Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2272) Egon


Egon
nagyúr

Hi all!

Adott egy notebook, ami egy Western Digital Blue vinyóval (WD7500BPVT-08A1YT2) van szerelve. Sajnos több program használata során lag jelentkezik a parkoltatás miatt, ezért megpróbáltam a wdidle3.exe-vel javítani a kérdésen.
Gyárilag 8 mp volt beállítva, ezt első körben 300-ra emeltem, aztán 60-ra, majd a /D kapcsolót is kipróbáltam (az állítások között akksi ki, tápkábel kihúz legalábbb 5 percre), eredmény nélkül. Mindhárom esetben az az érdekes, hogy nem 8, hanem kb. 12 másodperc tétlenség után parkol le a vinyó (persze lehet hogy még csinál valamit 4 mp-ig, amit nem észlelek, nem tudom), és utána ha kiadok pl. egy wdidle3 /R parancsot, hallható ahogy felpörög.
Érdemes további értékeket próbálgatni, vagy felejtsem el a wdidle3.exe-t? Utóbbi esetben van valami más megoldás a probléma kiküszöbölésére?

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#2273) szaszlaci válasza Egon (#2272) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ez sajnos pont úgy hangzik, mint amivel nincs mit kezdeni, de azért érdemes megpróbálni a 8 - és 60 mp közti értékeket is. Ha pedig hallod, hogy felpörög, az kifejezetten baj, akkor írd be neki a 8 másodpercet, vagy ahol nem áll meg a lemez.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2274) Egon válasza szaszlaci (#2273) üzenetére


Egon
nagyúr

Sajnos az összes állásnál lehet hallani ahogy felpörög (pont ez a gáz, ezért durván érezhető lag van sok programban: kell neki 1-2 mp mire felpörög).
Két kérdésem lenne:
1. A wdidle progi helpje szerint 8 és 12,x mp között 0.1 mp-neként lehet állítani, ami negyvenvalahány beállítási lehetőség - ennek tényleg látod értelmét végigzongorázni? 30 mp-en próbáltam, semmi nem változott.
2. Nincs valami egyéb lehetőség a probléma megoldására? A nyitó háeszben szerepel a HDSentinel is, de olvastam olyan hozzászólást is, miszerint nem oldja meg a problémát...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.