Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#1501) illjo válasza aszti75 (#1500) üzenetére


illjo
senior tag

Gmail fiókod bármilyen levelező appal, akár a huawei mail appal is elérhető, de bluemail jó app igen. Otp smartbankot gms nélkül aurora app store ban éred el. Ott az a lényeg, hogy amikor feltelepítetted, a beállítások/hálózat részen jelöld be az enable costum tokenizert és ne a google fiókoddal akarj bejelentkezni, hanem a 'névtelen' bejelentkezési opcióval. Letöltés innen:
[link]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1502) aszti75 válasza illjo (#1501) üzenetére


aszti75
senior tag

Köszönöm, haza érek, be is jelentkezem az alkalmazásba.
:R

(#1503) illjo válasza aszti75 (#1502) üzenetére


illjo
senior tag

Szívesen, sok sikert. Otp simple ha kell, fent van app galeryben, de sajnos az érintéses fizetést 'kedves' otp nem hajlandó megoldani gsm nélküli huawei telefonokon, arra a mókolt gsm sem megoldás. De a többi funkciója működik. Parkolás, qr kódos fizetés stb.
Elvileg az aurora app store ból minden play áruházas app letölthető. A kérdés már csak onnan a gsm hiánya a tekefonon. Ha az apphoz kell, nem fog menni, vagy nem minden funkció

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1504) aszti75 válasza illjo (#1503) üzenetére


aszti75
senior tag

Működik, be léptem. Nem használom érintéses fizetésre. Még a P20/P30 Lite-al sem használtam az NFC-s fizetést. Utoljára talán iP6S-el használtam az NFC-s fizetést :K
Most ismerkedem egyébként a google nélküli élettel. Igazából, ha van alternatívája mindennek, akkor nem érdekel, hogy GMS vagy HMS. iPhone-on se ez, se az, mégis elvoltam vele.

Lényeg, hogy nekem eddig bejön a HMS. Sőt! Várom a Harmony Os-t. Szívesen kipróbálom. :K

Rendszer frissítés gondolom ugyan úgy megy mint a "normál" droidon... :U

[ Szerkesztve ]

(#1505) illjo válasza aszti75 (#1504) üzenetére


illjo
senior tag

Szuper! Én használNÁM, mert telefonom.jobban kéznél van, mint kártyán. Ha az app frissítésére kérdezed, akkor elvileg aurórából frissíthető.De egyébként szoktam ajánlani VMOS-t is google hez, az csak egy app, ami 7es androidot emulál és csak egy sima telepítés. Van google támogatás benne. Két telefont kap az ember szinte, bár korlátozott funkciókkal. Bluetooth, nfc stb nincs.Csak ha van olyan app, játék ami mégsem megy hms alól, arra jó.

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1506) aszti75 válasza illjo (#1505) üzenetére


aszti75
senior tag

Magára az Android rendszer frissítésére gondoltam.
Játékok annyira nem érdekelnek max fiaim néha játszanak vele, de semmi extra.

(#1507) illjo válasza aszti75 (#1506) üzenetére


illjo
senior tag

Persze, működnek frissítések

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1508) aszti75 válasza illjo (#1507) üzenetére


aszti75
senior tag

Köszi :R
Ahogy látom, nem igazán aktív a fórum. :U
Ezek szerint minden jó a készülékkel (ami pozitívum) vagy nincs felhasználói tábora a P40 Lite-nak. ;]

(#1509) ktmt


ktmt
aktív tag

Nagyjából húsz éve flashelek telefonokat, egy Sony J7-el vesztettem el szüzességemet. Azóta változatlanul gondolom, hogy vásárlóként egy hardwaret veszel, de ezután semmi közük nincs ahhoz, hogy azt hogyan használod. Elfogadom, hogy egyes módosítások a garancia elvesztésével járnak, de most már szinte minden határon átmennek. Ha nem akarod Xiaomi bloatware-t használni, hanem feltennél egy EU romot, akkor várj egy minimum 1 hetet, a Huawei pedig nem is ad lehetőséget arra, hogy bootloadert lehessen nyitni, és valami aftermarket szoftvert fel lehessen tenni az eszközre.
Ironikus, hogy Huawei laptopomon minden Google szolgáltatást használok (ésszel), de ezt egy Huawei telefonon nem lehet csak apró házi hackek segítségével megtenni.

(#1510) illjo válasza ktmt (#1509) üzenetére


illjo
senior tag

Egyetértek. De úgy néz ki, huawei minden várakozás ellenére felvette a kesztyűt és megpróbálja azt, ami a google nek sikerült: fél világot függővé tette a cuccaitól. Mielőtt jönnek a dühös kommentek, hogy kit érdekel google, elvagyunk nélküle, vegyük.észre, hogy a mienk csak egy szubkultúra és a legtöbb átlag felhasználó és ami még fontosabb, a szolgáltatók, akiknek az appjait használjuk erősen google befolyásoltságúak. Nem bírom kihagyni az unalomig ismételt példám, mert annyira bosszant. Jobban bosszant, mint hogy nem tudok érintéses fizetést indítani otp simple el az, hogy egy magyar bank a google re bízza annak eldöntését, hogy egy telefon biztonságos e vagy nem. Google szerint a gms nélküli huawei ek nem azok. És igen, nekem is fent van gms, mert így kényelmesebb.Senkinek ne legyen kétsége az felől, hogy itt nem a jó és rossz harca folyik.Szimpla gazdasági, hatalmi érdekek, aminek mi vagyunk az elszenvedői.És ja, hardware t veszünk, de a vas nem tudja az adatainkat gyűjteni, szokásainkat figyelni. Miért engednék át azoknak a szolgáltatóknak a lehetőséget ezekre, mikor egy hardware gyártónak a rátett software e ezt azonnal nyújtani tudja, befolyásolni tudja milyen alkalmazásokat preferál stb.Nem engedheti meg magának egy gyártó, hogy ezt a ziccert kihagyja.Good bye root, alternatív rom ok..J

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1511) DraXoN válasza illjo (#1510) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

Ezt nem a google döntötte el, ők adnának a huaweinek GMS-t, csak az amerikai állam nem engedi nekik (ők beadták erre a papírt még januárban, mint az MS, hogy az ökoszisztémájukat áttudják adni a Huaweinek, de nem hagyták jóvá ... bár az is fura, hogy a MS megkapta erre a zöld utat).
És mivel az Alphabet amerikai cég, így be kell tartaniuk azt amit az ottani kormány meghatároz.

A hardver/szoftver dologhoz:
Jelen esetben nem csak hardvert veszünk, a gyártó eldöntheti, hogy az a "csomag" (hardver és szoftver) együtt mire képes.. Mire ad lehetőséget, és mire nem, anno a "butatelefonok" korszakában is a szoftver a készülék bonthatattlan része volt és a hálózati zár feloldását is a szoftverbe való beavatkozásnak tekintették ami akár 2 év börtönnel is büntetthető volt.. De ez nem feltétlen ilyen egyszerű téma.
A lényeg: a 2 egység együtt van. Ha a gyártó "módja" nem tetszik, akkor másikat kell nézni, a feltételeket ők szabhatják meg, erre megvan a törvényi joguk.

Egyébként P40 Liteból valahol láttam statisztikát, hogy a legtöbbet eladott "p40" tag, csak gondolom kevesebben "pro userek" közöttük így kevesebbek írnak ide is (de nekem is P40 Lite van).

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#1512) feloman válasza DraXoN (#1511) üzenetére


feloman
aktív tag

AaAzt azért sajnálom, hogy a legtöbbet eladott termék a P40es szériában, s nem kapja meg az emui 11 - ét...

[ Szerkesztve ]

felo

(#1513) aszti75 válasza feloman (#1512) üzenetére


aszti75
senior tag

Szuper lesz, hogy a készülék leragad az EMUI 10. 1-en és ahogy olvasom, eddig még úgy néz ki, hogy a HarmonyOS-t sem kapja meg.

(#1514) Gordiann válasza feloman (#1512) üzenetére


Gordiann
őstag

Ezt honnan szedtétek?! Írták valahol?

SZERK: vagy csak a megerősített listát néztétek és azt nem, hogy továbbiak is megkapják, csak még nincs megerősítve. Így terjed a neten a fakenews. :N

SZERK2: EMUI 11 and Magic UI 4 Eligible Devices (huaweicentral.com)
(csak hogy egy viszonylag fontos weboldalt említsek, ott van a P40 lite is a listában.)

[ Szerkesztve ]

(#1515) feloman


feloman
aktív tag

S pont nincs mellé írva, hogy kapna emui 11 egyet

Én úgy értelmezem, hogy ami mellett ott van zárójelben, az a hivatalos megerősítés, aminél nincs írva, az nem megerősített. De lehet én értelmezem rosszul.

[ Szerkesztve ]

felo

(#1516) illjo válasza DraXoN (#1511) üzenetére


illjo
senior tag

Igen, egyértelmű hogy nem google döntés volt, hanem az USA rövid távú gondolkodásának 'eredménye', amivel csak azt érték el, hogy felgyorsították a Huawei és Kína elszakadását az ő és más amerikai software és hardware gyártóktól való függőségtől. Amin nyilván előtte is dolgoztak nagy erőkkel, de ez igencsak megkönnyítette a dolgukat. Mennyivel jobb pozíció szabadságharcként elővezetni a google mentességet, saját os-t nem? Ja és Trumpot meg a Biden reményeket hagyjuk. Mert csak új bohócot szerződtettek a cirkuszba. A régi megtette a kellemetlen feladatokat, lehet szidni és elmenni.az mellett hogy az intézkedései micsoda elönyt jelentett az usa nak. Pl párizsi klímaegyezményből való kilépés. Ha vissza lépnek is, ennyi idő alatt mekkora versenyelőnyre tettek szert azokkal szemben akik bent vannak.stb stb

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1517) illjo válasza feloman (#1515) üzenetére


illjo
senior tag

Én is úgy értelmezem

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1518) Gordiann válasza feloman (#1515) üzenetére


Gordiann
őstag

"Officially Confirmed = These devices are receiving EMUI 11. While others are waiting for their confirmation."

SZERK: Én úgy tudom hogy régebbi rendszerfrissítésnél is az volt, hogy bejelentették a fő készülékekre, majd pár hónap csúszással jött a többire.

Sőt, régen volt Samsung A5 2016 készülékem és semmi jele nem volt a frissítésnek, majd egyszer csak megjelent rá. Kb 1 évvel később mint másokra.

[ Szerkesztve ]

(#1519) illjo válasza Gordiann (#1518) üzenetére


illjo
senior tag

Én sem úgy értelmeztem, hogy soha nem fogja megkapni, de azért mindenesetre fura ez a mellőzöttség. Mindazonáltal nem emlékszem egyetlen olyan KIEMELKEDŐ élményre sem azzal kapcsolatban, hogy bármelyik telefonom fissítést kapott, eltekintve talán az android verzió ugrásoktól. De az emui 11 mégcsak.nem is az, ugyanúgy 10-es android marad. Bocsánat a szentségtörésért😃

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1520) aszti75 válasza Gordiann (#1518) üzenetére


aszti75
senior tag

Majd kiderül a későbbiek folyamán, hogy meg kapjuk-e, vagy sem.
Egyébként nálam is az A5 2017-re még idén augusztusba jött biztonsági frissítés.

(#1521) szkaroly válasza illjo (#1519) üzenetére


szkaroly
senior tag

Első körben mindíg a top kategória kap frissítést. Ha lesz is ennek EMUI 11, akkor is leghamarabb tavasszal.

Poco X3 Pro

(#1522) biega válasza szkaroly (#1521) üzenetére


biega
aktív tag

Kérdeztem a német Huawei csapatát, hogy várhatóan mikor jön az EMUI 11, de azt mondták, hogy a P40 Lite-ra nem tervezik a kiadását, mert a Lite telefonokra nem fejlesztenek annyit, mint egy magasabb kategóriás termékre, "nem gazdaságos".

(#1523) illjo válasza biega (#1522) üzenetére


illjo
senior tag

Nem hiszem el, hogy 'sok kicsi sokra megy' elv alapján nincs nagyobb bevételük középkategóriásokból, mint a drága flagshipekből. Ők tudják persze...

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1524) biega válasza illjo (#1523) üzenetére


biega
aktív tag

P20 Prot használok a P40 Lite mellett (megjegyzem a Lite gyorsabb :) ), idén 1-2 frissítést kaptam, míg a nejem Samsung S9+ telefonja (lassan 3 éves lesz, míg a P20 Pro januárban 2) minden egyes hónapban kap frissítést. Erre már nem is válaszoltak, szóval sajnos a flagship sem éri meg nekik. Ennek ellenére elégedett vagyok a P40 Lite-tal, remek készülék.
Túl kell lépni ezen, majd lesz LineageOS remélhetőleg.

[ Szerkesztve ]

(#1525) aszti75


aszti75
senior tag

Nagyfiam ma meg nyekkentette az usb kábelem(valahogy össze nyomta a c-s részét). Lehet kapni hozzá valahol?
Másik kábellel nincs gyors töltés, ki is irja, hogy a gyors töltés érdekében használjam a telefon mellé kapott usb kábelt. Mondjuk 5A van a gyári kábelre nyomva és az átmérője is majd duplája az itthon lévő usb c kábelekének.

(#1526) DraXoN válasza biega (#1524) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

Igazából csak azt mutatja, hogy Huawei frissítési politikája semmit se változott, volt P8 lite és P10 is a családban, 2 évesen már egyik se kapott semmi újjat.

Ezek miatt nem egyszer megfordul (főleg a mostani árak mellett), a fejemben, hogy lehet megéri egy iphone arra 5-6 éven keresztül is jön frissítés (nem zsákbamacska)...

Erre a telefonra nem lesz LineageOS.. ez 100%. Amíg a bootloader nem nyitható semmi se lesz, ha nyitható is lenne, akkor is problémás a chipset driver miatt mert teljesen zárt a saját hardver miatt a huawei készülék "támogatási köre".

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#1527) biega válasza DraXoN (#1526) üzenetére


biega
aktív tag

Így belegondolva valószínüleg tényleg nem lesz LineageOS.
Érdekes, hogy a Samsung tisztességesebben oldja meg a frissítést.

(#1528) szkaroly válasza biega (#1524) üzenetére


szkaroly
senior tag

Általában a flagship modellekre is két év a támogatottság a Huaweinél. A p20 pro két és él éve kiadott modell. Egyébként a Samsungnál is csak most hozták be a három évet. Ha ez ennyire fontos, akkor más telefont kellett volna választanod. De gondolom másban meg a p20 pro volt jobb.

Poco X3 Pro

(#1529) biega válasza szkaroly (#1528) üzenetére


biega
aktív tag

Nem ennyire fontos, ezért is vettem meg a P40 Liteot, de azért jól esne, ha a Huawei kiemeltebb figyelmet fordítana az ügyfelekre, főleg a mostani helyzetben, amikor GMS nélkül jönnek a telefonok. Ez is egy érv lenne a vásárlás mellett.

(#1530) illjo


illjo
senior tag

Srácok! Írták ma társtopikban, p40pro-ban, hogy app galleryben válaszolt otp egy simple app hoz adott kommentre, amiben az nfc s fizetésről van szó. Ami ugye ha megszakadunk se megy. Mellesleg az én kommentem volt😃 Szóval úgy néz ki, TALÁN figlalkoznak vele. Én ahol lehet nyomom.az igét, fb on, otp reklámoknál stb. Kérlek benneteket, ti is nyomjátok az elégedetlen dumát ezzel kapcsolatban ahol csak tudjátok. Még akinek nem fontos az is.😃 Csak hogy ne legyünk.már másodrendüek mert gms nélküli telefonunk van. Boldog Karácsonyt!😃

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1531) aszti75


aszti75
senior tag

Boldog karácsonyt mindenkinek🙂😇

(#1532) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok! Most szereztünk ilyen készüléket, nem is gond a gms hiánya, viszont van egy játék ami az app storban nem elérhető. App ként letoltottuk, viszont elkezdi betolteni a játékot majd kidob, kell hozzá a gms?

[ Szerkesztve ]

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#1533) illjo válasza Cry0 (#1532) üzenetére


illjo
senior tag

Ezek szerint igen, bár nem írtad meg milyen játék. Nem mintha, ha tudnám, hogy melyik az, akkor képben lennék😃Én egyetlen mobilos játékkal játszom, azt is laptopon: wot blitz
De ha visszalapozol, belinkeltem a topikomat gms telepítésről, és nincs több probléma.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1534) kartalhu


kartalhu
tag

Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a P40 lite egyetlen egy telefonszámot csak a másodlagos SIM-röl hajlandó hívni? Ha kikapcsolom a másodlagost akkor se használja az elsődlegest.
Másik telefonon jól működik da ha átrakom a SIM-et a P40- be akkor se használja az elsődlegest.
(Bocsánat, hogy a tásik topikba írtam először)

(#1535) illjo válasza kartalhu (#1534) üzenetére


illjo
senior tag

Én arra gyanakodom, mivel azt írod, hogy másik telefonba rakva a simet, engedi a kimenő hívást arra a számra, de p40 lite-ból nem, hogy p40 lite on ki van kapcsolva a hívószám kijelzésed és a hívottnál pedig tiltólistára vannak téve az ismeretlen számok. Ha sehonnan nem tudnád hívni azt a számot, azt jelentené, hogy letiltotta a számod. :) De így ez látszik kézenfekvőnek.
Ha esetleg más módon tudsz kommunikálni azzal, akit hívni akarsz, meg kell kérdezni tőle. Illetve nézze meg elutasított hívások listáját.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1536) illjo


illjo
senior tag

Huawei Karácsonyi nyereményjáték:
[link]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1537) kartalhu válasza illjo (#1535) üzenetére


kartalhu
tag

Sajnos ez a tiltólista nem jó ötlet. Csak a P40 csinálja ezt és csak evvel a dominóval. Másik dominóval nincs probléma és akkor sincs gond ha ezt a kártyát rakom másik telefonba.

[ Szerkesztve ]

(#1538) illjo válasza kartalhu (#1537) üzenetére


illjo
senior tag

Ezt én megértettem, de a telefon hívás beállításokban le lehet tiltani a számot, nemcsak szolgáltatói oldali hívás tiltás létezik. És azt próbáltad, hogy 2-es sim helyre rakod azt a sim kártyát, amiről nem tudod hívni az illetőt?

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1539) illjo válasza kartalhu (#1537) üzenetére


illjo
senior tag

És hogy fokozzam, az a kérdés, hogy felcserélve a két sim helyen a kártyákat, mit tapasztalsz..Avagy a "másodlagos SIM-ről hajlndó hívni" azt jelenti, másodlagos SIM HELYRŐL? Mert a kettő nem ugyanaz..

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1540) kartalhu válasza illjo (#1538) üzenetére


kartalhu
tag

Igen a hívásbeállításban volt a hiba. Van egy olyan, hogy beállítások/diual SIM/telefonszám maszkok. Ott bent volt a +36 és a 061 amiket kitörőltem s utána jó lett.
Köszi a tippet és boldog karácsonyt!

(#1541) illjo válasza kartalhu (#1540) üzenetére


illjo
senior tag

Szívesen! Neked is boldog Karácsonyt!

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

(#1543) aszti75 válasza #72445440 (#1542) üzenetére


aszti75
senior tag

Így linken keresztül beadja nekem, de ha AppGallery-be keresek rá, akkor csak a külföldi verziókat dobja be. Ez miért van?

(#1545) aszti75 válasza #72445440 (#1544) üzenetére


aszti75
senior tag

Mostanra már be is adja a kereső. Pontosan írtam be, mert sejtettem, hogy pontos be gépelés alapján fog csak találatot adni. Nem is értem, miért volt ez az érzésem :F :DDD

(#1547) DraXoN válasza #72445440 (#1546) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

jah.. egyre rosszabb a google kereső.. 10 éve könnyebben megtaláltam dolgokat vele... 15éve még könyebben... most már annyira "ki akarja találni mit akarok", hogy konkrétan nem lehet használni normálisan :(

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#1548) szkaroly válasza #72445440 (#1546) üzenetére


szkaroly
senior tag

Nekem még google-os Huawei telefonom van, de felraktam az AppGallery-t is kíváncsiságból. Néha hamarabb jelzi hogy van az adott appból frissítés mint a Play. És ezutóbbit még manuálisan is ellenőríztem. Most például lát Menetrendek.hu és Közlekedési mobiljegy frissítést (több napja), Play pedig semmit.

Poco X3 Pro

(#1550) feloman


feloman
aktív tag

Ma reggel érkezett

felo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.