Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19145) 313313 válasza Josi (#19144) üzenetére


313313
addikt

Utána jártam itt:
"A termék kicserélése esetén a cserére jogosító igazolás [az LG, mint a gyártó (az importőr) vagy a megbízott szervize által kiállított dokumentum, mellyel a fogyasztó a vásárlás helyén (a forgalmazónál) a terméket a gyártó (importőr) nyilatkozata alapján ki- cseréltetheti. A csereigazolás kiállításának a feltétele a vásárlást igazoló számla, nyugta ( és kitöltött, érvényes jótállási jegy) megléte, ezért kérjük őrizze meg ezeket a dokumentumokat. A fogyasztói szerződés kötelezettjei – tehát a boltok – a csereigazolásokat mindig értékegyeztetéssel váltják be. Kivéve, ha a lecserélt készülék még kapható a boltban, ilyenkor a gyakorlat szerint ugyanolyan készüléket biztosít a bolt az Ön rendelkezésére, még akkor is, ha időközben az adott készülék ára drágább vagy olcsóbb lett, így ez esetben az ügyfélnek nem kell sem ráfizetnie, de a gyakorlat szerint a negatív eltérést sem térítik meg az ügyfeleknek. Ha választása szerint Ön egy másik készüléket szeretne, vagy a bolt nem tud adni ugyanolyan cserekészüléket, és a választott készülék drágább, akkor a különbözetet Önnek kell állnia. Jogszabály szerint a vásárlónak joga van a csereigazolás ügyintézése során a boltban, az üzlettel kötött szerződésétől elállni, amely a pénzvisszafizetést jelenti. Ha Ön a cserét nem a vásárlás helyén szeretné bonyolítani – tehát nem konkrétan az üzlethálózat azon boltjában –, akkor mindenképpen a bolthálózattal egyeztessen a csere lehetőségeiről, erre az LG-nek ráhatása nincsen. Fontos, a csere bonyolítása a csereigazolás kiállítása után teljes egészében a bolt hatásköre, hisz az LG a csereigazolás kiállításával vállalta, hogy a kereskedőnek a készülék árát jóváírja. Így a csereigazolás kiállítása után felmerülő vitás kérdések esetén Önnek a bolttal kell egyeztetni a lebonyolítás pontos módjáról."

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.