Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) akaido válasza GEPESZ66 (#1100) üzenetére


akaido
addikt

Azt tudom, hogy ez alapján lehet engedélyezni a loggolást.

szerki: ez a tűzfalra vonatkozik!

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1102) GEPESZ66 válasza gézu (#1099) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Az biztos, hogy Defender mellett gyorsabb a gép.
Azt kell mérlegelni szerintem, hogy más vírusírtó által nyújtott kicsit többlet védelem (ami ugye nem 100%-os) megéri-e, hogy ezáltal lassabb a gép.

(#1103) Doky586 válasza gézu (#1097) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hát persze hogy igaz!
Én 10 évvel ezelőtt se vettem fizetős vírusirtót és most se fogok. Az ingyenesek is elegendőek. A WD-t is beleértve..

(#1104) GEPESZ66 válasza Doky586 (#1103) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Defender-t használok én is most.
A webhelyek minősítése céljából érdemes-e felrakni a Chrome-ra Bitdefender TrafficLight bővítményt?

[ Szerkesztve ]

(#1105) daimonion válasza GEPESZ66 (#1104) üzenetére


daimonion
senior tag

:C :C :C
Ahogy olvasom a vírusírtó topicot tE a világ összes vírusírtóját már használtad ;]
De az élcelődést félretéve már ott is írtam, hogy ha az Ms EDGE böngészőt használod akkor nincs szükség külön más bővítményre mert a smart screen aktívan védi és figyeli a káros oldalakat.De ha nem Edge böngészőt használsz akkor felrakhatod de chrome alá
A Microsoft kiadott egy új beépülőt a Google Chrome böngészőhöz, amelynek a célja az, hogy megvédje a felhasználókat az adathalász támadásoktól. Éppen ezért a plugin figyelmeztet, ha olyan hivatkozásra kattintunk, ami kártevőt tartalmazó oldalra irányítana minket.
Hirdetés
Az újdonság neve Windows Defender Browser Protection for Google Chrome. Alapvetően ugyanazt tudja, mint a Chrome beépített Safe Browsing funkciója.
Akkor miért jó, hogy már kettő ugyanolyan védelem is van a Chrome-hoz? A Microsoft szerint az ő megoldásuk hatékonyabb és magasabb fokú védelmet ad. Mindezt külső mérések is igazolták, az Edge adathalászat elleni rendszere valóban jobb teljesítményt nyújt, mint a Google vagy a Mozilla megoldása.

(#1106) daimonion válasza gézu (#1099) üzenetére


daimonion
senior tag

Ha figyelmesen utánanézel a cikk alapjául szolgáló tesztnek ott még a 4.12-es Windows Defendert tesztelték és az is már jó eredményeket hozott, viszont már a 4.18-nál tartanak jó pár hasznos fejlesztéssel a motorháztető alatt.
Ha megfelelően figyelmesen netezel nem vagy egy next next finish user akkor bizony a WD is igen hatékonyan véd , ha még bekapcsolod a mappavédelemet akkor további védelmi réteget kasoz viszont egy kicsit kényelmetlen a kivételek hozzáadása.
Ami biztos ,hogy sokan úgy gondolják, hogy a WD ingyenes de mivel az oprendszer része így amikro megveszed az oprendszert tulajdonképpen ugyanúgy fizetsz a termékért.
A 3th party szoftverek egynémelyike sokkal komplexebb védelmet nyújt mint a WD de mint írtam ha "ésszel" netezik valaki akkor tökéletes választás lehet. Én amióta Win 10-et használok azóta nem volt 3th party szoftver a gépen csak kipróbálás céljából.De mindig ment vissza a WD

(#1107) Slavia


Slavia
aktív tag

(#1108) King Unique


King Unique
titán

Üdv!

Találkozott már valaki azzal, hogy az Antimalware Service Executable leterheli a gépet, különösen a CPU-t? Tapasztaltam már a korábbi verzióknál is, de most Windows 10 1803-nál futottam bele és akár egy laza böngészés közben is rákezd, tekeri rendesen a procit. Amúgy nem ismeretlen jelenség, tele van vele a net. Példák: [link], [link]. Szóval lehet sokat fejlődött a Defender és egyre jobb védelmet nyújt, de ezen azért lenne még mit csiszolni... Lehet egy erősebb hardveren kevésbé tapasztalni a hatását, de a közepes és annál gyengébb gépeket eléggé meg tudja akasztani, ami nem éppen a legkellemesebb.

[ Szerkesztve ]

(#1109) akaido válasza King Unique (#1108) üzenetére


akaido
addikt

Jó felvetés!
Engem is érdekelne a tapasztalat, mert 66 db w10-es gépet kell felügyelnem szeptembertől, amelyekben i3-as procik és 4GB RAM lesznek.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1110) King Unique válasza akaido (#1109) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen erősségű vason is próbáltam, mármint laptop, i3-as proci, 4 GB RAM, SSD, naprakész W10 1803 + Defender 4.18.1807 alapértelmezett beállításokkal, de az említett folyamat simán felnyomta 50%-ra, vagy akár még fölé a CPU terhelését. Ugyan nyilván nem folyamatosan csinálta, de pl. böngészésnél (Firefox) már rákezdett és bizony lehetett érezni a hatását... Aztán azt már annyira nem nézegettem, hogy ennél eleve így volt, vagy csak mostanában kezdte el, vagy netán egy frissítés után.

[ Szerkesztve ]

(#1111) GEPESZ66 válasza King Unique (#1110) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Akkor inkább rakjak fel a feleségem laptopjára egy Eset-et, vagy Bitdefender-t?

(#1112) King Unique válasza GEPESZ66 (#1111) üzenetére


King Unique
titán

Egyelőre ott tartunk, hogy én tapasztaltam azt, amit a linkelt netes cikkekben is írnak. Illetve nemrég a rendszer topikjában más is említette, hogy nála a Defender komolyabban lassította a működést. Aztán, hogy általánosan, a többségnél mi a helyzet, az más dolog. Valamint, ha csak beállítás kérdése, vagy egy frissítéssel javítják, akkor nekem az is megfelel, nem feltétlen tervezem mindenhol lecserélni. Pláne, hogy azért egyik-másik külső AV is komoly terhelést tud produkálni, nálam korábban pl. a Bitdefender és a G DATA pont ilyen volt. Az ESET szoftvereivel viszont többnyire pozitív tapasztalataim vannak ilyen téren, azok alig fogták a gépet, nem különösebben lehetett észrevenni.

[ Szerkesztve ]

(#1113) daimonion válasza King Unique (#1112) üzenetére


daimonion
senior tag

Azt kellene megvizsgálni ez esetben hogy ha volna egy AMD -s configod azon ugyanezt teszi-e? Mert amit belinkeltél az is Inteles konfig volt és ahogy nézem a Tied is az. Nem-e lehet az hogy az intel és a spectre a ludas a Defender magas procihasználatában? Csak ötletelek.

(#1114) King Unique válasza daimonion (#1113) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban említett Inteles laptopra most próbaképpen feltettem egy EIS 11-et és azzal érezhetően fürgébb lett a rendszer, az ESET Service sem tekeri olyan mértékben a CPU-t, mint a Defender folyamata. Lehet talán valamennyire közrejátszik benne az is, amit mondasz, viszont az új fejlemények alapján azon a gépen ez jórészt inkább a Defender számlájára írható, ha másik antivírus programmal eleve kevésbé tapasztalni. Plusz az ESET a fájlműveleteket sem lassítja annyira, amiket a Defender megint hajlamos lehet komolyabban megakasztani.

(#1115) akaido:
Addig még ki tudja mi lesz, a Defender működését is tovább optimalizálhatják, megjelenik lassan az RS5, amiben vélhetően további újításokat kap stb. Azokra a gépekre másik AV-t akkor érdemes majd feltenned, ha az előbb leírt jelenséget konkrétan tapasztalod is, mivel eleve a személyes tapasztalat az igazán mérvadó.

[ Szerkesztve ]

(#1115) akaido válasza King Unique (#1110) üzenetére


akaido
addikt

Köcce szépen! :R
Iskolai gépeink az említettek. Az MS Office csomag, Firefox, Notepad ++ lesznek napi használatban.No majd meglátom hogy, ahhoz képest amit említettél mi lesz.

szerki: Most kapom a hírt: Panda Internet Security lesz telepítve, nem a Defender.

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1116) daropeter


daropeter
csendes tag

Üdv!
Be lehet úgy állítani a defendert, hogy ne automatikusan rakja karanténba a fájlokat hanem én dönthessem el hogy mit akarok csinálni a fájlal.
Win 10 Pro-t használok.
A válaszokat előre is köszönöm!

(#1117) gézu válasza daropeter (#1116) üzenetére


gézu
őstag

Disable Automatic Quarantine in W10

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#1118) Restart®


Restart®
tag

Sziasztok!

A Defenderben nem tudom törölni a TPM-et (Eszközbiztonság menüben). Törlöm, a gép újraindul és olyan, mintha semmi sem történt volna. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Köszönöm előre is a segítséget!

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#1119) Szellem. válasza Restart® (#1118) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Ha az Eszközbiztonságban kikapcsolod, akkor utána feldobja, hogy indítsd újra a gépet. Ha az értesítésre kattintasz és onnan indítod újra a gépet, akkor működnie kell. Én ma próbáltam ki.

(#1120) Restart® válasza Szellem. (#1119) üzenetére


Restart®
tag

Nem, nem is működik a szolgáltatás. Azt írja hibaelhárításként, hogy "Az Eszközállapot-igazolás nem érhető el. Törölje a TPM-et.". De a törlés után is ugyanezt írja ki a Windows Defender.

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#1121) Szellem. válasza Restart® (#1120) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Most hogy mondod eszembe jutott, hogy amikor frissen lejött a legújabb Win10 akkor nekem is ugyan ez volt a gondom. Azóta csináltam egy teljes rendszer alaphelyzetbe állítást, a fájlok megtartásával. Azóta működik!

(#1122) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Le lett szedve egy gépről az antivírus (KAV) és most a Defender van csak, és be is lett kapcsolva, éppen vizsgálat fut nála. Van ennek ikonja a Tálcán az óra mellett? Mert nálam nincs ikon. Kicsit zavaró, hogy nem látom, mert adna egy plusz biztonság érzetet, hogy aktív a Defender. Hogyan lehet odavarázsolni azt az ikont? Próbáltam már 2x is űjraindítani a gépet, de semmi eredmény.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#1123) #07746304 válasza Jenne (#1122) üzenetére


#07746304
törölt tag

Van.

(#1124) Jenne válasza #07746304 (#1123) üzenetére


Jenne
senior tag

Gondoltam hogy van, nálam nincs :O
A Rejtett ikonok alatt sincs, az üres.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#1125) Szellem. válasza Jenne (#1124) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Ezt az ikon keresd:

Tuti kell lennie ilyennek!

(#1126) Jenne


Jenne
senior tag

Hát nálam nincs ilyen ikon...[kép]
Pedig elvileg a Defender be lenne kapcsolva [kép]

De közben történt egy érdekes dolog, de megoldottam és eltávolítottam. Egy idegen AV ikonja megjelent az Asztalon. Fogalmam sincsen hogyan lehet, mert soha az életben nem volt a Kaspersky-n kívül más AV a gépemen, amióta megvettem. Én aktíváltam a WIN 8.1 -et ami eredetileg rajta voltm majd frissítettem win 10 -re és azonnal ment fel a KAV
Az AVAST ikonja jelent meg nagy hirtelen.az Asztalon . :F [kép]
Szoktam nézni időnként a Revoval a gépet, de sosem láttam eddig hogy ott lenne a programok között az avast.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#1127) ƵøŁĭ válasza Jenne (#1126) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

CCleaner nem rakta fel véletlenül?

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#1128) Jenne válasza ƵøŁĭ (#1127) üzenetére


Jenne
senior tag

Van ilyen telepítve nálam, de az nem egy tisztító program? A CCleanerben ha frissíti a verzióit, én minden honnan kiveszem a pipát csak a frissítések figyelmeztetése elől nem.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#1129) ƵøŁĭ válasza Jenne (#1128) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Valószínűleg csak azzal kerülhetett fel .Letöltöttem próbaként és ott van benne az avast .

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#1130) Jenne válasza ƵøŁĭ (#1129) üzenetére


Jenne
senior tag

Hát ez nagyon remek... :(( Ezek szerint a KAV mellett ott ment végig éveken át az avast? :O :O Még jó hogy nem akadtak össze.
Viszont találtam valamit
A Revoban nézegettem: Az Autorun kezelőbn a Windows Defender notification ikon előtt nem volt bent a pipa [kép]
Most bepipáltam, de semmi. Indítsam újra a gépet?

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#1131) ƵøŁĭ válasza Jenne (#1130) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Próbáld meg.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#1132) Restart® válasza Szellem. (#1121) üzenetére


Restart®
tag

Pedig fél éve sem volt, hogy telepítettem a Windowst :( Köszönöm azért!

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#1133) Joker88


Joker88
őstag

az asztali PC egy 120GB-os SSD-vel és egy 500 GB HDD háttértárral rendelkezik. Nincs is semmi gond a gépen feltelepített Windows 10 64bittel, csak a védelem, Defender, teljes ellenőrzéskor nagyonnagyon sokáig vizsgál.. Már 2 órája keres,de alig van 50% körül.. Ennek a Defendernek ilyen helyzetben így kell viselkednie ?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#1134) daimonion válasza Joker88 (#1133) üzenetére


daimonion
senior tag

Teljes vizsgálat
Ellenőrzi a merevlemezen található összes fájlt és futó programot. A Vizsgálat egy óránál hosszabb ideig is eltarthat.
Le írja fekete fehéren a program

(#1135) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Ha valamit automatikusan töröl, vagy karanténba rak, akkor az visszaállítható?
Felajánlja ezt a lehetőséget?

(#1136) daimonion válasza GEPESZ66 (#1135) üzenetére


daimonion
senior tag

Karanténból vissza lehet állítani .Más esetben nem, de Én nem emlékszem olyan esetre hogy automatikusan törölt volna bármit is Nálam. Mindig kérdez hogy mit csináljon.Egyedül amikor a mappavédelem van beállítva akkro jelenit meg egy ablakot, hogy milyen folyamatot blokkolt

(#1137) akaido


akaido
addikt

Tényleg csak megerősítésként: Beállítható mit történjen ha talál valami "ártányfírget".

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1138) GEPESZ66 válasza akaido (#1137) üzenetére


GEPESZ66
veterán

WIN10-en már nincs ilyen felület.

(#1139) akaido válasza GEPESZ66 (#1138) üzenetére


akaido
addikt

HJa kérem. Itthon W7-et használok.
Elvileg a"klasszikus" felület beállítható w10-en is, így a Beállítások a kis Fogaskerék jelnél érhetők el.
(Melóhelyen w10-eink vannak Panda Internet Security szoftokkal.)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1140) daimonion válasza akaido (#1139) üzenetére


daimonion
senior tag

Attól függ melyik verzióban.A 1803-ban ezen módszerrel már nincs klasszikus kinézet és nincs kérdés max ha pro verziót használsz és a gpedit.msc ben kutakodsz utána.De ott is parancs soroban lehet megadni, hogy melyik alkalmazásnál mit csináljon. Egyébként meg ha talál valamit akkor MINDIG ad választási lehetőséget a műveletre. Törlés Karantén vagy engedélyezés

(#1141) Danecay


Danecay
őstag

Sziasztok!

Azzal a jelenséggel, hogy a Defendert nem lehet kikapcsolni sem rendszergazdai joggal felvértezett felhasználói fiókkal sem pedig Rendszergazda fiókkal mert arra hivatkozik a Rendszergazda kezeli mit lehet kezdeni?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#1142) akaido válasza Danecay (#1141) üzenetére


akaido
addikt

[Turn On or Off Windows Defender in Windows 10 ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1143) Danecay válasza akaido (#1142) üzenetére


Danecay
őstag

Köszönöm, így már ki-be lehet kapcsolni de nem vágom mitől lett ilyen. Az asztali gépen nincs tíltva, nincs ez a rendszergazdás dolgok mint a laptopnál ami annak ellenére sem működik amennyiben rendszergazda az ember.

(#1144) akaido válasza Danecay (#1143) üzenetére


akaido
addikt

Esetleg más biztonsági program kikapcsolhatta.
Van olyan w10-et matató progi is amiben ha simán ráeresztem az összes opciót, kikapcsolja a defendert is: pl. a DoNotSpy10 úgy emlékszem.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1145) Danecay válasza akaido (#1144) üzenetére


Danecay
őstag

A legutolsó rendszerfrissítés után létrejött magától egy rendszergazda fiók is, nem tudom, hogy, természetesen rendszergazdai jogokkal, ugyanúgy mint ahogy az eredetileg használt fiók is az de ott sem engedi kapcsolgatni. Nem emlékszem, hogy lett volna feltelepítve bármilyen olyan program ami összefüggésbe hozható a dologgal. Többnyire az asszony használja a laptopot én pedig az asztali gépet, én kísérletezőbb típus vagyok a példának felhozott programra reagálva és megkockáztatom, hogy én magamnak az asztali gépre telepítettem hasonló progit, a laptopra szerintem nem, az asszony magától biztosan nem, nekem nem problémázik, az asszonynak igen.
Nem annyira lényeges valójában, nem nagyon szoktuk kapcsolgatni, csak feltűnt, hogy rendszergazdai joghoz van kötve miközben az vagyok, és ha nagyon más vírusirtót akarnék használni az úgy is kikapcsolja a Defendert.

(#1146) akaido válasza Danecay (#1145) üzenetére


akaido
addikt

Ez nálunk is hasonlóan működik, mármint a felhasználási szokások tekintetében. :)
A w10-ben a rendszergazdai jogú felhasználó az nem egyenlő a rendszergizdával, ez gondolom teljesen oké, csak "ráerősítek" kissé. :) Az viszont érdekes, hogy még egy rendszergarázda lett a frissítés után.
A szolgáltatások között automatice indul a Defender egyébként?

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1147) Danecay válasza akaido (#1146) üzenetére


Danecay
őstag

Erősíts csak rá bátran, nem vagyok valami nagy rendszergazda expert. Tehát azt mondod, hogy attól, hogy a Gépházban a felhasználói fiókom beállításainál a nevem alatt azt írja, hogy Rendszergazda, valamint a számítógép-kezelés/helyi felhasználók és csoportok NEVEM tulajdonságaiban szereplő tagság fülön is szerepel a HomeUsers mellett a Rendszergazdák kategória is, attól még nem vagyok rendszergazda? Hogyan lehetek akkor rendszergazda? Egyébként a létrejött rendszergazda fióknak is ugyanilyen tulajdonságai vannak.

(#1148) akaido válasza Danecay (#1147) üzenetére


akaido
addikt

Dehogy mondok én ellent! :)

Na de komolyabban: rendszergazdai jogú vagy ha azt írja ki, ez nem vitás.
De: Érdekességként ha nincs jelszavad beállítva, akkor próbaként egy bármilyen program telepítését úgy indítsd, hogy jobb klikk/Futtatás rendszergazdaként. Na Ő az a bizonyos. [link] A w7 óta az admint "elrejti" a windows és a linken látható módon lehet aktivizálni.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#1149) Danecay válasza akaido (#1148) üzenetére


Danecay
őstag

Lehet félreértettél, minden irónia nélkül írtam a hozzászólást ténylegesen érdeklődési szándékkal. Igen, a linkelt dologról tudok de mint ahogy a cikk is írja ez csak annyit csinál, hogy nem dobja fel a rendszergazdai jogosultságra figyelmeztető és jóváhagyó párbeszédablakot az azt igénylő alkalmazások vagy műveletek futtatása során, amit egyébként is le OK-z az ember hanem automatikusan jóváhagyja. Mivel olyan sűrűn nem kapom az arcomba ezt a párbeszédablakot ezért nem is aktiváltam a szuper adminisztrátorságot, és nem is gondolom, hogy ez változtatna a helyzeten, de azért köszi!

(#1150) akaido válasza Danecay (#1149) üzenetére


akaido
addikt

Nem értettelek félre, peace!
Én próbáltam vicceskedni, csak ugye a net és a smiley nem adhatja vissza a valódi kommunikációt, ezért elnézést kérek.

Igazából nem változtat semmin, egyetértek. A lényeg, a Defender rendben van! :R

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.