Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:00:57

LOGOUT.hu

LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26851) Haugland válasza dannyl (#26849) üzenetére


Haugland
aktív tag

Ugyanez nálam is a helyzet.
Reggel evettem töltőről (5:40-kor). 1 órája kikapcsoltam megnézni a szériaszámot (50****) amihez kivettem az akksit.
Mikor visszakapcsoltam a telefont, meglepett, hogy a 93%-ról 77%-ra esett le a töltöttségi foka....
Azóta pedig emelkedett egészen 84%-ra töltés nélkül...
Google szolgáltatások van most már nélam is az első helyen (5.1 rendszeren vagyok)

És ami a legjobban bosszant, hogy a számlám nincs meg, csak a Tmobile-os pecsételt jótállási jegy :W :W

(#26852) dannyl


dannyl
addikt

Ha a google szolgáltatásokat letiltom, akkor mi nem lesz elérhető?

(#26853) #82729984 válasza Mikemend (#26845) üzenetére


#82729984
törölt tag

Szerintem itt sokan forditva ültök a lovon (de ez már annyiszor de annyiszor ki volt tárgyalva).

1, Először is, azért mert (teszem fel) 10 ezer készülékből 1 hibás még éppen nem fogják széria hibának hivni és nem fogják visszahivni az összes telefont. Ennyi erővel akkor az összes telefongyártó összes modellje állandóan visszahivás alatt lenne.... Ebben a fórumban van 26 ezer hozzászólás, és ebből kb. 3 esetben volt valóban ez a hiba, az összes többi csak rettegés hogy jaj mi lesz ha az enyém is olyan lesz... Ja meg annak a 3 embernek ez napi téma ahelyett hogy szervizbe vinné a készüléket.

2, Ezért van a garancia. Ha elromlik majd megszerelik ingyen gariban 2 évig. Ráadásul az itthoni LG szerviz elég jóhirü, a legtöbb komment arról szól hogy 1-2 napon belül javitva lett a telefon (máshol ez hetekben mérhető).
Ja hogy te valami tádzsikisztáni áfacsalt lopott telefont vettél? Örüljél az LG jó fej még azt is ingyen szervizelik 1 évig. Más gyártó szervize elhajt vele a búcs p.csába.
De nem, tipikus magyar mentalitás, nem annak örülünk hogy az lg még a ki tudja honnan lopott telefont, nem is erre a kontinensre szánt telefont is megszereli egy sima gsm shopos számla ellenében, hanem _miért nem hivja vissza az összes készüléket_....

Megjegyzem, akkor mekkorára nőne majd a fejetek ha visszahivná, csak épp közölné hogy jó, de akkor csak eredeti papirokkal hivatalos kereskedőtől való telefont szervizelnek, ami nem ilyen azt tessék visszavinni oda ahol vetted és ott reklamálni...

És végül, az autógyártók és azok visszahivásait teljesen felesleges idekeverni. Azok sem hivják vissza az autóikat csak úgy, mert valami elromolhat rajtuk. Vannak tipusok amiknél pl. a kettős tömegü lendkerék fix 100e km-ren belül megdöglik. Tudod hányat hivnak vissza? Egyet sem. Ha gari időn belül van cserélik, ha nem akkor igy jártál. Ugyanez igaz részécskeszürőre meg még egy csomó más dologra is (és mindegyik sokszázezer forintos összeg). A BMW-nek van olyan motorja ami konkrétan megdöglik 100e km futásteljesitménynél (totalcaron van róla cikk) a kár több milliós. És egyet sem hivtak belőle vissza, igaz gyakorlatilag abból a szériából az összes 5 évnél idősebb autó már a roncstelepen van ez okból.

Ennyi. Amit visszahivnak az csak és kizárólag az, ami balesetveszélyes-életveszélyes helyzetet eredményez (lásd takata légzsák vagy beragadó fékpedál egy másik esetben) és félnek a kártérítési perektől (főleg a csoportosoktól). Minden más esetben ott a garancia, vagy ha az lejárt akkor bizony igy jártál.

(#26854) Mikemend válasza #82729984 (#26853) üzenetére


Mikemend
senior tag

Egyrészt kezdjük ott, hogy
- áfás számlám van kóddal feltüntetve
- maszektól vettem, de VDH-s (nézz utána a kódnak, ha nem tiszta), úgyhogy joggal sírhatok előre?
- a 2 év gari csak a szolgáltatónál vett telefonokra vonatkozik, másra mindenhol 1 év gari van akár hazai, akár venezuelai piacra szánt készülék (a Sonynál viszont érdekes mód 2 év gari volt)
- tökmindegy milyen csalt vagy nem csalt a telefon, vagy beutazta tadzsikisztánt, vagy látta a Mount Everestet, ha a gyártónál van egy sorozathiba.
Még valami a mentalitáshoz?

(#26855) Sanya válasza dannyl (#26852) üzenetére


Sanya
nagyúr

a google szolgáltatások.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#26856) oMB


oMB
csendes tag

Sziasztok!
A Héten vettem a telót, alapból a 6.0-ás android van rajta 2015.12. havi a telefon - a bootloader próbléma fennálhat még, vagy ez teljesen lutri, csak a szoftverfrissitéseknél fog elöjönni? (független, XXL GSM)

Köszönöm a válaszokat!

(#26857) dannyl válasza Sanya (#26855) üzenetére


dannyl
addikt

Birom az ilyen hsz gyüjtő válaszokat. Ha meg nem az, akkor simán hülyének nézel tök ismeretlenül. Az még rosszabb. Úgyhogy vagy válaszolj rendesen, vagy ne nyilvánulj meg. Szerintem van olyan dolog, amihez meg te nem értesz.

(#26858) Mikemend válasza oMB (#26856) üzenetére


Mikemend
senior tag

Ez az, amit nem tudunk, eddig a 2015 májustól júliusig lévő modelleknél jött elő. Hogy most ez idő vagy gyártás függvénye ez is kérdéses, ahogyan az is, mikor jött rá az LG és módosította a lapokat. Ez mind homály. Ami tuti, hogy akinek cseréltek, azok már idei lapot kaptak februári dátumtól, tehát azok biztosan jók.

(#26859) andrys83


andrys83
aktív tag

G5 portolt romot tud valaki??Mert már g3ra régen megirták!ez a sezersimsek gyerek xdan meg még minidg a 5.0 ux témával küzd.

(#26860) Máriusz TO


Máriusz TO
csendes tag

En kb 3 eve vagyok lg tulaj g2 /g3/es most g4 regota olvasom a topikot igaz nem regen szolok hozza de itt mar kezd hiszterias lenni a hangulat ,nem tudom ki hogy van vele de amiota android az android vannak appok amik beragadnak es frissitesre vagy ujra instalra szorulnak ,egy 3000 mah akkutol csodat nem lehet varni ennyit tud es kesz fel eve meg mindenki a 6.0 utan sirt most mindenki menne vissza 5.0 vagy 5.1 de vegen az van hogy egyik sem jo ,jonnek a rootok mokolasok es az alaplap halala ,aztan meg a siras rivas...en idosebb vagyok joval az internetnel anno 10 oraba telt meg lemasoltunk egy filmet valami gagyi kaloz torrentrol ,most eloben nezed ahogy forgatjak...konyorgom emberek ez tulajdonkeppen csak egy telefon

(#26861) neo_xperia válasza Haugland (#26851) üzenetére


neo_xperia
aktív tag

Az bőven elég garanciás javításhoz. Nekem sincs meg a számla csak a Telenoros garancia. De az LG és a szolgáltató is megerősítette kérdésemre hogy elegendő.

(#26862) Haugland válasza neo_xperia (#26861) üzenetére


Haugland
aktív tag

Köszönöm szépen! :R
Akkor ma lementem a képeket róla, csinálok egy gyári visszaállítást és keresek otthon egy régi telefont, amibe jó a microsim kártya...

(#26863) #82729984 válasza Mikemend (#26854) üzenetére


#82729984
törölt tag

"- áfás számlám van kóddal feltüntetve"
Senkit nem érdekel, az LG szerviz csak azokat a telókat köteles javitani akiknek a forgalmazójával hivatalos kapcsolatban áll. A gari jogszabályok a forgalmazóra vonatkoznak (csak mondom). Örülj neki hogy ennek ellenére mégis szervizeli az lg az ilyen készülékeket is. Áfás számlát a legutolsó hajléktalan katás is adhat ettől még nem lesz hivatalos partner és márkakereskedő.

"maszektól vettem, de VDH-s (nézz utána a kódnak, ha nem tiszta), úgyhogy joggal sírhatok előre?"
Tőlem aztán, de minek?

" a 2 év gari csak a szolgáltatónál vett telefonokra vonatkozik"
Akkor miért nem ott vetted?

"ha a gyártónál van egy sorozathiba"

De nincs. Persze ha van rá bizonyitékod elő a farbával (és légyszi ne az android autohority cikkével gyere ahol valaki hallotta hogy látott olyat aki hallott róla hogy valaki azt mondta valakinek hogy hallott róla hogy...)

Összefoglalom:
f.sol egy olyan hibától aminek a valószinüsége kb. 1 a 10ezerhez, ennek ellenére inkább vettél egy külföldről lopott telefont amit amúgy az lg 1 évig jófejségből továbbra is szervizel és sír a szád, ahelyett hogy vettél volna szolgáltatótól 2 év garival... Na ez a magyar mentalitás.

Csak hogy tisztázzuk, a dél-koreai meg az hogy az lg szerviz simán megtehetné hogy csak azokat az telefonokat szervizeli amit olyan partner adott el akivel ők hivatalos kapcsolatban vannak de ehelyett inkább javitja. Lévén a jótállás a kereskedőre vonatkozik és nem a gyártóra vagy annak szervizére.

[ Szerkesztve ]

(#26864) Flashback válasza Mikemend (#26845) üzenetére


Flashback
addikt

Erről a hibáról nem olvastam, pontosan mi ez? Egy hete vettem a telefont, hogy tudom ellenőrizni hogy milyen gyártású?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#26865) Máriusz TO válasza Flashback (#26864) üzenetére


Máriusz TO
csendes tag

S/N kod utani szam pl 603 /2016 harmadik honap ,regio pedid a dobozon feltüntetett 3 betű pl HUN magyarország POL lengyel stb

(#26866) racerx válasza Máriusz TO (#26860) üzenetére


racerx
őstag

Hát körülbelül.. Nem hiszem el én se hogy x éves android használat után azon lepődnek meg az emberek, hogy a google ezt azt frissít, mókol, aztán pörgeti a telót 2 napig. Azt jönnek a jó tanácsok, hogy ezt azt törölni frissítést letörölni, amivel 2 napig jó, azt megint valami más pörgeti a procit/ébrentartja a telót. És legtöbbször ezekkel a tiltásokkal, frissítés leszedésekkel nagyobb gondot csinálnak, nem tudják mitől fagy, mitől nem jó ez meg az. És akkor hetekig ezen megy a hiszti, most jó, letiltottam nem jó, mégis jó, megszűnt....
Sajnos ez az android átka, venni kell Iphone-t vagy wines telót és ott nem lesz ilyen (vagy igen nem tudom :) )

(#26867) koxx válasza racerx (#26866) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az iphone és a win sem bugmentes, ott más miatt fogod tépni a hajad :)

(#26868) shagy


shagy
tag

Valóban eredeti akksit honnan érdemes venni?

- shagy

(#26869) Máriusz TO válasza koxx (#26867) üzenetére


Máriusz TO
csendes tag

Ennyi a lenyeg a lenyeg ,en amondo vagyok ez egy összetett rendszer es ha itt ott ezt azt leallitok (es meg szol is a hulye telefon ,hogy meg fog zavarodni de en okosabb vagyok az lg mernoknel)aztan csodak csodajara nem mukodik rendesen :)

[ Szerkesztve ]

(#26870) Busterftw válasza Haugland (#26851) üzenetére


Busterftw
veterán

Az hátralevő százalékot dinamikusan írja ki.
Ha játszol keményen mondjuk 70%-ról 30%ig fél óra alatt, majd utána nem érsz hozzá egy ideig kicsit vissza megy. Csak jelzi ha így játszol tovább akkor már csak 30-at bír, ha nem akkor többet, amire be is áll.

(#26871) racerx válasza koxx (#26867) üzenetére


racerx
őstag

Nem tudom, nem volt sose, azért irtam :), biztos igaz. De az androidot ismerem, s ezek a dolgok kb a 2.1 óta velünk élnek .

[ Szerkesztve ]

(#26872) koxx válasza shagy (#26868) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

(#26873) Stauffenberg válasza racerx (#26866) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az ugye megvan, hogy a Google Play-szolgáltatások akár teljesen ki is iktatható a rendszerből?* Továbbá ha nyomsz egy factory resetet a rendszernek, akkor is visszaáll a ROM-on alapértelmezett verzióra, majd visszafrissíti magát. A mechanizmus ugyanaz.

Amióta a Google bevezette, nálam is előfordult már párszor, hogy valamilyen hibát okozott (pl: legjellemzőbb, hogy nem tudja magát rendesen frissíteni a normál mechanizmussal, ilyenkor jön a manuális megoldás). Igaz ezek főleg custom ROM-on jöttek elő, de hibázni nem csak ott lehet. Érdekes, hogy sokan magától értetődőnek gondolják, hogy egy OTA frissített rendszerben valami gubanc lehet, de az ugyanígy frissített appoknál már nem tudják elképzelni. A Google Play-szolgáltatások az egyik legbonyolultabb app (mert lényegét tekintve az), ami millió szolgáltatás triggerel.

*Nem egy felhasználó van, aki teljesen száműzi az Androidból a Google szolgáltatásait (ilyenkor egy tiszta AOSP rendszert kap) és alternatív alkalmazásboltokkal (pl: Amazon) kiváltható a Google Play is.

[ Szerkesztve ]

(#26874) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Nos azért a 6.0-nak vannak érdekességei(V20d voda). Az okosóra alkalmazása reggelre legnagyobb fogyasztóvá lépett elő és azon belül is a GPS használat ébrentartása. Ami azért érdekes, mert a gps full ki van kapcsolva és az alkalmazás kezelőben a helyadatok engedély meg van tagadva az alkalmazástól. Az alkalmazásoknál a helyeknél szintén ott az idő ébrentartásra, mintha hiába kapcsoltam volna ki manuálisan a gps-t......Most gps ki/be kapcsolás után megállt. Viszont az aksim nem merült jobban, mint máskor.

Koxx
felejtsd el gyorsékat...

shagy
váci úti szervízben 5e

Más
egy kis adalék mobilkerhez:asszony telójához rossz garis számlát adtak,tegnap hozta a postás az újat.....

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#26875) Quqesz válasza Quqesz (#26874) üzenetére


Quqesz
nagyúr

...és most nézem az android rendszert felhozta másodiknak fogyasztás terén szintén ugyan akkora gps használattal....ez sima program beakadás...

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#26876) Quqesz válasza #82729984 (#26853) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Egyetértek,én örülök a szervíz hozzáállásának...

Ha már a BMW-t hoztad fel: ők meg mélyen kussolnak róla, hogy 2010 után bsztak dízel motort gyártani és az összeset a rönyotól vették egészen a mostani új szériáig....ezért fosta össze magát. Szomszédom 3,5 biturbó X5 is motorcserés lett....

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#26877) Vikooo válasza Quqesz (#26876) üzenetére


Vikooo
addikt

A Renault nem a Mercedesnek adott dizel motort es a PSA-tol jott a BMW -be a dizel? :) A lenyegen nem valtoztat ;)

(#26878) Vikooo válasza Stauffenberg (#26873) üzenetére


Vikooo
addikt

Pont most frissul a Google Play Services, raadasul foverziot ugrik, ez is porgetheti a frissites soran a rendszert. Nekem multkor mobilneten frissult ugy, hogy korlatozva voltam, hat vagy 20 percig futott a hatterben a szukos savszelesseg miatt.

(#26879) Heisenberg69 válasza Vikooo (#26878) üzenetére


Heisenberg69
senior tag

Hol látod, hogy frissül? Hányas számra?

SONY Xperia™ XZ Forest Blue

(#26880) Vikooo válasza Heisenberg69 (#26879) üzenetére


Vikooo
addikt

9.0.83. Nekem meg nem frissult be, de a csaladban egy S6 -on mar igen. Az ikonja is megvaltozott :)

(#26881) Vikooo válasza Vikooo (#26880) üzenetére


Vikooo
addikt

Befrissult nalam is. Nemtudom milyen ujdonsagokat hoz globalisan, sehol nem talaltam meg rola cikket (altalaban az Androidpolice.com hamar darabokra szokta szedni de most ott se lattam (2 napja neztem)).

(#26882) Aryon87 válasza Vikooo (#26880) üzenetére


Aryon87
félisten

Tegnap Stauffanberg epp ennek a linkjet adta be, .apk-bol nyomtam fel. El is tunt az akkufogyasztokbol az android rendszer, mar csak az android operacios rendszer van fentebb 6%-al, a play szolgaltatasok meg 2%-al kullog hatul. :)

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#26883) Vikooo válasza Aryon87 (#26882) üzenetére


Vikooo
addikt

Nekem nem volt fogyasztasbeli anomaliam, ilyenkor megvarom a hivatalos push-t.

(#26884) Aryon87 válasza Vikooo (#26883) üzenetére


Aryon87
félisten

Szeszelyes dolog, ert mikor visszatettem a 20d-t, par napig nekem is nyugi volt. Aztan felbukkant masodfogyasztokent :D
Most mar csak az op.rendszer kellene eltunjon..

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#26885) lukacsik válasza dannyl (#26849) üzenetére


lukacsik
tag

Nálam ugyan ez a helyzet mint nálad. Amúgy kb egy hete vettem észre hogy jobban merül mint kellene. Illetve megjelentek fehér csíkok az akkumlátor használatnál amit megint nem tudok micsoda. Szerviz?

(#26886) racerx válasza Stauffenberg (#26873) üzenetére


racerx
őstag

Pontosan ez a legbonyolultabb, ezért jobb ha az ember nem piszkálja, mert csak nagyobb gubancot lehet vele okozni szvsz. Ma pl nekem is az android rendszer volt a legnagyobb ébrentartóm (8óra felébresztett -gps 10 óra ..wtf..), de lesz.om, holnap meg semmi se lesz. Nem fogok siránkozni, meg play dolgokat törölgetni, visszaállítani, mert felesleges. Ha el akar szaródni, akkor el fog :).
Na úgyláccik ez a GPS dolog ma mindekinél beakad .

[ Szerkesztve ]

(#26887) Quqesz válasza racerx (#26886) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Ne pörögjetek sokat rajta, volt ilyen G2 és más teló esetében is....

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#26888) Mikemend válasza #82729984 (#26863) üzenetére


Mikemend
senior tag

"vettél egy külföldről lopott telefont"
Mint mondtam: VDH-s. Úgyhogy akkor itthonról lopott.. ;]

Az meg szerintem nem jófejség, hogy csak szolgáltatóst lenne hajlandó szervizelni, ha garjegy és/vagy számla van hozzá. Másrészt meg akinek nem supportja, megy is a levesbe, ld. Sony, aki már a többi sorozatát be is szünteti és nem áll valami jól mobil terén. Úgyhogy ez inkább piacpolitika, mint jófejség.

Szolgáltatótól nem vettem készüléket és nem az áfacsalások miatt, hanem mert nem adtak olyan konstrukciót, hogy ott vegyem meg, ennyi. Épp emiatt gondolkodtam a Telenornál is, de épp akkoriban volt készlethiányuk hetekig, szóval ha még mindig az a baj, hogy hol vettem a telefont ahelyett, hogy előrelépnénk abban, mitől döglenek meg, hogy kikerüljük, akkor ez a magyar mentalitás, hogy a szerviz jófejségen rugózol és abba kötsz bele, hol vettem.

Ha meg bizonyítékot akarsz, a kedvedért nem megyek az LG-hez dolgozni szervizesnek.

(#26889) Flashback válasza Máriusz TO (#26865) üzenetére


Flashback
addikt

Nincs nálam a doboz éppen, valahogy a menüből ki lehet deríteni?

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#26890) TeeJay


TeeJay
félisten

Westend Media Marktba egymás mellett van a G4 G5 és V10 aki akarja mindet össze tudja hasonlítani. Azt kell mondjam a V10 a legszebb és eszméletlen jól néz ki a nagy kijelző :R bárcsak ne lenne annyival drágább a G4-től :O
A G5 amúgy nem csúnya és villámgyors csak számomra már pici a kijelzője a másik kettőhöz képest. Szóval mióta végig tapiztam a V10-et agyalok hogy mégsem G4-et veszek de majd kiderül az árakból

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#26891) Stauffenberg válasza Mikemend (#26888) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Az meg szerintem nem jófejség, hogy csak szolgáltatóst lenne hajlandó szervizelni, ha garjegy és/vagy számla van hozzá."

Úgy tűnik itt van némi fogalomzavar és/vagy a vonatkozó törvények ismeretének hiánya. A törvény értelmében jótállási kötelezettsége az eladást lebonyolító kereskedőnek van, nem pedig a gyártónak. Csak a kereskedő köteles számla ellenében elvégezni (vagy elvégeztetni) a javítást.

A gyártónak ilyen téren nincsenek kötelezettségei, hacsak önként nem vállalja. Erre szolgál a jótállási jegy, amit csak a gyártó szabályait betartó partner kereskedők állíthatnak ki. Az aluljárós zug GSM nem ilyen, mert ő inkább szürkeimportban hozza be a szajrét, alkalomadtán még bűncselekményeket is elkövet vele. Az ilyen helyről vásárolt készüléket semmi sem jogosítja fel a gyártó saját márkaszervizének használatára, minekután az ilyen kereskedő a jótállási jegy kiállítására sem jogosult.

Szóval de, nagyon is jófejség az LG részéről, hogy jótállási jegy nélkül is javít.

(#26892) Máriusz TO válasza TeeJay (#26890) üzenetére


Máriusz TO
csendes tag

Ved ki az akkut alatta megtalalod imei es s/n kodok

(#26893) Quqesz válasza Stauffenberg (#26891) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Szerintem indítsunk egy "LG G4 para topik"-ot....:D
Dehogy izzítsam a hangulatot:eddig nekem úgy tűnik, hogy csak az itthon vásároltak fosták össze magukat! :D

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#26894) Mikemend válasza Stauffenberg (#26891) üzenetére


Mikemend
senior tag

Akkor amit írtál, máris tiszta, oké. Ami után érdeklődnék:

"Erre szolgál a jótállási jegy, amit csak a gyártó szabályait betartó partner kereskedők állíthatnak ki."

Megnéztem az LG weboldalát és a következő lehetőségeket találtam Budapesten:
- Vodafone
- Telenor
- Telekom
- Media Markt
- Nanotrade Kft. (Ahol a kínálatban LG nincs is)
- Extreme Digital (Ahol csak Shiny Gold készülék van)

Tehát ha jól értem, ezektől a partnerektől szabadna csak telefont vásárolni, a többitől nem? :U

[ Szerkesztve ]

(#26895) Mikemend válasza Mikemend (#26894) üzenetére


Mikemend
senior tag

Mivel a szerkesztési idő letelt, így a következő a kínálat:
- Telenor: nincs a kínálatban
- Telekomnál előfizetés nélkül is még 160 ezer
- Vodánál 128 kártyás előfizetéssel (csak fekete, de hogy bőr vagy mi az nem derül ki az online felületen)
- Media Marktnál: barna bőr 173 ezerért, shiny gold 130.

Tehát ha jól értem, akkor fekete bőr hátlapos, kártyafüggetlen sehol nincs és nem elég, hogy a készüléket drágábban adják, a szolgáltatónál még plusz 10-es a kikódolás. Akkor kérdem én amolyan költői kérdésnek, hogy a maszekoknál vajon miért vásárolnak sokan? És miért jófejség, hogy a G4 palettáját nem lehet sehol sem megnézni és megvenni, amit EU-ba szántak?

Ettől függetlenül egyetértek, hogy igen nagylelkű szerintem is a szerviz hozzáállása, hogy egyből odavihetjük és nem az eladón keresztül intézzük. Emiatt respect a szerviznek! :R

[ Szerkesztve ]

(#26896) #86973952 válasza Mikemend (#26895) üzenetére


#86973952
törölt tag

Gondolom szándékosan nem soroltak fel minden üzletet, csak a fontosabb partnereket.

Persze mindig olcsóbb a zacskóban Magyarországra hozott készülék, amihez utólag szereznek be minden cuccot (pl. doboz). Aminek a származása is kétséges, mert sokszor kinti (garász- ) mobilboltból jön. Ez nyilván csak egy verzió. Van ennél jobb és rosszabb is.

(#26897) Harcsai válasza #86973952 (#26896) üzenetére


Harcsai
senior tag

Véletlenül sem szeretnék egyik oldalon sem beszállni a vitába, de nem gondolom, hogy az én, akárhogyan behozott, egyébként romániába gyártott, dobozos, töltős, hátlapos, füleses, mittudomén milyen készülékem bármiben is kevesebb lenne, mint pl a T-nél vásárolt. Olcsóbb. És persze papíron nem az első tulaja vagyok, hiszen ezek tulajdonképpen mind, használt-új készülékek, sokszor bontatlan dobozban, mindig 0 perc használattal.

iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb

(#26898) #86973952 válasza Harcsai (#26897) üzenetére


#86973952
törölt tag

Az hogy több vagy kevesebb, majd akkor derül ki, ha baja lesz. Mivel LG -nél a fentiek miatt szerencsés helyzetben vannak a kétes származású készülékek tulajdonosai, így nagy valószínűséggel nem lesz semmi probléma.

Ezt a legtöbb gyártói szerviz nem teszi meg.

Telekomnál veszel egy készüléket, amihez kapsz 2 év hivatalos garanciát. Ez több, mint az 1 év, illetve több, mint a bolti garancia.

Szerk.:
Egybként jófejség ide agy oda, nem hivatalos garanciával ellátott készüléket nem kötelesek ellátni, így bármikor megtagadhatják a díjmentes javítást.

[ Szerkesztve ]

(#26899) Sanya válasza dannyl (#26857) üzenetére


Sanya
nagyúr

A google play szolgáltatások nevű programot/processt/servízt nem tudod leállítani. Hülye kérdésre hasonló válasz.

Ha a google play filmet, etc- t akarod letiltani, akkor nyugodtan. Semmi baja nem lesz, nekem is így megy.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#26900) dannyl válasza Sanya (#26899) üzenetére


dannyl
addikt
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.