Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:22:06

LOGOUT.hu

Amit a Haswell-ről tudni érdemes!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3815) MM válasza MM (#1995) üzenetére


MM
őstag

A múltkori óta sokat fejlődtek a "stabil" beállításaim, hátha segítség valakinek:

Asrock Z87 Extreme4 (Fatality, OC Formula lapok nagyon hasonlóak)
4670K @4,4Ghz @Thermalright Archon (kupakolatlan)

"Advanced/CPU configuration" -> tapasznyalat, és néhány külföldi fórum / teszt átnyálazása után arra jutottam, hogy jobb mindent kézi beállításokkal fix értékre állítani. (RAM kivételével, mert az XMP profil alapján megy)
És így tényleg maximálisan stabil, illetve nyertem -0,035V-ot a CPU-nál is. (illetve -0,045V-ot, de 0,010-et ráadtam biztonsági tartaléknak - a lényeg, hogy minden más van kitolva értelmes határig, így a VCore, és a CPU-ra kent sz@r paszta kicsit "tehermentesül")

Fontos, hogy az "LLC mode"-ot nem érdemes piszkálni. Ez seggszikláéknál nem egy lineáris skála 1-5-ig, hanem mindegyik másképp drop-ol, a lényeg, hogy a Level1 a leghatékonyab elvileg, a Level2 meg a legkonstansabb, a többi meg egyre gyengébb.

Ami "kulcs" elem még Asrocknál, hogy:
"Filter PLL Frequency" -> "low BCLK mode" - ha tartjuk a 100Mhz-et, nem kell átállítani "High BCLK mode"-ra, és így nincs "dupla boot" hideg indításnál, viszont:
"PCIE PLL selection" -> "SBPLL" - enélkül anomáliák előjöhetnek tuningnál, kötelező!

apróbetűs rész: több beállítást is lehetne még valószínűleg csökkenteni, pl. PCH fesz.-ek, de azért időmilliomos nem vagyok... :D



[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.