Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:51:45

LOGOUT.hu

Huawei P30 Pro összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18301) majdnemkocka válasza Technoman (#18278) üzenetére


majdnemkocka
tag

TLDR: a telefonoddal nincs baj, de telefonos panorámázáshoz inkább használj állványt és inkább fűzd össze PC-n a képeket. (Vagy használd a Samut.)
Az erdős képen illesztési problémák látszanak, alighanem nagyon elmozdult a telefon a képek között és a szoftver nem tudta megfejteni a helyzetet (nagy lett a parallaxis-hiba). A jó panorámafotókhoz ugyanis a telefonnak (egészen pontosan fogalmazva a kamera gyújtópontjának) lehetőség szerint egy pontban kell maradnia, azaz ideálisan nem te forogsz a saját tengelyed körül (különböző távolságokba és szögekben kinyújtott kézzel), hanem "körbejárod" a telefont, mintha az egy állványon lenne és csak forgatni lehetne. (Egyébként az is megoldás, ha ténylegesen rárakod egy állványra. ;) Telefonokhoz is van panoráma gömbfej, pl. ez, ami beltéren nagyon ajánlott: [link] )
A havas táj több okból is különbözik. Egyrészt nincsenek közeli objektumok, és a fenyők nagyjából egy síkban vannak (kisebb a parallaxis-hiba). Másrészt kevesebb a jól érzékelhető mintázat, amin észre lehetne venni a hibákat (az ég ugye kb egyszínű, a hó meg szintén nem egybefüggő mintázatú -- mondjuk ahol igen, ott van is hiba, lásd pl. a keréknyomokat a jobb alsó szélnél).
Amúgy több képből összerakva jobb minőségű panorámát lehet készíteni, mint a 360-as kamerákkal, mert egyrészt minden irányban éles és jól exponált képeket lehet készíteni, másrészt nagyobb felbontást lehet elérni (hiába a 15 Mpx-es szenzor, a halszemoptika miatt a széleken nagy a torzítás, a visszaalakításkor ott rosszabb lesz a kép minősége), harmadrészt szebb lesz az illesztés (a 360-as kameráknál a két kamera képének illesztése sosem tökéletes, mert nagyon pici az átfedés, ráadásul előfordul, hogy a két kamera képe az eltér (sötétebb-világosabb); mozaiknál ugye nagyobb az átfedés). A dedikált 360-as kamerákkal cserébe azonnal elkészül a kép és videót is lehet készíteni velük.
(Egyébként a Huaweinek is van (nem különálló, hanem telefonba dugható) 360-as kamerája, de nem valami jó a tesztek szerint.)
Sajnos igazán jó androidos gömbpanorámás app kettő van és mindkettőt a Google adta ki: az egyik ugye az Utcanézet, ami elég jó, de felhőalapú és nem lehet privát képeket csinálni vele (továbbá nem használja a P30 Pro nagylátószögű objektívét); a másik a Pixel telefonok kameraappja, a Google Camera, ami helyben (és tapasztalataim szerint szebben) fűzi össze a képeket és aminek elvileg van P30 Pro-ra portolt (értelemszerűen nemhivatalos) változata, de a hírek szerint nincs a kamerahardverre optimalizálva, úgyhogy rosszabb képeket készít, mint a gyári. :(
Én személy szerint az állványról fotózok a gyári kamera appal egy csomó képet és Huginnal ( [link] ) fűzetem össze. P30 Pro-m csak egy hete van és nem volt még alkalmam ilyesmire használni, de a nagylátószögű kamerához nagy reményeket fűzök (kevesebb képből kijöhet egy panoráma és/vagy nagyobb átfedéssel lehet fotózni).

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18302) majdnemkocka válasza Citroware (#18286) üzenetére


majdnemkocka
tag

Hello,

A mágneses részt úgy hívja az Apple, hogy MagSafe és tulajdonképpen egy erős, de lapos (0,55 mm), neodímium mágnesekből álló gyűrű ( leírás: [link] 108. oldaltól), amit beépítettek a telefonba és kész. A Huawei telefonokban gyárilag nincs ilyen, de mivel csak egy mágneses gyűrűről van szó, viszonylag könnyen megoldható. Adná mgát, hogy legyen ilyen tok, beíéptett gyűrűvel, de P30 Pro-hoz nem nagyon találtam. Gyártanak viszont bármire (telefon, tok) felragasztható megoldásokat, pl.: [link]
Innentől kezdve elvileg minden MagSafe-kompatibilis eszközzel működni fog a telefon (pl. az ilyesmi fogantyúkkal is: [link] ), még a töltőkkel is, az Apple ugyanis (tőle szokatlanul) nem valami egyedi megoldást használ, hanem szabványos Qi töltést. Annyi csak a turpisság, hogy úgy kell felhelyezni a gyűrűt, hogy annak a középpontja a vezetéknélküli töltés "vevőjének" a középpontjánál legyen, különben nem, vagy csak sokkal lassabban fog tölteni. A P30 Pro vevőtekercsének (Wireless Charging Coil) középpontja a telefon középpontjánál van:

Sajnos a gyűrűnek van egy saját vastagsága, ezért közvetlenül a telefonra ragasztva minden valamennyire is pontos tok el fog állni vagy fel sem fog menni a telefonra; érdemesebb a tokra ragasztani. :) Illetve mivel egy bazi erős mágnessel van dolgunk, annak megfelelően kell kezelni: mágneskártyáktól és egészségügyi eszközöktől kellően távol tartandó (a telefonban nem tesz kárt).

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18303) majdnemkocka válasza Technoman (#18251) üzenetére


majdnemkocka
tag

Hááát, tkp igaza van, finomítanék a képen:
1, "nem állnak le": de, leállnak – ha kell. A Qi szabvány szerint az átadő (töltő) egység folyamatosan kommunikál az átvevő (telefon) egységgel arról, hogy az kér-e és ha igen, mennyi energiát. (A kezdeti kapcsolatfelvételt és képesség-egyeztetést követően fél másodpercenként pingelik meg egymást és ha bármi gubanc van, az adó azonnal leáll az energiaátadással, de próbál tovább kommunikálni. Közben még egy egész dolgot csinál, pl. idegentest-érzékelést, NFC/RFID kártyavédelmet...) A töltést a telefon szabályozza, ahogy vezetékes töltésnél is. Az viszont igaz, hogy a 100% elérése utána telefon átállhat csepptöltésre, illetve szintentartásra, amihez időnként kér egy kis energiát.
Ez itt egy átlagos éjszaka egy IKEA NORDMARKE (5 W-s) töltőn, a második képen kinagyítva egy rövidebb időszak:

A lilás szín a töltés, a zöldes a nem-töltés, a vékony vonal középen a hőmérséklet. Szépen látszik, hogy szépen szinten tartotta magát (közben ment egy alvásfigyelő alkalmazás, emiatt folyamatosan fogyott is a delej).
(Új a telefon (nálam), még nem tanulta meg, mikor alszom, az "először 80%-ra, aztán reggel fullra" trükkje ezért nem látszik.)
2, "állatira felmelegszik (ami ugye nem jó az aksinak)": a magas hőmérsékletet valóban nem tes jót az akksiknak, ezért kell vigyázni arra, hogy ne melegedjenek túl. Minél gyorsabban töltesz egy akksit, annál jobban melegszik és annál hamarabb megy tönkre. (Szóval a modern vezetékes gyorstöltések roppant kényelmesek, de megrövidítik az akksi életét.) A fenti 5W-s IKEA töltő egy nem túl gyors (~5V/1A) töltést tesz lehetővé, picivel több, mint 3 óra alatt tölti 0-ról 100%-ra a telefont. (Megfelelő töltővel a P30 Pro 15W-vel is tud vezetékmentesen töltődni.) Közben a telefon egy picit, de melegszik (a fullos töltés alatt 37 fokra ment fel, a szintentartás alatt 30 fokra áll be). A hő nagy része viszont nem a töltésből származik, hanem abból, hogy a vezetéknélküli töltők nem túl atékonyak, az energia 20-30%-át egyszerűen elfűtik (nem véletlenül van az izmosabbakban aktív hűtés). (Nem mellesleg ez többletfogyasztással is jár: ebben a cikkben pl 47%-kal több energiába telt vezeték nélkül tölteni egy Pixelt, mint vezetékkel: [link] ) Szóval minden túlzás nélkül egy indukciós főzőlapon van a telefon töltés közben, ami biztosan nem tesz jót neki (még ha próbál is vigyázni mindenki: a telefon is visszafogja magát, ha nagyon melegszik és ha minden igaz, a vezetéknélküli töltőnek is illik visszafognia magát, ha azt érzi, hogy maga vagy a töltött készülék melegszik).
Summa summarum, éjszakai töltéshez felesleges wireless tölteni. Ha napközben fontos, hogy mindig fel legyen töltve és sokszor van emelgetve, kézbevéve, elvíve, akkor melóban hasznos lehet egy vezetéknélküli töltő. Így, amikor elkezd merülni, akkor csak annyit kell változtatni, hogy az asztal helyett a töltőre/-ről rakja le/veszi fel az ember (és az USB csatlakozót is kíméli). (Én meg asszem visszaviszem az Ikeába a töltőimet, most hogy ilyen jl megbeszéltem magammal, högy hülyeség. :D)

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18304) K Norbi


K Norbi
addikt

Valaki cserélt már akksit otthon?
Az tényleg igaz, hogy az új akkut párosítani kell az alaplappal?

[ Szerkesztve ]

(#18305) Dzsekó válasza majdnemkocka (#18303) üzenetére


Dzsekó
addikt

Biztos, hogy leáll a töltés vezetéknélülin is. Mostanában akár Ikeás vezeték nélkülire teszem, akár vezetékes töltésre, 80%-nál megáll a töltés a teló kiírja, hogy akkuápolás és akku életének hosszabbítása miatt a töltés szünetel, majd alá kiírja a percre pontos időt, amikor folytatja. Ez az idő kb. 1,5 óra. Mit jelent ez? Kezd megdögleni az akkum? Miért kell ehhez 1,5 óra, miért nem folytatja 20 perc után? A telefon most lesz 2 éves és az akku nincs agyonnyúzva. 2-3 naponta töltöm.

(#18306) Zoz válasza Dzsekó (#18305) üzenetére


Zoz
őstag

Azt jelenti, hogy be van kapcsolva az intelligens töltés :)
Amely funkció megsaccolja, hogy mikor fogod levenni a telefont a töltőről, és ezért úgy időzít, hogy az utolsó 20% töltésével ekkora végezzen.

(#18307) Dzsekó válasza Zoz (#18306) üzenetére


Dzsekó
addikt

Valóban, köszi. De régen ezt nem csinálta, csak az utóbbi pár hónapban vettem észre. Nem babráltam semmit a menüjében. Lehet, hogy folyamatosan tanulta és kitolta az időt? Volt már olyan, hogy 96%nál vettem le reggel, már mennem kellett dolgozni. Csodálkoztam is, hogy egész éjjel töltőn volt és mégsem lett 100%. Melyik a jobb, ha be van kapcsolva az intelligens töltés, de nem éri el a 100%-ot reggelig, vagy nincs bekapcsova, de full töltéssel veszem le a telefont? Köszi!

(#18308) AtHoS válasza Dzsekó (#18307) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Az a legjobb, ha "okoskonnektorra" kötöd töltésnél, amit lekapcsol a teló, ha 100%-ot elérte :DDD

read-only mode on the forum

(#18309) yodee_ válasza K Norbi (#18304) üzenetére


yodee_
őstag

Igaz nem otthon, de Én ma cseréltettem a Győri Firstphone-ban. A készülék bár 2019 áprilisi vásárlás, az akciónak köszönhetően 2022 januárig garanciális, így ingyen és bérmentve cserélték. Nagyon korrektek voltak, sőt a Szevizes kolléga felhivta a figyelmem, hogy minimális beégés látható a kijelző felső részén (Én észre sem vettem eddig... Meg most se) és ha érdekel akkor szívesen cseréli a kijelzőt is ha egy előre egyeztetett időben beviszem a telefont! Komolyan mondom az elmúlt évek legpozitívabb élménye szervizzel kapcsolatban!

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s

(#18310) knox83 válasza yodee_ (#18309) üzenetére


knox83
senior tag

Kértek tőled bármilyen számlát? Vagy elég volt a támogatásnál a vonalkódot mutatni?

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#18311) majdnemkocka válasza K Norbi (#18304) üzenetére


majdnemkocka
tag

Igen, át kell másolni a serialt, különben bootloop lesz a jutalmad. A Chimera Tools elvileg tudja, legalábbis az iFixites leíránál is ezt említik ( [link] ) és a Chimera is ezt állítja magáról ( [link] ).

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18312) yodee_ válasza knox83 (#18310) üzenetére


yodee_
őstag

Számlát vagy garanciát. De sorozatszám alapján lekérdezték Ők is.

Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s

(#18313) knox83 válasza yodee_ (#18312) üzenetére


knox83
senior tag

Nekem ez a telefon turbados, szóval jó eséllyel akkor elhajtanának..

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#18314) Technoman válasza majdnemkocka (#18303) üzenetére


Technoman
őstag

Köszi szépen a kimerítő válaszaidat :R

360° StreetView képek
Írásodból az jött nekem le -ha jól vettem ki- , hogy a túl közeli témák/tárgyak tudják megkavarni a dolgot (ezért sikerülhetett, többek között a második, jóval távolabbi tárgyakkal operáló képem) Ez mindenképpen érdekes, részemről kipróbálásra váró dolog, amit majd egy kis állvánnyal fogok kipróbálni, pontosan úgy, ahogy leírtad.
Az appokról, amikről írsz, természetesen -mivel, hogy nincs Pixel telóm- csak az "Utcaképet" használom. Ott viszont, mint ha sikerült volna megoldanom, hogy privátban" is tudjak 360°-ban fotózni, legalábbis nem látom, hogy feltöltöttem volna eddig valamit is. (nem vagyok az a tipikus Kardashian klán tag, aki élete minden mozzanatát kiposztolja) Ehhez a fotózás pillanatában a WIFI-t és a mobilnetet is kikapcsolom. Viszont, csak úgy tudom a képet kiszedni a telóból, hogy elküldöm magamnak (a haverom A52 telóján egy mappát generál, én ilyet nem találtam, így marad az e-mail)
A te általad használt Hugin progit néztem, de az nekem már túl bonyolult és időigényes, ennyire azért nem akarok belemenni, családi emlékképeket csinálok, erre sajnos nekem már nincs időm (örülök, ha abból a több száz képből/kirándulás kitudom válogatni magamnak az igazán használhatókat)

Vezeték nélküli töltés
Igazából - hsz-od utolsó sorait olvasva, ugyan azt írtad le, amit a kollégám mondott (tehát, szerencsére nem mondott hülyeséget)
A melegedéssel kapcsolatban, viszont az elfelejtettem leírni, hogy én a telóimra szeretek nagyon vigyázni (+ ismerve magamat, nagyon kapkodó is tudok lenni), így a P30 Pron a megvásárlása pillanatától üvegfólia + tok figyel, azokból sem a leggagyibbak. Ezek 24/7-ben a telón vannak (szinte már el is felejtettem, hogy milyen színű a telóm :)) Ezért lehet az, hogy nálam vez. nél. töltés során egészségtelenül felforrósodik a telefonom. (a tokot levenni, meg nem fogom emiatt)
Látom, hogy te az IKEA Nordmärket használod, az én Livbojom ellenében, de ez szerint ebben az esetben mellékes, az értékek közel azonosak lehetnek.

(#18315) Hunor27


Hunor27
csendes tag

Sziasztok, mért van az hogy a kép folyamatosan ki világosodik ha fotozni akarok , ha mozgatom a zoom úgy pár másodpercig jó ismét a kép majd megint ki világosodik, p30 Pro az áldozat :R válaszokat köszönöm :)

(#18316) Dzsekó válasza Hunor27 (#18315) üzenetére


Dzsekó
addikt

Gondolom fényt mér. Próbálj világos részre fókuszálni (érintsd meg az ujjaddal a világos részt), és akkor elvileg be kéne sötétednie. Fordítva, ha sötét részre fókuszálsz, akkor ki kéne világosodnia. Ha nem így viselkedik, akkor valami gond van, az sem kizárt, hogy hardveres. Leejtve nem volt?

(#18317) Hunor27 válasza Dzsekó (#18316) üzenetére


Hunor27
csendes tag

Működik amit mondasz, de csak pár másodperc, utána ismét ki égeti szint a képen :) nekem Mate 10 Pro van azzal minden ok, ezt most vettük én kamera szoftver hibára gondolok mert le töltött kamera programnál nem csinálja, valahogy a gyárit kellene módosítani vagy régit vissza tenni, de ezt nem tudom még csinálni még :D

[ Szerkesztve ]

(#18318) NoOne1976


NoOne1976
őstag

A vezeték nélküli töltés működik úgy is, ha van egy műanyag tok (Nilkin Super Frosted) a telefonon? Ikea-s töltőt néztem hozzá, mert árban verhetetlen, és itt többen is ajánlottátok.

[ Szerkesztve ]

(#18319) M@Db0Y válasza Hunor27 (#18317) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Ha a tof kamerát letakarod akkor is csinálja?

(#18320) knox83 válasza Hunor27 (#18317) üzenetére


knox83
senior tag

Próbáltad az alkalmazásnál a kamera adatokat törölni és újra beállítani?

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#18321) Ferenczi Áko válasza NoOne1976 (#18318) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Nekem működik

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#18322) Ernesst válasza NoOne1976 (#18318) üzenetére


Ernesst
aktív tag

Ha nincs benne fém, mágnes, akkor mennie kell. Én is tokban töltöm, IKEA Livboj töltőm van.

(#18323) xcsabo válasza NoOne1976 (#18318) üzenetére


xcsabo
senior tag

Nálam igen. Csak jobban melegszik talán.

(#18324) realmadrid


realmadrid
aktív tag

Sziasztok, pár kép csak a hangulat miatt.

A sas nem vadászik legyekre

(#18325) Nikaré válasza realmadrid (#18324) üzenetére


Nikaré
őstag

Jó képek!
Automata módban készültek?

(#18326) K Norbi válasza realmadrid (#18324) üzenetére


K Norbi
addikt

Van a képeken valami mókolás?

(#18327) Vikthor válasza realmadrid (#18324) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ilyesmi van nekem is, pár napos:

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#18328) thesound válasza realmadrid (#18324) üzenetére


thesound
őstag

A utolsó előtt képekhez hasonlót én is szoktam csinálni. Full automata módban. Ami zavar nagyon a felhőnél az a teljesen citromsárga szín. A valóságban nem ilyen. Pont tegnap is készítettem egy ilyet, de nem tudom hogyan lehetne korrigálni.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#18329) realmadrid válasza K Norbi (#18326) üzenetére


realmadrid
aktív tag

Nincs, állvány se volt.

A sas nem vadászik legyekre

(#18330) realmadrid válasza Vikthor (#18327) üzenetére


realmadrid
aktív tag

Ez is hangulatos.

A sas nem vadászik legyekre

(#18331) realmadrid válasza Nikaré (#18325) üzenetére


realmadrid
aktív tag

Igen, ezt dobta a gép :)

A sas nem vadászik legyekre

(#18332) xcsabo válasza thesound (#18328) üzenetére


xcsabo
senior tag

Pro mód fehéregyensúly módosítása. Egy fehér felületen kell ellenőrizni.

(#18333) Mihaly8


Mihaly8
friss újonc

:)

[ Szerkesztve ]

(#18334) thesound válasza xcsabo (#18332) üzenetére


thesound
őstag

Snapseeddel nem tudtam elérni eredményt, de majd próbálom élőben.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#18335) trcvk663


trcvk663
tag

Kedves Fórumtársak!

Először is B.U.É.K.! mindenkinek.
Immár több mint 2 éve használunk 2 db P30 Pro készüléket hatalmas megelégedéssel a családban. Sajnos az akkumulátor az idővel degradálódott, így gondoltam megpróbálom garanciában kicseréltetni, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
1. Milyen indokkal cserélik gariban a telefont? Accubattery app 90% és 87%-nak látja a két telefon akksiját.
2. Igaz az, hogy akksicserekor mindent letúrnak a telefonról, valamint a védőfóliát is leszedik? Ha igaz, akkor hogyan/mivel tudnék mindent a telefonról (elmentett jelszavak, appok beállításai stb.) a legkönnyebben és leggyorsabban lementeni? A fóliát elengedem, max kérek rá gyári fóliát, asszonyén is az van semmi baja több mint 2 éve...
Segítségeteket előre is köszönöm, tisztelettel: Zsolt :R

(#18336) F-ECT$ válasza trcvk663 (#18335) üzenetére


F-ECT$
titán

Samsungnál azt hiszem 75 vagy 80% esetén van csak csere. Így én itt nem is mondanék ilyen értéket, csak annyit, hogy gyorsan merül.

Elvileg kötelező mindent törölniük a telefonról, és feltenniük a legfrissebb szoftvert, de ha megdumálod velük, akkor ettől némelyik szervizben eltekintenek.

Appok beállításainak mentéséhez szerintem root kellene, de már jó rég foglalkoztam ezzel.

Dive ever, work never.

(#18337) NoOne1976 válasza trcvk663 (#18335) üzenetére


NoOne1976
őstag

És ez nálad mit jelent? Mennyi volt mondjuk a képernyőidő az elején, és mennyi most? Mit bír a telefonod?

(#18338) trcvk663 válasza F-ECT$ (#18336) üzenetére


trcvk663
tag

Szia! Köszi az infókat. :)

(#18339) trcvk663 válasza NoOne1976 (#18337) üzenetére


trcvk663
tag

Szia! Az elején 2 napot 1 töltéssel elment a teló, most lement 1 napra mindkettőnknél, felhasználás nem változott. Időket nem tudok, főleg az új verzióval lett borzasztó...

(#18340) NoOne1976 válasza trcvk663 (#18339) üzenetére


NoOne1976
őstag

Pont azért kérdeztem, mert én most vettem egy P30 Prot, és meglepődve tapasztalom, hogy alig több mint 3 óra képernyőidő után töltőre kell tennem, mert 30% alatt van már az akksi. Egy P20 Prot váltott, aminél 2,5 év után éreztem az akksi gyengélkedését. Ott volt 3 óra képernyőidő a kezdeti 5-6 óra után.
Ennyire siralmas az akksi vagy valamit rosszul csinálok?

(#18341) laczkaba válasza NoOne1976 (#18340) üzenetére


laczkaba
aktív tag

Próbáld ki a Nova launchert. Nálam 2 napot hoz.

(#18342) F-ECT$ válasza NoOne1976 (#18340) üzenetére


F-ECT$
titán

Nálam a 2.5 éves telefon a nap végén 5-6 óra kijelzőidővel szokott 10-30% körül lenni, szóval a 3 óra - 30% nagyon kevés. Ha nem nyomkodod, akkor mennyit merül óránként, illetve mi teszi ki a 3 óra kijelzőidőt?

Dive ever, work never.

(#18343) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Képernyő kettéosztása itt nem működik úgy, hogy egy aktív alkalmazás közben a képernyő kőzepvonalában koppintva, balról jobbra húzva ketté osztja a területet, ahol megnyithatok másik alkalmazást?
Itt csak a jobbról vagy balról behúzással lehet? Kicsit zavaró, mert így adják hozzá minden alkalmazást ehhez az oldalsávhoz?

(#18344) knox83 válasza F-ECT$ (#18342) üzenetére


knox83
senior tag

Nálam is. Valamelyest csökkent a kapacitás de nem annyit, ott valami gond van, a 3 óra az nagyon nem oké.

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#18345) majdnemkocka válasza Technoman (#18314) üzenetére


majdnemkocka
tag

360: Igen, a túl közeli tárgyak okozhatnak gondot, pontosabban az, hogy ha elmozdítod a kamerát kép készítése között, akkor ezek a közeli tárgyak mást fognak kitakarni és nehéz a két képet összeilleszteni. (Emeld egy ujjadat magad elé, nézd meg először az egyik, majd a másik szemeddel és figyeld meg, mennyire különböző részeket takar; aztán képzel el, hogy szegény Street View ezt a két képet próbálja összefűzni. Az ujjad legyen a referencia vagy a háttér?)
Megnyomkodtam egy kicsit a Street View appot (korábban nem nagyon használtam), és az van, hogy simán engedi lementeni a képet publikálás nélkül, csak egy kicsit el van dugva az opció:
1, elkészíted a képet a szokott módon (Create gomb)
2, átlépsz a profilodba, ahol a többi panoráma is van,
3, NEM publikálod, csak megnyitod megtekintésre,
4, a "Publish to Google Maps" HELYETT a megosztás ikonra kattintasz
5, a figyelmeztetés elolvasása után (ami csak annyiról szól, hogy bizonyos alkalmazások nem biztos, hogy felismerik a panorámát panorámának) a "Share privately" gombra koppintasz és itt átadod a szívednek kedves alkalmazásnak (email, Drive, mifene) Így: [kép]
A kép egyébként a /storage/emulated/0/Pictures/panoramas mappába kerül, ahol a Galéria is látja (a további albumok között) és a Google Photos is rákérdez, hogy mentse-e automatikusan.

Töltés: A kolléga nem mondott hülyeséget, csak más miatt volt igaza. :)
(Hehe, pont ugyanilyen üveg és tok van az én telefonomon is, Spigen FTW :) ) A tok nem olyan vastag, hogy számottevő mértékben szigeteljen, az átmelegedés oka a tippem szerint a töltő melegedéséből (is) átvett hő. (A LIVBOJ nem tud hová szellőzni, mert alul az asztal, felül a telefon.)
Én egyébként éppen ma fogom visszavinni az összes töltőmet az IKEÁba (két LIVBOJ és egy NORDMARKE), mert arra jutottam, hogy nincs értelme, ráadásul a LIVBOJ-ról azt olvastam pár helyen, hogy hajlamosak nagyon (elfüstölésig) átforrósodni (pl. [link] , de volt egy svéd fórum is, csak azt most valamiért nem találom). (A NORDMARKE belseje egy kicsit komolyabb [link] , de arra meg egyszerűen nincs szükségem a fentiek miatt.)

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18346) majdnemkocka válasza NoOne1976 (#18343) üzenetére


majdnemkocka
tag

De, elvileg működik, de
- nem minden alkalmazás támogatja és
- az üvegfóliák egy részével nem működnek a koppintós gesztusok.

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#18347) NoOne1976 válasza majdnemkocka (#18346) üzenetére


NoOne1976
őstag

Gyári fólia van rajta. Pár napja használom csak a telefont. Hol kell beállítani? Mert tippem szerint ez lesz a gond.

Koppintok. Látom is azt a felhő szerű csíkot, de utána nem válik ketté a képernyő. Ugyanazon alkalmazás, ugyanazon mozdulat, ami P20 Próbál működött.

[ Szerkesztve ]

(#18348) xcsabo válasza majdnemkocka (#18345) üzenetére


xcsabo
senior tag

Szerintem töltője is válogatja, nem csak a qi egység.

(#18349) Sztyepadzso válasza NoOne1976 (#18347) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

A Huawei ezt hozta be, azt hiszem emui 11-el vagy 10-el, nem tudom. Én is bosszankodtam miatta. Ha ablakba akarod tenni, akkor a futó appok nézetbe váltasz, és ott az ablakba helyezni kívánt app Jobb felső sarkán lévő ablak ikonra kattintasz.

(#18350) Sztyepadzso válasza Technoman (#18280) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Ne haragudj, hogy csak most írok, de majdnemkocka válasza után felesleges lett volna. :R
Ugyanakkor ő a hozzászólásában azt mondja, hogy jobb eredmény lesz több képből, majd a széleslátószögű kamerát akarja erre használi :F. Gondolom, a kíváncsiság miatt mondja.

Mindenesetre, ha ezt olvassa, akkor már feltenném neki a kérdést, hogy nem lenne-e jobb az 5× optikai zoomos lencsével? Illetve ha azzal működik, akkor hogyan rakja össze a program? Valami előzetes "terv" szerint kell a tájat körbefotóznj, és utána azt dobálja fel kézzel, a progiban négyzetrácsra, a program meg "gömbfelületté torítja? Utána milyen appal lehet ismét értelmes formában megtekinteni(úgy értem, hogy mintha a gömbben lennék) van erre opció? Vagy a marad az alul - felül torzított kép, kilátószög esetén is?

Én nem vagyok egy nagy utószedkesztő, de egy ilyen BIGNAGY panorámát egyszer megcsinálnék, mondjuk a teraszról, az is elég melós lenne...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.