Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33453) vzozo


vzozo
senior tag

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni újautó vásárlás előtt, remélem hallhatok néhány érdekes tippet, észrevételt.:)

Előéletem: céges autók, főleg japán modellek (különféle hondák, illetve a végén egy prius) - most azonban saját pénzből kellene kihozni a legjobbat.

Elvárások: relatíve nagy csomagtér (családi autó -> alapvetően kombikat nézegetek), üzemanyagfogyasztás ne vágjon a padlóra (kevés városi közlekedés, munkahely kb. 20 km autópályán), nyilván legyen biztonságos (bár az EU-ban kapható autóknál ez elvileg pipa), megbízható (a céges kocsik csak a kötelező szervizen voltak, hosszú évek alatt egyikkel sem volt semmi gond), évi kb. 20-25e km, és legyen automata váltóval felszerelt.

Lehet meg fogtok kövezni érte, de sokáig nem néztem semmilyen francia autó felé, mivel lépten-nyomon azt hallja az ember, hogy bármit, csak franciát ne.:) Ugyanakkor elnézve az árakat mégiscsak felkerültek a listámra, konkrétan: Clio vagy Megane Grandtour, 1.2-es benzines motor, EDC váltó.

Na ugye itt elkezdtek villogni a fejemben a piros lámpák.

- Szép-szép, de miért ennyire olcsók, min spóroltak a gyárban?
- Meddig mennek ezek a végletekig miniatürizált turbós motorok, mikor esnek szét?
- EDC mennyire jó (pl. VW féle DSG-hez képest? azt vágom, hogy a működési _elvük_ ugyanaz) Mondjuk ha az iszonyatosan szar UFO-Civic féle automatával is elvoltam, annál talán csak jobb lehet...

Abszolút nem vagyok autóbuzi, nálam ez használati eszköz, kb. mindegy hogyan néz ki, legyen megbízható, vigyen el A-ból B-be, akkor is, ha a kettő 1000 km-re van egymástól, kb. ennyi.

A fentiek fényében mit gondoltok, érdemes komolyabban gondolkoznom a fenti párosból valamelyik modellen, vagy hagyjam a Renault-t?:) Kösz előre is a kommenteket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.