Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2918) oliz


oliz
újonc

Nagy lelkesen kb. 3 évvel ezelőtt 9700K és Arctic Liquid Freezer 1 120 AIO folyadékhűtés közé kentem Conductonautot. Egy kenésre vetítve nem is drága, a felhordás is egyszerű, pár percig bele kell dörzsölgetni mindkét felületbe vékonyan. Addigra szép tükrösen befutja a felületeket, tökéletes lesz a filmréteg. Képeken is látható, hogy a hűtőn a nagyobb körben kent anyag inkább a nagyobb mennyiségű testvérkéihez húzódott. Kifolyástól nem kell tartani, annyira vékony lesz a réteg, egyébként is a legtöbb helyen szigetelt az alaplap, nagy pech kellene hogy pont valamit is rövidre zárjon. A proci és a szín réz szivattyútalp bírja a vegyületet. Az azonnali eredmények kb 5℃ csökkenést mutattak, teljes boldogság.

De a gond ezután van.

Én három évig nem vettem le a szivattyút, nem is volt miért, mert ugye olvastuk "vagy 10 évig is rugalmas, folyékony, működőképes marad" a cucc. Most levettem mert gépházat cseréltem és ekkor döbbentem. A szivattyút le kellett tépni a prociról, félelmetes volt. A felületek úgy néztek ki mintha össze lettek volna forrasztva.

Lehet a hővezetés ugyanolyan jó volt mint első nap, de okádékul nézett ki. Letörölgetésről szó sem lehet, semmi nem oldja. Konkrétan a fém olyan állagú száraz kemény cucc mintha fel lenne forrasztva. Pengével kellett lefaragni rétegenként. Oxidálódott a proci síkja is, a feliratok is eltűntek, eladásnál biztos szívesen vennénk ilyen procit.

A réz talpról nem lehetett lefaragni sem, mélyen beépült a rézbe. Ki lehetne síkoló csiszolással és polírral hozni, de ez a szivattyútalp szándékos domborulatát is kisíkolná, amit a gyár a körkörös esztergálással alakított ki.

 Azért domború, mert a lágy réznek a jobb hőátadás miatt vékonynak kell lennie, de a felszerés után a szorítőerő kb. síkra egyenesíti és akkor a legjobb a felfekvés. Ha sík felülettel indítanánk a szorítóerő miatt már homorú lenne és nincs meg a felfekvés.

A procim húzva sosem volt, hőfoka sosem ment 65℃ fölé, nem lehet ráfogni hogy "ráolvadt". Más is írta hogy három hónap után már ilyen forrasztott hatású volt az anyag.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.