Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12634) Alastair'


Alastair'
nagyúr

Én egy Amilo La 1703-al harcoltam nagyokat mostanában. A gép hozzám került, 2 giga 667-es Kingmax DDR2-es, 160-as vinyó és 1.7GHz-es 2 magos Athlon proci van benne. A legtöbb gondot a Via chipset okozza, ugye ez a Chrome9 HC IGP egy förmedvény. A hangchip lényegtelen, egy VT8237A, működik. A gép XP és Vista kompatibilis. Volt is rajta minden XP-től fölfele egészen a 8-ig.
XP-t nem használok, lejárt az ideje, szóba se jöhet mint alternatíva. Volt rajta, frissen rakva megy rendesen, de pár hónap használat után, folyamatos karbantartás alatt is belassul mint a fene (még apámnál használva). Driverek működnek rendesen, dehát ez elvárás.
Vista: 32bites eredeti MSDN verzió, F12, pendrive-ről gond nélkül települ. Driverek felmennek rendesen, nincs gond, kb 1 nap mire befrissíti neetről az SP2-es Vistát, van hozzá anyag bőven.
Miután megtaláltam a honlapon ezt az FTSDesk Update nevű progit, lefutattam, a drivereket is tökéletesen befrissítette, Viachrome9 WDDM drivert felrakta. Csak hát olyan gyenge ez az IGP, hogy még az Angry Birds is lassú rajta, vicc.
Nem is lett volna bajom a Vistával, de olyan fura sárgás színű volt a képernyő, nem az a szép fehér. Próbáltam szinprofilokat, de nem nagyon akart változni, és ez így idegesített. Kb 1 hét után meguntam, mert egyszerűen nem volt szép a kép.
A sys chipsetes b/g Wifi működött, de nem látta a 740-s TP-Link routeremet akármelyik csatornára raktam. Ha levettem a titkosítást akkor látta, de csatlakozni nem tudott. Sebaj vettem 2500-ért egy TP-Link nano vevőt, azzal megy a wifi tökéletesen, csak hát ugye a 2 usb-ből 1-et elfoglal.
Gondoltam egy merészet, és felraktam egy 32-es win8-at. Mivel van saját MSDN fiókom, a termékkulcsokkal nincs gond, fejest lehet ugrani a windows-ok sűrűjébe :DDD .

Alister from Hell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.