Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7451) Morris válasza tothjozsi96 (#7450) üzenetére


Morris
Topikgazda

Nálam 18 perc a 230 m2. Ekkora területre elég lehet egy 2x5ah-s akksis gép.

(#7452) tothjozsi96 válasza Morris (#7451) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ha valakinél tök sík terep van, nincsenek fák és semmi egyéb nehezítő tényező, akkor jó is tud lenni az a ~20 perc üzemidő. Nálam sincs több 230m2-nél, mégse volt elég a 20 perc.. :)

(#7453) Morris válasza tothjozsi96 (#7452) üzenetére


Morris
Topikgazda

De a fát nem kell lenyírni. Ki kell kerülni. Ergo kevesebb területet kell nyírni.

(#7454) tothjozsi96 válasza Morris (#7453) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Akkor itt rontottam el..

(#7455) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Tudnátok ajánlani megbízhatóbb erősebb elektromos szegélyvágót a 15eFt-os ársávban? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#7456) hzsolee válasza tothjozsi96 (#7454) üzenetére


hzsolee
őstag

:D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7457) Gyurci97 válasza tothjozsi96 (#7450) üzenetére


Gyurci97
csendes tag

Köszi a részletes választ, sajnos nem lettem boldogabb.

Anyám megerősítette, hogy nem akar benzines fűnyírót, így azt a vonalat végérvényesen elengedem, főleg mivel a fent említett Royal ma végérvényesen meghalt (legalább is én nem vagyok hajlandó vele többet szenvedni).

Marad az elektromos, amiből látszólag nem igazán van jó megoldás. Most délután kicsit körbelépegettem a kertet, van ez inkább 150 - 200 m2. Az akksis megoldás továbbra se a szívem csücske, főleg amilyen drágák.

ELM4621-ből pont van egy használtan itt Baján 75 ezerért, elviekben azt is azért árulják, mert túl nagy / nehéz az időskorú tulajnak, kb. 2x volt használva. Lehet érdemes volna ránézni, de 30 kiló, böszme (de legalább acél és ahogy írtad, ebben ezek szerint még egy fokkal kevésbé suttyó motor van).

Néztem a Husqvarna LC 141C-t, de ezek szerint az se jobb 105 ezerért.

Nem tudom mi maradhat valós opciónak, lehet el kell fogadni, hogy ezek pár évente cserélendő, ótvar cuccok.
Jövőhéten Lidl-ben lesz ParkSide elektromos 45 ezerért, ami 1500W és 36 cm.
Ugyanígy lesz Aldi-ban FERREX elektromos 50 ezerért, ami 1800 W és 44 cm.
Nem tudom melyik a kevésbé gagyi, FERREX-ről még nem hallottam, a ParkSide egyes termékeiről mondták már nekem, hogy teljesen vállalhatók. 3 év garancia van mindkettőre.
A FERREX talán egy fokkal szimpatikusabb a nagyobb teljesítménye miatt.

(#7458) makoss válasza makoss (#7455) üzenetére


makoss
addikt

erre valaki? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#7459) tothjozsi96 válasza Gyurci97 (#7457) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Hát azt az ELM4621-et ha jó állapotban van akkor én simán megvenném. Nehéz a gép, de a 4620 és 4621 között pont az a különbség, hogy a 4621 az önjáró. Így ha nehéz is a gép, az önjáró segít. Ugye azon nem 1 kar van hanem 2, és mindkettőt ha lehúzva tartod akkor a fűnyíró önjáró és hát érdemben könnyebb kell hogy legyen a munka vele. Nekem nincs tapasztalatom a 4621-el, de vannak páran akik azt mondják hogy túl gyors az önjáró és kapkodni kell a lábad utána, sajnos a sebességet nem tudod állítani. Illetve ékszíj hajtású, de az ékszíjat lehet cserélni szóval szerintem nem akkora hibafaktor.

A LIDL-s cuccokhoz annyit, én eddig eléggé ajnároztam ezeket a dolgokat, viszont most volt az első garanciális ügyintézésem velük (igaz nem fűnyíró), kb. 2-2,5 évvel ezelőtt vettem egy sarokcsiszolót és sajnos beleszaladtunk abba hogy már nem forgalmazzák ezt a konkrét típust, emiatt nem is tudtak másikat küldeni helyette. Az hogy van garancia az meg LIDL-nél semmit se jelent, mert szakszerviz nem igazán van, így nem tudják megjavítani a gépeket. Parkside csoportokba is ahol lehaltak a fűnyírók, ott is mindig új gépet küldenek helyette, HA van nekik. És pont ez a baj, mert ha beleszaladsz abba hogy nem tudnak másikat küldeni akkor a pénzed visszakapod, de fűnyíród attól még nem lesz.

Egyébként én is nem véletlenül vettem kettő 4620-at, szerintem kib@szott jó fűnyíró és ezen tényleg korrekt motor van. Viszont rajtam kívül a családból senki se tudja használni, még apám se. Tényleg annyira nehéznek érzi hogy neki kínlódás csak. Én ezt nem tapasztalom de hát nyilván 40 évvel idősebb nálam, tehát.. :) Pont ezért volt jó az ELM4120 mert kis könnyű gép és kb két újjal is bármikor bárhol eltudod tolni.

Ha ne adj isten megvennéd a 4621-et, azzal számolj hogyha göröngyös a talaj nálad akkor az is tud majd kellemetlenségeket okozni. Elég nagy a kaszaház és szépen fenn tud akadni az egyenlőtlenségeken. Én állítottam a fűvágási magasságon de ha tényleg nagyon-nagyon gáz a talaj akkor ez még okozhat fejtörést.

(#7460) Attic09 válasza Gyurci97 (#7457) üzenetére


Attic09
tag

Ezek indukciósak. https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/hecht/1640-p359172261/ https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/al-ko/silver-comfort-40-e-112858-p25039462/ https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/stihl/rme-443-63380112405-p458174550/

(#7461) zsiz


zsiz
őstag

Megvolt az idei első nyírás :D [kép] Kb 1500m² ősgyep/gaz, egyenetlen talaj.

A téli állás után úgy indult a gép, ahogy azt kell. 2-3 hete lecseréltem az olajat benne, kifújtam a légszűrőt, meg lemostam róla a port, ennyi volt a szezon előtti felkészülés.
Kb másfél tank benzin ment el a nyírás alatt. Időt nem néztem, de sokszor meg kellett állnom, mert az oldalkidobó nyílás műanyag terelője rendszeresen leesett. Az egyenetlen terep miatt sokszor felfeküdt a terelő a talajra, megemelkedett és már le is akadt a helyéről. A vágási magasság emelése megoldás lett volna, de azt nem akartam. Ahogy haladtam a terület belseje felé, ahol sokkal simább a terep, ott megszűnt a probléma. De azért erre lehet, hogy ki kellene majd találni valamit.

A sok leállítás-indítással, legalább kicsit teszteltem az önindítót is. A gyári akkuval már újkorában sem stimmelt valami, ugyanis 2-3 másodperc indítózás után letiltott és nem forgatta tovább az önindítót. Ennyi meg vagy elég volt vagy nem, hogy beinduljon a gép. Néhány indítás után meg le is merült. Én meg elkönyveltem magamban, hogy ha ez az önindító funkció egy fűnyírón, akkor tök felesleges és használhatatlan. Arra nem gondoltam, hogy hibás lehet az akku.
Tavaly végleg meghalt a gyári akku, újat alig lehetett találni, azt is arany áron.. úgyhogy mivel Parkside akksim van itthon 5-6 darab, beruháztam egy Parkside adapterre, lecseréltem a gyári akkufogadó részt erre, és így már a Scheppach fűnyírót PS x20V akkuval indítom. Sok indítást kibír és nem tilt le, addig forgatja az önindítót, amíg a gombot nyomom. Így már nem haszontalan a funkció, sőt baromi kényelmes :D

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#7462) MaCS_70 válasza tothjozsi96 (#7459) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az önjáróság nem minden esetben kompenzálja a nagyobb súlyt. Én például kicsit megbántam a négy akkus Parkside vételét, mivel az hiába önjáró, nehéz. Ezáltal pedig jóval kevésbé mozgékony, nálam pedig sok apró zugba kell betolni.

A Parkside-ot valamilyen szinten szervizelik, a jellemzően kopó-törő alkatrészekből tudnak adni, beépíteni.

Az pedig eseti kérdés, hogy mivel járok rosszabbul: ha gyorsan visszakapom a pénzem és azonnal vehetek egy újat, vagy padig ha hetekig ülnek rajta a szervizben.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7463) tothjozsi96 válasza MaCS_70 (#7462) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Akkor kérlek mond el, mi értelme az önjárónak ha nem az, hogy kompenzálja a nagyobb súlyt?

A Parkside csoportokban amiket olvastam, sosem javították a gépeket hanem inkább újat küldtek. De lehet hogy pont ezeket a posztokat fogtam ki. Viszont arra reagálnék hogy igen, Lidl-nél visszakapod a pénzed és nem ülnek rajta, de LIDL-ben ez a termékpaletta szezonális jellegű. Szóval esetedben ott a Performance fűnyíró, ne adj isten megáll és garanciáztatni kell, nem javítják meg, visszakapod a pénzed, és hogyan tovább? Ugyanilyent nem tudsz venni, mert nincs minden második héten a boltban. Szóval szerintem emiatt is csak óvatosan a Parkside dolgokkal. Eddig nagy PS szerelmes voltam de most pár dolgot garanciáztattam és tök jó, visszaadták a pénzt, de nekem nem a pénz kellene hanem a gép. És ugye erre nincs megoldásuk. Tehát én nem leszek előrébb azzal ha visszakapom a pénzt. Gondolom neked se lenne segítség ha visszakapnád a 100 ezer forintos vételárát a fűnyíródnak, és azt mondanák hogy akkor sok sikert a továbbiakban, oldd meg. Most halt meg a PWSAP 20-LI C3 sarokcsiszolóm, ez a legjobb széria (szerintem), és persze már nem kapni. Persze besz@rt, garanciáztatni szerettem volna. Természetesen nem tudtak másikat adni, így lehetett vakarózni hogy akkor hogy tovább. Elég szar érzés mikor felépítesz egy adott akkumulátor típusra egy gépparkot, és akkor ja, hát ez van. Lehet mondani hogy van sima zöld flex meg volt performance is nem rég, csak azok nekem már nem megfelelőek, sajnos. Egy (Samsung fan) jóbarátom segítségével tudtam venni egy másikat magánszemélytől, de ja, szívás eléggé, szóval az éremnek erősen két oldala van.

(#7464) Morris válasza tothjozsi96 (#7463) üzenetére


Morris
Topikgazda

"Samsung fan"?
Ez a fás nyírás miatt volt, ugye? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7465) MaCS_70 válasza tothjozsi96 (#7463) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az önjárónak nyilván célja a nagyobb súly problémájának a megoldása, de ezzel csak részbe sikeres. Nem véletlenül írtam, hogy: "Az önjáróság nem minden esetben kompenzálja a nagyobb súlyt." Azt is leírtam, hogy miért. Hiába tudok egy nehéz fűnyírót könnyebben tolni egyenesen, ha a forgolódás már szívás vele.

Ha egy elromlott, de éppen nem beszerezhető eszköz árát visszakapom, akkor kis túlzással újra dönthetek, hogy mit veszek helyette. Ha viszont a szerviz egy hónapig javítja a fűnyírómat áprilisban, miközben hatszor kellene füvet nyírnom, szerintem rosszabbul járok.

De meglátjuk, hogy mi történik a performance nyíróval, mivel van egy kis hibája, megy a "szervizbe". Konkrétan ferde az első tengely, és a kerék beleakad a vázba, illetve nem párhuzamosan fut.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7466) tothjozsi96 válasza MaCS_70 (#7465) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szerintem ne abból induljunk ki hogy a Parkside-odon milyen az önjáró. :B Főleg ne úgy hogy nem is csúszókuplungos, tehát ha jól tudom a Te fűnyíródat húzni nem is lehet mert befékez gyakorlatilag. Egyébként egy komolyabb akkus/vezetékes gép is 30kg, azért azokkal sem egyszerűbb, és ezeken még önjáró sincs legtöbb esetben.

Persze, újra dönthetsz hogy mit veszel, reméljük nem vettél dupla töltőt és 4x 8Ah akkut mellé, mert akkor az kis túlzással kuka.. (ha csak emiatt vetted, abban az esetben).

Én megmondom hogy mi lesz a Performance fűnyíróddal.. :U Betelefonálsz, megmondják hogy sajnos nem tudnak másikat adni, a pénzt visszakapod a gép meg nálad marad. Parkside csoportokban a fűnyírós garanciáztatásokkal általában ez lett, vagy kaptak másik gépet, ha éppen volt. Majd írd meg, kíváncsi lennék.

Egyébként az a Performance fűnyíró egy nagyon félresikerült valami, rengeteg hibás darab volt. Sajnos buta voltam én is, és futottam a boltba mikor bedobták. Nálam a magasságállító kar vagy a hátsó tengely.. passz.. nem stimmelt, és a magasságállító karba annyira beleért hogy használhatatlan volt. Úgyhogy nagyon megérte.. Én vissza is vittem még aznap, [kép]

Nekem ez a bajom a PS-el hogy most mikor megtapasztaltam hogy garanciáztatni kellene, de nem tudják, így a géppel nem tudok mit kezdeni. Tök jó, visszaadják az árát. És? Ugyan ilyent nem tudok venni, és akkor igazából én most ott vagyok hogy 300+ ezer forintom simán benne van mindenféle PS gépekben, és igazából ha bármi lehal akkor "sajnáljuk, nem tudunk másikat adni", úgyhogy akkor sok sikert. És ugye PS-nél az a legbosszantóbb hogy mindig az A1 a legjobb, legerősebb, és jönnek az új generációk és minden egyre hitványabb. Tehát újabb gép vásárlás nálam nem is játszik, mert egy rossz vicc az hogy jelenleg milyen gépeket árulnak, Performance-ról beszélek, a zöld az meg szóra sem érdemes.

(#7467) Intruder2k5 válasza tothjozsi96 (#7466) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Csak egy mondatot tennék hozzá... Nekem a sima zöld Parkside van, két éve tavasszal vettem, szóval a harmadik szezont kezdtem meg vele tegnap, és köszöni szépen, jól van.

[ Szerkesztve ]

(#7468) Morris válasza Intruder2k5 (#7467) üzenetére


Morris
Topikgazda

Rendesen megtölti a gyűjtőt?
Nálam az első benzines fűnyírójuk ezért került vissza a boltba, mert csak félig pakolta meg.
A benzines gépeknél olykor lehet rá venni motort ha az megadná magát, de ezt egy elektromossal vagy akkussal nem lehet már eljátszani.

[ Szerkesztve ]

(#7469) tothjozsi96 válasza Intruder2k5 (#7467) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ahogy írtam is, első szériás gépek jók, utána meg felejtő az egész. Ha A1-es géped van abban olyan motor van amibe nincs áttétel, a következő szériás gépekben egyre hitványabb motor van. Parkside facebook-os csoportokba erről több kép található, [kép]
Egyébként csak jótanácsból mondom azt, hogy évente egyszer legalább szedd le a burkolatot és takarítsd ki, mert rengeteg füvet beszív, ami szépen össze tud ott égni. :)

(#7470) Alex123 válasza KunEmber (#7430) üzenetére


Alex123
senior tag

Szia!

Az 5 dl betöltése után kicsit várni kell, amíg "igazodik" az olaj, elfolyik mindenhova.
A pálca aljánál van egy kicsi lapított rész, azon kell lennie az olajnak - mivel tiszta még nehezen látható, de a lényeg, hogy a lapított részben legyen mindig a szint, akkor nem lehet baj. (persze vízszintes terepen mérve).
Ha mégis "sok" lenne benne az olaj, akkor ki kell szívni vagy önteni a gépből, mert a túl sok olaj nem tesz jót a motornak, ahogy a kevés sem.

(#7471) Gyurci97 válasza tothjozsi96 (#7459) üzenetére


Gyurci97
csendes tag

A 4621-est leghamarabb a hétvégén tudom megnézni anyámmal, de a hirdetésben konkrétan az volt, amit Te írtál, hogy "nagy, nehéz, túl gyors". Amennyiben még meglesz és anyámnak is szimpatikus, akkor az az elsődleges jelölt - ha más nem, már csak azért is, mert mögötte még van szervízhálózat.

Ha ez nem jön be, akkor marad az Aldi vagy Lidl fűnyíró. Úgy látom itt a megoldás az, hogy az ember belátja, mindegy mit vesz, 3-4 évente dobhatja ki.
Parkside-al személyes tapasztalatom nincs, Adli Workzone szerszám van pár itthon, arra az évi 4-5 használatra teljesen korrekt. Majd meglátjuk mi jön be, szerintem írok még róla ide.

Attic09 által küldött Hecht 1640 még egész szimpi, tetszik benne, hogy fém.

(#7472) Intruder2k5 válasza Morris (#7468) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen meg. Tegnap is nyírtam, bár vizes már nem volt a fű, de ilyenkor tavasszal azért még tele van a zöld nedvességgel, szóval jó nehéz is volt a tele gyűjtő. Mondjuk nekem nem vetett pázsit van, csak ami kinőtt az udvaron, szóval lehet ilyen szempontból ez más mint a Te gyeped.

[ Szerkesztve ]

(#7473) KunEmber válasza Alex123 (#7470) üzenetére


KunEmber
senior tag

Hét második felében újra nyírni kell, eltelt két hét és egy-két helyen robbanásszerű volt a fű növekedése. De a lényeg, hogy megnézem majd az olajat!

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#7474) tothjozsi96 válasza Gyurci97 (#7471) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Majd írd meg hogy lett, kíváncsi vagyok.

Nekem az ELM4120 nagy szerelem volt míg be nem döglött, azóta kétszer is volt szervizben és igazából most "jó", de teljesen erőtlen lett a gép. Úgyhogy úgy voltam vele hogy engem nem érdekel a súly meg semmi, inkább megveszem a legnagyobb Makita-t, nyilván az indukciós motor miatt. De egyébként újkorában a 4120 is brutál jó gépnek bizonyult, de most amit tettek bele új motort ez nagyon harmatos.. Úgyhogy én magamhoz és szüleimhez is vettem 4620-at. Apám egyszer próbálta és mondta hogy ezt ő többet nem is fogja, pedig nem gyenge ember. Úgyhogy.. Én tényleg nem érzem nehéznek, illetve én nyírom a füvet mindkét háznál így leginkább az volt a fontos hogy nekem legyen jó. Ezért írtam neked a 3320-ast, ha nem nagy a terület és szülő fogja használni szerintem az a fontos hogy könnyű gép legyen. A 4120 is ilyen, apám nagyon szereti, csak hát.. ott is megállt a motor aztán látod, hiába volt szervizbe, most sokkal gyengébb mint mikor megvettem. Rendesen beletolom a gazba, és fullad a gép 4-es vagy 5-ös vágásmagasság mellett.. Nevetséges. Majd felhívom a Makita-t, de hát most nem tudom, lehet ez egy javított motor és ezzel jönnek ki az új gépek, vagy én nem tudom. Rendesen olyan mintha az 1600W-os fűnyíró 1000W-os lenne maximum.

Egyébként nekem is bejön az a 2 akkus zöld Parkside fűnyíró, egyetlen félelmem ezekkel a Parkside cuccokkal az, hogy szezon közepén megdöglik, aztán lehet vakarózni. És azért ha belegondolsz, most 40-50e forint talán.. ha megkotlik és nem javítják, annyi pénzből milyen fűnyírót veszel ami akkus? Semmilyent. Úgyhogy én ezért nem is erőltetem már ezt a vonalat.

(#7475) Beri78


Beri78
őstag

Makita-val nekem sincs jó tapasztalatom. 4120 nálam is bedöglött tavaly. Mozgott az egész belső rész. Hagytam is, és pont a hétvégén mondtam, hogy na akkor szétkapom.
6 csavar tartja a középső részt, ebből 2 kívülről - 4 belülről. a 2 külső közül az egyik ki volt törve a műanyag házból, a belső 4-ből 1 db se volt a helyén. 2 szezont ment / ~500 nm-es kertben. (nem gyep :) )
A motor megy rendesen. Mivel nem garis már, így "megerősítettem", de az előző gépem 15 év alatt nem került ilyen állapotba! Nagy csalódás....

"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."

(#7476) myk74


myk74
senior tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fűnyírót max 110000ft-ig.
Ennyi a keret,tudom hogy nem sok,de ez a max amit most rá tudok áldozni.
Kb 350-400nm-t kell nyírnom.
46cm munka szélesség lenne a legjobb.
Csak benzines jöhet szóba.
Nem kell hogy önjáró legyen,és be is tudom rántani.
Ha teli műanyag a fű gyűjtő az előny de nem feltétel.
Nem vagyok márka hű,csak bírja a heti 1-2 nyírást.
Központi magasság állítás az jól jönne.
Talaj elég sima,de van egy pár helyen egy kis hepe-hupa ahol a kutyák után a kárrendezés megtörtént,illetve pár dísz cserjét kell kerülgetni.
Köszönöm előre is a segítséget! :R

Nincs kéz Nincs csoki!

(#7477) mman1982


mman1982
csendes tag

Sziasztok!

Kérném segitségeteket,benzines önjáró fűnyirót keresek,1800m3hez. Jelenleg Hecht 547SXW van,de nagyon nem vagyok vele elégedett. 25ös vágásmagasságon elakad mindenhol,elpörög a kereke,magasabbon lefullad erőtlen,elakad,elpörög a hajtott kerék. Mit javasolnátok helyette? Régebben volt egy noname Gama Garden hasonló paraméterekkel,azzal semmi ilyen gond nem volt,amig el nem romlott..ezek után olyat nem akarnék.. köszi!

(#7478) mjani1172


mjani1172
addikt

Sziasztok! Megvettem életem első kínai motoros fűnyíróját, ez egy Riwall 5355 rpm pro?.

Azt hiszem ez loncin motoros. Csalódott vagyok, nehezen indul, ha üzemmelegen egy pillanatra leállítom, még akkor is nyomogatni kell a cuclit. Ez kb a 6. -7. fűnyíróm, (bár azok briggs vagy tecumseh motorosok voltak, de soha nem volt ilyen, a most is használt troy-bilt - et 14 évesen sem kellet még egy fél év állás után kétszer berántani, első főtengely fordulatra járt, nincs is rajta szivató.....
Ez ilyen, vagy küldjen vissza?

(#7479) csp01


csp01
tag

Sziasztok!
Kertészek ajánlásai alapján, Husqvarna fűnyírót tervezek venni. Az LC356VP modell tetszik. Honda motoros, az ár egy picit több, mint terveztem, de ha megéri, akkor legyen. Látom, hogy van Briggs és saját motoros is (régen volt Briggs motoros Mtd, ami nagyon sokáig bírta, de azt olvastam, hogy a Briggs már nem a régi). Jó döntés? Van olcsóbb, de jó? Van ajánlott forgalmazó (ha számít, akkor Veszprém megye, de házhozszállítással venném, úgyhogy lehet máshol is)?

(#7480) hzsolee válasza mjani1172 (#7478) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát lehet, hogy ilyen....nekem zonsheng motor van. Az is nehezen indul melegen. Aztán azon még cucli sincs 😁

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7481) csibor válasza mjani1172 (#7478) üzenetére


csibor
őstag

5155vpro, 6 nyirás van benne. Pöcre indul. Jelen állás szerint erősebb mint ~200cm brigss.

(#7482) mjani1172 válasza csibor (#7481) üzenetére


mjani1172
addikt

Próbáltam megnézni. A tieden (én innen úgy látom) nincs cucli, lehet más porlasztója van.

(#7483) mjani1172 válasza hzsolee (#7480) üzenetére


mjani1172
addikt

Háát. Én ilyenre nem is gondoltam hogy itt tartunk.Sosem volt hasonló gondom...

(#7484) csibor válasza mjani1172 (#7482) üzenetére


csibor
őstag

Loncin motoros nekem is. Semmi szivató ,automata fél rántásra indul. Ha jól emlékszem BMW egyhengeres motorját is ők csinálják+ benelli. Szerintem ha nem indul, hibás valami.

(#7485) mjani1172 válasza csibor (#7484) üzenetére


mjani1172
addikt

Nem biztos. Az enyémen van szivató.
A tiedhez azt írja a katalógus könnyen induló. Az enyémhez ezt nem.....
Nyelvtudósnak kell lenni egy rohadt fűnyíró vásárláshoz.
Nem vágtam még vele, azon gondolkodom visszaküldöm.Sajnos cégre vettem.

(#7487) KunEmber válasza myk74 (#7476) üzenetére


KunEmber
senior tag

Fórumon - lentebb látható Sz_Imre hozzászólása - ebben az árban nekem ez jött javaslatnak: STIGA Collector 43 - de nekem nincs vele tapasztalatom

Esetleg ha hozzá tudsz tenni egy tízest még, akkor a szegediek kiszállítják ingyen a Husqvarnát: https://www.exportcommerce.hu/Husqvarna-LC140P-funyiro
(Féltem tőlük, hogy valami pénzlopós banda, direkt utánvéttel is kértem, de nagyon korrekten megjött, telefonon is értelmesen lehetett velük beszélni és a gépet még külön fel is címkézték nekem, hogy az olajat ne felejtsem el!)

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#7488) mjani1172 válasza hzsolee (#7480) üzenetére


mjani1172
addikt

Azt hiszem az enyém is az. Eddig loncint emlegettek de most kiderül hogy zongshen.
Ennyi szutykot....

[ Szerkesztve ]

(#7489) hzsolee válasza mjani1172 (#7488) üzenetére


hzsolee
őstag

Berántóval még csak csak...de az önindító...kerál egy darabig mire elkapja. Hidegen meg tök könnyen indul...

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7490) mjani1172 válasza hzsolee (#7489) üzenetére


mjani1172
addikt

Na várj. Reggel óta keresem mi ez amit vettem. Most úgy néz ki hogy a neve AMA. vagy MVG TX
Sehol nem látok róla semmit, egy két olasz oldalt kivéve.

[ Szerkesztve ]

(#7491) hzsolee válasza mjani1172 (#7490) üzenetére


hzsolee
őstag

Egyre jobb :D Szerintem küld vissza...
Bele van ütve a motorba a gyártó/típusszám

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7492) Morris válasza mjani1172 (#7488) üzenetére


Morris
Topikgazda

Egyik sem szutyok. Még ugyan jó kínai motorok!

(#7493) Frenky89


Frenky89
őstag

Sziasztok!

1000-1200m²-es ősfüves területre keresek benzines fűnyírót 200eFt környékén. Szükség lenne gyűjtésre és oldalkidobásra is.

Eddig az LC 151S-t és az LC 356VP-t nézegettem. A terep sík, de mivel eléggé hepe-hupás és kihívásokkal (fák, magaságyások, szőlő, stb.) teli a terület kb. fele, így inkább a kisebb, egyszerűbb gép felé hajlok. Ti melyikre voksolnátok?

[ Szerkesztve ]

(#7494) hzsolee válasza mjani1172 (#7490) üzenetére


hzsolee
őstag

Na... szóval nekem ilyen.

Zongsen... igazából megy meg minden. Annyi, hogy melegen az önindítás nem az igazi. Hidegen pöcröff. Most is kihoztam a tárolóból indult ..alig nyomtam meg a gombot.
Állítólag ge*i sok motort gyártanak amúgy... szóval annyira nem tré..csak errefelé nem annyira ismert.
Nem tudom akkor a tiéd mi is tulajdonképp...

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7495) myk74 válasza KunEmber (#7487) üzenetére


myk74
senior tag

Köszönöm szépen az ajánlást, utánna nézek. :R

Nincs kéz Nincs csoki!

(#7496) KunEmber


KunEmber
senior tag

Skacok, Husqvarna esetében az olajszintet betekert mérővel vagy csak a menethez illesztett merővel kell mérni? 5 dl-t töltöttem bele, ha nincs a menet becsavarva, mm-re pontosan maxon van a jelzés. Nyilván becsavarva jelentősen túl van töltve. Füzet ezt írja: “Tegye a nívópálcát teljesen az olajtartályba, hogy pontos képet kapjon az olajszintről.”

A kép meg ezt mutatja:

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#7497) csp01 válasza Frenky89 (#7493) üzenetére


csp01
tag

Egy pár hsz-el korábban érdeklődtem pont én is az lc 356 vp-ről. Neked mi alapján lenne az? És miért pont a másik az alternatíva?

(#7498) Morris válasza csp01 (#7497) üzenetére


Morris
Topikgazda

Jobb a 356. Komfortban magasabb osztály. Változtatható a sebesség és Honda motoros.

(#7499) warfernom


warfernom
tag

Sziasztok valakinek van ötlete honnan tudnék beszerezni Alzatool szegélynyíróhoz műanyag pengét? Azt vettem észre hogy kivették teljesen a kínálatból. Vettem egy Einhell-es pengét de nem ugyan az a méretük ezért lötyög. Rendes dobfejet meg nem tudom hogy lehetne e rá rakni. :F

Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52

(#7500) dik válasza KunEmber (#7496) üzenetére


dik
őstag

Én úgy tudom nem kell belecsavarni csak beledugni. De hagyd a francba irány part, görbüljön... :)

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.