Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108571) SztiviVander


SztiviVander
őstag

Csak érdekességképp leírom, mivel volt aki azt hangoztatta hogy a külső antenna nem ér semmit, pedig talán csak rossz antennákat próbált ki (már ha feltételezem hogy tapasztalat is van a mondás mögött).
Kivezettem a huawei 5g cpe pro2 routeremnek két külső sma csatlakozóra az 5G-s részét, aminél amúgy gyárilag egy 4*4cm-es panelen van mindkét "antenna". Oké, azt mondják nem a méret a lényeg. De :D
Ezt pedig nem szimplán hobbiból csináltam, hanem azért is mert hamarosan idenő egy társasház közém meg a torony közé és a direkt rálátást a kb 300m-re lévő toronyra egy betonvassal teli betontömb fogja hamarosan kitakarni, ami az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent. Én meg azért ragaszkodnék a megszokott stabil 6-700MBit-hez. Szóval ha eljön az idő (nyár közepe-vége kb) amikor csúnyán leromlik a jelerősség/minőség akkor ki fogok majd próbálni egy kültéri 40e -es mimo antenna párt, igazából annak csináltam meg a csatlakozókat már jóelőre. Elsőnek egy még az aliról valamikor régen, kb két marék szotyiér rendelt és elvileg 2.4/5Ghz wifihez való noname vackot kotortam elő, na azzal valóban gyalázat volt minden érték. Viszont a 2.4G wifihez készült tplink gyártmánnyal már kb ugyanazt tudta mint a belsővel. Oké ez sem előrelépés, de a wifi antenna az nem 5G mobilnet antenna de még csak nem is LTE-hez való. Viszont a tp-link mr600 -am antennáival (ami csak LTE-s, tehát nagyjából max 2.7Ghz -re lehetnek méretezve az antennái, én meg ugye a yetteles n78-at használom 3.5Ghz-en) a jelszin -94dBm -ről -86 -ra javult, az SINR pedig 19-ről 24 -re nőtt. És ez pár napja stabilan állandó. Azért ez már szerintem egy látható javulás, főleg egy nem is 3.5Ghz -re méretezett antennával. Az RSRP nem változott, az RSRQ pedig minimálisan javult. Most rendelek egy direkt 5G / 3.5Ghz-es kis antenna párt (már csak azért is mert az mr600 is kell néha és nem akarom állandóan ide-oda csavargatni az antennáit), meglátjuk azzal tud-e még javulni. Bocs ha untattalak benneteket :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.