Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34474) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

Az ok elektronikai (fizikai) jellegű. Tegyük fel hogy megvan táplálva a Pi a szabvány USB csatin keresztül, és 4.82V-ot ad így le a tápegysége. Akasszunk az USB-re egy Y kábelt, aminek az egyik végén a külső merevlemez van, a másik végén pedig a külső merevlemez tápegysége. Mondjuk ezen a csatlakozón meg legyen legyen 5.12V. Mivel a kettő között potenciálkülönbség van ( 5.12-4.92V=0.3V) áram indul meg közöttük. Ez minimális feszültségnek tűnik, de mivel a köztük lévő ellenállás szinte nulla elég nagy áramot képes áthajtani (I=U/R -»0.3V/3ohm=100mA!!!) hogy ezeknek a kis adaptereknek megnehezítse a munkáját(megnövelje a terhelésüket anélkül, hogy azt érdemben felhasználná a Pi vagy a merevlemez) Ezt a felesleges energiát elmelegíti maga a tápegység ill. a köztük lévő vezeték. Olyan ez mint a földhurok csak kicsiben.
Mivel nincs két egyforma tápegység a világon, valamekkora difi mindíg lesz köztük, és ezért kissebb nagyobb mértékben egymás ellen fognak dolgozni. Ezért csak egyetlen helyről szabad megtáplálni.
Remélem érthetően írtam le a problémát!

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.