Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3855) axioma válasza asuspc96 (#3854) üzenetére


axioma
Topikgazda

A tortreszesnel mi a kerdes? Az x^2 tortresze csak ugy fejezheto ki, hogy x=[x]+{x}, ezt negyzetre emelve marad az {x}^2 mellett 2*[x]{x}, amirol persze pont nem valoszinu, hogy egesz lesz. Tehat {x^2} nem mindig egyenlo {x}^2, ha ez volt a kerdes.
A masodik mar forditott kerdes: x^2-5*x+6=(x-2)*(x-3), tehat az egeszresz elott tudsz egyszerusiteni, nyilvan x!=2 megkotessel. Viszont innentol a kerdezett K kifejezes egeszresze: [K]=[(x-3)]=[x]-3
Ennel jobban hogyan akarod kifejezni? Nem inkabb abrazolni kell oket? [szerk. ujraolvastam, de...] Az egeszresz a lepcso (csak a fokok, szakadasokkal), a tortresz a fureszfog minden ket egesz kozott linearisan 0-tol 1-ig. Az elsonel ha az {x^2}-et abrazolod, ott mar randa szamok jonnek be... (pl. szakadas gyok 5-nel), az nemtrivialis, mig {x}^2 az meg a fureszfog csak egyenes helyett negyzetes (paraboladarab) fogakkal.

szerk. Fogj egy excelt, ezek mind benne vannak, es abrazoltasd vele... jobb mint amit itt karakterekben irogatok, utana mar siman a vonalvezetesbol latni fogod szerintem a lenyeget.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.