Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20901) Littoral válasza kiskornel (#20890) üzenetére


Littoral
aktív tag

A lényeg, hogy ha automatánál, saját márkás üzletben vagy banki online felületen töltesz mondjuk 3.000 Ft-al, akkor a vásárlási kereted is növekszik annyival, amit persze le is telefonálhatsz, sms-ezhetsz, vagy penny pincher-éknél láthatóan nehezen, de le is parkolhatsz. Valami állandóan változó logika szerint a kisebb, illetve a nagyobb feltöltéseknél nem érvényesül az egyenleg vásárlási kerete, de a 3K-nál mindig, a fentiek szerint.
Nemrég _kaptam_ egy tízezer forintos feltöltést, ami pl. nem növelte a vásárlási keretemet, de járt hozzá valami 1.000 Ft hálózaton belül lebeszélhető kedvezmény. Innentől az egyenlegértesítő felér a Háború és béke terjedelmével ugyan, de nehezen azért lehet követni, hogy miről van szó.

Csak egy rövid sztori, a teljesség ígérete nélkül: hazai szerencsejátékot szervező egyik cég sms-rendszerében egy hibát fedeztem fel (évekkel ezelőtt). Ennek a feltárásához új kártyát vásároltam, és amikor a vásárlási keretről érdeklődtem, akkor is azt mondta a bemutatóüzletben az eladó, hogy csakis háromezressel töltsem, ha ezt szeretném, az mindig tartalmaz vásárlási keretet. Mondjuk aztán a játékszervező cég simán lerázott, amikor felmutattam a nyertes játékról szóló sms-t, de sajnálatos módon nem volt anyagi eszközöm a pereskedésre, a részvételi feltételeket meg hamar megváltoztatták ezután. C' est la vie.
Szóval 3e.

[ Szerkesztve ]

(#20902) bopeti98 válasza asdf_ (#20900) üzenetére


bopeti98
őstag

Persze hogy belefér 5 óra kimaradás. Minden szolgáltatónál szokott lenni kimaradás de igazán kárpótolhatnák azokat az ügyfeleket akik Telenoros számmal próbáltak parkolni a szolgáltatás szünetelése alatt . Nehogy már az ügyfél szívjon azért mert a Telenor elb@szta a saját rendszerét.

[ Szerkesztve ]

(#20903) asdf_ válasza bopeti98 (#20902) üzenetére


asdf_
veterán

Meg egyszer mondom, hatha harmadszorra leesik mindenkinek: az ugyfel azert sziv, mert nem varta meg a parkolas elinditasarol szolo sms-t.

(#20904) bopeti98 válasza asdf_ (#20903) üzenetére


bopeti98
őstag

Igen, azért IS szív, de ettől függetlenül illene kárpótolnia a Telenornak az ügyfeleket de ahogy ismerjük ezt a céget semmi olyat nem csinálnak amit illene nekik.

(#20905) club1 válasza asdf_ (#20903) üzenetére


club1
veterán

Az ügyfél ott kezdi a szívást, hogy elküldte az első sms-t. Mert hogy abban a pillanatban egy olyan szolgáltatást vett igénybe pénzért, amiért nem kapott semmit. Ez nekem Telenor hibának tűnik...

(#20906) asdf_ válasza club1 (#20905) üzenetére


asdf_
veterán

Igen, de mivel tudna kell(ett volna), hogy amennyiben nem erkezik meg a visszaigazolo sms a parkolas elinditasarol, addig nincs ervenyes parkolasa, igy egy dolog jar: a karba ment parkolasindito sms jovairasi koltsege (meg a szaja ;) ).

Ha tudom, hogy 2 hete vege az epitkezesnek es 50-nel dongetek at a 30-as tablanal, majd jon a 30 ropis csekk, akkor is az epitkezos ceg a hulye, meg veletlen sem en, aki figyelmen kivul hagytam a tablat, es tulleptem az engedelyezett sebesseget, mi? :U

(#20907) asdf_


asdf_
veterán

Telenor oldala, parkolos resz, visszaigazolas ful:

Kérjük, minden esetben várd meg, a parkolás elindítását visszaigazoló SMS üzenetet. A parkolás akkor tekinthető elindítottnak, ha az erre vonatkozó visszaigazoló üzenet megérkezett telefonodra. Ennek hiányában pénzbírság megfizetésére kötelezhetnek!

Sikeres parkolás indításról SMS üzenetben kapsz értesítést.

Ragjuk meg a gittet egy kort, vagy most mar eleg lesz :U

(#20908) vgyuri válasza asdf_ (#20903) üzenetére


vgyuri
őstag

A cikk szerint Gábor elküldte az sms-t, elintézte amiért parkolni akart, visszament az autójához, és utána kapta meg az elutasításról az sms-t. Ha a Telenor tudta, hogy nem megy a rendszere, akkor miért nem azonnal küldte válasz sms-ben a leállásról az infót? Vagy az életszerű, hogy elküldi az sms-t az ügyfél és fél órát áll a kocsija mellett? Vagy menjen biztosra, és a mobil parkolás mellé vegyen parkolójegyet is?

Nem az a fő gond, hogy nem működött egy szolgáltatása, hanem hogy erről nem tájékoztatta az ügyfeleket. 1220 napközben elérhetetlen, 53 perc zenehallgatás után lerakom, mert nem lenne idő elmondanom miért hívom.

[ Szerkesztve ]

(#20909) asdf_ válasza vgyuri (#20908) üzenetére


asdf_
veterán

A cikk szerint Gábor elküldte az sms-t, elintézte amiért parkolni akart, visszament az autójához, és utána kapta meg az elutasításról az sms-t.

Ez irrelevans, mert a visszaigazolo sms nelkul el sem kellett volna mennie az autoja mellol.

Vagy az életszerű, hogy elküldi az sms-t az ügyfél és fél órát áll a kocsija mellett?

Nem, nekem is volt mar, hogy nem jott sms, es 4 perc mulva felhivtam a parkolosceg ugyfelszolgalatat, hogy mi a tosz van, es kepzeld, megmondtak.

1220 napközben elérhetetlen, 53 perc zenehallgatás után lerakom, mert nem lenne idő elmondanom miért hívom.

Ilyenkor -mivel a hibabejelentesre megnevezett szam az ASZF szerint a 1220-, a hivast indito keszulek hivoszamaval, a hivas datumaval es idejevel bejelentest teszel az NMHH-nal, mivel neked hibabejelentes eseten azt hiszem 1 percen belul jogszabalyok altal eloirva(!) elo emberrel kell tudnod beszelni. Az NMHH ezt majd szereti, es szor egy kis buntit (a szemellenzot persze ne tartsuk fenn, es koszonjuk meg Viktorunknak is a dolgot).

Nem az a fő gond, hogy nem működött egy szolgáltatása, hanem hogy erről nem tájékoztatta az ügyfeleket.

Igen, de mivel pont az sms-ek befogadasaval volt gond, igy nehez lett volna, mert ha bejon az sms, akkor mar akar el is indithattak volna a parkolast, ahelyett, hogy tajekoztato sms-t kuldenek, hogy nem mukodik a parkolas ;) Pont azert nem ment ki sem tajekoztato valasz sms, amiert a parkolas sem indult el, mert nem ert oda a megrendelo sms oda, ahova kellett volna.

Termeszetesen ha a telefonszamot felhivos modszernel az automata szoveget nem csereltek le azonnal arra, hogy sorryvagyunk, de Telenor halozatbol most nem lehet parkolni -mar ha ez a modszer is doglott volt-, akkor ennek elmulasztasaert mehet az anyazas, de barmerre is csavarjuk, csak oda jutunk vissza, hogy a juzer baszta megvarni a visszaigazolo sms-t, igy a juzer tevoleges resztvevoje es felelose a potdijazasnak.

[ Szerkesztve ]

(#20910) vgyuri válasza asdf_ (#20909) üzenetére


vgyuri
őstag

A válaszsms még nem tiszta számomra: ügyfél megrendel normál sms áráért egy szolgáltatást, amire a szolgáltató ha akar, valamikor válaszol. Erre nincs szabály, hogy x percen belül vissza kell jeleznie?

Üsz-on csak érdeklődtem volna, nem hibabejelentés volt. Sejtem, hogy nem a hívások száma lett több, hanem kevesebb embert alkalmaznak, mert ezen lehet spórolni, csak a hosszú várakozási idő elriaszthat ügyfeleket.

(#20911) asdf_ válasza vgyuri (#20910) üzenetére


asdf_
veterán

Neeeeem, amikor te bejelentest teszel, hogy 53 percig vartal a 1220-on logva, majd leraktad, mivel nem vette fel senki, akkor te hibabejelentetni szerettel volna. Mar ha erted mire gondolok :D

(#20912) Karesz_25


Karesz_25
csendes tag

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy kb. mikorra várhatóak a Telenornál is az LTE-s számlás tarifacsomagok bevezetése, illetve hogy mikorra várható az LTE hálózat további bővítése (pl.: Budapest)? :)) :P
Köszi előre is a válaszokat! :)

[ Szerkesztve ]

(#20913) kiskornel válasza Littoral (#20901) üzenetére


kiskornel
addikt

De hát benzinkútnál töltöttem nemrég 15000 Ft-ot. És alig valamit vásároltam (most is 14k az egyenleg). Mikor kapok rá vásárlási keretet?

Szerk.: bocs, elfelejtettem megköszönni mindenkinek, aki válaszolt. Köszi!

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#20914) zsof Nokia


zsof Nokia
aktív tag

Telenor-nál van fix havidíjas előfizetés?

A lényeg lényegében lényegtelen

(#20915) darvinya válasza kiskornel (#20913) üzenetére


darvinya
titán

Vásárlásnak minősül és ekkor csak Szerencse j
Játék egyenleg vásárlásakor van vásárlási keret.
Egyéb esetben nincs.

Vásárlási keret így növelhető::
ATM automatán
Telenor üzlet vagy online felület
Szerencse Játék terminál

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#20916) csernak75


csernak75
senior tag

1 éve: Hipernet 21 (ZTE MF 60 HSPA+) : [link]

Jelenleg: Hipernet 21 (Huawei E 3276 DC-HSPA+) [link]

Ugyan hány embert vertek át azzal hogy a hiper21-hez HSPA+ modemet adtak mikor csak tudták hogy azzal az életbe nem fognak még 15Mbit/s -ot sem elérni!

Ha ezt akkor tudom inkább fizetek a DC-HSPA+ modemért!

(#20917) club1 válasza csernak75 (#20916) üzenetére


club1
veterán

Abszolút egyetértenék veled, ha korlátlan lenne a mobilnet. De mivel ott a havi max. 100 GB-os korlát (ami ugye 10 Mbps sebességgel nincs 25 óra, 20 Mbps-al 12 óra) adsz tudod minek egy pofont a felvetéseddel...

(#20918) kiskornel válasza darvinya (#20915) üzenetére


kiskornel
addikt

Köszönöm! Már korábban is próbáltam feltölteni onlyne a kártyát, de most rájöttem mi volt a probléma. Valamiért nem szereti az Internet Explorert a telenor weboldala. Hiányzott egy pár elem az oldalról. Átjelentkeztem Chrome alá, és ott feltöltöttem. Kész rémálom volt, mire kisakkoztam.
Onlyine valóban töltött a vásárlási keretre is.

Még1x mindenkinek köszi!

Vásárlási keret jó még autópálya matricára, és elvileg csengőhangot is fizethetsz vele.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#20919) cigam válasza zsof Nokia (#20914) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Limit, és Limit+net

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20920) densie


densie
csendes tag

Sziasztok! Smarttarifára vagy az extrára érdemesebb előfiztetni 2-es szint elég lenne, kis e-mail meg facebookal el lennék?

(#20921) club1 válasza densie (#20920) üzenetére


club1
veterán

Ezt csak te tudod eldönteni. Én közel negyven Ft-os percdíjú csomagra biztos hogy nem fizetnék elő, akkor inkább már Blue Mobile, vagy valami flotta (pl. dpi).

(#20922) Prien válasza csernak75 (#20916) üzenetére


Prien
addikt

Akkor egy ilyennel nagyobb sebesség is elérhető lenne?
Meg talán egy USB modem mindig is gyorsabb lesz a közvetlen átvitel miatt, nem?

A kevés is több a semminél.

(#20923) csernak75 válasza Prien (#20922) üzenetére


csernak75
senior tag

Attól függ milyen csomagod van, és milyen lefedettség!

DC-HSPA+ hálózattal max. 20-25 Mbit/s-ot tudhat gyakorlatban!

LTE hálózattal max. 55-60 Mbit/s-ot tudhat gyakorlatban! (LTE-re csak Hiper: medium/heavy/pro csomaggal lehet csatlakozni)

Szerk: A telenor ezt is 100Mbit/s letöltésnek írja mint a Huawei E 3276 modemet mikor mind a kettő 150Mbit/s-ot tud.(Csak hálózat nincs hozzá ;] )

[ Szerkesztve ]

(#20924) timekeeper


timekeeper
tag

Sziasztok, jó reggelt!
Talán jó helyen teszem fel a kérdést, hogy csak nekem ilyen macerás beállítani az outlookos email címemet? (Már egy jó ideje nem jön értesítés hogy elérhető az elektronikus számlám email-ben, pedig engedélyeztem az outlook tiltólistáján a megfelelő email címet..) Valami ötlet?

(#20925) Prien válasza csernak75 (#20923) üzenetére


Prien
addikt

Hipernet Heavy-m van, ZTE MF 60-al. 12-14 Mbps körül jön a net vele jelenleg. A modem tud 21-et, úgyhogy mehetne rá kakaó még :D Persze vidéken vagyok, Bükk. :)

A kevés is több a semminél.

(#20926) club1 válasza Prien (#20925) üzenetére


club1
veterán

Vidéken elég gyakran nagyobb sebességeket és jobb stabilitást lehet elérni mint Budapesten. Ott ui. a jóval ritkább cellák miatt eleve jóval nagyobb lefedettséget biztosít egy-egy cella. Azaz míg Budapesten nem ritka, hogy 2-300 méterrel a celláktól már alig van 3G-d, addig vidéken ennek a két-háromszorosa távolságon is fullosan megy a net.

(#20927) csernak75 válasza Prien (#20925) üzenetére


csernak75
senior tag

Épp az a baj hogy ZTE MF60-ad van (nekem is volt/van)!

Az "csak" HSPA+ hálózatot kezel aminek az Elméleti! sebesége 21Mbit/s gyakorlatban 11-13Mbit/s-ot tud!

A Mostani modemem (E 3276) LTE-t is kezel csak a hiper21 Max. DC-HSPA+ hálózatot enged!

A DC-HSPA+ hálózat Elméleti! sebessége 42Mbit/s gyakorlatban nálam 20-25Mbit/s-ot tud de másnál sem láttam 28Mbit/s-tól többet!

[ Szerkesztve ]

(#20928) Prien válasza csernak75 (#20927) üzenetére


Prien
addikt

Akkor idővel majd váltok Huawei E587-re vagy E5776-ra. :K

A kevés is több a semminél.

(#20929) tamikomac válasza vgyuri (#20910) üzenetére


tamikomac
aktív tag

Majd amíg meg nem b....a őket az NMHH. Volt már rá példa.

A szolgáltató ügyfélszolgálati ügyintézőjének 60 másodpercen belüli élőhangos bejelentkezésének aránya az ügyfélszolgálatra érkező, sikeresen felépült hívások esetén: > 70 %. Ez a törvény.

Csak a baj, hogy elég, ha ezt egy évben biztosítják átlagban.

Ráadásul szépen lehet ezzel trükközni. Ha borul a "level", "bárki" felveszi a hívást 60 mp-en belül, majd megkérdezi mit szeretnél, és továbbkapcsol. A "belső" várakozás már nem számít bele a fentebb említett törvénybe.

[ Szerkesztve ]

Amit birtokolsz, az birtokba vesz.

(#20930) SamS20


SamS20
senior tag

Ha kártyás csomagot veszek és rendelek rá mobil netet, 1gbosat akkor abban minden adatforgalom bele számít? Csak mert régebben kb 1.5gbot neteztem lassitas nélkül, legalábbis a böngészés és a fbook nem lassult :)

Ez még mindig így van?

(#20931) club1 válasza SamS20 (#20930) üzenetére


club1
veterán

Már kijavították a hibát, tehát már tudnak korlátozni. Ellenben jellemzően nem 32 kbps-ra, hanem nagyjából a duplájára korlátoznak. Mostanában a Trénél van olyan hiba, hogy többszörösét lehet leforgalmazni az előfizetett adatforgalomnak lassítás nélkül.

(#20932) moonguru


moonguru
őstag

Szerencsére a Telenornál is lehet többet forgalmazni, egyelőre! :)

Igaz a korlátlan böngészés opciót meg kell fizetni!

Utána viszont szabad a pálya, egy kis TOR segítséggel.

Ui:

Egyedül az Online Kaszinók nem működnek így, de ez nem is baj nekem... :)

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#20933) club1 válasza moonguru (#20932) üzenetére


club1
veterán

Kártyás csomag mellé mióta lehet korlátlan böngészés opciót venni?

(#20934) moonguru válasza club1 (#20933) üzenetére


moonguru
őstag

Igaz...

Az előfizetésesen működik.

Ui:

Mindkettőm van a modem miatt...

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#20935) tomp válasza club1 (#20931) üzenetére


tomp
félisten

Okos90-nél ami 443-as porton megy, azt nem lassítják a multimédia elfogyása után hanem megy tovább fix 1mbiten. :) Azaz van egy pár alkalmazásom ami ezáltal gond nélkül megy.

(#20936) club1 válasza tomp (#20935) üzenetére


club1
veterán

A hületarifa mióta is kártyás csomag?

(#20937) janika1988


janika1988
tag

Sziasztok! Most lett egy Telenoros Xperia SP-m ( NFC teszthez kaptam). Látom tudja az LTE hálózatot, viszont Balatonalmádiban ahol voltam, b..ott rácsatlakozni. Kérdésem: ha nekem nincs hipernet előfizum, akkor rá se senged a hálózatra? Nem kéne a max sebesség, hanem inkább a ping miatt..
köszi!

Pixel 8 eladó

(#20938) csernak75 válasza janika1988 (#20937) üzenetére


csernak75
senior tag

Helló!

Az LTE hálózatra csak a 3 legnagyobb hipernet csomaggal lehet csatlakozni! (Egyenlőre? ;] )

(#20939) AsusBoy


AsusBoy
senior tag

Sziasztok!

Csütörtökön ( 15.-én ) Budapesten szeretnék vásárolni, az egyik telenor üzletben egy LG Nexus 4-es készüléket.

Honnan tudnám megérdeklődni ,hogy melyik üzletben van raktáron ?

Köszi :R

(#20940) csab2 válasza janika1988 (#20937) üzenetére


csab2
veterán

Tudomásom szerint a Telenornál az LTE nem elérhető mobiltelefonos internethez, csak számítógépeshez.

[ Szerkesztve ]

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#20941) csab2 válasza AsusBoy (#20939) üzenetére


csab2
veterán

Szerintem sehonnan. Legalábbis régebben az ügyfélszolgálatnak nem volt rálátása az egyes boltok raktárkészletére. Lehet, hogy azóta ez megváltozott. Én ilyenkor az adott üzleteket szoktam felhívni.

[ Szerkesztve ]

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#20942) janika1988 válasza csab2 (#20940) üzenetére


janika1988
tag

köszönöm, gondoltam :(
Amúgy várható, hogy 1-2 éven belül ráengedik a hálózatra? Anno mintha a 3G is valami kiváltság lett volna :)

Pixel 8 eladó

(#20943) Tombi


Tombi
senior tag

sziasztok!

Tudja valaki mikor várható a következő akcios telefonos árlista a telenornál?
A legutolsó 08.01-es és sztem 2hét mostanában jár le én erre a hétre tippelek,
valakinek van pontosabb infojra erről? (http://www.telenor.hu/vallalatok/arlista)

:R

[ Szerkesztve ]

(#20944) Outlander válasza AsusBoy (#20939) üzenetére


Outlander
őstag

Körbe csörgöd azokat akikhez mennél... a központi 1220-as csak azt tudja megmondani h a webshopban van-e, de egyébként egyik bolt készletéről sincs fogalma... telenor én így szeretlek.

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#20945) darvinya


darvinya
titán

Ismét alkotnak:

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#20946) asdf_ válasza AsusBoy (#20939) üzenetére


asdf_
veterán

Webshopon rendelve miert nem jo?

(#20947) AsusBoy válasza asdf_ (#20946) üzenetére


AsusBoy
senior tag

Részletre szeretném megvásárolni a készüléket :).

Részletfizetéshez meg mindenképp bekel mennem személyesen valamelyik telenor üzletbe :)

(#20948) novake válasza AsusBoy (#20947) üzenetére


novake
tag

Részletre is meg tudod venni neten.

(#20949) AsusBoy válasza novake (#20948) üzenetére


AsusBoy
senior tag

E-mailben sokkal másabb koncepciót ajánlottak fel nekem mint amiket az oldalon találtam

E-Mailben ezt írták :

Részletvételi ajánlatunkban jelenlegi tarifacsomagjával, 2 éves hűségnyilatkozattal és 2 éves tarifahűséggel bruttó 29.990,- Ft-os kezdőrészlettel és 12X5.834,- Ft törlesztő részlettel vásárolható meg a készülék.

Neten meg a kezdőrészlet 55ezer Ft

(#20950) novake válasza AsusBoy (#20949) üzenetére


novake
tag

Milyen csomagban vagy?

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.