Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21840) joysefke válasza DraXoN (#21839) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

és az egyértelmű, hogy amd nem a mikulás és nem is jótékonysági szolgálat...
egy profitorientált cég. De mint utaltam rá, a Ryzen árazása is megjelenéskor "brutális" lett, jóval a konkurencia alá árazva megjelenéskor, és TR ugyan ezt eljátszotta. Csak önmaga tarthatja vissza az AMD-t hogy megint ugyan ezt el ne játssza...

De ez nem ugyanaz a helyzet:

-(1)
A RyZEN1 egy az AMD számára üres paicra érkezett, ahol mocskosul fogott a konkurencia árazópisztolya, ráadásul az intelnek akkoriban nem voltak ellátási nehézségei aminek a farvizén el tudtak volna evezni.

-(2)
A ZEN1 megjelenésekor nyilván számítottak rá/tudták, hogy az intel árcsökkentéssel fog reagálni ami meg is történt. Amikor jött az új család, azok egyből jobb nyitóáron érkeztek, különösen a HEDT szegmensben, ezért ennek megfelelő nyitóárakat szabtak, belekalkulálva hogy az intel is csökkenteni fog valamennyit.

-(3)
Most viszont biztosan tudják, hogy mainstream szegmensben az intelnek ellátási nehézségei vannak és ez így is marad még jódarabig. Ha pedig az intel nem tudja az adott piaci szegmenst lefedni, akkor a kereslet automatikusan az AMD felé fordul, nincsenek rákényszerítve, hogy féláron adják a portékát.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.