Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) vga2014


vga2014
újonc

:))

[ Szerkesztve ]

(#7002) ceia


ceia
őstag

A másik accountomat már csak a Youtube miatt fogom használni, levelezésre soha többé gmail.. Úgy sem tetszett, csak azért ragaszkodtam hozzá, mert mindenkinek az van. Éppen tegnap olvastam, hogy algoritmussal csekkol minden képfájlt amit mailben küldenek vagy feltöltenek a drivera. (hogy nem pedofil témájú-e..) Egy dolog a virusscan, de ez azért nem ugyanaz.. a magánszférát mindenképpen tiszteletben kéne tartani. Szerintem túlzásba viszik az adatgyűjtési mániájukat. Én visszatérek a jó öreg Yahoo-hoz, (már újra jó) szerintem még jobb is, ha valaki "csak" simán mailt akar.

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#7003) Littoral válasza ceia (#6999) üzenetére


Littoral
aktív tag

Egyszer én is jártam már így, de akkor csak néhány órás blokkolás volt. A probléma megoldásának keresésében itt már jártál? >>

Google súgófórum

Kezdetben kb. azt fogják javasolni, hogy csináld végig azt, amit már leírtál, hogy megcsináltad, de szokott egy-két hasznos ötlet is felvetődni.

(#7004) ceia válasza Littoral (#7003) üzenetére


ceia
őstag

Köszi, azért még megnézem!

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#7005) EmberXY válasza ceia (#7002) üzenetére


EmberXY
addikt

"Éppen tegnap olvastam, hogy algoritmussal csekkol minden képfájlt amit mailben küldenek vagy feltöltenek a drivera. (hogy nem pedofil témájú-e..)"

Megnyugtatlak, hogy nem csak azt ellenőrzik algoritmusok, hanem a szöveget is, hogy pontosan miket szűrnek ki, azt nem tudni, de a célzott hirdetéseket is ez alapján kapja a nép (meg a keresések alapján is), ha pl. a leveleidben sokszor előfordul egy bizonyos szó, akkor olyan témájú hirdetéseket kapsz (már akihez eljutnak ezek egyáltalán...).
A nagy testvér mindent lát. ;]

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#7006) TigerCat válasza EmberXY (#7005) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Hja. Amúgy szerintem a többi szolgáltatót sem kell félteni...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7007) ceia válasza EmberXY (#7005) üzenetére


ceia
őstag

Egyszerű, akkor nem kell emailt írni, hanem a levelet csatolt fájlban tömörítve kóddal küldeni.. Én az emailjüket már biztosan nem fogom használni, még ha sikerülne is visszakapnom azt a fiókot. Hiszen ez bármikor újra megtörténhet, akkor miért használjam a gmailt? Már teljesen meg vannak hibbanva: a G+ erőltetése a Youtubeon, (különben nem kommentelhetek és nem tölthetek fel), telefonszám kikényszerítésére való próbálkozás, személyes adatok, személyiségi jogok semmibe vétele.. Ez jár a hatalommal, egyre hüylébb lesz tőle akinek van..

        it's more fun to compute

(#7008) EmberXY válasza ceia (#7007) üzenetére


EmberXY
addikt

Sajnos ezzel a kiszolgáltatottsággal fizetünk az ingyenes szolgáltatásokért.
A G+-t azért erőltetik annyira, mert az utolsó szalmaszálba kapaszkodva is próbálják megmenteni, ugyanis messze nem érte el a kívánt népszerűséget.

Up the Irons!

(#7009) ceia válasza EmberXY (#7008) üzenetére


ceia
őstag

Hiába ingyenes, az akkor is milyen hozzáállás, hogy tudom a kódot, mégsem enged be a fiókomba, a biztonságomra hivatkozva?? Megvéd saját magamtól? Érdekes, pont ilyenkor nem nézik az IP-t? Fix IP-m van, az sem számít, hogy állandóan ugyanerről az IP-ről lépnek be abba a fiókba? Nincs itt semmi gyanús dolog, meg a védelmem, egyszerűen el akarják venni tőlem. Két gmailem van, és tudjátok: One account. All of Google
Valószínűleg ha megadnám a telószámot, akkor sem hagynának belépni, de meglenne nekik a számom is. Írtam a fórumukra, kiváncsi leszek, mit válaszolnak..

        it's more fun to compute

(#7010) atillaahun válasza ceia (#7009) üzenetére


atillaahun
veterán

Kutyának nem kell a fiókod ebbe biztos vagyok. Én használok vagy 6-ot, egyiket se akarta még elvenni senki.
Én simán megadtam a számomat is hozzájuk, arra küldtek egy kódot hitelesítéshez, azóta meg sajnos nem hívtak (hogy akarok-e nekik dolgozni).
Azt el tudom képzelni hogy a G szűrők rosszul érzékeltek valamit és hibásan raktak ki a fiókból, de nem hiszem el hogy ne lehetne visszaállítani.

Nevetséges amit itt összerinyáltok páran a G-el kapcsolatban. Szerintem durván jó szolgáltatásai vannak, hirdetéseket meg simán letiltom valamivel ha nagyon zavarnak.

[ Szerkesztve ]

(#7011) greenity válasza ceia (#7009) üzenetére


greenity
aktív tag

Ha eldöntötted, hogy nem használod tovább, akkor miért kell még mindig szidni? Eldöntötted, megértettük, kész.

Részvétem a fiókod miatt.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7012) ceia válasza atillaahun (#7010) üzenetére


ceia
őstag

Oké, de szerintem ez sehogy sem stimmel. Két verzió van:
1. Elhiszik hogy én vagyok a fiók felhasználója.
2. Nem hiszik el hogy én vagyok a fiók felhasználója.
Szerinted?

Lehet hogy neked a G+ csudajó, de nekem nincs rá szükségem, tehát feleslegesen keverné a sz..
szószt :D Én nem akarok közösségizni, megosztani, chatelni, mittudomén.. a lényeg, hogy csak egy egyszerű email meg a youtube kell. Videót feltölteni nem akarok, de hozzászólni, kérdezni azért jó lenne. Szemétség volt ezt is a G+-hoz társítani, elég lett volna a videófeltöltést. Én meg csak a kommentelés miatt nem leszek G+-os.

(#7011) greenity Ha tőled is elvennék, neked is félreállna a szád. Leírtam ide, mert ez egy gmail-es topik és nem árt, ha minél többen tudnak rőla, miket művel ez a szolgáltató. Ha pedig valaki reagál és én is arra, remélem, nem baj..

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

(#7013) EmberXY válasza ceia (#7009) üzenetére


EmberXY
addikt

Nekem csak egy van, de azt még nem akarták elvenni... ;]
Szerintem is valami hiba történhetett, nem hiszem, hogy el akarnák venni, miért is tennék? Épp az lenne a cél, hogy több gmail account legyen, mint ahány ember él a földön, vannak, akik 8-10+ fiókkal is simán elvannak...
A supporttal vedd fel a kapcsolatot, biztosan megoldódik a dolog...

Up the Irons!

(#7014) ceia válasza EmberXY (#7013) üzenetére


ceia
őstag

Már leírtam a fórumba is, de nem reménykedem semmi jóban. A gugli mindig a telefonszámmegadásra akarja rábeszélni az ilyen panaszosokat, arról meg szó sem lehet. Abból megtudja a teljes nevem és címem is. Az IP-ből elvileg csak a várost.

        it's more fun to compute

(#7015) DS39 válasza ceia (#7014) üzenetére


DS39
nagyúr

miért tudná meg? a szolgáltatóknál titkosítva van a telefonszám (vagy ha nem, kérhető), a teljes neved meg gondolom így is tudja a Google, ha hivatalos célra használtad a mailt, akkor az volt megadva.

egyébként érdekes eset a tied, nekem az egyik e-mail címem, amivel régen töltögettem fel videókat youtube-ra, ki van tiltva onnan, különböző szerzői jogi tartalom megsértése miatt, de levelezésre azóta is tudom használni.

[ Szerkesztve ]

(#7016) greenity válasza ceia (#7012) üzenetére


greenity
aktív tag

Nincs azzal semmi gond, hogy leírtad, és ezt köszönöm is, nem véletlenül léteznek a fórumok. Sajnálom a fiókodat, és igen, tudom milyen, igaz nekem csak pár óráig kellett nélkülöznöm az egyik fiókomat.

Félreállna? Bizony.

De nem ez volt, ami miatt írtam, hanem az, hogy sokadjára írod le ugyanazt, úgy hogy a többiek próbáltak segíteni, ahogy most is teszik, te pedig szidod az egészet.

Megértem a dühödet, és azt is, hogy felhúztad magad, ez akkor sem megoldás.

Ha Te mindent rendben csináltál, és csak Te tudod a jelszavadat, akkor vissza fogod kapni a fiókodat.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7017) EmberXY válasza ceia (#7014) üzenetére


EmberXY
addikt

Nem védeni akarom, de a telefonszám jól jöhet fiók visszaállításkor, vagy akár a két lépcsős azonosításnál belépéskor, ezek (elvileg) a biztonságodat szolgálnák, pont azért, hogy ne legyen gubanc az ilyen elveszett/ellopták a fiókomat szituációkban...

A teljes neved nem onnan fogják megtudni, és hívogatni sem fognak (nekem egy létező számom van, azt tudják, de még soha nem kerestek engem se állásajánlattal... ;]).

Ha egyébként nagyon bele akarunk menni, hogy mit tudnak rólad, hát kis túlzással már így is mindent:
-Levelezésed alapján a kapcsolatrendszeredet, egyéb (személyes) adataidat,
-Kereséseid alapján az érdeklődési körödet,
-Az elhelyezett cookie-k alapján pedig a böngészési szokásaidat,
-IP-d alapján a lakóhelyedet, szolgáltatódat,
-Ez az egész pedig egy adatbázisban tárolódik, frissül, hátha az NSA egyszer kíváncsi lesz rád, szóval akár be is kopogtathatnának hozzád, mint régi ismerőshöz, bármikor. ;]
Ne legyél ennyire paranoiás. :DDD

Up the Irons!

(#7018) ceia


ceia
őstag

Oké, mindenkinek köszi a hozzászólásokat! Én megszüntetek minden google regisztrációt és fiókot, keresni és videókat nézni lehet anélkül is, a többi meg nem érdekel annyira. Ez egy szemét arrogáns cég, nekem nincs miért ragaszkodni hozzájuk. Tulajdonképpen pont az a bizonyos fók volt csak ilyen, jól eltalálták. A Yahoo mail is tökéletesen megfelel, még jobb is és szebb, zavaró dolgok sincsenek. pá pá gmail

        it's more fun to compute

(#7019) Steve1207 válasza EmberXY (#7017) üzenetére


Steve1207
veterán

Olvasgattam az utóbbi hozzászólásokat, ez már tényleg beteges félelem kategória. Amúgy felőlem jöhetnek, meg hívogathatnak, ha nincs más dolguk, de kétlem, hogy pont rám lennének kíváncsiak több milló emberből, akik nem tudják helyesen kezelni a szolgáltatásokat.

Arról van valami hír, hogy az új UI mikor kerül bevetésre gmailen? Akár béta fázisban is tesztelném, ha van rá mód, mint anno a maps-et.

.

(#7020) EmberXY válasza Steve1207 (#7019) üzenetére


EmberXY
addikt

Az új felülettel kapcsolatban itt is volt egy cikk májusban, abban az áll, hogy nincs még semmi konkrétum, ha egyáltalán igaz a hír... (link)

Up the Irons!

(#7021) Steve1207 válasza EmberXY (#7020) üzenetére


Steve1207
veterán

Jaja tudom, de azóta sehol semmi, kinti oldalakon egy-két hasonló cikk, de semmi újdonság nincs benne, még ha újabbak is.

Más kérdés! Eddig hidegen hagyott, hogy a hangouts app-ot használjam doridon sms-re, csak felmerült benne, hogy ezáltal az sms-ek is szinkronizálva lennének mostantól? Nem akarok hangoutsban küldeni, az sms az sms, de ha szinkronizálná szépen egyből, mint a kontaktokat akkor állat lenne :)

.

(#7022) EmberXY válasza Steve1207 (#7021) üzenetére


EmberXY
addikt

Sajnos Hangouts-ban nem vagyok otthon, egy ideig használtam, de szinte szétzabálta a telómat... :( Droidon nálam csak a mail játszik...

Up the Irons!

(#7023) dodopek


dodopek
addikt

Sziasztok!
Van arra valahogy lehetőség, hogy gépen tudjam rendszerezni a gmail szerverrel szinkronizélt névjegyeimet, amik a telón vannak? Magyarán, van egy vagon telefonszámom, ami 2x, 3x van a gmail felhőben, és ugye úgy is látszik a telón. Gépen lehet ezeket szelektálni, vagy inkább telefonon?

Köszi!
Ja, Samsung Galaxy xcover 2, gyári rendszer...

(#7024) sgergi válasza dodopek (#7023) üzenetére


sgergi
veterán

Gmailből át tudsz lépni a Címtáradba, gépen amúgy is könnyebb szerkeszteni. Gmailen belül a bal felső sarokban lévő legördülő menüben válaszd ki a Címtárat a Google felirat alatt).

(#7025) dodopek válasza sgergi (#7024) üzenetére


dodopek
addikt

:R köszi!

(#7026) dodopek válasza sgergi (#7024) üzenetére


dodopek
addikt

10 perc alatt rendet tettem a névjegyeim közt! Köszönöm szépen a segítséget! :)

(#7027) sgergi válasza dodopek (#7026) üzenetére


sgergi
veterán

Szívesen. Szerencsére ezt csak egyszer kell megtenni, utána már nem kell vele foglalkozni új telefon esetén sem.

[ Szerkesztve ]

(#7028) student


student
őstag

be lehet azt állítani valahol gmailbe hogy ha kapok imélt egy darab konkrét weboldalról azt automatikusan forwardolja egy másik imél cimre?

(#7029) sgergi válasza student (#7028) üzenetére


sgergi
veterán

Létrehozol rá egy szűrőt (Beállítások/ Szűrők), majd a szűrő létrehozásakor beállítod, hogy azokat továbbítsa egy másik email címre.

(#7030) Koczó93


Koczó93
őstag

Sziasztok!

Évek óta szinkronizálom a telefonomon a telefonszámokat a gmail fiókommal. Ha számítógépen megnyitom a címtárat látom is a számokat. Telefont is váltottam már, csak beírtam az email címem és lerántotta a számokat.
Viszont ma a tesóm telefonján csináltam egy gyári visszaállítást ami mindent törölt. Előtte lementettem minden fontosat és megnéztem hogy a szinkronizációnál minden pipa bent van-e. Címtár stb minden bevolt pipálva így nyugodtan nekiálltam törölni.
Bekapcsolás és az email cím beírása után viszont egy darab névjegy sem jelent meg csak email címek. Mi az oka??? Soha nem találkoztam még ilyennel :(

(#7031) Dluinet válasza Koczó93 (#7030) üzenetére


Dluinet
nagyúr

gmail címtárában látszanak a névjegyek? (most)

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7032) Koczó93 válasza Dluinet (#7031) üzenetére


Koczó93
őstag

csak néhány email cím amit a telefon is mutat. Telefonszámok nem.

Meg kellett volna néznem előtte is hogy címtárban mutatja-e. Ha tudom hogy elvesznek, lementem .VCF-be.

[ Szerkesztve ]

(#7033) Dluinet válasza Koczó93 (#7032) üzenetére


Dluinet
nagyúr

gmail címtárában állítsad vissza egy régebbi (1 nappal előbbi) állapotot

gmail súgóban szerintem benne van hogyan kell csinálni

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7034) Antibazsi


Antibazsi
aktív tag

Sziasztok!
Egyszerűen nem jövök rá, hogy hogyan tudok beállítani úgy szűrőt, hogy adott leveleket ne lássam a beérkező levelek között hanem automatikusan rakjon egy mappába. NE címkézze! Mappába rakja át és a bejövők között ne legyen ott, de ne is archiválja.
Pl van egy "Kuponok/Hírlevelek" mappám aminek van több almappája...pl .: "Media Markt", "Bonuszbrigad", stb.... Ide dobálja nekem az adott témájú leveleket és csak akkor lássam ha én bele megyek ezekbe a mappákba.

Üdv, Balázs

(#7035) greenity válasza Antibazsi (#7034) üzenetére


greenity
aktív tag

Szia, egyrészt a szűrőnél be tudod állítani, hogy skip the inbox, másrészt nem nagyon értem ezt a mappa dolgot, az én fogalmaim szerint azok a címkék. Tehát ha azt mondod hogy skip the inbox és beállítod a megfelelő címkét ott vagy ahol lenni szeretnél.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7036) DS39 válasza Antibazsi (#7034) üzenetére


DS39
nagyúr

gmail-ben ún. mappát nem tudsz létrehozni, amit említesz az is címke, és alcímke.
szerintem a szűrőnél válaszd a beérkezett levelek kihagyását és a címke alkalmazását egyszerre.

(#7037) Antibazsi válasza DS39 (#7036) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

+ (#7035) greenity

Értem, h van egy ilyen opció: A Beérkező levelek mappa kihagyása (Archiválás)
De ez nem azt jelenti,hogy a kukába is kerül egyből amit a rendszer automatikusan töröl 30 nap után?
Pl jönnek számlák, megrendelések visszaigazolása stb amiket szintén nem szeretnék látni a bejövők között, de fontosak és nem szeretném ha elvesznének.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#7038) greenity válasza Antibazsi (#7037) üzenetére


greenity
aktív tag

Nem, nem törlődik és nem kerül a kukába, azt külön kell beállítani.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7039) Antibazsi válasza greenity (#7038) üzenetére


Antibazsi
aktív tag

Ok, akkor megpróbálom így, köszi a segítséget!

Üdv, Balázs

(#7040) student válasza sgergi (#7029) üzenetére


student
őstag

:R

(#7041) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőség gmailen, hogy egy bizonyos feladótól érkező leveleket automatikusan továbbítson egy másik címre?

Előre is köszi!

(#7042) greenity válasza petyus_ (#7041) üzenetére


greenity
aktív tag

Szia, igen, egy szűrőt kéne beállítanod, ahol bepipálod, hogy forwardolja, ehhez előbb be kéne állítani egy továbbítási címet, de ne ijedj meg, nem fogja az összes leveled továbbítani, csak amiket kiszűrsz :)

Jééé kaposvári vagy Te is :)

[ Szerkesztve ]

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7043) petyus_ válasza greenity (#7042) üzenetére


petyus_
senior tag

És ezt a szűrőt hol tudom beállítani?

kicsi a világ :)

(#7044) greenity válasza petyus_ (#7043) üzenetére


greenity
aktív tag

A beállításoknál az ötödik fül :)

Bizony az :)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7045) Dluinet válasza petyus_ (#7041) üzenetére


Dluinet
nagyúr

igen

szűrőt kell beállítani hozzá

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7046) Chaser


Chaser
titán

Hogy lehet azt beállítani, hogy aláírásnál a telefonszám azonos színű legyen mint amit beállítottam a többi szövegnek?
Excelből másoltam be aláírást, mert anélkül szétesik, de a telefonszám színével nem tudok mit kezdeni, hiába formázom excelben vagy gmailben.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7047) greenity válasza Chaser (#7046) üzenetére


greenity
aktív tag

Beállításoknál az aláírásnál szerkesztgetted?

Ott van egy olyan, hogy szüöveg színe, más tippem nincs.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7048) Chaser válasza greenity (#7047) üzenetére


Chaser
titán

Persze ott, de külön veszi. Lehet a hangoutsos baromság miatt emeli ki. Más mailre küldve olyan színű mint a többi, gmailben más színű. Excelben meg sehogy nem tudom leformázni úgy, hogy előtte van a +36 is, mindenképp telefonszámnak veszi, vagy hülyeségeket ír helyette.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7049) greenity válasza Chaser (#7048) üzenetére


greenity
aktív tag

Miért nem írod be eleve gmail-be? amúgy nálam is úgy van, hogy 30/ vagy 72/ a telefonszám

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7050) Chaser válasza greenity (#7049) üzenetére


Chaser
titán

Azért mert szétesik, van két mail, 1 telszám, weblogo alul, az el is van. De a többit ha nem táblázatból rakom be akkor nem szépen látszanak, tehát nem egymás alatt kezdődnek a mail címek és telefonszám.

szerk:

így szeretném látni, csak a telefon is fekete színnel, vagy egyéb szín amit beállítok

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.