Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6702) Nefri válasza fordfairlane (#6701) üzenetére


Nefri
csendes tag

Szia!

Ez a kód egy részletete egy ID generálásnak. Az ID pedig úgy néz ki, hogy: (felhasználók által létrehozott elemek száma + "./" + aktuális évszám).

Azért van a feltétel vizsgálat mert csak akkor kell a rekordokat frissíteni ha a rekordokban szereplő évszám és az aktuális évszám nem egyezik (nem is kell az updateben felhasználni csak az update szükségességének megállapításához kell), mivel ebben az esetben frissíteni kell az aktuális évszámot, illetve le kell vinnem a létrehozott elemek számát 1-re. (Az egész esemény akkor hajtódik végre ha a user a Save gombra kattint).

Tehát azért van 2* a "Targetlist" mert az elsőnél csak beolvassa és a 2.nál pedig frissíti is ha szükséges. És igen a where feltételek jelzik, hogy az oszlopok mely mezőit kell frissíteni, jelen esetben mivel csak 1 mezőből állnak ezt az 1 mezőt targetelik ki a where-k. Sharepointpluszban csak where-el lehet targetelni elemeket egy oszlopban vagy pedig ID-val.

Amennyiben nincsen új év simán csak a elemek számát updateli +1-el, de mivel nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy amikor 2 updatelést kéne végezni egymást követően, csak az egyiket végzi el, nem akartam ezzel is bonyolítani a megértést.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.