Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kovsol


kovsol
titán

Megy is a kedvencek közé :R
Én szoktam rakott dolgokat is csinálni, mert azt is kis energiabefektetéssel megvan, az egyik kedvencem a rakott karfiol.
Desszertekhez viszont nem értek így azt szívesen látnék majd többet. Ezt a császármorzsát ki fogom próbálni azt biztos, mert azt szeretem is pont.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2) kisza25 válasza kovsol (#1) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

adhattok tippeket milyen alapanyagokból szeretnétek ételeket és, ha tudok valami jót és könnyűt leírom:)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#3) truba


truba
tag

Mentve :R

(#4) kisza25 válasza truba (#3) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

holnap írok még, ma nincs lelkierőm :)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#5) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Jó, jó, de a császármorzsa 1 bögre lisztből, mint két személyes főétel? Ugyan már. :DDD

(#6) kovsol válasza kisza25 (#2) üzenetére


kovsol
titán

nálam hús minden mennyiségben jöhet, és mellé valami kevés szénhidrátot tartalmazó köret :D
amúgy azt tudod hogyan lehet házilag pizza tésztát csinálni könnyen ?
olasz kajákat elég egyszerű megcsinálni esetleg olyat is tudsz ami nem bolognai, mert azt mindenki tud szerintem :B

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#7) pohár


pohár
félisten

az első azt hittem sütős dolog, nem egybeöntős, de nem rossz... az elsőt amúgy úgy is meg lehetne csinálni, hogy megfőzöd a pennét, a csirkét ugyanúgy megpirítod kicsit, csinálsz besamel mártást, vágsz fel friss bazsalikomot, belekevered a mártásba a fűszert, a tésztát és a húst összekevered és egy jénaiba teszed, meglocsolod a besamellel, jól megszórod a tetejét sajttal, és addig sütöd míg picit nem pirul a sajt tetején, és violá :C

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#8) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Nagyon bejövős mind, mentve :R És szivesen vennék még ilyeneket :)

(#9) kisza25 válasza Crystalheart (#5) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

persze leves után:)
majd azt is írok párat:)
kovsol: az első kaja is olasz, leírhatok pizzatészta receptet csak nem tudod otthon olyanra sütni, mint az étterembe, mert ahhoz 350-fok kell, de a vastagabb tésztás az otthon is elkészíthető :K
Cathfaern: lesz még :K

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#10) kisza25 válasza pohár (#7) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

engedelmeddel a recepted feldolgozásra került :R

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#11) pohár válasza kisza25 (#10) üzenetére


pohár
félisten

:R
nem éppen olasz, nem éppen "nemes", de gyors :K

4 személyre kb így alakulnak a mennyiségek:

megfőzöl 6-7 tojást, ha megfőtt, a tojásszeletelő cikkező részével felcikkezem, és keresztbe félbevágom őket, egy nagy tálba beledobom őket, kissé megsózom őket, főzök mellé - sima, nem ilyen füstölt meg sajtos meg az isten tudja milyen virslit, natúr sertésvirsliből a legjobb - kb 7-8 virslit, felkarikázom őket, a tojás mellé dobom, és megvárom míg nagyjából kihűlnek, felkarikázok egy közepes fej vöröshagymát, ezt beledobom épp forró, sós vízbe - 1 csapott teáskanál só elég -, és pár percig főzöm, hogy az ereje kifőjön, itt is megvárom hogy langyosra hűljön a hagyma ,ezek után egy másik tálkába kb 15dkg / 2-3 nagyobb evőkanálnyi tejfölt, nagyjából ugyanennyi majonézt, és egy fél evőkanál mustárt, őrölt borsot összekeverek, és a tálba öntöm, a tojás-virsli-hagyma kombóra, összekeverem őket, hogy vonjon be minden összetevőt a trutymó, végezetül sütsz mellé sült krumplit :K

nagyon laktató, finom, kiadós vacsora, és még marad másnapra is kb 1-2 személynyi adag :K

esetleg ha érdekel, kemény tésztájú pizzareceptem is van :))

sőt, a túrógombóc finomabb úgy, ha teszel a közepébe egy fél epret, málnát, és vaníliapudingot/sodót főzöl mellé, szerintem fényévekkel finomabb mint a natúr és tejfölös gombóc :K

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#12) Cucuska2


Cucuska2
őstag

muszály pontos lyééé!!!!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#13) Jofi81 válasza kovsol (#6) üzenetére


Jofi81
őstag

- 1 kg liszt
- 0,5 l víz (ha van, akkor ebből 1 dl lehet sör)
- 0,5 dl olaj
- egy csomag élesztő
- egy marék só
- egy kiskanál cukor

Én úgy szoktam, hogy a folyadékba keverek bele az elején mindet, utána fokozatosan adom hozzá a lisztet, de fordítva is működik. Miután jól összegyúrtad, megkeleszted és kész is. Elég egyszerű és finom is. :)

(#14) kisza25 válasza Cucuska2 (#12) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

hüpsz :B még nem futottam át a helyesírást
pohár: mindjárt megy ez is a receptek közé :R
minden étel variációs lehetősége végtelenhez közeli:)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#15) pohár válasza Jofi81 (#13) üzenetére


pohár
félisten

1 kg liszt? ejha :Y
igaz ez puha pizzatészta, amit én/mi szoktunk csinálni, az a kemény

kisza... a teáskanál javítsd majd már ki kiskanálra, a teáskanál az kicsi, nem? vagy az a kávéskanál? :F

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#16) Jofi81 válasza pohár (#15) üzenetére


Jofi81
őstag

Ezek az arányok, úgy osztod-szorzod utána, ahogy akarod. Általában kevesebből szoktam, de gyúrtam már 5 kilóból is... :D

(#17) kisza25 válasza pohár (#15) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

a kávés a legkisebb, a teás egyel nagyobb:)
Jofi81: az 1kg lisztből kb 6db normál méretű pizza jön ki, vagy 10kicsi, ebből már vissza lehet osztani:)
fél kiló lisztel lesz egy 1/1 tepsi, ezt is berakhatom, ha gondoljátok:)

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#18) pohár válasza Jofi81 (#16) üzenetére


pohár
félisten

5 kiló? lakodalomra sütöttél pizzát vagy mi? :DDD

én ilyet szoktam:

65-70 dkg liszt
3 dl tej
1 élesztő
1,5 kiskanál só, cukor

kiméred a lisztet, belekanalazod a sót, a tejet meglangyosítod, megcukrozod, és belemorzsolod az élesztőt, megvárod míg felfut az élesztő, lisztet bele egy nagy tálba amiben majd meg is tud kelni a tészta, ráöntöd az élesztős tejedet, és meggyúrod :K
ha olyanom van és nem felejtem el, és persze nyár van :D, kimegyek a kertbe és szedek oregánót és 5-6 levél bazsalikomot, felaprítom őket apróra, és a liszthez kavarom őket, nagyon jó ízt ad neki :K

ha valaki kenyérsütő géppel csinálja, akkor a folyadékot tegye alulra, ha kézzel gyúrja, akkor célszerűbb a liszthez önteni a folyadékot, és nem fordítva :K

ebből 2 darab 32 centis, és egy nagyobb téglalap alapú tepsi méretű pizza jön ki

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#19) kisza25 válasza pohár (#18) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

alakul alakul 2,5 óra alatt 6 új recept :))

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#20) pohár válasza kisza25 (#19) üzenetére


pohár
félisten

van itt még ha kell, sok speckó cucc :DDD
na jó nem speciális, de merem állítani hogy nem sokan ettek olyasmiket, pedig hétköznapi összetevőkből áll, semmi speckó cucc :N

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#21) kisza25 válasza pohár (#20) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

jöhet nyugodtan :R

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#22) kovsol


kovsol
titán

Rakott karfiolt leírom akkor én hogy szoktam csinálni, de tetszés szerint a karfiol cserélhető zöldbab, brokkoli vagy kinek épp mi van otthon! Nem vagyok profi, de nálam ez bevált és a családnak is ízleni szokott.

Hozzávalók egy tepsire :D ez elég lehet 4 embernek is, én jó gyúrós módjára egyedül is megeszem egy nap :D

1 közepes karfiol, úgy pucolatlanul 1kg körüli
fél kg darált hús, én pulyka felső combot szoktam, hogy ne legyen olyan zsírós
két tojás
egy kis kefir vagy tejföl, én kefirt szoktam az nem olyan zsírós
másfél pohár rizs
só, bors
pici tej
opcionálisan sajt

A munkát azzal szoktam kezdeni, hogy felrakom a vizet amiben a karfiolt főzöm majd, rakok bele egy pici sót is.
Amíg felforr a víz a rizst megpirítóm kis olajon majd 2x annyi vízzel felöntöm mint amennyi a rizs térfogata volt és só, borssal fűszerezem, esetleg egy kis vegeta is mehet bele, de ne sok.
A karfiolt közben megpucolom és feldarabolom szépen a virágokat kis darabokra, mert úgyse egyben fogjuk felhasználni, ha felforr a víz belerakom és újra felforrás után 3-4 perc főzés elég neki, mert különben szétesik csak.
A húst megpirítom kis olajon, sóval, borssal ízesítem.
A rizst addig főzöm amíg a leve el nem forr annyira, hogy kilóg már a rizs teteje, majd elzárom és lefedem had dagadjon.
Míg dagad a rizs felverem a tojást öntök hozzá kis tejet és a kefirt is bele keverem.

Utána mikor kész a rizs egy nem túl nagy méretű tepsibe az aljára rakok kb 1 centi vastag rizst, majd rakok rá karfiolt, utána a húst, megint karfiol, tetejére maradék rizs.
Ezt leöntöm a kefires-tojásos-tejes cuccal ami szépen bele is folyik közé és így a belsejébe is lesz belőle így nem lesz száraz a belseje se. Tetejére lehet reszelni sajtot ha valaki úgy szereti, de én a sajtot kicsit később szoktam rárakni, hogy ne égjen csak úgy rá, hanem maradjon neki tartása is.
Mehet be a sütőbe és az egészet még megpirítom, de mivel már alapból se nyers anyagokból raktuk össze így nem kell túlzásba vinni, én addig szoktam míg a teteje már kezd pirulni. Akkor már a tojás is szépen megszilárdul.
Utána fogyasztható savanyúsággal főételként.

Elkészítésének lépései párhuzamosíthatóak így elkészítés megvan gyorsan.

Mod: jó hosszú lett :U Lehet kicsit túl szájbarágósan írtam le, na mind1 :D

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#23) pohár válasza kisza25 (#21) üzenetére


pohár
félisten

most kerestem elő, régebben ladybugnak fényképeztem, pont kapóra jött:

a rakott csirkét szántam ide, de kaptok még másik kettőt is :))

valami isteni ez a rakott csirke, sült krumplival, vagy akár krumplipürével valami mennyei, és rohadtul laktatós, de komolyan, négyen nem bírtunk megenni egy közepes jénaival, maradt vacsorára is kétembernyi adag kb :K

kovsol... a zsírós az mi? nem zsíros akart lenni? ;]

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#24) kovsol válasza pohár (#23) üzenetére


kovsol
titán

kösz, hogy a lényeget megtaláltad benne :W ez van mellé gépeltem és a helyesírás ellenőrző arra is helyeset ír, mert van olyan szó is, így nem szúrtam ki

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#25) pohár válasza kovsol (#24) üzenetére


pohár
félisten

csak az összetevőket olvastam, nem vagyok odáig a rakott karfiolért/kelkáposztáért, a brokkoliért meg pláne, így el se olvastam a receptet :N

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#26) kisza25 válasza pohár (#23) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

na ezt majd szerintem inkább belinkelem a receptek közé :R

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#27) darál0w


darál0w
Jómunkásember

ilyenkor tud jol jönni, ha az emebrnek barátnője/felesége van...10 éve el vagyok látva ilyen téren :D

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#28) D1Rect


D1Rect
félisten

Helyezzük bele a turmixgépbe:
10-20dkg Zabpehely + víz + 40-60g csokis fehérje

Igény szerint botmixerrel is elkészíthető.

[ Szerkesztve ]

(#29) kisza25 válasza D1Rect (#28) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

fű ez elég egészségesen hangzik :P

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#30) D1Rect válasza kisza25 (#29) üzenetére


D1Rect
félisten

Az, és baromi finom.
Ha ügyes vagy, akkor beáztatod a zabot előre és megszottyad+édes lesz.

Breakfast of champions ;)

(#31) kisza25 válasza D1Rect (#30) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

és mennyi víz kell hozzá és milyen csokis fehérje?

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#32) kovsol válasza D1Rect (#28) üzenetére


kovsol
titán

reggelire és edzés után szoktam ilyesmit tolni :)

May the Force be with you!

(#33) D1Rect válasza kisza25 (#31) üzenetére


D1Rect
félisten

Víz ízlés szerint, az egészen turmixostól a "vágható"-ig.
Fehérje: pénztárca és ízlésfüggő.
Egyébként bármilyen más ízesítésű fehérjével elkészíthető.

(#32) kovsol: Jaja, reggelire kiváló. Edzés utánra szerintem a zab "túl lassú".

(#34) kisza25 válasza D1Rect (#33) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

tejjel nem lenne jobb?

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#35) D1Rect válasza kisza25 (#34) üzenetére


D1Rect
félisten

Röviden: a tej kisborjúnak való, nem embernek.

Hosszabban: amit "tejként" ismersz annak köze sincs a tejhez, slusszpoénként "homogenizálják" amitől megváltozik a zsír a tejben(így nem ül ki a tetejére, hanem homogén állagú lesz) és rossz lesz neked.

(#36) kovsol


kovsol
titán

most itt a hétvége, van aki kipróbálta valamelyiket ?

May the Force be with you!

(#37) kovsol


kovsol
titán

mirelit hal elkészítésére mi a legjobb recept ?

May the Force be with you!

(#38) pohár válasza kovsol (#37) üzenetére


pohár
félisten

attól függ hogy egész a hal, vagy csak a törzse van meg? vagy csak filé?

amúgy rozmaringot neki, aztán be a sütőbe :K
bár a friss rozmaring lenne a legjobb, de nem hiszem hogy van konyhakerted...

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#39) kovsol válasza pohár (#38) üzenetére


kovsol
titán

most csak sima filé, és nincs konyhakertem
halat azt eddig rántani szoktam, vagy pl paprikás lisztben megsütöm, de valami újra vágyok :D

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#40) pohár válasza kovsol (#39) üzenetére


pohár
félisten

hát megsütheted sörtésztában is :K
vagy teszem azt karikázol fel krumplit és hagymát, a halat kiolvasztod, beirdalod picit, megsózod, jól megmasszírozod egy marék rozmaringgal, tepsit vékonyan kiolajozod, alulra mehet a krumpli, rá a hal, erre a hagyma, és ha van paradicsomod, karikázhatsz rá, de ha nincs az se érvágás szerintem :))

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#41) kisza25 válasza kovsol (#39) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

én így is szoktam roston: lisztet morzsát összekeverem, hozzákeverek bazsalikomot és abba forgatom bele a halat persze előtte sózom, vagy halfűszerkeverékkel ízesítem,
forró serpenyőbe 1-2 percig mindkét oldalát sütöm, majd leveszem takarékra és fedő rá 5-10 perc mérettől függően így fedő alatt párolom, közben 1x 2x megfordítom

vagy fóliába: tépek egy kockaforma fóliát akkorát, hogy amit most leírok azt kényelmesen bele lehessen csomagolni,
amibe rakok egy pár szem előfőzött sósburit+ előfőzött zöldséget erre rakom a nyers halszeletet(sózom, vagy halfűszer) egy kis darab vajat, vékony szeletekre vágott fokhagymát 1-2cl fehérborral meglocsolom, friss rozmaring(vagy por, de azzal finoman, mert nagyon intenzív), összezárom a fóliát (mint egy batyut)és 20-25perc a sütőben

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#42) Huma


Huma
addikt

Na ide én is fogok írni pár receptet. Hat év kolesz sok mindenre megtanított anno.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43) Huma


Huma
addikt

Na írok gyorsba párat.

Sült csirkecomb:
Tepsibe berakok 4 db combot megsózom, borsozom. Bőr alá bedugok pár negyedre vágott fokhagymát és a maradékot meg a tepsibe szórom majd beleöntök kb másfél centi vizet aztán lefedem fóliával és bedobom a sütőbe. Ez volt kb 7 perc.
Egy óra múlva leszedem a fóliát és tovább sütöm még 20-31 percet amíg az összes víz el nem párolog és a bőr finom ropogós nem lesz.
Isteni finom lesz és igaz, hogy másfél órán keresztül sül, de csak kb 10 percet kell foglalkozni az egésszel. Szóval addig lehet mást csinálni.

Köretként esetleg lehet hozzá rizst csinálni. Azzal sem kell szinte semmit sem foglalkozni.

Tejbegríz is gyorsan kész van. Bár látom ti úri kajákat írtatok. :D

Jézustól tanultam egy receptet. Venni kell egy babfőzelék konzervet amit belezúdítasz egy fazékba. Felöntöd vízzel. Nyomsz hozzá némi csípős gulyáskrémet, belevágsz két fej krumplit és némi lecsókolbászt majd főzöd egy húsz percet és voila, kész is a csöves babgulyás. Friss kenyérrel tökéletes.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#44) kisza25 válasza Huma (#43) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

én is hasonlóan szoktam csinálni, csak hagymát is vágok mellé meg nem csak vizet, hanem olajat is teszek alá a többi nagyjából ua.

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#45) kovsol


kovsol
titán

tegnap megcsináltam fél kg halat tepsiben sütve bazsalikommal, holnap a lisztbe forgatott bazsalikomos tepsiben sütött típust próbálom ki :D
ízlett, és a széle ropogósra sült, pont ahogy szeretem :C

May the Force be with you!

(#46) pohár válasza kovsol (#45) üzenetére


pohár
félisten

bazsalikom? az szerintem rohadtul nem passzol a halhoz :N
kakukkfű, rozmaring, citrom :K

egy régi itthoni nagy kedvenc:

hozzávalók:

- szeletelt karaj
- felkockázott krumpli
- apróbb csiperkegomba
- felcikkezett vöröshagyma
- kelkáposztalevelek

elkészítés:

a karajt megsózom, lisztbe forgatom, olajon kicsit megkapatom, félreteszem
fogok egy nagyobb római tálat, alulról-oldalról kibélelem kelkáposztalevéllel, beleborítom a krumpli-hagyma-gomba triót, az előzőleg kicsit megkapatott karajt ráteszem, hogy teljesen befedje az alatta lévő zöldségeket, és a húst befedem kelkáposztalevéllel, ráteszem a római tál tetejét, és go a sütőbe, olyan 180-200°C ideális neki

a sütési időről így hirtelen nem tudok nyilatkozni, de kell neki idő azért rendesen, akkor jó ha megszurkáljuk a húst, és nem ütközünk ellenállásba
ne ijedjünk meg ha füstöt látunk kiszivárogni a tálból, a felső réteg káposztalevél igen erősen el fog szenesedni mire megsül a hús, és megpuhulnak az alatta lévő dolgok :D

fogyasszátok egészséggel :R

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#47) pohár válasza pohár (#46) üzenetére


pohár
félisten

basszus, kimaradt a füstölt szalonna... na az mehet a krumpli közé, apróbb csíkokra vágva, megpirítva :K

a krumplit picit elő kell főzni sós vízben, 2-3 percig rotyodtasd, és mielőtt a húst befednéd a káposztalevéllel, borsozd - majoránnázd meg, és a krumplira csurgass a kisült zsírból, tedd rá a húst, és arra mehet a maradék, befeded káposztával, aztán hideg sütőbe beteszed, kb 30 percig csapatod neki nagy lángon, utána leveszed kb 190-re, egy óra és tálalhatjuk :K

de mindenekelőtt: a tál alját és tetejét töltsd meg hideg vízzel, csak akkor öntsd ki ha pakolnád bele a dolgokat, mert érzésem szerint szétmenne a sütőben...

a húst célszerű a szalonna zsírjában megpirítani, nagyon jó ízt fog neki adni

bocsi a szétszórtságomért, keressek egy modit hogy egyberakja a két hsz-t?

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#48) kisza25 válasza pohár (#46) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

szerintem meg a kakukkfű :P izlések és pofonok, hidd el a morzsa+liszt+bazsalikom komboval teljesen más ízt kapsz, mint pl. egy paprikás lisztel, ua. hal teljesen más íz,
próbáld ki egyszer és meglátod, hogy így is finom pl a tilapia filé,
eszembe jutott még 1 tilapia baconbe tekerve középen hosszába elvágjuk a halat és egy szelet bacon szalonnát tekerünk köré és úgy sütjük rostaon

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#49) looser


looser
addikt

Én ketchupot nyomok a káposztás tésztára, gulyáslevesbe. Ez a receptem :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#50) kovsol válasza pohár (#46) üzenetére


kovsol
titán

passzol nem passzol az engem nem izgat ha ízlett, ennyi :D
citromosan már csináltam, az is finom

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.