Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22) kovsol


kovsol
titán

Rakott karfiolt leírom akkor én hogy szoktam csinálni, de tetszés szerint a karfiol cserélhető zöldbab, brokkoli vagy kinek épp mi van otthon! Nem vagyok profi, de nálam ez bevált és a családnak is ízleni szokott.

Hozzávalók egy tepsire :D ez elég lehet 4 embernek is, én jó gyúrós módjára egyedül is megeszem egy nap :D

1 közepes karfiol, úgy pucolatlanul 1kg körüli
fél kg darált hús, én pulyka felső combot szoktam, hogy ne legyen olyan zsírós
két tojás
egy kis kefir vagy tejföl, én kefirt szoktam az nem olyan zsírós
másfél pohár rizs
só, bors
pici tej
opcionálisan sajt

A munkát azzal szoktam kezdeni, hogy felrakom a vizet amiben a karfiolt főzöm majd, rakok bele egy pici sót is.
Amíg felforr a víz a rizst megpirítóm kis olajon majd 2x annyi vízzel felöntöm mint amennyi a rizs térfogata volt és só, borssal fűszerezem, esetleg egy kis vegeta is mehet bele, de ne sok.
A karfiolt közben megpucolom és feldarabolom szépen a virágokat kis darabokra, mert úgyse egyben fogjuk felhasználni, ha felforr a víz belerakom és újra felforrás után 3-4 perc főzés elég neki, mert különben szétesik csak.
A húst megpirítom kis olajon, sóval, borssal ízesítem.
A rizst addig főzöm amíg a leve el nem forr annyira, hogy kilóg már a rizs teteje, majd elzárom és lefedem had dagadjon.
Míg dagad a rizs felverem a tojást öntök hozzá kis tejet és a kefirt is bele keverem.

Utána mikor kész a rizs egy nem túl nagy méretű tepsibe az aljára rakok kb 1 centi vastag rizst, majd rakok rá karfiolt, utána a húst, megint karfiol, tetejére maradék rizs.
Ezt leöntöm a kefires-tojásos-tejes cuccal ami szépen bele is folyik közé és így a belsejébe is lesz belőle így nem lesz száraz a belseje se. Tetejére lehet reszelni sajtot ha valaki úgy szereti, de én a sajtot kicsit később szoktam rárakni, hogy ne égjen csak úgy rá, hanem maradjon neki tartása is.
Mehet be a sütőbe és az egészet még megpirítom, de mivel már alapból se nyers anyagokból raktuk össze így nem kell túlzásba vinni, én addig szoktam míg a teteje már kezd pirulni. Akkor már a tojás is szépen megszilárdul.
Utána fogyasztható savanyúsággal főételként.

Elkészítésének lépései párhuzamosíthatóak így elkészítés megvan gyorsan.

Mod: jó hosszú lett :U Lehet kicsit túl szájbarágósan írtam le, na mind1 :D

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.