Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48801) j.bravo válasza radi8tor (#48799) üzenetére


j.bravo
addikt

Nem extra de nincsenek benne alapvető hibák, amilyenek a tényleg teljesen kezdő képeknél elő szoktak fordulni.

Többen véljük egyébként mindinkább úgy, hogy nem feltétlen jó ötlet a kezdő és haladó topik szétválasztása. Ha a haladók túl ritkán néznek be a kezdő topikba tanácsot adni, akkor semmi értelme.

Whatever.

(#48802) fattyu válasza Gorbesz (#48800) üzenetére


fattyu
veterán

pfff... ez az a reakció ami nálam minden alkalommal nyitja a bicskát. :W

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#48803) m3ss válasza j.bravo (#48801) üzenetére


m3ss
veterán

amugy errol jut eszembe, nem veletlen jo a fotozz.hu rendszere. kepelni akarsz? kommentelned kell. mukodik is, nincs az mint itt, hogy hebe-hoba jon par komment a kepekre. kreativ topic is azert megy, mert kotelezo kommentelni kb :B
miert lett szetszedve amugy a ket tema?

(#48800) Gorbesz: mar lehet is sorolni, hogy melyikek azok es miert, de tenyleg ;) ugy is keves a komment, tessek mondani :K

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48804) zgospel válasza forceberg (#48795) üzenetére


zgospel
őstag

Jó! :C

(#48803) m3ss: eszem ágában sincs kötekedni, a Montenegroból való képeidet tényleg élvezet volt nézni, de pl a meghdrezett volt zsinagóga képre abszolút igaz hogy semmi extra. :U

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#48805) m3ss válasza zgospel (#48804) üzenetére


m3ss
veterán

csak nyugodtan. azert teszem fel. valoban nem vilagmegvalto kep, de mit csinalnal maskepp? nekem tetszik a kompo, a jardavonal. probaltam naplemente elott fotozni. vagy a "meghdresitessel" van bajod?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48806) zgospel válasza m3ss (#48805) üzenetére


zgospel
őstag

Nyilván ha anyám kezébe adnám a fényképezőt akkor nem így fotózná le de szerintem ez egy tömegfotó, hasonlókat legtöbb ember ebben és a kezdő topikban is csinál utazásai során. Nem csinálnék másképp semmit, habár a HDR helyett én inkább 1 rawból lődözném vissza a részleteket ecsettel vagy gradienttel LR-ben. Egyszerűen túl sok minden van a képen ami zavaró.
Csak azért írtam le, mert a srácot kicsit megkezdtétek, habár tényleg ferde a kép amit csinált és a macska is középen van, azért a színekkel, az élességel és a hangulattal nincs baj. Szerintem is a másik topikba való kép kompozíció szempontjából.

Azért van amikor érezni az átfedést a kezdő és a haladó topikok között és ebben igaza van.

És abszolút nem kötekedés vagy vitakeltés szempontjából írtam amit írtam.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#48807) m3ss


m3ss
veterán

vagy temahianyosnak, unalmasnak talalod? amugy en is szivesebben fotozok tengerparton, meg nezegetek tengerpartos kepeket de ez van :DDD mar regota le akarom fotozni ezt az epuletet, eleg sokszor korbejartam mar eletemben szerintem tok jo kompot talaltam...csak szerenyen :DDD meg most rakerestem googleban az epuletre, ott sem lattam sok jobb kompot. lehet nagyobb latoszoggel kozelebbrol meg lehetne probalkozni. amugy eredetileg olyat akartam, hogy elotte mennek az autok, hosszu zaridovel, es a piros csik menne az epulet fele, jobbrol. aztan rajottem, hogy nincs eleg sotet ehhez, meg csak gorillapodos vmi volt nalam, ugyhogy lottem egy ilyet csipobol es kesz :B

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48808) m3ss válasza zgospel (#48806) üzenetére


m3ss
veterán

hozzaszolasod csak az enyem elkuldese utan lattam...
oszekeversz vkivel :DDD en egy szot nem szoltam a srac kepere, sot magamban megjegyeztem hogy: egesz jo ellefenyes foto, ferdeseg engem is zavart. ha mar ferde akkor vagy legyen sokkal jobban ferde vagy egyaltalan ne. en legutobbi autos kepemen is ez volt az erzesem. talan lehetett volna meg a cicut lentebbrol fotozni.
szoval en csak arra irtam, ha mar elkezdete a srac mondani hogy nemelyik kep nem idevalo, akkor indokolja meg, legalabb annak ertelme is lenne...

amugy 1 expobol van ez is. mi zavar teged, mibol van sok? az emberek, vagy sok az eloter? belogo fa? (ez eleinte engem is zavart, de ha ele alltam akkor max panoramaba fert volna bele, es beuktam volna a jardavonalat lent, ami szerintem jo kompozicios elem)
emberek nekem bejonnek, legalabb kicsit mozgalmas.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48809) m3ss válasza zgospel (#48806) üzenetére


m3ss
veterán

most hogy igy ennyit nezegettem miattad a kepet...:P az eg mondjuk talan nem tetszik a zsinagoga felett, ahol tul feher/vilagos, talan ott kicsit szolidabban is eleg lett volna a hdr. vmi +white controlpontosdi jatszott ott a zsinagogan, es sztem atszaladt az egre is...
magamnak meg cifrabb verziot csinaltam amugy, csak itt mar nagyon kijott, hogy a felso reszet nem ujitottak meg fel... :B

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48810) gab.m válasza m3ss (#48808) üzenetére


gab.m
senior tag

hozom a popcornt... :))

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#48811) m3ss válasza gab.m (#48810) üzenetére


m3ss
veterán

:DD jol elbrainstormoltam a kepen, megyek inkabb granturismozni. aztan meg megnezzuk a kocsmat ami ebben az epuletben van....tudom eleg morbid.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48812) zgospel válasza m3ss (#48809) üzenetére


zgospel
őstag

Mondjuk ez a verzió jobban tetszik :)

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#48813) forceberg válasza m3ss (#48809) üzenetére


forceberg
veterán

A technikai részével szerintem nincs baj, inkább arra gondolhatott amúgy, hogy a nézőpont hétköznapi. + hosszú expóval kellene, vagy "kihalt" időpontban, hogy pl. a bemozdult biciklis ne zavarjon a képbe. Szerintem.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#48814) m3ss válasza forceberg (#48813) üzenetére


m3ss
veterán

koszi az eszreveteleket. hat se 12 mm se repulo, nezopont es kompo nekem tovabbra is tetszik :P biciklisen en is gondolkodtam amugy, kicsit nekem is elvonja a tekintetem. bar egyre jobban tetszenek az olyan lassu zaridos kepek, amin van vmi tortenes. bar altalaban azok inkabb streetfotok, mint taj/epuletkepek. majd csinalok egy ejjelit is sztem nyugodtabb korulmenyek kozott...vagy havasat...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48815) kiskornel válasza zgospel (#48806) üzenetére


kiskornel
addikt

:)) Itt nem azon van a hangsúly, hogy tömegfotó vagy sem. Rajtad kívül senki nem harapja le a fejét senkinek, ha látja, hogy a kép mögött van munka, próbálkozás, utómunkába belefektette az időt és energiát. Megjegyezzük, hogy próbálkozás és kész.
Viszont van egy nagy látásmód béli különbség a két topic lakói közt. Itt a tervszerű fotózás van előnyben részesítve, míg a kezdő topicban (bár már rég nem jártam ott, ki tudja mi van most ott) inkább az élményfotók, próbálgatások.
Azért kellett szét vállni a két topicnak, mert ha a tervszerű fotózás szerint értékeled a képeket, akkor már feltételezed, hogy minden elemét, csiribiri beállítását ismered a fényképezőgépednek, és a kép azért olyan, mert te olyannak akartad ábrázolni. Vagyis a hiba nem hiba, hanem képi elem. Pl. egy ott hagyott becsillanás, egy vékony aura a templomtorony körül. Nem biztos, hogy érteni fogja egy kezdő emberke, ha valakitől azt a tanácsot kapja, hogy a becsillanást még balrább kellett volna helyezned.
A legtöbb képi elem megrendezett az itteni fotókon, vagy egy jól meghatározható módszerrel behatárolt. Más az, ha egy autót valahova leparkolom fényképezés céljából, és más ha csak látok egy parkoló autót, és azt próbálom megörökíteni.

(#48809) m3ss: eddig elég jó helyeken jártál, ahol a téma adta magát, és "eladta" a képet is. Most egy kevésbé kitűnő, átlagos téma, egy melankolikus épületet kell jó képpé varázsolnod. De ehhez már kell egy kis kreativitás, máshogy nem fog menni. A második verzió jobb. Figyelj, hogy tökéletes legyen az égbolt illesztése. Ha még van lehetőséged, fotózd újra. Keress furcsa gyújtótávokat, olyan szemszögeket, amikből nem nagyon láthatja az átlagos látogató az épületet. Az előteret meg buheráld meg. Múltkor láttam egy infra fotót, amin két oldalt műanyag vázákat, vágott virágokat tettek az előtérbe (fizikailag a kép készítésekor), és utólag alaposan meg PS-elték, hogy öregbítsék a virágtartókat...
Pl.: éjjel csillagos égbolt mellett király lenne nagylátó-szögűvel közelebbről.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#48816) Retro11 válasza kiskornel (#48815) üzenetére


Retro11
senior tag

"Más az, ha egy autót valahova leparkolom fényképezés céljából, és más ha csak látok egy parkoló autót, és azt próbálom megörökíteni."

Ezzel az én véleményem is elhangzott az adott témával kapcsolatban. :)

[ Szerkesztve ]

(#48817) zgospel válasza kiskornel (#48815) üzenetére


zgospel
őstag

Értem. Megjegyzem nem haraptam le senkinek a fejét és nem is állt szándékomban, sajnos a pozitív hangsúlyt nehezebb átadni írásban, mint beszédben.
Viszont a leírtakkal arra bátorítottál engem, hogy tegyem be ide pár fotómat, annak ellenére, hogy én teljesen amatőrnek és abszolút hobbistának érzem magam. A közönségnek (ismerősök, barátok, azok ismerősei stb) meg hiába tetszenek a képek, az ő mércéjükhöz és kompaktjaikhoz képest egy jó géppel és kicsivel tudatosabb fotózással kb minden kép jó. Én ezt önkritikának nevezem, hiába vagyok tisztába' a fényképezőgép beállításaival és hiába voltak ezek megtervezett fotók.

Úgyhogy azok alapján amit leírtál a lentiek megrendezett képek, és szívesen fogadom a kritikákat, én is szeretnék fejlődni.

Szóval akkor betenném ide pár képem amiket a kezdő topikban már korábban is megmutattam, igaz túl sok reakció nem volt rájuk, azonkívül hogy elmeroggyant (ezt meg én is tudom) :DDD


Ez 8mm samyang halszemmel készült:

:R

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#48818) #31757056


#31757056
törölt tag

Nem tudom mi lelte az 500px-et de ilyen rettenetes igenytelen HDR fotok kapnak egy rakas szavazatot: [link]

(#48819) kiskornel válasza zgospel (#48817) üzenetére


kiskornel
addikt

Az elvont képi világ nem az én asztalom, ezért csak mint képkedvelő tudok hozzászólni. Az első kettő rendben van. Olyan gengszteres, bár hirtelenjében nem tudom hová rakni a biciklivázat, így meg már akkor nem értem a mondanivalót -> ha meg magyarázat kell hozzá, akkor régen rossz.
A harmadik az egyértelmű, mondanivalójában világos. Amivel szerintem jobbá lehetne tenni, hogy jobban láthatóvá tennéd a témát. Ilyen kicsiben úgy kell kisilabizálni közelről megnézve mi micsoda. A fogsor szinte eltűnik a képen, először nem is vettem észre. Van ott valami "egyenruha?". A srácnak is lehetne kicsit kifejezőbb a mimikája, hogy egyből felfedezzük, ott valamitől fél. Kisebb tér jobban a kép mondanivalójára irányítaná a figyelmet. Alkalmazz tág rekeszt, mosd el a hátteret, így még inkább az előtér lesz kiemelve. Persze megfelelően nagy nagyításban A3, A2 minden érvényesülni fog, csak te ilyen picikében raktad fel...
Az utolsó, szerintem, nem túl izgalmas városrészlet, túl sok különböző hőmérsékletű fényforrással. Jó a torzítás, bár ahhoz, hogy igazi nagylátós feelingje legyen hiányzik még valami közeli objektum. A két tömbházról Szfvár lakótelep jutott eszembe a csúnya sárga festésű házaival, az út olyan Monaco-s, a kopott sárga épület meg elhagyatott vasútállomást juttat az eszembe. Kicsit sok a fenti üres kék tér. Nézdd meg úgy is, ha vágsz belőle kicsit, szerinted úgy jobb e?

(#48818) Cayman: sajnálom, mert lapos, semmitmondó képekből így akarnak valamit csinálni... ha csak hdr...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#48820) m3ss válasza kiskornel (#48815) üzenetére


m3ss
veterán

jokat irsz. hat igen, a montenegroi tema eleg jol eladja magat, annyira valtozatos foldrajzilag a taj, hogy a mi szemunkben minden kep 1-2 kategoriaval jobbnak tunik :B
kreativitas? az nincs, hogy lehet azt a skillt fejleszteni? :DDD en nezegetem a kepeket, probalom tanulni,ellesni hogy mitol jo egy kep, aztan keresem a pattern-oket a vilagban. mint egy robot. zero kreativitas :O :P na ok pl kreativak, muveszkednek: balassa photo, hossain zare

zsinagogara visszaterve, ha majd esik a ho, epp telihold van, meg vmi hullocsillag arrajar ujrafotozom :P viccet felreteve igazatok van, tenyleg keresni kell az extrem korulmenyeket, szogeket, hogy ne legyen hetkoznapi a foto. mondjuk en amugy is kevesbe szelektalok ezen a forumon, tobb (hetkoznapibb) kepet felrakok, mint kellene vagy mint fotozzra.

szammisztika tema nikon palyazaton, duh. valaki vmi otlet, mit fotozzak erre?

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48821) zgospel válasza kiskornel (#48819) üzenetére


zgospel
őstag

Köszönöm :R Hát igen a biciklis képek egy pályázatra készültek aminek a témája "te és a biciklid" volt, magyarázni nem is akarom.
Sajnos a harmadiknak a rawja már nincs meg, nem is értem így utólag én sem, hogy miért 1280 szélesben mentettem el... :W Nem annyira félelmet mintsem meglepődöttséget "nem értemséget" akartunk kifejezni vele.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#48822) #31757056


#31757056
törölt tag

Lightroom-osok, ezt hasznalta mar valaki? http://www.hdrsoft.com/download/merge_lrplugin.html

(#48823) m3ss


m3ss
veterán

leveleket fotoztam ma kreativra akkor talaltam ra

nikon fotopalyazat szammisztika...tok jo otletem tamadt. na jo a billiard az flickr: numbers keresesbol jott, de a fibonacci meg a csigavonal az sajat otlet :B
szinesben kellene inkabb? meg fentebbrol fotozva jobban kijonne a csigavonal, csak az allvany ami volt nalam nem "bolint" lefele :W na meg jo lett volna ha a feher golyo a sarokbol jon...ujrafotozzam? :(

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48824) m3ss


m3ss
veterán

csinaltam fibonaccibol ilyet is, de akkor mar csigavonal jobb, nem? csak lehetne jobban kivitelezni :O de fene akar delelott ezert billairdszalonba menni, haha. foleg hogy max nd szurovel erolkodhetnek...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48825) #31757056 válasza m3ss (#48823) üzenetére


#31757056
törölt tag

Szerintem a csigaalakos nagyon jo lett,nem kell ujrafotozni!

(#48826) Chapel válasza m3ss (#48823) üzenetére


Chapel
addikt

Lassan felkothetem a gatyam makro temaban :D
Csak igy tovabb!

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#48827) m3ss


m3ss
veterán

(#48825) Cayman + (#48826) Chapel
ty

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48828) Karima


Karima
őstag

Erről a képről - és az utómunkáról - mi a véleményetek?

(#48829) cOxeR válasza Karima (#48828) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem egy kicsit szűk elsősorban felül valamint nagyon kaotikus a jobb felső része a háttér miatt. Bal alul nagyon el lett lágyítva, legalább is számomra már sok.

(#48830) fattyu válasza Karima (#48828) üzenetére


fattyu
veterán

Nekem nagyon viaszbábu...

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#48831) Karima


Karima
őstag

Kösz, akkor legközelebb visszafogom magam a lágyításban:)

(#48832) m3ss válasza Karima (#48828) üzenetére


m3ss
veterán

o vmi profi modell, vagy ezt a hajat meg sminket maganak hozta ossze? :) nekem meg pont bejon a borretus, nem tul muanyag. a hatter egy kicsit tenyleg kaotikus, vmi egyszinu nem lenne jobb? ugy is eleg tarka a ruhaja..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48833) Karima válasza m3ss (#48832) üzenetére


Karima
őstag

Igen, gyakorlottabb modell, a PhotoExpon lehetett fényképezni ilyen tengerparti környezetben. A háttérben egyébként az egy pálma lenne:) Cask ugye a vakuk f8-ra voltak beállítva, így túl nagy háttérmosást nem lehetett csinálni. Sztem a haját meg a sminket nem ő csinálta, bár ebben nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

(#48834) m3ss válasza Karima (#48833) üzenetére


m3ss
veterán

ja hat akkor gondolom nem :) sztem jo kep lett. mar parszor rakattintottam, bar nem tudom ez mennyire a te erdemed :P :DD
mmint ottani vakuk voltak, es azokat tudtad hasznalni? softbox vagy mi? merre voltak a fenyek? hany vakuval lehet ilyen megvilagitast megoldani, 2 eleg? nincs tobb kep? :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48835) m3ss


m3ss
veterán

osz

hmm szeretet temat kaptam, nem engedik hogy tajkepezzek vagy makrozzak azert se. coxer kuldj mar at vmi kepet, kellene az a d7k :))

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48836) cOxeR válasza m3ss (#48835) üzenetére


cOxeR
Ármester

Milyen képet? Milyen d7k? :Y

(#48837) m3ss válasza cOxeR (#48836) üzenetére


m3ss
veterán

semmi csak vicceltem. az a fodij nikon palyazaton. minden heten egy d7k. 3 heten at.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48838) fattyu válasza m3ss (#48835) üzenetére


fattyu
veterán

ez teccik. mi az a háttérben? eső pára por?

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#48839) cOxeR válasza m3ss (#48837) üzenetére


cOxeR
Ármester

Mit kezdjek egy hobby vázzal? :DDD

(#48838) fattyu
Az egy szőrös macska a levél mögött, nem látod? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48840) m3ss válasza fattyu (#48838) üzenetére


m3ss
veterán

koszi. vizporlaszto/viragspriccelo vagy minek hivjak. altalaban viszem magammal :DD csak mindig belefujja a szel a lencsebe...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48841) fattyu válasza m3ss (#48840) üzenetére


fattyu
veterán

:D:D fotosoppoljál párát :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#48842) Fejo válasza m3ss (#48835) üzenetére


Fejo
őstag

Ez a homályos ág rengeteg az előtérben nekem nem nagyon gyerebe... :U

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#48843) m3ss válasza Fejo (#48842) üzenetére


m3ss
veterán

ja, lehet jobb lenne ha csak a leveleket tarto ag lenne benne.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48844) madgie válasza m3ss (#48837) üzenetére


madgie
titán

Én végigcsináltam az első fordulót, de a masodikhoz már semmi kedvem... régi cipő, meg járművek vonzásában, haggyanakmá :))

(#48845) m3ss válasza madgie (#48844) üzenetére


m3ss
veterán

megelegedsz 1 db vazzal? :DD regi cipo vicc tema tenyleg. jarmuvel nincs bajom, arra azert lehet kreativkodni.
par semmiextra, nyari kecskemet foto. sok montenegroi utan egy kis hazai

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48846) madgie válasza m3ss (#48845) üzenetére


madgie
titán

A járművet még megcsináltam, de jelzésértékű volt, hogy nem voltam elégedett az eredménnyel.

(#48847) Santiagain


Santiagain
senior tag

Én egy ilyet találtam otthon a régi cipőre. Lehet valamit kezdeni vele vagy mérhetetlenül szar és ne is kíséreljek meg javítani rajta? (A belógó nád megkerülhetetlen volt: 200mm + crop.)

[ Szerkesztve ]

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48848) m3ss válasza Santiagain (#48847) üzenetére


m3ss
veterán

mintha bemozdult volna...foleg felul latni a nadakon.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48850) Karima


Karima
őstag
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.