Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) club1 válasza scream (#1550) üzenetére


club1
veterán

A netinfo.vodafone.hu oldalon nem látsz vásárolható adatopciókat?

(#1552) kokokka válasza FeRkE (#1549) üzenetére


kokokka
őstag

Akkor marad a remény :) Bár nem akarok sok mindent, csak böngészáéshez kellene, a videókat letojom a nyaraláskor.

(#1553) scream válasza club1 (#1551) üzenetére


scream
veterán

Köszönöm, 2-t látok, a 100MB és 500MB-os opciót. Ezt kerestem :R

(#1554) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy digi 1Gb mobilinternetet az adatkorlát elérésekor mekkora sebességre korlátozzák? Telenoros SIM van benne, tehát gondolom ugyanannyira korlátoznak, mint a Telenornál.

(#1555) Mackósajt


Mackósajt
senior tag

Sziasztok!

Nagyon megköszönném, ha valaki hozzáértő mesélne arról, hogy biztonsági szempontból mit jelenthet egy "meztelen" mobilnet stick, ill. mit tud vele csinálni egy támadó.

Egy pár hónapja abba a speciális helyzetbe kerültem, hogy mobilnetet használok elsődleges hozzáférésként asztali géphez.
Volt vele pár kalandom amíg kitapasztaltam, és az egyik problémám az vele, hogy viszonylag lassan áll fel hidegindításból. Ezért megpróbálkoztam azzal, hogy a gépet csak lekapcsolom, de nem áramtalanítom. Ilyenkor az USB-s stick áram alatt marad, és azonnal van netem, amikor felkapcsolom a gépet.
Rá kellett azonban jönnöm, hogy ez nem tartható eljárás. Olyasmivel találkoztam, amivel kábeles internet esetén soha: rendszeresen támadás éri a gépet. Amikor áram alatt hagytam a sticket, de lekapcsoltam a PC-t, akár fél órára is, visszakapcsoláskor eddig 3 alkalommal valami meglepetés várt. Kétszer az azt üzenetet dobálta fel folyamatosan a KIS, hogy "A(z) DoS.Generic.SYNFlood hálózati támadás blokkolva lett." (PC áramtalanítással egybekötött kikapcsolása levakarta.)
Harmadszor indítás után az OS azt jelezte, hogy nincs hálózat, és a mobilnet felület, ami normálisan akkor is bejön, ha nincs aktív internet kapcsolat, szintén nem töltődött be. Áramtalanítással egybekapcsolt leállítás után minden rendben, de ezek után a postafiókomba belépve azt tapasztaltam, hogy az elvben hálózat nélküli pár percben kaptam 2 levelet néhány perc eltéréssel, amiben Steam account jelszó resethez volt kód. A Steam alkalmazás automatikusan indul a géppel, és ezek szerint valahogy valami szerverkapcsolat is létrejött (miközben elvileg nem volt hálózat), és belépési kísérletek történtek.

Nyilván ebből az egyik alapvető tanulság, hogy feladom az időspórolási kísérleteket, és többé nem hagyom a sticket áram alatt, ha a PC-t kikapcsolom. De szeretném megérteni, hogy mégis mi a fene történt, ill. mit lehet megtenni egy ilyen sticken keresztül.
Egyáltalán ez egy szokványos dolog? Botok figyelik a webet elárvult mobilnet kapcsolódások után kutatva, és lecsapnak, ha látnak egyet?

(#1556) club1 válasza Mackósajt (#1555) üzenetére


club1
veterán

Valószínűleg nem natolt ip-t kap a modemed, ilyenkor pedig a géped nyitott portjait, azokon keresztül az esetleges biztonsági réseket ugyanúgy el lehet érni, mint ha ugyanezt a gépet egy bármilyen más publikus ip címet adó internet eléréssel kiteszed a netre. Ebből a szempontból tehát nincs különbség mobilnet és bármilyen egyéb natolás nélküli net elérés között. Mobilnetnél egyébként létezik alapból natolt ip-t adó apn is a legtöbb szolgáltatónál. Ilyenkor a portjaid közvetlenül csak a belső ip tartományból érik el. (Mondjuk hálózaton belülről is lehet rosszindulatú támadód, csak épp sok nagyságrenddel kevesebb, mint a teljesen publikus ip esetén.) Ha írtad volna a szolgáltatódat, írtam volna példát is...
Amikor nem használod a mobilnetet, bontsd el a kapcsolatot. És ne engedélyezd a gépeden a mobilnet kapcsolat automatikus felépítését. A KIS-ig a támadások pedig nagyrészt el sem jutnak, ha natolt ip-t használsz. Akár szolgáltatóit, akár sajátot (utóbbit pl. egy 3/4G routerrel).

(#1557) Mackósajt válasza club1 (#1556) üzenetére


Mackósajt
senior tag

Köszönöm a választ. Amit nem értettem belőle, annak utána keresek.

A szolgáltató egyébként Telenor. Ez egy Telenor Hypernet csomag.
(Mivel elsődleges netként használom asztali géphez, ezért gyakorlatilag csak a legnagyobb adatlimitet adó szolgáltató jöhetett szóba + nekik van LTE a szüleim lakóhelyén, ahol esetleg még használni fogom, ha veszek később egy laptopot. A Telekomnak 2G van ugyanott...)

A kapcsolatépítés nem automatikus áramtalanítás utáni indítás esetén, a támadásokat kizárólag akkor kaptam, ha lekapcsoltam a gépet, de áram alatt maradt a mobilnet. Azt még majd kipróbálom, mi történik, ha kézzel bontom a kapcsolatot a PC leállítása előtt, de nem áramtalanítok.
(Eleve meg sem fordult a fejemben, hogy a stick fenn marad a neten akkor is, ha PC-t kikapcsolom alóla. Azt hittem ilyenkor a kapcsolat automatikusan bomlik. Nekem ez a "vicc" új.)

(#1558) LámaZ válasza Mackósajt (#1557) üzenetére


LámaZ
addikt

Nekem Hipernet Mediumom van, és pár napja – mivel a 2 éve vásárolt 3G wifi hotspotom kipurcant - a szolgáltatótól kértem egy 4G-s hasonló eszközt, mert ez nekem ingyen jár.
Én USB stikkekkel rég nem bohóckodom.
A nattolt IP viszont új volt nekem.

„NAT beállítások
Az átjárók a magasabb biztonsági követelmények esetén gyakran használják a szimmetrikus NAT-ot. Az ún. Cone NAT alacsonyabb biztonságot nyújt, de egyes alkalmazások csak ennél működnek megfelelően. A megoldás kompatibilisebb a vevő alkalmazásaival, ideértve a játékeszközöket is.

x Cone......Szimmetrikus”

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#1559) anonymus89


anonymus89
addikt

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy most melyik szolgáltatónál érdemes ár/szolgáltatás arányban mobilinternetet választani feltöltőkártyásra vagy 30 napos megújulósra?

Laptopon lenne használva itt Szabolcs megyében.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1560) club1 válasza anonymus89 (#1559) üzenetére


club1
veterán

Első körben olyat, akinek van a területen stabil 3G-je (városban néhány száz, községben 1-2 kilométeren belül van 3G cella). 2G-n ugyanis a mobilnet hol használható, hol nem.

(#1561) anonymus89 válasza club1 (#1560) üzenetére


anonymus89
addikt

Nézegetem a T-mobil és vodafone 3G/hspa lefedettségi térképét de gondolom úgyis a gyakorlatban jönne elő, hogy megy és milyen sebességgel....

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1562) Mackósajt válasza LámaZ (#1558) üzenetére


Mackósajt
senior tag

Felajánlották a WiFi routert mint alternatívát, de nem kértem, mert ha később laptopra váltok, csak a nyűg lenne vele.
(+ előny, amit nem láttam előre, hogy senki nem ácsingózik a WiFi-mre. Amikor az új albiba beköltöztem, a szomszéd már az első héten valami WiFi kód után kuncsorgott. Saaajnos nem tudtam segíteni.)

(#1563) anonymus89 válasza club1 (#1560) üzenetére


anonymus89
addikt

Mit ajánlanál?

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1564) club1 válasza anonymus89 (#1563) üzenetére


club1
veterán

Településtől (hol használnád) és használati módtól függ (napi/heti/óránként/folyamatos használat, kb. ? GB havi forgalom tervezett).

(#1565) anonymus89 válasza club1 (#1564) üzenetére


anonymus89
addikt

Nyíregyháza és környéke, csak feltöltős érdekelne min. 3-4-5 gb-os csomag, napi 4-5 óra használat.

[ Szerkesztve ]

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1566) club1 válasza anonymus89 (#1565) üzenetére


club1
veterán

Ilyen használatra egyáltalán nem javasolt a prepaid mobilnet, mert drágább a határozatlan idejű (hűség nélküli) postpaid nettől is. Ha ragaszkodsz a prepaidhez, ezek közül választhatsz:
Voda
Tré
Nyomor

(#1567) anonymus89 válasza club1 (#1566) üzenetére


anonymus89
addikt

Köszönöm átadom majd ismerősnek Ő ragaszkodik hozzá.
Szívesen venném a véleményed ha van esetleg ezekkel kapcsolatban.?

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1568) club1 válasza anonymus89 (#1567) üzenetére


club1
veterán

Rövid a véleményem: A Vodafone vidéken a 3G-t 900 MHz-en nyomja, ezért ott durván 1.5x-es lefedettséget nyújt a másik kettőhöz viszonyítva, így országosan a legnagyobb 3G lefedettség is az övé. Sok esetben viszont a legdrágább szolgáltató is. A hűség nélkül 5000 Ft-ért, 2 év hűséggel és online rendeléssel havi 3600 Ft-ért adott 8 GB-os csomagjuk (Mobilnet M) az ország 90%-án tökéletesen használható. Utána jön a Telenor (papíron) és az utolsó a T. Ahol én használom (nagyvárosok, autópályák, főutak), a T 3G szinte mindenütt lenyomja a Telenor 3G-t mind lefedettségben, mind minőségben.

(#1569) madmike


madmike
őstag

Sziasztok!
Van egy Telenor Hypernet Medium csomagom, ami jövő év július 3-ig rendelkezik hűségidővel.
Nem lesz már rá szükségem, így ha van rá lehetőség akkor átiratnám valakinek a nevére, aki most akar ilyenre szerződni. Megoldható ez? Ha igen, akkor milyen költségei vannak, illetve mi szükségeltetik hozzá?
Egyben megragadnám az alkalmat, hogy reklámozzam, szóval aki ilyet kötne mostanában, az keressen meg, mert igy kevesebb mint 1 év hűséggel megteheti.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#1570) anonymus89 válasza club1 (#1568) üzenetére


anonymus89
addikt

Hálás köszönet! :R

Szép estét!

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1571) Sakab válasza anonymus89 (#1570) üzenetére


Sakab
senior tag

Sziasztok, tapasztalatotokra lennék kíváncsi. Jelenleg Tmobilnál van egy feltöltös kártyám és 500as nettel köszködök. Amig tart az 500 addig tényleg gyors, de lekorlátozás után kb használhatatlan. Viszont 2 ismerősőm Telenornál van, ahol szintén kártyásként 100Mb-os (990Ft) nettel állíásuk szerint úgy youtuboznak hogy megosztják a lekorlátozott netet és 2 laptoppal vígan el youtuboznak döcögés akadozás nélkül. Amit én láttam a saját szememmel, hogy valóban mobilon szépen gyorsan tölt akár youtubot akárt mást. Ők azt mondják mind 2en, hogy már levannak korlátozva. És én ezt nem akarom elhinni, mivel elvileg ugyan ugy 32/32 re korlátoz le mint a tmobil, amivel egy index hvg oldal betöltése is legalább 1-1,5 percet vesz igénybe. Ha ezt megtudjátok nekem erősíteni, hogy valóban ilyen a lekorlátozott telenor sebesség akkor még ma ketté töröm a tmobilos kártyám és beszerzek egy Telenorosat.

(#1572) club1 válasza Sakab (#1571) üzenetére


club1
veterán

Jelen pillanatban 120-140 kbps közé korlátozzák az adott csomagot Telenorék. Ezen nem megy döccenés nélkül a youtube. De ezt minél többször írjuk le, annál nagyobb az esélye, hogy javítják a problémát.

(#1573) Sakab válasza club1 (#1572) üzenetére


Sakab
senior tag

Itt ezt irják:

Belföldön az adatforgalom mérésének egysége 0,01 MB, számlázása megkezdett 0,01 MB-os egységekben történik. A havidíjba foglalt forgalmi keret felhasználását követően a Szolgáltató a sebességet 32/32 kbps-ra lassítja. A sebességlassítás a számlázási ciklus lezártával megszűnik. Részletes információk az egyéb feltételekről megtalálhatók a Telenor mindenkor érvényes Általános Szerződési Feltételeiben, mely elérhető honlapunkon, valamint a Telenor Értékesítési Pontokon.
[link]

(#1574) club1 válasza Sakab (#1573) üzenetére


club1
veterán

Tökéletesen tisztában vagyok vele, mi szerepel az ÁSZF-ben. Én azt írtam le, hogy mi van a valóságban.
Sok pénzt azért ne költs rá, mert csak Isten tudja, meddig lesz ez így. 300 Ft a Tescoban egy Praktikum+Net mini expressz kártya, azon 3 hónapig ingyen kipróbálhatod a Klikk-et. (Nagyjából ennyit is ér.)

[ Szerkesztve ]

(#1575) Sakab válasza club1 (#1574) üzenetére


Sakab
senior tag

Hjaaaa értem szóval papiron 32 egyébként meg 130 körüli...és ez régóta így van? Fognak ezen változtatni szerinted(tetek)? Csak mert ha 1-2 hét múlva valóban lekorlátozzák 32re akkor ugyan ott vagyok ahol most :F

(#1576) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Valaki meg tudja mondani, hogy miért nem megy a Hangout? Engedélyezve van az alkalmazásnak..Böngésző,Gmail megy... Osztrák hálózatról függetlenített ZTE MF112 modem.. :F + tablet

(#1577) Gézengúz válasza Gézengúz (#1576) üzenetére


Gézengúz
addikt

Hát ez fura volt... Minden ment csak a hangout nem, eltávolít-befrissít és már megy :U Pedig nem volt letiltva..

(#1578) Gézengúz válasza Gézengúz (#1577) üzenetére


Gézengúz
addikt

Na már megint nem megy, mi lehet ez, ötlet? :F

(#1579) club1 válasza Gézengúz (#1578) üzenetére


club1
veterán

Meg kellene nézni a telefonodon és egy böngészőben azenipm.hu oldalon. Ha a kettő ip különbözik, akkor nat-olt hálón vagy, és az bekavarhat. Vagy voip tiltás van az előfizetéseden.

(#1580) Gézengúz válasza club1 (#1579) üzenetére


Gézengúz
addikt

Francokat, rájöttem, hogy letiltottammobilnetforgalmi szempontból a play-t, már jó.... :U

(#1581) eumok


eumok
csendes tag

Sziasztok!

Le tudná valaki írni, hogy mire számíthatok a következő mobilinternet használatánál?

Telekom, Net&Roll M, 20GB engedélyezett adatmennyiség, le-, és feltöltés 60/22Mbit/s.

Két laptopon interneteznénk, (filmeket nem töltünk le), és még van egy XBOX 360 live előfizetéssel, amelyet használnánk multira. (Mennyire lehet elég 20 GB?)

Sajnos a környéken (Budapest II.kerület, Törökvész) semmilyen más ehhez hasonló letöltési sebességgel rendlekző ajánlat nem létezik.

Előre is köszönöm a választ!

Üdv.

(#1582) LámaZ válasza eumok (#1581) üzenetére


LámaZ
addikt

Ez mennyibe kerül?

Legyen minden jó!

(#1583) club1 válasza LámaZ (#1582) üzenetére


club1
veterán

(#1584) bognar110


bognar110
őstag

Sziasztok.Nekem van egy mobil wifim 10gb-os. Meg lehet azt oldani valahogyan hogy ha meg nyitok egy oldalt a reklámok le legyenek tiltva ez áltan kevesebb legyen az adatforgalmam ? A Facebook videók is automatán el indulnak az is le eszi pillanatok alatt.

(#1585) krealon válasza bognar110 (#1584) üzenetére


krealon
veterán

Firefox bongeszo + AdBlock Plus + Flashblock

(#1586) juhasz22 válasza club1 (#1572) üzenetére


juhasz22
aktív tag

kár..... javították :((( és valóban 32/32 kbps lett

 iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED

(#1587) kislg


kislg
tag

Sziasztok,próbáltam rákeresni a problémámra,de nem találtam semmit.
Telekom függő telefonomat factory reseteltem és így nem tudom használni a t-s mobilinternetet.mondom beviszem a szervizbe majd ott két perces beállítás után minden franko lesz,de közölték velem hogy fel kell küldeni a nagy szervizbe majd ott újra rapakoljak a t-s cuccokat és akkor működni fog. De szerintem ne már,nem tudja valaki hogy kell beállítani az Apn-t hogy jó legyen? Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1588) club1 válasza kislg (#1587) üzenetére


club1
veterán

Az APN nevéhez azt írsz be amit akarsz, maga az apn pedig internet legyen. A hozzáférési pont többi részéhez elvileg nem kell hozzányúlni (maradjon alapon). Beállítás után legyen egy adatforgalom ki-bekapcs. Milyen telefonmodellről van szó egyébként?

(#1589) kislg válasza club1 (#1588) üzenetére


kislg
tag

Htc Desire x.
Amit írtál az nem oldotta meg a problémát,már próbáltam vele és azt a hibauzenetet írja hogy rosszak az Apn beállítások

(#1590) club1 válasza kislg (#1589) üzenetére


club1
veterán

MCC, MNC, hitelesítés típusa és apn típusa mellett mi van?

(#1591) club1 válasza kislg (#1589) üzenetére


club1
veterán

Az a profil/fiók van egyáltalán beállítva alapértelmezettként az internethez, amit állítgatsz?

[ Szerkesztve ]

(#1592) kislg válasza club1 (#1590) üzenetére


kislg
tag

(#1593) kislg


kislg
tag

Igen

(#1594) kislg


kislg
tag

Most ez elég béna megoldás lett,de van valami gyorsbillentyu a print screen-re?

(#1595) club1 válasza kislg (#1592) üzenetére


club1
veterán

A gyári telekomos beállítás:
Internet beállítás:
Menü gomb  Beállítások  Mobilhálózat  Hozzáférési pont neve…
 T-Mobile Net (vagy Új APN pont)
Név T-Mobile Net
APN internet
Proxy nincs
Port nincs
Felhasználónév nincs
Jelszó nincs
Kiszolgáló nincs
MMSC nincs
MMS-proxy nincs
MMS-port nincs
MMS-protokoll nincs
MCC 216
MNC 30
Hitelesítés típusa PAP
APN típusa default,hipri
Az adatok megadását követően az opciók, Mentés menüpontot kell kiválasztani, majd a fiók jelelölőt kell kiválasztani, ezzel aktiválható a profil.

Nálam a bekapcsoló gomb és a hangerő le együttes nyomásával lehet képernyőképet készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#1596) kislg válasza club1 (#1595) üzenetére


kislg
tag

Na most ezzel az a gond,hogy pl az mms protokollra csak wap 2.0-t vagy wap 1.2 t tudok választani,de egyikkel sem megy....most akkor muszáj lesz visszaadnom a telekomnak?

(#1597) g0dl


g0dl
addikt

Itthon milyen frekvenciákat tudó mobil kell, ha egyik szolgáltatónál sem szeretnék pofára esni 3G vel? Azt tudom, hogy 900 és 2100MHz használatban van itthon, de van-e, vagy lesz-e más frekvencia?

(#1598) club1 válasza g0dl (#1597) üzenetére


club1
veterán

3G-n nem valószínű. Az lte-t tervezik 800-850 MHz környékére a mostani 1800 MHz mellett.

(#1599) bognar110


bognar110
őstag

Sziasztok lenne egy problémám. Van nekem egy vodafone r215 modemem ebbe van a sim kártyám ami 10gb-os, a probléma a következő, playstational rá csatlakozom és egy idő után bontja a kapcsolatot. Ez mitől lehet?

(#1600) powers


powers
tag

Sziasztok,ha előfizetek a telenornál mondjuk a hipernet active-re, ami egy modemmel csatlakoztatható ugye egy számítógépre,akkor ha a kártyát kiveszem a modemből,és beteszem egy dual simes telefonba,tudok vele netezni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.