Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7301) FNZ válasza EmberXY (#7300) üzenetére


FNZ
őstag

próbáltam másik böngészővel is, de ugyan az.
megpróbálom még holnap a melóhelyről a reg-et, ha nem megy, akkor valami családi dominóssal regisztrálok.

azért köszi a segítségeket nektek

(#7302) Teko001 válasza FNZ (#7301) üzenetére


Teko001
őstag

Én pont tegnap készítettem egyet, és csak akkor akart telefonszámot, ha nem akartam beírni a captcha kódot (kipiáltam, hogy ellenőrzés kihagyása), egyébként nem kellett neki. De ha kipiáltam, akkor meg választhattam, hogy hívást akarok, vagy SMS-t.

(#7303) FNZ válasza Teko001 (#7302) üzenetére


FNZ
őstag

sikerült :DD
a reg-nél van egy olyan, hogy telefonszám és ott be van írva automatikusan a +36, de ezzel a sorral nem foglalkoztam. most azt csináltam, hogy kitöröltem a +36-ot és így már nem kért telószámot és meggenerálta a fiókot.

(#7304) LonGleY


LonGleY
veterán

Hali! Hogy tudnám megnézni, hogy a csevegő, azaz Hangouts szolgáltatásban ki láthatja, hogy online vagyok?

+ letiltanék valakit, akivel továbbra is leveleznék, de nem akarom, hogy láthassa, online vagyok-e. Ezeket miként tudom megtenni?

(#7305) LonGleY válasza LonGleY (#7304) üzenetére


LonGleY
veterán

A második felét megoldottam úgy, hogy a Gmailben visszakapcsoltam a chatet, és onnan tiltottam az illetőt. Amúgy mindig elképeszt, hogy mennyire katyvasz, egységet nékülöző dolgai vannak a Google-nek... Ugyanaz a szolgáltatása is több formában létezik, mintha nem tudnák, mit akarnak.

(#7306) EmberXY válasza FNZ (#7303) üzenetére


EmberXY
addikt

Akkor csak ki lehet még játszani, amíg nem zárják be ezt a kiskaput is... :D

LonGley: Szerintem mindenki láthat, aki nincs letiltva, és benne van a listádban... Olyan opció nincs már, hogy rejtve lehet maradni? Én régen úgy használtam a webes felületen a Csevegőt, mindenki offnak látott, akire akartam, arra ráírtam...

Up the Irons!

(#7307) LonGleY válasza EmberXY (#7306) üzenetére


LonGleY
veterán

Lehet láthatatlan módot, de nyilván nem az a cél. Mindenesetre, amint írtam, tudtam törölni az illetőt a chatből. Hogy a Hangouts webes felületén mi folyik, az már más dolog. Volt pl. valaki, akit tényleg teljesen tiltani akartam, de csak fek-fekbukkant a neve állandóan.

[ Szerkesztve ]

(#7308) EmberXY válasza LonGleY (#7307) üzenetére


EmberXY
addikt

Szerintem is egy katyvasz az egész, a Csevegőt még használtam telefonon, de a Hangouts teljesen megette a telót, ráadasul én se igazodtam el rajta. Volt egy olyan eset, hogy valaki Hangoutson írt nekem, de nálam nem volt még telepítve, így nem kaptam meg, viszont olvasatlan e-mailként megjelent a postafiókban, viszont megnyitni nem tudtam, mert bár a rendszer mutatta, fizikailag nem találtam a levelet... Nem tudtam mire vélni, aztán hetekkel később feltettem a Hangoutsot, egyből megjött az üzi, eltűnt az olvasatlan mail is... Szóval érdekes dolgok vannak ott, az biztos.

Up the Irons!

(#7309) LonGleY válasza EmberXY (#7308) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem tudom mikor próbáltad, de mostanában Androidon a Hangouts egészen frankó chatelgetni. És a beállításokban van kilépés gomb is, tehát teljesen offolható, amikor nem kell. Meg hát megkapod rendesen az offline üzeneteket, nem úgy, mint egy 3rd party kliensben. Ja, és mellesleg hang alapon is stabilan lehet vele beszélgetni, nem úgy, mint a szutyadék, szakadós Skype-ban.

[ Szerkesztve ]

(#7310) EmberXY válasza LonGleY (#7309) üzenetére


EmberXY
addikt

Egy "normális" telefonon biztos jó, én még egy galaxy mini-t használok... :D

Up the Irons!

(#7311) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok!

Ma reggel a spam mappába beérkezett két "Paypal" levél, hogy erősítsem meg a regisztrációmat. Feladónak a saját e-mail címem van beírva. Ez hogy lehet? Van paypal-em, de biztos nem kell megerősítenem semmit sem. Az is biztos, hogy valami adathalász e-mail, csak nem értem, hogy állhat a saját e-mail a feladónál.

.

(#7312) Teko001 válasza Troy. (#7311) üzenetére


Teko001
őstag

Minden emailben van egy fejléc rész, az úgynevezett "header" rész. Ez tartalmazza, hogy mi a tárgy, kinek jön, kitől jön, stb... Ezt a részt simán lehet hamisítani, azt ír be a küldő oda, amit szeretne.

(#7313) Nauda


Nauda
tag

Sziasztok!

Betelt a gmail tárhelyem. Gondoltam csinálok egy új gmail fiókot ahová átmentem a leveleimet, aztán törlöm az eredeti fiókomból őket... Jól érzékelem, hogy nem engedi a gmail, hogy egy gmail fiókból egy másik gmail fiókba mentsük a leveleket? Nekem elutasítja, mikor az új fiókhoz akarom csatolni a régit POP3 segítségével.

Azután archiváltam a leveleimet a MailStore Home 8 nevű programmal. Ezzel meg akkor akadok el amikor a programból vissza akarom exportálni a leveleket az új gmail címemre. Valaki használja ezt a programot? Az új gmail fiókomnál engedélyeztem a POP protokoll és az IMAP alapú hozzáférést is.

Hogyan kellene értelmesen megoldani a levelek biztonsági mentését? Levelezőprogramot nem szeretnék használni.

Előre is kössz.

(#7314) Teko001 válasza Nauda (#7313) üzenetére


Teko001
őstag

Engedélyezted a régi fiókban a pop3-at?

(#7315) Nauda válasza Teko001 (#7314) üzenetére


Nauda
tag

Igen, de a lementés sikeresen megtörtént a MailSotre progival, csak az új fiókba nem tudom visszatölteni...

Alternatív megoldás?

(#7316) csako


csako
veterán

Ha valakit érdekel: van 3 meghívóm Inbox-ra, PM-ben zaklassatok érte.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#7317) TigerCat válasza Nauda (#7315) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Feltennék egy Thunderbird-öt, beállítanám a régit, majd CTRL+S-sel lementeném az összes levelet egy mappába, vagy mappákba, majd letörölném a fiókot és beállítanám az újat, ahova behúznám a mentett leveleket. Kicsit lassú, mire feltölti, de biztos.
Nem írtam, de IMAP.

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7318) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,
Használ itt valaki prémium fiókot saját domain-nel?
4 € + ÁFA / hó, viszont nem tudom, hogy a domain-t ki állítja be? Annak idején a saját szerveremen kellett egy fájlt elhelyezni, de már nem emlékszem, illetve amit most szeretnék beállítani, ahhoz nincs saját szerver, csak a domain-t vettem meg (egyelőre).

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7319) Teko001 válasza TigerCat (#7318) üzenetére


Teko001
őstag

A domainhez tartozó DNS kiszolgálóban kell a google szervereit beállítani. Ha jól emlékszem, arra is van lehetőség, hogy a google DNS szervereit használd (nem összekeverendő a 8.8.8.8-as DNS szerverekkel)

(#7320) TigerCat válasza Teko001 (#7319) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Na, ez kicsit kínai, mert a szerverekhez én nem értek, illetve ehhez nem is lesz saját tárhely. Ezek szerint a Google kezeli a domain-t amit megvettem?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7321) Teko001 válasza TigerCat (#7320) üzenetére


Teko001
őstag

Hol vetted a domaint? Melyik szolgáltatást szeretnéd használni az Apps-ból?

[ Szerkesztve ]

(#7322) TigerCat válasza Teko001 (#7321) üzenetére


TigerCat
nagyúr

A domain-t egy barátom szokta beregisztrálni, ő üzemeltet több szervert is, stb. Minden kellene, levelezés, naptár, stb... Most van egy saját domain-es, de ezt már vagy 2 éve csináltam és nem emlékszem hogyan, illetve annak van tárhelye, de ennek nem lesz. Sőt, valahol mintha azt olvastam volna, hogy hamarosan nem fog menni a külső tárhely összekötése és mindent a Google kezel majd.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7323) Teko001 válasza TigerCat (#7322) üzenetére


Teko001
őstag

Oké, szóval ahhoz a domainhez tartozik egy DNS szolgáltatás. Abban a DNS szolgáltatásban kell megadni a szerver címeket, hogy az adott szolgáltatásokat a Google szerverére irányítsa. Szerintem a legegyszerűbb, ha megkéred a barátodat, hogy állítsa be. Itt találhatók a megfelelő beállítások.

[ Szerkesztve ]

(#7324) TigerCat válasza Teko001 (#7323) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Oké, köszi a tippet, de ehhez (tudtommal) tárhelyre van szükség, amit nem akarok. Ilyenkor mi a teendő? Illetve ha jól értelmezem a leírtakat, pont ez nem működik már? Vagy csak nem tudom adminisztrálni a Google felületén?
Céges domaint is szeretnénk Google-be vinni, viszont a weboldalak maradnának. Az is érdekes lesz...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7325) Teko001 válasza TigerCat (#7324) üzenetére


Teko001
őstag

Nem kell hozzá tárhely, egy jobb domain szolgáltató (regisztrátor) biztosít ingyenes DNS szolgáltatást is a nála regisztrált domainhez. De amennyiben még se, például ott a Namecheap, aki biztosít ilyet (ingyen).

Amennyiben a weboldalt szeretnéd továbbiakban is máshol tárolni, úgy az "A" rekordot nem szabad piszkálni.

(#7326) kovy79


kovy79
őstag

Hali!
A google szólt, hogy kevés a tárhely, én meg a Thunderbird-ön keresztül kerestem duplikációkat, amiket ki is töröltem. A sok "kínai" írás között elvesztem és nem figyeltem, hogy a tbird a szerveren lévő emaileket is duplikációnak veszi, így sikeresen letöröltem onnan szinte mindent (nem értem, kb 100 levél egyáltalán miért maradt fent?). Na most szerencse, hogy 2 napja csináltam a tbird-del teljes mentés (ugyebár mappákkal együtt). Szerintetek hogy állíthatnám vissza őket a gmail szerverre? A gondom az, hogy ha csinálok egy szinkronizálást, akkor a gmail jelenlegi állapotát veszi alapul és a tbird-ben is összekuszál mindent? Tehát meg lehet azt oldani, hogy szinkronizáláskor a tbird legyen a "referencia"? Ez alapján tudom, hogy visszatölteni nem bonyolult, csak ez a fentebb leírt okok miatt jelenleg nekem magas...
Előre is köszi a segítséget!

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#7327) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

Az alábbi az alaphelyzet: jelenleg 2 db Gmailes e-mail fiókom van. Az egyik egy "játszós" különféle regisztrációkhoz, ahová nem akarom megadni a valódi nevem stb, a másik a "hivatalos".

Úgy van beállítva a két fiók, hogy napi szinten csak az egyiket használom és a másikra kapott e-mailek alapból az elsőre vannak átirányítva, illetve levélíráskor ki tudom választani melyik fiókról küldje azt.

A következő a problémám: nem régiben is vártam egy dokumentumot, amiről egy hét után derült ki, hogy a másodlagos e-mailre küldve meg is érkezett, de egyből ment is a spam mappába, ezért nem jelent meg az általam is használt elsődleges fiókon.

Tehát a kérdésem: meg lehet valahogy oldani, hogy a másodlagos e-mail fiókra kapott spamnak vélt levelek is át legyenek irányítva az elsődleges fiókra akár annak a spam mappájába, vagy valahova máshova?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7328) Dluinet válasza KubanitoS (#7327) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a szűrőt ami az átirányítást csinálja, állítsad át, hogy a feltételeknek megfelelő levelek soha ne legyenek spam-nek jelölve

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7329) Gabir


Gabir
aktív tag

Szép napot Mindenkinek!

Gmailt (is) használok, korábban a Yahoo-t tartottam stabilnak, de az elmúlt időszakban eléggé megcáfolta ezt a véleményem. Így a gés lett az elsődleges címem.
Olyan lehetőség van-e benne (vagy más szolgáltatónál), miszerint adott címtől kapott levelet egy az egyben visszadobja (mint a MAILER DEAMON) Tudom, van vakáció mód, de az valamennyi üzenetre reagál, én viszont csak 1-1re szeretném, a spam-automata törlés azért nem a legjobb, mert attól még a feladó csak sima küldést lát, nem pedig kézbesítetlen levelet.
Ilyen megoldás létezik?
Köszönöm szépen!

u.i.: SMS-nél is jól jönne

(#7330) sgergi válasza Gabir (#7329) üzenetére


sgergi
veterán

Nem használom a funkciót, de a Beállítások/ Labs-on belül van egy olyan fejlesztés, hogy "Előre megírt válaszok". Ennek a leírásában szerepel az, hogy a szűrők használatával is automatikusan küldhetőek e-mail-ek, azaz szerintem egy szűrőt létrehozol, és utána tudsz rá automatikus választ küldeni. Engedélyezd és próbáld ki.

(#7331) kovy79 válasza Gabir (#7329) üzenetére


kovy79
őstag

Én is akartam hasonlót kb 1 éve, de kiderült, hogy a gmail nem tud simán feladótól blokkolni, csak a spam mappába teszi a nem kívánt dolgokat. Nem túl praktikus, de ez van.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#7332) TaaT


TaaT
veterán

Sziasztok!

Valamit elnyomtam a Picasa albumom beállításainál és ilyen (hasonló) nézetről [link] átváltott ilyenre [link] Azt hiszem ez az alap nézet.

Hogy tudnám vissza állítani? :F

Give them hell Ukraine!

(#7333) Gabir válasza sgergi (#7330) üzenetére


Gabir
aktív tag

Köszönöm, kipróbálom megint, de szerintem már nézegettem..sikertelenül..:(, még egy próbát megér..

(#7334) TaaT válasza TaaT (#7332) üzenetére


TaaT
veterán

Megoldottam.

Give them hell Ukraine!

(#7335) #22237440


#22237440
törölt tag

Sziasztok! Ha kijelölök egy levelet és archiválom, azt hova a búbánatba teszi? :F Hol vannak az archivált levelek, úgy-amúgy? :U

(#7336) Dluinet válasza #22237440 (#7335) üzenetére


Dluinet
nagyúr

az összes levél közé

1. Nyissa meg a Gmailt.
2. Vigye az egérmutatót a Gmail bal oldali címkelistája fölé (a Levélírás gomb alatt).
3. Kattintson a Továbbiak elemre a címkelista alján (lehetséges, hogy az elem megjelenítéséhez lefelé kell görgetnie).
4. Válassza az Összes levél lehetőséget.
Ha a Továbbiak csoportban nem találja az Összes levél lehetőséget, az Összes levél lehetőséget a címkelista tetején keresse.
5. Nézze át az összes oldalt.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7337) #22237440 válasza Dluinet (#7336) üzenetére


#22237440
törölt tag

Köszönöm. :K

(#7338) Becenick


Becenick
tag

Üdv !
Lenne egy problémám, amit szeretnék valahogy megoldani, de hiába keresgéltem, nem jártam sikerrel.
Annyit szeretnék elérni, hogy egy adott címről a fiókomba érkező levélről hangértesítést kapjak.
Chrome-t használok és erre a célra már majdnem megfelelő lenne a Checker plus for gmail bővítmény.
Egy probléma van, hogy itt nem lehet kiválasztani, hogy csak adott címnél jelezzen.
Külső programot nem nagyon szeretnék használni erre a célra. Azon kívül van valami megoldás ?!
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete.
Sziasztok

(#7339) MPM


MPM
tag

Sziasztok!

Olyan problémám akadt, hogy kb. 1 hónapja regisztrált e-mail címmel nem tudok belépni. Az aktivitásom is minimális volt, kétszer léptem be regisztráció után. Azt írja hogy megsértettem az általános szerződési feltételeket, de 0 aktivitás mellett nem tudom, hogy tudtam. Írtam egy jelentést, de csak egy automatikusan választ kaptam, semmi hozzáadott infóval, még azt se tudom mivel "sértettem" meg, ugyanazt írta a válaszban, meg hogy nincs jogosultságom visszaállítani. (Legfeljebb az lehet, hogy két hasonló címet használtunk egy böngészőben...). Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet írni emiatt valamilyen supportnak, amit el is olvasnak? Esetleg más megoldás van?

(#7340) Kezdő Balázs


Kezdő Balázs
tag

Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy mikor belépek a hotmail-be ,google chrome-ból a html-es ,tehát normál pc-ről az e-mailem valami oknál fogva átváltott kis méretűvé ,apró betűk .
Csomót olvastam és gugléztam,de nem találtam megoldást.
Hogyan és hol tudnám ezt beállítani normál nézetre ?"mint anno,ahogyan kinézett"

[ Szerkesztve ]

Üdv:Balázs

(#7341) Oldman2 válasza Kezdő Balázs (#7340) üzenetére


Oldman2
veterán

Ctrl + Egérgörgő?
:-)

lehet hogy a Chrome Nagyítási beállítása lett megváltoztatva (Ctrl+0 -> 100%).

(#7342) Kezdő Balázs válasza Oldman2 (#7341) üzenetére


Kezdő Balázs
tag

Ez sikerült,Nagyon szépen köszönöm :R

Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek.

Üdv:Balázs

(#7343) Oldman2 válasza Kezdő Balázs (#7342) üzenetére


Oldman2
veterán

Ez volt a gond? :-)

(#7344) csako válasza csako (#7316) üzenetére


csako
veterán

Most nézem, hogy megnövelték 10-re a meghívóim számát... továbbra is PM-ben tessék jelentkezni értük :)
Inbox ismertető

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#7345) TigerCat válasza csako (#7344) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Elolvastam, de nagyon nem nyűgözött le... Több fiók van lekérve Gmail-ben, azokat is kezeli, tudok válaszolni, stb.? Köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7346) csako válasza TigerCat (#7345) üzenetére


csako
veterán

Kezeli, tudsz válaszolni, csak aláírás nincsen.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#7347) TigerCat válasza csako (#7346) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Oké, köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7348) #22237440


#22237440
törölt tag

Sziasztok! Lehetségese az, hogy szűrőben vagy tudom is én hol beállítsam, a nem kívánt leveleket automatikusan törölje a postafiókom rendszere, vagy hogy ne tegye egyáltalán még a "spam" mappába se? :F

(#7349) Dluinet válasza #22237440 (#7348) üzenetére


Dluinet
nagyúr

igen lehetséges

hasonló levelek szűrése > folytatás > törlés elé pipa

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7350) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Üdv!

Gmailben van lehetőség egy adott oldalára ugorni a beérkező üzenetek ... halmaznak :F ; és állandóra kapcsolni azt, hogy kijelezze, hogy mennyi az összes oldal, és ne az legyen kiírva -nagyon mélyenszántón- , hogy x a sokból.
Freemailen az 1. és 2. ok, csak az lassan keres, tölt, és egy emailt (igazából hírleveleket) keresek... át "kell" nyálaznom 2013-at érte.... (mindkét fiókon megvan a keresendő tartalom).)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.