Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11001) Kommy válasza TigerCat (#11000) üzenetére


Kommy
veterán

Köszönöm úgy néz ki thunderbird-ben sikerült megoldani. Találtam egy olyat benne, hogy személyazonosságok kezelése a postafiók beállításaiban és oda meg tudtam adni az e-mail címet.

(#11002) Rison77


Rison77
senior tag

Sziasztok,
Valami nagyon elba..dott, a webes elérésemen. Ma reggelre összesen a beérkező levelekben listáz kb 5 db idei november eleji /október végi levelet, után 10 db 2019-es levelet a 2018-as fullra kimarad, és utána 2017-től listáz mindent rendesen visszafele. Nincsen semmi szűrő beállítva, se archiválva nem lettek, se letöltve sehova, tegnap este még meg volt minden. Viszont ha keresésben rákeresek akkor feldobál mindent, az összes levélben szerepelnek nyilván. Ott vissza tudom helyezni a beérkezett mappába, de honnan helyezné vissza? :DDD Biztos, hogy nem én helyeztem át őket sehova, főleg így szelektálva őket.. Sehol nem találtam erre vonatkozó nézet beállítást se, átnéztem mindent, de ötletem sincs.

[ Szerkesztve ]

(#11003) TigerCat válasza Rison77 (#11002) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Megesik az ilyen, jó ha van mentése az embernek. Havonta lementek mindent, pont emiatt. Szívtam már... Egyébként nem tudom. Gmail, IMAP, POP3, stb. fiókok?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11004) Rison77 válasza TigerCat (#11003) üzenetére


Rison77
senior tag

Nem használok rá semmi klienst. Az összes levél lista alatt megvan mindegyik email , sőt fel is van címkézve beérkezett levélként, de a beérkezettek között még sincs.. ha rámegyek, hogy rakja a beérkezett levelekbe akkor visszarakja.. szóval fuck logic kb. Nem értem mi alapján szelektálta ki őket. De ezek után lehet lehúzom őket, hogy meglegyenek.

[ Szerkesztve ]

(#11005) TigerCat válasza Rison77 (#11004) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Állíts be automatikus mentést az adataidra. Csak a Gmail mappákat jelöld meg és kész... De persze mehet minden más...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11006) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok,

olyan problémám keletkezett, hogy a gmail váratlanul, minden ok és előzmény nélkül kizárt a fiókomból.
gyanús tevékenységet észleltek.
kényszeríteni akarnak jelszóváltásra.
nem szeretnék jelszót cserélni

• hogyan tudom ezt elkerülni?
• hogyan, ilyen címen tudom elküldeni őket... (oda)? tud valaki kontaktot?

köszi!

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11007) TigerCat válasza Wolfskin (#11006) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Pedig jobb ha megteszed. Biztonsági email cím, másodlagos telefonszám, ezek legyenek...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11008) Wolfskin válasza TigerCat (#11007) üzenetére


Wolfskin
őstag

pedig nem akarom megtenni, de belekényszerít. kicsit fasiszták a módszerei, semmi választást, szabad döntést nem enged, de hát ez egy ilyen cég. gondoltam akkor legyen az 12345678, de azt se engedi. lehetőleg semmilyen adatot nem adok meg és már elgondolkodtam, hogy teljesen felszámolom a google fiókomat és áttérek egy másik levelezőre.
és ha találnék egy kontaktot hozzájuk, a legdurvább trágárságok kíséretében hagynám ott. de sajna nem találok. így csak magamban utálkozom rajtuk. fú de gyűlölöm a guglit. de jó volna kitakarítani az életemből...

de azért köszi a választ!

ps: amúgy egyszer már csinálta, hogy másik irodából, másik gépről már nem engedett belépni, "erről a gépről még sosem léptél be, és jobb ha tudod, hogy nem is fogsz" üzenettel zárt ki, de erről aztán leszokott. úgy látszik megint valami paranoiás beteg került pozícióba, most újra kezdődik az üldözési mániás korszak a cégnél. :(((

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11009) Snoop-y válasza Wolfskin (#11008) üzenetére


Snoop-y
veterán

Azt vagod, hogy egy algoritmussal hadakozol ugye ? :D

Amugy senki nem tart pisztolyt a fejedhez nem kotelezo hasznalni am.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11010) Wolfskin válasza Snoop-y (#11009) üzenetére


Wolfskin
őstag

igen, de én azt gondolnám, hogy az algoritmust emberek írták valamilyen céllal... (amiről sejteni lehet., hogy micsoda)
és ha már az ember lemond a teljes privát szférájáról cserébe szolgáltatást várna el...

persze a történelem során sokszor voltak ilyen egyoldalú viszonyok is, sokan éltek vissza az erőfölényükkel és diktálták a feltételeket, eddig hál istennek eddig mindig bukással végződtek

egyébként sajnos kötelező, az android telefon google fiók nélkül szinte az internetre se megy ki. pedig vannak jobb szolgáltatók, a yahoo korlátlan tárhelye pl nem úgy korlátlan, hogy 15GB-ig korlátlan (muhaha), hanem afölött is... ;)
sajnálom, hogy az elmúlt években bevezettem a google mailemet, nem lesz könnyű váltani. pedig ahányszor szétcseszték, ahányszor butították, ahányszor próbálták használhatatlanná tenni, mindig megfogadtam, hogy adé... és akkor most jön az önkényes kizárás, erőszakos jelszócsere kényszerítés... :W

tényleg király ez a gugli... ja, mint Oidipusz :C

summa summarum úgy látom ezen változtatni nem lehet, nem kaphatom vissza a jelszavam, az van amit a goggle parancsol... :/

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11011) gyulaszu válasza Wolfskin (#11010) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Váltsál (vagy elsőnek kérjél kölcsön) egy Huawei/Honor google nélküli telefonra/tabletre és azután mondj véleményt, hogy elegendő-e neked?

gyulaszu

(#11012) nfsu17 válasza Wolfskin (#11010) üzenetére


nfsu17
veterán

Nem tudom ezen most miért kell meglepődni, olyan világ van, hogy azt csinálhatsz, amit mások mondanak. Menj ki tüncizni a google ház elé, biztos szívesen látnak. :DDD
Szvsz.be lehet állítani, hogy a gmail mailjeid átmenjenek egy másik mailre. Problem solved. És a másikról kezdesz el válaszolgatni, majd szép lassan kikoptatod a gmailt.
De én továbbra sem látom ezt akkora problémának :D
Egy szolgáltatásnak van ászf-je...ha nem fogadod el, nem kell használni. Ha elfogadod, úgy használod, ahogy ők fütyülnek. A kötelező jelszócsere X időnként Y honlapokon nem zavar?

(#11013) Wolfskin válasza nfsu17 (#11012) üzenetére


Wolfskin
őstag

Igen, a tüncizés jó ötlet! :C Azt találtam ki, ha látok egy guglis autót felborítom, felgyújtom, aztán azt mondom, hogy "Minden Jelszó Számít". Akkor nem lehet bajom. És mégy egy új plazmaTV-t is haza tudok vinni... :DD

Egyébként nem is jelszócsere számít, hanem a hozzáállás. Neked milyen lenne, ha kivennél egy szállodában szobát a tengerparton, és reggel 10-kor jönne az igazgató, kizavarna, és bekulcsolná szobákat: "szép az idő, tessék lemenni a partara, nem a szobában ücsörögni." Végső soron igaza lenne, de neked nem nyomná föl az agyad?
Szóval amikor nem enged belépni a saját fiókomba, mert neki gyanús, hogy arról a gépről még nem létem fel, meg csak úgy a semmiből gyanús neszeket észlel, és 20 év után változtassam meg a jelszavam, az engem is felnyom. De már tudom mi lesz a következő jelszó: K.anyad_gugli1 ebben van kisbetű nagybetű, szám és különleges karakter is. És legalább naponta leírhatom. Nem segít, de jól esik :)

@gyulaszu
Amúgy szorítok a Huaweinek, jó lenne egy guglimentes világban élni.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11014) gyulaszu válasza Wolfskin (#11013) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Én már lassan egy éve ilyen tabletet használok [kép]
FF böngésző felment rá, azon belül van Google kereső.
Pár app amit használok megvan rá.
Egyedül a gmail-t nem érem el, de az meg ott van a telefonon.
Úgyhogy végülis elvagyok gms nélkül is...

gyulaszu

(#11015) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani kérlek, hogy amikor valaki megoszt velem a Google Drive-on egy mappát (tehát a saját Drive felületén egy részt), és én oda feltöltök file-okat, akkor miért az én tárhelyemből fogy, nem az övéből? :F

Számomra ez teljesen logikátlan, és érthetetlen...

"Aquila non captat muscas."

(#11016) Jim74 válasza Wolfskin (#11010) üzenetére


Jim74
nagyúr

Szia!

Több, mint 10 éve használok gmail-es címeket. Kb. 2 hete tértem át outlook-ra. Egy hétvége alatt megvolt, pedig kb. 30 regisztrációt kellett módosítanom. Gmaileseket átirányítottam outlookosokra és kész.

(#11017) Snoop-y válasza Piftuka (#11015) üzenetére


Snoop-y
veterán

Azert mert a lakossagi gdrive alatt a kvotat a file tulajdonosatol vonja le. Mivel te hozod letre a file-t te vagy a tulajdonosa.

Amit te szeretnel az csak Workspace (korabbi neven g suite) alatt mukodik a Shared drive tipusu megosztasokon.

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11018) Oldman2 válasza Piftuka (#11015) üzenetére


Oldman2
veterán

Gondolom, mert minden megosztott fájl, csak 1x tárolódik. Ha pedig Te "töltötted fel" egy megosztásba, akkor nálad tárolódik.

Ennél érdekesebb, de ehhez kapcsolódó az a régebbi sztorim, amikor egy meglévő 100GB-os előfizetést akartam megszüntetni és letöltöttem offline-ba mindent, majd töröltem.

Mégse szabadult fel a teljes 100G. Aztán kiderült, hogy az általam megosztott mappákba feltöltött dolgok az én helyemet is foglalják.

Itt a szál erről.

(#11019) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Megpróbáltam belépni egy új gépről egy másik gmaile fiókba:

"MÉG SOSEM LÉPTÉL FEL ERRŐL AZ ESZKÖZRŐL, EZÉRT NEM VAGYUNK BIZTOSAK BENNE, HOGY TE VAGY AZ. ERŐSÍTSD MEG A SZEMÉLYAZONOSSÁGOD ERRŐL A BIZTONSÁGI EMAIL CÍMRŐL:
xy...@gmail.com"

Tehát egy új gépen nem enged be egy gmail fiókba, mielőtt egy másik, azon a gépen szintén újnak számító gmailes fiókban, nem azonosítom magam. Abba viszont csak akkor fog beengedni, ha emebben azonosítom magam... :D :D :D

EZ ÁM GOOGLE :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11020) nfsu17 válasza Wolfskin (#11019) üzenetére


nfsu17
veterán

Vettünk egy lapost...új. Beléptünk anyám és apám fiókjával is. Egyszer sem reklamált. :U

(#11021) Dluinet válasza Wolfskin (#11019) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A telefonomon megnyitom az igazoló e-mailt.
ezért kéri a Google, hogy add meg a telefonszámodat, nem azért, hogy telefonos üzletkötőknek adják ki.

Nem is értem ezt a telefonszám kiadás fóbiát.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#11022) gyulaszu válasza Wolfskin (#11019) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Nem azt kérik, hogy a biztonsági eMail címről (bármilyen más eszközről) küldj a védendő eMail címedre egy eMailt, mint megerősítés?

@Dluinet : nem esett szó telefonszámról...

[ Szerkesztve ]

gyulaszu

(#11023) TigerCat válasza Wolfskin (#11019) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Rendszeresen kapok ilyet, mivel több fiókot is kezelek. Jóváhagyom, utána nem reklamál.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11024) Dluinet válasza gyulaszu (#11022) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Azért mert nem adta meg.
Ha megadta volna, akkor egy SMS-ben kap egy kódot amivel be tud lépni.
Ennyire egyszerű.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#11025) gyulaszu válasza Dluinet (#11024) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Nem írta a kolléga, hogy nem akarná megadni...
Itt egész más a probléma. Többek között én sem aktiváltam a kétlépcsőst és egész jól elvagyok, amíg így nem járok én is.

gyulaszu

(#11026) Piftuka válasza Snoop-y (#11017) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi az info-t, Mindnyájatoknak! ;)

Nagyon logikátlan ez az egész, hiszen én értelemszerűen oldottam volna meg. Ha valakinek van 15 GB tárhelye, és más valaki az ő tárhelyére tölt fel fájlokat, akkor evidens az volna, ha az ő tárhelye fogyna.

"Aquila non captat muscas."

(#11027) Wolfskin válasza TigerCat (#11023) üzenetére


Wolfskin
őstag

és hogyan hagyod jóvá?

• nincs másik eszköz, a telefonon ezek a gmail fiókok nincsenek fenn és nem is akarom regisztrálni őket
• nincs másik pc a közelben
• ugyanazon a pc-n tudnám megnyitni a másik gmailes mailt is, ami a biztonsági e-mailje (mert valamit KÖTELEZŐ volt megadni), amibe szintén nem enged belépni, mert.. tudjuk miért.

nem volt beteg a gmail "tervezője" aki ezt kitalálta...? :F

tanulság: ha van egy gmailes fiókod, legyen mellette egy freemailes is, hogy tudd használni :D

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#11028) degec


degec
senior tag

Tisztelet !
Ha nagyon szépen megkérném egy pár sorban megírná valaki, hogy pontosan milyen biztonsági opciókat kellene beállítanom, hogy ne tudjam magam kizárni a gmailből, telefon sms másodlagos emailcím.. van még valami egyéb is ? :R köszönöm szépen előre is. Átköltöznék csak gmailre, és ha ez az egy lesz akkor jó volna nem szétcseszni semmivel, mivel minden szolgáltatóm, ügyfélkapu stb cucc ide jönne.

(#11029) TigerCat válasza degec (#11028) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Itt állíts be mindent, amit kér: fiók - biztonság

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11030) degec válasza TigerCat (#11029) üzenetére


degec
senior tag

gondolom a kétlépcsős azonosítás igen jó.. gondolom telefonra kapok sms-t és csak azzal léphetek be.. hiába a jelszó és username.. :R

(#11031) Snoop-y válasza degec (#11030) üzenetére


Snoop-y
veterán

Biztonsagi kod kinyomtatasa es elrakasa jo helyre. Plusz vehetsz 2FA -tokent (Yubikey, de a Google-nek is van)

SMS-es push alapu autentikacio az azert rizikos mert azon az eszkozon csinalod ami onmagaban hozzafer a fiokodhoz is(nem javaslom)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11032) degec válasza Snoop-y (#11031) üzenetére


degec
senior tag

:R sorry de ezt a bizt kódot hol találom..

(#11033) Snoop-y válasza degec (#11032) üzenetére


Snoop-y
veterán

[link]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11034) Zomb€€


Zomb€€
őstag

Sziasztok,

barátainknak anno nászajándékba oylan dolgot adtunk, amihez létre kellett hozni egy új mailcímet a hozzáféréshez. De hiába az átadott jelszó, elfelejtették és én is töröltem , így az ajándékhoz sem tudnak hozzáférni.

Elfelejtett jelszóval is próbálkoztam, de az egy meddő loopba dobál, másodlagos mailcím nincs beállítva, ellenben a cím létrehozásának helyéről és idejéről pontos leírást tudok adni.
Van bármi mód, hogy hozzáférést szerezzen hozzá az ember?

Köszi :R

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#11035) TigerCat válasza Zomb€€ (#11034) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nem nagyon...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11036) Snoop-y válasza TigerCat (#11035) üzenetére


Snoop-y
veterán

De ugyis mondhatjuk, hogy semmi.

Itt a topicban korabban irta ugyan valaki, hogy neki sikerult de ezt belsos ismeretseg nelkul erosen ketlem. Bizonyitek sem volt ra. (Nem az nem bizonyitek, hogy volt egy locked fiok es most nem az) a contact point vagy az ahhoz vezeto ut lenne az de ezt meg nem sikerult senkinek sem prezentalni :U

Gyakorlatilag egy AI-val tarsalog az ember mikor nyomkodja a lehetosegeket az ingyenes Gmail-en.
Csak business csomagokhoz van rendes ugyfelszolgalat.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11037) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Még régebb csináltam a gyereknek email fiókot és akkor bekapcsoltam ezt a felügyeletet, meg hogy gyerek fiók legyen, stb. Hogy tudok ebből rendes, felnőtt fiókot csinálni? olyan rohadt átláthatatlan az egész, hogy nem találom. :W

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#11038) Snoop-y válasza V.Stryker (#11037) üzenetére


Snoop-y
veterán

A felugyeloi fiokbol valtoztasd meg a szuletesi datumot.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11039) gyulaszu


gyulaszu
senior tag

Van egy külföldi kemping, ahonnan szoktam kapni promóciós leveleket.
Ezek mindig angolul és németül is megjönnek.
Érdekesség, hogy amikor a telefonon látom , hogy jött a levél, akkor minden esetben csak az angol jelenik meg. Ezt szokás szerint már a telefonon törlöm is.
Utána ha belépek a gépemre, ahol az Office Outlook programot használom a levelek "archiválására" , ott minden esetben még letölti a német nyelvű levelet, ami egyébként a telefonos applikáció inbox-ában nem is látszik
Jár valaki hasonlóképpen? Mi ennek a talánynak a megoldása? Nem jövök rá...

gyulaszu

(#11040) janos1988


janos1988
addikt

Ezt a webes gmailt, hogy lehet átláthatóbbá tenni? Mert amikor megy egy válasz egy levélre, amire jön a re, amire megy a re és még plusz egy új címzett is bekerül közbe, aztán még van 2-3 re a végére teljesen átláthatatlanul és kibogozhatatlanul kezdi mutatni a levelezést a rendszerük. Aztán ha csak a legutóbbi 2 rere szeretnék válaszolni, az egész kócerájt küldi újra a bevont címzettekkel együtt. Káosz. :Y

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#11041) TigerCat válasza janos1988 (#11040) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Kapcsold ki a beszélgetési nézetet. Én is kivagyok tőle, ez az első dolgom minden esetben...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11042) janos1988 válasza TigerCat (#11041) üzenetére


janos1988
addikt

Ezer hála! :C

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#11043) audiophile2!


audiophile2!
lelkes újonc

Elkezdtem áttérni a gmailre mert a freemail most már katasztrofális.

1 bajom van.
Kapok 1 feladótól több levelet és a gmail egymáshoz rakja őket. De én szétraknám őket külön mappába
A téma -> A label
B téma -> B label
Lehet külön kezelni ezeket a leveleket?

(#11044) TigerCat válasza audiophile2! (#11043) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Hozz létre szűrőt és kapcsold ki a beszélgetési nézetet. Így ténylegesen elkülönülnek majd.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11045) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Van 3 gmail-es fiókom, ebből csak az egyiket szeretném használni és azzal szinkronizáltatni a másik kettőt is.
Próbálnám hozzáadni a fő fiókhoz a két szinkronizálandó fiókot, de folyamatosan autentikációs problémát ír.
Webes felületen simán belépek a szinkronizálandó fiókokba.
POP3 hozzáférést már bekapcsoltam, és kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését is. Két lépcsős azonosítás nincs beállítva.
Ami érdekes, hogy az első próbálkozásnál jeleztek a szinkronizálandó fiókok, hogy a jelszavammal gyanú belépési kísérletet észlelt az USA-ból (Edge böngészőt használok), de ezt a tevékenységet is engedélyeztem.
Mit rontok el? Kezdek megőrülni ettől a rohadt gmail-től :(.
Korábban simán hozzáadtam a freemailes fiókjaimat ugyanígy, hogy a fő gmail-es accountom szinkronizálja.
Próbáltam másik böngészőkből (Chrome, Firefox), de semmi eredmény.

Köszönöm a segítséget :R

Szerk. próbáltam az átirányítást is, de az sem működik. Látszólag elfogadja a beállítást, de küldtem tesztmailt és nem továbbítja a megadott email címre.

[ Szerkesztve ]

(#11046) madle


madle
őstag

Sziasztok,

Tegnap éjjel kaptam egy biztonsági értesítést a másodlagosnak beállított (outlook) e-mail fiókomból, hogy gyanús bejelentkezést észleltek a fő (GMAIL) fiókomba Tajvanból.
-Nem tudom, hogyan szerzik meg az e-mailem jelszavát, pedig tudatosan használom, nem adom meg egyéb regisztrációkhoz ugyan azt a jelszót, sőt, kifejezetten figyelek rá és nem gyenge..
-Illetve be van állítva a kétlépcsős hitelesítés, így nem értem, hogyan jelentkezhetnek be? Vagy éppen csak bejelentkezési kísérlet lehetett?
-Mindenesetre gyorsan átnéztem a biztonsági beállításokat, megváltoztattam a jelszavam még erősebbre.
-Utána megnéztem azon az oldalon, hogy volt e kiszivárgás már az e-mail címemre és pont 2020 novemberre jelzett egy furcsa kiszivárogtatást, bár nem értettem, hogyan jutottak hozzá jelszavakhoz.
-Mindenesetre a megváltoztatott jelszó után is kaptam még hajnalban egy ugyan ilyen levelet a Microsofttól, hogy használták a fiókomat onnan.

Szerintetek be tudnak így lépni, hogy be van kapcsolva a kétlépcsős hitelesítés?

Köszönöm!

(#11047) TigerCat válasza madle (#11046) üzenetére


TigerCat
nagyúr

A biztonság fülön jelentkeztess ki mindent ami nem ismerős. Kétlépcsős nélkül nem. Pont ez a lényege, hogy az adott számhoz, kártyához csak te férsz hozzá. Már ha nem hagyod el valahol...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#11048) Snoop-y válasza TigerCat (#11047) üzenetére


Snoop-y
veterán

Inkabb mondjuk ugy, hogy nagyon kicsi az eselye de igen alapban nem tudnak nelkule belepni.

SMS es Authenticator alapu 2FA eseteben is lattunk mar peldat elteritesre de altalaban ezeket nem atlag jozsi accountjaval szoktak muvelni.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11049) zsoltzsolt válasza Snoop-y (#11048) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Biztonsági szempontból melyik a jobb:
- bejelentkezés telefon segítségével
- kétlépcsős azonosítás??

(#11050) Snoop-y válasza zsoltzsolt (#11049) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ketlepcsos eseteben en a fizikai tokent (usb/nfc key) preferalom. 2FA-nak akkor van ertelme ha az az account-tol fizikailag elkulonitheto. Ha ugyanazt az eszkozt hasznalod azonositasra ami egyben hozzafer az account-hoz is az nem valodi 2FA.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.