-at a kezembe vettem. Nálunk még nem lehetett kapni, egy motorolás dolgozó révén jutottam hozzá. Lassan 20 év alatt rengeteg telefon ment át a kezem alatt, olcsótól a nagyon drágáig, presztízstől a tucattelefonig. De aki használt régen igazi motorolát az tudja mire gondolok. És ez a kavics ilyen. Utoljára a 90-es évek végén volt egy telefonom amit egy évig használtam: ez volt a Nokia 3310. Azóta csak ez az egy telefon élte meg nálam az egy évet, Szerettem, mert minőség, mert fém, mert gorillaglass, mert megbízható, mert hangos, mert MOTOROLA!
Én gyárilag 2.2-es androiddal vettem, ezzel is használtam. Nem berheltem, nem szoftvereztem, teljesen gyári volt. Nekem nem fagyott, nem volt lassú, egy kezemen megtudom számolni hányszor indult újra. (jellemzően ha frissült a google maps akkor első indításnál újraindult a telefon de erre sose jöttem rá miért volt). Mindig fejet vakarva néztem, hogy éppen ki melyik agyonmoddolt rommal próbálkozik amik persze nagyon jók, csak újraindul/lefagy/mégnemazigazidemármajdnem/felraktamdetudvalakijobbatajánlani. Biztos használat és persze szokások kérdése. Amire én használtam: telefonálás, sms, navigáció, internet, fényképek és videók készítése, dokumentumok kezelése. Azt hiszem ennyi. Játszani nem játszottam, vagyis csak egyetlen egy játékkal. Bubble shoot. Valamiért nekem ez lett a szivem csücske :)
Akárki akármit mondd, ez a telefon egy mérföldkő, méltó a nevéhez. Nálam mindenképp, mert a 3310-es után ez volt az első készülék mely 1 évig volt nálam és használtam éjjel nappal. Tudom vannak jobbak (samsung galaxy s2, meg HTC meg LG). De ezek tucattelefonok. A motorola stílus. És ezt valaki vagy megérzi vagy nem.

Support: sokan panaszkodtak, a motorola support hiányára. Oké elismerem a magyarországi képviselet... No de minek is? Javítani ha javítják úgyse azt a minőséget kapod már vissza (tapasztalat). Nokia szervizhálózata se jobb - hiába van egy fos! A másik a rendszer, sokan panaszkodtak a szoftver nem frissíthetőségéről. Androidról beszélünk, és itt a rendszerek nem átjárhatóak, talán Bog vagy Bocha irta pont egy cikkben, hogy míg a symbian, és windows rendszerek esetén megveszed a lincencet, addig android esetén nem. Ott ha frissíteni akarsz vedd meg az újabb telefont. És ha megnézzük az android üzleti stratégiáját megértjük miért van ez igy. De nem akartam se kötekedni, se piszkálódni, én igy látom. Ennyi.

Jó volt veletek, remélhetőleg hamarosan megkapom az új Motorolámat :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.