Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2128) ldave


ldave
félisten

No, most hogy így lecsillapodtak a hírek, az Eurogamer által felvázolt lehetőség nektek mennyire szimpatikus?

Elsőnek leszögezném, hogy részemről akármi is lesz, biztos lesz majd egyszer NX-em, hisz előreláthatólag a Nintendo továbbra is saját hardverre készíti majd a fő játékait, a mobilos ágazaton felül.

Maga a Tegra belső engem meglett, korábban AMD-s megoldásról lehetett olvasni, amit szerintem mi mind szitne készpénznek vettünk és bele is illett volna a Nintendo személetébe (bejáratott hardver, olcsón). Na most maga a Tegra ugye ARM alapú megoldás, amit a hordozható gépei esetében már nagyon régóta használ és ismer is a Nintendo. Jelenleg a cikkben emlegetett X1 megoldást használja többek között a Shield Android TV és a Google Pixel C tablet. Előbbi egy kijelző nélküli cucc, 200$-ért, utóbbi pedig pedig egy elég nagy felbontású kijelzővel szerelt gép 500$-ért. Szóval ezzel a leendő árat szerintem belőhetjük a kettő közé :)

A Tegra X1-ben az Nvidia saját fejleszésű Maxwell videóchipje dolgozik, ami olyan modern (csak tavalyi), hogy szerintem el is szégyelli magát a Nintendo, és ha jól értelmeztem, akkor főleg OpenGL-ben erős és támogatja a friss Vulkan rendszert. Ami azért jó hír, mert a Vulkan már ott van a jópár ismert játékrendszerekben (Unreal Engine 4, id Tech 6), az indie kedvenc Unity egyelőre még nem tart ott.

Igazából csak azért tértem erre rá, mert szerintem a legfontosabb kérdés az NX-szel kapcsolatban, hogy a nem Nintendo közeli cégeknek mekkora energiát jelent majd a leendő konzol támogatása, hisz ezen elég sok minden múlik. A Wii U példája elég egyértelmű ezen a téren, maga a Nintendo nem képes egyedül eltartani egy teljes platformot állandó tartalommal, legyen bármilyen jók is a saját játékaik. Képzeljük csak el a 3DS-t Monster Hunter vagy Yokai Watch nélkül. Szerintem AMD-s rendszer ebből a szempontból még mindig jobb megoldás lenne, ahogy nézem ők is gyártanak 15 W-os teljesítmény környékén CPU+GPU megoldásokat, ARM és X86 belsővel is.

Maga a koncepció hordozhatóság terén számomra továbbra max abban merülne ki, hogy otthon a nappaliban és a hálóban is lehetne játszani, a 3DS-t se viszem el soha magammal. Szóval annyira nem dob fel, hogy az otthon elkezdett Zeldát esetleg a metrón folytathatom.

A Slime draws near! Command?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.