Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-18 22:59:26

LOGOUT.hu

Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103501) daninet


daninet
veterán

Boldogot a Tibibe! :C

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103502) alázógyík válasza daninet (#103501) üzenetére


alázógyík
őstag

Hatalmasat Tibibe! :C

(#103503) KTU válasza tibibi (#103496) üzenetére


KTU
addikt

Boldog szülinapot tibibi! :R

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#103504) tibibi


tibibi
őstag

Köszönöm mindenkinek :K :))

(#103505) bsh


bsh
őstag

boldogot a tibibinek!

aki esetleg csinált már ilyesmit: fürdőszoba falban csőrepedés lehet, a (társasházban) a külső folyosón látszik a nagy vizes penészes folt, kábé január-február óta terjed. belül csempézve van, de ott nem látszik folyás meg semmi. ahogy néztem meg méregettem, valahol a zuhanyzó és a mosdókagyló között lehet a szivárgás, de lehet amosdókagylónál is. akár lehetne lefolyó repedése is, de szerintem inkább vízvezeték, mert a rendszer többi részén elmegy kicsit a nyomás. a tulaj baszik megcsináltatni vagy megnézetni.
egy ilyesmit kábé mi pénzért lehetne megcsináltatni? ilyen kis szivárgást is be tudnak mérni műszerrel? vagy 1m^2-en belül van egyáltalán értelme bármit is bemérni? kívülről a folyosó felől jobb lenne szétbombázni a falat, mint belülről újracsempézni.
szóval nagyságrendileg mire lehet számítani? ezeöccá? 100e? 200e? 500e? ezeöccáe?

(#103506) DeltaPower válasza bsh (#103505) üzenetére


DeltaPower
őstag

Boldog Tibibit! :K

Olyan pontos műszer nincs. A folyosó felől pedig nem fogják neked bontani, de nem is lenne ésszerű, mivel a vízvezetéket általában a helyiség falába vésik be. Mondjuk láttam már olyan kényszermegoldást hogy a fal túloldalán volt csövezve és csak a kiállások átfúrva a falon, de ez azért ritka.
Szóval számíthatsz arra, hogy a csempét le fogják verni. Várható költségek:
- bontás, vésés: szakmunkás óradíjban
- vízszerelés: 20k alatt szerintem neki se kezdenek, 4-5k/óra plusz anyag
- csempézés: a kedves szakik ugye m2-re dolgoznak, általában annyiért amennyibe a csempe is kerül. szóval min 4k/m2
- ha olyan szinten átázott a fal, ráadásul penészedik, akkor ott komolyabb kőművesmunka is lehet szükséges, vakolatot leverni, újrahúzni, végül festeni, határ a csillagos ég. Penész miatt egészségügyi szempontból veszélyesnek számít, tehát nem lehet a végtelenségig halogatni.

Összesítve olyan 100-150k alsó hangon. Na ezért nem foglalkozik vele a tulaj.

[ Szerkesztve ]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#103507) bsh válasza DeltaPower (#103506) üzenetére


bsh
őstag

:R
és egy ilyen javítás az hogy néz ki? egy ember megcsinálja? vagy külön kőművest, külön burkolót, külön vízszerelőt kell összeegyeztetni? és egy nap alatt lenyomják vagy hetekig szét lesz bombázva minden? és ilyen 20 éves csempét (kábé akkor építették ezt a házat) lehet majd kapni a pótlásra vagy újra kel lcsempézni mindent?
ezt a folyosó felőli bontást az öregasszony mondta, hogy állítólag volt már csőtörés a házban és azt úgy csinálták tán meg? meg az mindenkinek jó lenne, mert nem kéne csempézni, és a folyosót meg most akarják újrafesteni 20 év után, pont ezért basztatnak a fal miatt, mert emiatt a folt miatt nem tudják kifesteni.

remélem most már fog vele foglalkozni a tulaj, miután ma a mindenlébenkanál vénasszony lakó már az ingatlankezelő közös képviselő mittudoménkit hozta, hogy az majd kiküldi a tulajnak a felszólítást, meg hogy majd fel lesz jelentve mert az alattam lévő irattárat szétáztatja, satöbbi.
volt már egy zuhanytálca lefolyó szivárgás, ami szintén szétáztatta a falat és vagy 1 évig nyaggattam mire megcsináltatta. lefestve azóta sincs a fal. ez legalább 5 éve volt... :U
cserébe vagy fél éve nem fizettem albérletet, mert én is mindig elfelejtem meg ő is, meg pont leszarja. :U

[ Szerkesztve ]

(#103508) tibibi válasza bsh (#103507) üzenetére


tibibi
őstag

Ahogy írta ,de szerintem még drágább lesz ,ráadásul minden szakit vadászni kell,mert aki mindenhez IS ért az olyan is. Ajánlanám a buhera mátrix című filmet, pont az a helyzet a mai világban is !!

(#103509) daninet válasza bsh (#103507) üzenetére


daninet
veterán

igen, vannak mindenes emberek. Ők Kecskemétiek, 5k/óra díjban dolgoznak, mindent megcsinál. Alapvetően nem ajánlom, hogy te vadássz össze mindenféle munkásokat, a legtöbb 1 m2 burkolásért nem fog eljönni, hónapokig fog ott állni a dolog.

A csöveket horonyvágóval a fürdőszoba felőli oldalról vésik be. Azért nem látod a vizet, mert ott vannak a burkolólapok amin nem megy át. De alattuk valszeg vizes.
Kibonthatod a másik oldalról is, ha a közös képviselő ad rá engedélyt, de nincs értelme, mert gyakorlatilag el kell tüntetni a falat hozzá.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103510) DeltaPower válasza bsh (#103507) üzenetére


DeltaPower
őstag

Nálunk nem bontás volt, hanem a régi spájzból mosdót csináltunk, oda jöttek "mindenes" vizesek. A vizet jól csinálták meg, a kőművesmunkát nagyjából, utána a burkolást rettentően elbaszták, de még nem volt kedvem felszedni és újrarakatni. Ha nem valami primadonnát fogsz ki, akkor a bontást legalább megcsinálja, burkoltatni inkább szakival.
A csempe igényességtől függ. Ha szépre akarod, le lehet verni az egész falról, vagy egy nagyobb darabon. 20 éves csempét kötve hiszem hogy találsz, kivéve ha nagyon-nagyon alapszintű (pl. 20x20-as fehér). De érdemes megnézni az olcsóbb márkák katalógusait, főleg a zalakerámiát, nekünk szerencsénk volt és még kaptunk a kb. 10 éve felrakott csempéből (ez alap vajszínű 20x30-as volt). Esetleg fogsz egy darab csempét és besétálsz vele a csempeboltba.
Takarékos megoldásként ilyenkor a bontás szélességében le szokták verni padlótól a tetejéig, és újrarakják valami hasonlóval. Még takarékosabb de ocsmány megoldás, amikor leverik ami ázott, és visszarakják akármilyennel, ezt leggyakrabban kórházakban lehet látni.
Az viszont tuti hogy nem 1 napos meló lesz, legjobb esetben 1 nap bontás+javítás, 1 nap burkolás.

[ Szerkesztve ]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#103511) bsh válasza daninet (#103509) üzenetére


bsh
őstag

ezt a kívülről bontást mondom nem én találtam ki. de egyébként elég élesen látszik kint egy vizes "vonal", sőt kettő egymás felett. Nem tudom, ha belül lenne csőrepedés, akkor az a 30 centis falon át kívül ennyire élesen látszódna? még akár az is lehet, hogy nem is nálam van csőtörés, hanem valami közös vezeték megy ott a falban mondjuk a szomszéd lakáshoz? (bár a lakásom bejárati ajtaját meg az "előszobát" nem tudom hogy kerüli meg :D lehet padlóban, mert valahogy a konyhámba is el kell menjen a cső, annak is valahogy meg kell kerülni az előszobát, az csak padlóban lehetséges.
szóval nem tudom, na. talán ha a közös képviselet meg akarja nézetni, az lenne a legjobb. (persze azt fizessék ők akkor :D ) ha meg kiderülne, hogy valami kinti dolog tört el, az meg a legjobbabb lenne.
de nem hiszem.
delta: ebben a lakásban MINDEN a legalapabb legolcsóbb szintű. alföldi vécé, máigkapható még praktikerben is, alföldi mosdókagylóból is a legolcsóbb, máig kapható, legolcsóbb csaptelepek, vécétartály, stb. szóval szerintem jó eséllyel csempe is lesz :D
egyébként tegnap beszéltem a tulajjal harmadszorra tán, meg hogy majd jól fel fogja jelenteni a közös képviselet meg ilyenek, erre azt mondta, ma megnézzük, meg fizethetek is fél év lakbért :D hát persze nem jelentkezik... majd egy 3 hónap múlva talán... azt megértem, hogy nincs kedve javításokat fizetni, de hogy a lakbérért se jelentkezik? :U gondolom már kifizettem a 20 éve hitelre befektetésnek megvett lakást neki, innentől már nem érdekli annyira semmi.

(#103512) faragojof válasza tibibi (#103504) üzenetére


faragojof
senior tag

Éljen a tibibi!
Boldog szülinapot! :C :R

"Formicate Under Command of the King,,

(#103513) DeltaPower válasza bsh (#103511) üzenetére


DeltaPower
őstag

Társasházban függőlegesen szokás vinni a gerincet, nem a szomszédos lakások közt, kivéve a össze vannak forgatva a vizesblokkok. De lehet hogy mázlid van, ha belül lenne a törés, gyanús hogy már hullana a csempe. Ha tégla a ház és kb falazóblokk távban vannak a vizes vonalak, akkor a tégla közti malter viszi a vizet, a két vonal közt vagy a felső felett közvetlen van a törés.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#103514) tibibi válasza faragojof (#103512) üzenetére


tibibi
őstag

:R :R

(#103515) gabe_


gabe_
őstag

Ramot keresek ugyanilyen paraméterekkel rendelkezőt:

Sovány szakácsban sose bízz!

(#103516) gabe_ válasza gabe_ (#103515) üzenetére


gabe_
őstag

Kinyírtam a topicot, zárható...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#103517) daninet válasza gabe_ (#103516) üzenetére


daninet
veterán

:U

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103518) trebrona válasza daninet (#103517) üzenetére


trebrona
nagyúr

:U ;]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#103519) alázógyík válasza trebrona (#103518) üzenetére


alázógyík
őstag

:U ;] :U

(#103520) tibibi válasza alázógyík (#103519) üzenetére


tibibi
őstag

:U ;] :U ;]

(#103521) TeeBee73


TeeBee73
addikt

:U ;] :U ;] :U
(Klikk.) :)

[ Szerkesztve ]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#103522) Stylewars_kp válasza TeeBee73 (#103521) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

:U ;] :U ;] :U ;]
Nade naaa!

(#103523) daninet válasza Stylewars_kp (#103522) üzenetére


daninet
veterán

:U ;] :U :O :U ;] :U ;]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103524) tibibi válasza daninet (#103523) üzenetére


tibibi
őstag

:U ;] :U :O :U ;] :U ;] :o
klikk

[ Szerkesztve ]

(#103525) ekrisztian


ekrisztian
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani olyan programot, amivel mondjuk iPhone-on lehet számlázni KATA-s vállalkozásnak, és a lehető legolcsóbb módon blokkot"számlá" nyomtatni?
Elkerülendő a pénztárgép vásárlást?

:R

(#103526) WunderKinder válasza ekrisztian (#103525) üzenetére


WunderKinder
tag

Szamlazz.hu, tud külön KATA-s funkciókat is. Viszont a legtöbb olcsó blokknyomtató nem működik iphone-nal, nem tudom a mobilitás mennyire szempont.

(#103527) daninet válasza ekrisztian (#103525) üzenetére


daninet
veterán

neked blokkot kell nyomtatnod vagy számlát? nem mindegy.
szamlazz.hu-n megcsinálod a számlát, és azt pdf-ből nyomtathatod bármivel telefonról.
Pl: https://www.brother.hu/printers/portable-printers/pj-763

De ha blokkot is kell nyomtatnod akkor már ugye nav által hitelesített kasszagép kell, abból talán a legkisebb a cashcube mini (?)

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103528) ekrisztian válasza daninet (#103527) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Igazából blokk, mert mint kozmetikus a lányom nem számláz. De ha ilyen szoftverben számláz, és elektronikusan küldi el a számlát az ügyfélnek, és ez bekerül a NAV rendszerbe, az is jó. Nem? Nem szeretnénk pénztárgépet. Viszont blokk helyett szívesen számlázunk. lányomnak Mind1.

(#103529) TeeBee73 válasza ekrisztian (#103528) üzenetére


TeeBee73
addikt

[link]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#103530) daninet válasza ekrisztian (#103528) üzenetére


daninet
veterán

[link]
"Az NGM rendelet 1. számú melléklete határozza meg azt a kötelezetti kört, akik nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget."

[link]
1. melléklet a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelethez
Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre:
[...]
Spoiler: nincs benne a szépségipari TEÁOR.
Elég nekik a blokk tömb kézzel írva.

De ha van könyvelő beszéld meg vele, ez nem minősül szakértésnek, mert nem értek hozzá :DDD

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#103531) Ramius


Ramius
őstag

Sziasztok!

Családtagnak kellene 0 rh- vér, csak épp hiány van belőle. Van esetleg köztetek ilyen vércsoportú, vagy ismertek olyat? Küldjön füstjeleket aki tud valamit.
Köszönöm!

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#103532) 313313 válasza Ramius (#103531) üzenetére


313313
addikt

Ő balesetezett télen az 54-en?

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#103533) bsh válasza DeltaPower (#103513) üzenetére


bsh
őstag

nemtom, de megcsinálták. :C méghozzá úgy, hogy észre se vettem. csak mentem haza és sehol egy porszem vagy semmi, telefonálni se telefonáltak hogy kész van vagy ne hesználjam x ideig vagy semmi. úgyhogy azt hittem nem jött ki a szerelő. de másnap mondja az okos mamzer aki a házban okoskodik állandóan, hogy de jó, hogy megcsinálták. mondom, miről beszél ez? hát megnéztem a mosdó alatt, és egy tenyárnyi drab hiányzik a csempéből, de ha nem hasalok oda akkor nem is látni. és azon a kis luykon valahogy kivésték meg kivágták a csövet meg beraktak a helyére egy új darabot meg két "kikerülő" szakaszt is, amivel visszakötötték a régi sértetlen szakaszba.

(#103534) bsh


bsh
őstag

másik kérdés: mostanában (2-3 hét) többször előfordult, hogy sms-t nem kapnak meg, majd vagy "azonnal" (mondjuk egy óra múlva) közli a telefon, hogy sikertelen kézbesítés (az meg hogy?), vagy most például csak úgy közölte, hogy 3 sikertelen kézbesítés valaki másnak, akinek nem is küldtem legalább egy hete sms-t, nem hogy még hármat is... de ez így randomba, nem minden sms-nél van így. a legtöbb az simán elmegy.
ez mitől lehet? telefon? sim kártya? 'pannongéese'?

(#103535) Ramius válasza 313313 (#103532) üzenetére


Ramius
őstag

Nem.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#103536) KTU


KTU
addikt

Ezt gondolom már mindenki látta, kecskeméti aluljáró.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#103537) Zeki válasza KTU (#103536) üzenetére


Zeki
nagyúr

Audis volt a vakmerő.

[ Szerkesztve ]

(#103538) kalapos válasza Zeki (#103537) üzenetére


kalapos
tag

Végül is aki nem ismeri az aluljárót az nem tudhatja milyen mély. Biztos nem idevalósi volt. Iráni diák vagy mittomén.

Inviziböl Dzsizusz

(#103539) tibibi válasza bsh (#103534) üzenetére


tibibi
őstag

Tedd a telefont a fürdőszobába, másnapra megjavul ;] :DDD

(#103540) tibibi válasza Zeki (#103537) üzenetére


tibibi
őstag

Ez nem vakmerő hanem ostoba :)) remélem kicsit még járt a motor és beszivott egy kis vizet :DDD

(#103541) gézu válasza KTU (#103536) üzenetére


gézu
őstag

Négy karika gyors és fürge,
de víziszonyos, mint az ürge.

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#103542) bsh válasza tibibi (#103540) üzenetére


bsh
őstag

nekem csak az első rendszámtáblám úszott el a 30 centis vízben. tegnap igényelhettem újat :O és olyat csak 1x lehet! :Y :W

(#103543) gabe_


gabe_
őstag

Gyalult lécet hol érdemes kisvárosunkban beszerezni?
Kb. 20x30-as kéne pár méter.
Praktiker, obi elég drágának tűnik...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#103545) KTU válasza gabe_ (#103543) üzenetére


KTU
addikt

1 vagy 2
szerintem van készleten mindkét helyen, általában olcsóbbak szoktak lenni mint a multi barkácsok

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#103546) tibibi válasza trebrona (#103544) üzenetére


tibibi
őstag

Lesz ez még eladó megkímélt keveset futott.....

(#103547) trebrona válasza tibibi (#103546) üzenetére


trebrona
nagyúr

Ettől a "kis malőrtől" eltekintve még lehet is. ;]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#103548) gabe_ válasza KTU (#103545) üzenetére


gabe_
őstag

:R

Sovány szakácsban sose bízz!

(#103549) tibibi válasza trebrona (#103547) üzenetére


tibibi
őstag

Nem tudom ki lehetett ,de a jokeres tulaj szaladgált mostanában fekete A7-tel bár nem nézném ki belőle,hogy ilyen felelőtlen....ha már kereskedő.

(#103550) trebrona


trebrona
nagyúr

Ezt most nem ingyen adom, de szinte. :)
Vegyetek iPhone-t: [link]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.