Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41901) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

A mai napon volt a Spektrum TV-n a Láthatatlan madárfotós első része, délután 4 órakor. Holnap és holnapután vetítik a következő részt ugyanebben az időpontban, érdemes megnézni!

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#41902) cOxeR


cOxeR
Ármester

Én jövök egy slideshow-al, a múltkori képsorozatból.

[link]

Lehet belőle szemezgetni, meg véleményezni...

[ Szerkesztve ]

(#41903) nesa válasza cOxeR (#41902) üzenetére


nesa
veterán

Ez igy egybe sokkal jobb mint az a par kep kulon amit korabban beraktal, viszont olyan hosszura sikerult hogy nalam mar a kilovom hatart karcolta...

(#41904) cOxeR válasza nesa (#41903) üzenetére


cOxeR
Ármester

Mindkettőben van igazad, ezeket a képeket nem is önállóan kell nézni, mivel nem tájképek és nem is divatfotók. A hosszúsággal nekem is volt gondom, de ha egy pár magát nézi, akkor másként alakul az érzet, nekik ez az intervallum pont az amitől azt érzik, hogy nem csak 25-30 képet kaptak, hanem egy egész "napot" megörökítő képsorozatot, legalább is én így gondolom.

(#41905) aldebaran válasza D4rkm4n (#41901) üzenetére


aldebaran
őstag

Most akartam én is beírni...

A LÁTHATATLAN MADÁRFOTÓS #01 - A CSODATÉVŐ VÍZ

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#41906) t_a_m_a_s válasza cOxeR (#41902) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Egy csomó tetszetős kép van benne és látszik, hogy sok munkát beletettél, gratula! Engem nem a hossza zavart (bár határeset az is...), inkább a gyorsasága. Szerintem azért alkalmazhatod "a kevesebb több" elvet, hisz így betettél ugyan egy csomó fotót, de feldolgozhatatlan 1-1 kép tartalma, olyan gyorsan váltakoznak.

Holnap majd jól beletépünk...

(#41907) cOxeR válasza t_a_m_a_s (#41906) üzenetére


cOxeR
Ármester

Köszönöm! A véleményt megfogadom. Alapvetően ritmusra vágott anyagról van szó, egy darabig azért próbálkoztam, hogy mi a megfelelő, a lassabb vagy a gyorsabb képváltás, de ennél lassabb váltásnál a zene "túlpörög". Első összerakott változatra szerintem elmegy, majd ha már az 50-ediket pakolom össze... akkor jobban érezni fogom a határokat.
Rakok össze majd kevesebb képes verziót és lecsekkoltatom a párral...

(#41908) kiskornel válasza cOxeR (#41902) üzenetére


kiskornel
addikt

Idővel megy ez majd jobban is.
A képek viszont nagyon jók. Megnézegettem már őket, csak tartalmas véleményt úgy se tudnék adni a képek száma miatt, de ez így együtt egyész jó gyüjtemény.
A keret viszont nem a legjobb. Szerintem ezt ti is érzitek. Mibe csináltátok? Csak mert mind ugyanakkora sebességgel zoomol ki-be. Talán ez lehet a probléma. Középre összeválogattátok a nagylátószögűeket. Az a pár pillanat elég érdekes.
A zene nem az én stílusom.

Ebből a szempontból az etalon a Canon DVD. Sztem te is kaptál a fényképeződhöz: [link], [link], [link]
Tudom, tudom, hogy egy profi banda csinálta, jó nagy költségvetéssel... de lehet belőle koppintani. Ellesni az időzítéseket, effekteket, azok harmóniáját, érezni, milyen zene jó ilyesmi alá. időnként egy-egy idézettel, átkötő valamivel szünetet tart, stb...

Ha Flash CSxxxx prof. -ba csináltátok, akkor ez hatalmas munka, de sztem valami előre programozott cuccról lehet szó...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#41909) cOxeR válasza kiskornel (#41908) üzenetére


cOxeR
Ármester

Köszönöm, szerintem első nekifutásra, hoztunk egy közepes szintet... több dolgot is látunk, amin lehet javítani... ehhez kell még fejlődés retusban, és természetesen eszköz is... no meg rengeteg gyakorlat...
Nekem a kerettel semmi gondom, ez egy spec. program, amit meglehetősen sokan használnak, mivel nem egy terjedelmes videóanyag, hanem egy képmegjelenítő algoritmuskezeléssel fűszerezve, önálló kerettel, webre fejlesztve. (showit web) Az egyik erőssége a linkelt slideshownak, hogy cakkon pakk 22Mb (720p), videóanyagként ez kb. 600Mb... 2,4Mb/s a bitrátája, ha jól emlékszem. Ez megjelenítés szempontjából sem mindegy, tárhely szempontból meg pláne nem...
Jó az a Canon DVD, de én nem ástam bele magam, pont a fentiek miatt... gondolj csak bele mekkora tárhely is kellene ehhez... és mivel lassan minden online zajlik... nincs is értelme a hatalmas videofájlnak, persze egy laza konvertálással már is ki tudom pattintani DVD-re... videóanyagként.

(#41910) Karima válasza cOxeR (#41902) üzenetére


Karima
őstag

Alapvetően tetszik a slideshow, bár nekem is az egyik problémám az, hogy kicsit gyors, nem tudom rendesen kielemezni (honnan jött a fény, volt-e vaku,stb) - de erre már adtál magyarázatot -, a másik problémám pedig az, hogy némelyik képnél nekem zavaróan erősek az árnyékok, túl direkt a vakufény (főleg azokon a képeken, ahol közel vannak a falhoz), ott lehet, hogy elkelt volna egy diffúzor. Ha érdekel, akkor megnézem még egyszer, és megmondom, hogy melyik(ek)re gondoltam. De egyébként összességében tetszik. Grat!:)

(#41911) cOxeR válasza Karima (#41910) üzenetére


cOxeR
Ármester

Köszi, látom melyikekre gondolsz. Minden képnél volt vaku és minden esetben diffuzort is használtam, és volt amit sikerült túl lőni (ezt már ott is láttam, viszont az idő hajtott), de volt ahol másként nem tudtam értékelhető képet produkálni (pl. a lépcsőfordulós képek esetén), ISO3200-ra pedig nem nagyon akartam felmenni...
(Vicces része még, hogy előtte este bontottam ki a diffuzort a gyári csomagolásból. :)) De összességében is szoknom kell még ezt a műfajt... főleg a fotóalanyok megfelelő mozgatását, és irányítását, a célirányos képek miatt.)

(#41912) Karima válasza cOxeR (#41911) üzenetére


Karima
őstag

Diffúzornak mit használtál? Kupakot, softboxot, ernyőt? És a vakut hogy használtad? A vázon volt rajta, vagy off-camera flashként?
Ja és ezek a képek nincsenek fent valami olyan oldalon, ahol exifet is lehet látni? Párat megnéznék tanulásképpen.

(#41913) cOxeR válasza Karima (#41912) üzenetére


cOxeR
Ármester

Egy ilyen remek mókát szereztem be gyorsba: [link]
Sok időm nem volt a megfelelő diffuzort beszerezni (eltököltem az időt), de egyelőre ezzel is elvagyok, egészen jól használható.
Vázról vakuztam, február végi határidővel terveztem be egy folyamatos fényű lámpát mindenképpen, aztán agyalhatok valami vezeték nélküli megoldáson... de ehhez még kell keret...
Egyik kiadott képemnél sincs exif egy jó ideje, de ha van amelyik jobban érdekel, akkor este szívesen megnézem, és megmondom.

(#41914) sztyui2


sztyui2
őstag

Sziasztok, kicsit a karácsonyi képektől elrugaszkodva,itt van pár új kép tőlem,megnézhetitek a blogomon:

(#41915) Sucuka válasza sztyui2 (#41914) üzenetére


Sucuka
senior tag

Érdekes sorozat, főleg a fluoreszkálós. Kissé sötétnek érzem, de ez csak egyéni vélemény. A többi is egész kellemes, fentről a második tetszik :)

Adósotok maradtam egy adag jókívánsággal a karácsonyi ünnepekre, tehát utólag mindenkinek kívánnék boldog ünnepeket.

(#41916) Brumi


Brumi
senior tag

Ha már ilyen szép idő van odakint, gondoltam beteszek pár nyári képet:

Helgoland (Németország):

A kép ugyan az én gépemmel készült, de be kell vallanom, hogy nem én csináltam, hanem a pilóta, aki felszállás és fordulás közben elkérte a gépet, kinyitotta az ablakot, is kívül lőtt pár képet (engem enyhe szívbaj kerülgetett közben).

Madártávlat:

Kolónia:

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#41917) Karima válasza cOxeR (#41913) üzenetére


Karima
őstag

Nem rossz ez a diffúzor. Jó kis mobil:) Egyébként - és most nehogy kötözködésnek vedd - miért veszed ki az exifet? Több fotós is ezt csinálja, csak nem értem a miértjét.

(#41918) zolka78


zolka78
senior tag

Nem rég ketten is linkeltek képet a Margit hídról, csak a két végéről, és valaki megjegyezte, hogy össze kéne rakni őket. Na ma arra jártam, és gondoltam megpróbálom.

[link]

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41919) Karima válasza zolka78 (#41918) üzenetére


Karima
őstag

Frankó lett! Kis HDR is befigyel?:)

(#41920) kiskornel válasza Karima (#41917) üzenetére


kiskornel
addikt

(#41918) zolka78: Középen kevesebb aurával jobb lenne.

(#41917) Karima: "miért veszed ki az exifet?" ... én is kiveszem mindig, és a végén az eredetíről visszamásolom. A feldolgozó programok, mint a PS vagy az LR eltárolják az exifbe, hogy hozzányúltak a képhez. Na most ki hiszi el akárkinek is, hogy volt rá egy 5dM2-nek az ára, hogy megvegyen egy legális PS-t?

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#41921) Mercutio_ válasza kiskornel (#41920) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van erre valami célprogram, ami lementi az eredeti EXIF-et, mindent "kinulláz" aztán a végén vissza is írja az eredeti exif-et?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#41922) zolka78 válasza kiskornel (#41920) üzenetére


zolka78
senior tag

Valóban küzdök még az aurásodással, de itt az is bele szól, hogy abban az időben pont szemben áll a nap, az pedig egyértelmű sziluettet ad még ködösebb időben is. A lentebbi másik verzión ez talán jobban látszik.

Karima: Igen bejátszik egy kis hdr.

[link]

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41923) eastsider válasza zolka78 (#41922) üzenetére


eastsider
nagyúr

miért erőlteted ennyire a HDR-t? az időjárás miatt? így is mutathat jól :)

(#41924) zolka78 válasza eastsider (#41923) üzenetére


zolka78
senior tag

Hogy úgy mondjam elég vérszegények lettek a mostani időjárás miatt.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41925) eastsider válasza zolka78 (#41924) üzenetére


eastsider
nagyúr

ahogy sejtettem.
gondolom fátyolos az egész, tejfolos, fehér ég, kontraszttalan...

a legegyszerűbb, ha visszamész érdekesebbb időben.. (pl kék ég, érdekes felhők, hosszú árnyékékok, sárgás tónus (amivel kezdhetsz amit akarsz... az alap a lényeg). mondom a legegyszerűbb.. úgy sokkal érdekesebb. nagyobb kihívás ebből kihozni valamit...

szerintem ezzel a HDR-el valami nem okés, olyan mintha a margit híd jobb és bal fele kiesne a DOF-ból (ami hülyeség) vagyis inkább túl kicsi a kontraszt a szigeti ághoz képest... ott nagyon szürkés, fátyolos az egész, sötétebb is (de főleg kontraszttalan mindenek felett)
valamit kellene vele csinálni
mindenesetre az első amit linkeltél az jobb crop (nagyon jó a pad, meg a fa sziluettje.. viszont túl szűk a vágás alul, felül.. ez számomra zavaró... nem tudom amúgy milyen lenne
lehet csak én nem kedvelem az ilyen ún. panoráma vágásokat....
nem adja.. főleg nem 1024p szélesen. pedig az elgondolás nagyon jó

[ Szerkesztve ]

(#41926) t_a_m_a_s válasza zolka78 (#41918) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Szerény véleményem szerint ez baromi jó lett! Nekem ez a nézőpont jobban tetszik mint a másik hsz-edben lévő.

Holnap majd jól beletépünk...

(#41927) Peethy


Peethy
őstag

Jönnék egy képpel. Elég... szürreális.


[link]

(#41914) sztyui2: az első tetszik :)

[ Szerkesztve ]

(#41928) zolka78 válasza eastsider (#41925) üzenetére


zolka78
senior tag

Már egy pár órája agyalok, hogy mikor lehetne újra csinálni az egészet. Ez a taknyolós köd nem a legjobb. Vagy legyen sűrű, vagy ne legyen. Az a baj, hogy csak a déli órákban egyenlítődik ki a híd mindkét fele dinamikailag, viszont akkor meg pont szemből süt a nap. Nyáron ez még rosszabb lenne. Lehet majd tavasszal pont miután lement a nap.
Itt van nagyban, nem tudom miért nem jutott ez eszemben, pedig adnia kellett volna magát, azért kösz, hogy szóltál.

t_a_m_á_s: Köszönöm

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41929) eastsider válasza zolka78 (#41928) üzenetére


eastsider
nagyúr

gondolom a világosabb foltoknál vékonyabb volt a felhőzet.... esetleg LR-t ráereszteném.... oda nyomni kis exposure adjustment átmenetes szűrőt... de az igazi nem lesz...
olyankor menj le, amikor jó irányból süt a nap:) vagy lemenő napnál hosszú hosszabb expo

Peethy:
egyre jobb fotós vagy! egyre jobb képeid vannak! így tovább:)

(#41930) Sucuka válasza kiskornel (#41920) üzenetére


Sucuka
senior tag

Én is kíváncsi volnék, hoigy mivel veszed ki és teszed vissza az eredeti exif-et? Köszi

(#41931) cOxeR válasza Karima (#41917) üzenetére


cOxeR
Ármester

(#41920) pont ezért veszem ki én is... az egyáltalán nem érdekel, hogy látják a beállításokat... esetleg még a váz és üveg típus az amit nem komálok ha látnak...

(#41932) Karima válasza cOxeR (#41931) üzenetére


Karima
őstag

Tehát a PS legális vagy illegális mivolta miatt? Azaz hogy esetleg rászállhatnak az emberre amiatt, hogy látják az exifben, hogy ps-t használ?

(#41933) raziel01


raziel01
veterán

Ne legyetek paranoiások. Nem egészséges dolog.

(#41934) Sucuka válasza raziel01 (#41933) üzenetére


Sucuka
senior tag

Én eddig se foglalkoztam vele, a fészbúkra is a Lightroom-mal töltök fel...
Ha eljön az ideje, úgyis megveszem...

(#41935) kiskornel


kiskornel
addikt

(#41932) Karima: Nem sokban különbözik az illegális program használata az 50e Ft-ról adózok, majd a Boraborára megyek nyaralni szitutól. Zoli Pro állományú akar lenni, így akár bekaphat egy adóellenőrzést is, ahol ezt is lecsekkolhatják.

(#41930) Sucuka: Breeze Browser Pro. Csak megadom neki a forrás- és a célkönyvtárat, és lecseréli az exifet pillanatok alatt.

(#41927) Peethy: nekem tetszik.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#41936) cOxeR


cOxeR
Ármester

Low end usereknek annyira nincs mitől tartaniuk... de aki sok képet termel, annak szerintem ésszel kell kezelni az ilyen dolgokat. - de ez már nem igazán topik téma...

(#41937) m3ss válasza zolka78 (#41922) üzenetére


m3ss
veterán

Zolka aurat leszamitva nagyon tetszik. amugy volt egy ilyen kep mostanaban fotozz.hu-n is. az is te voltal?
Peethy: sztem is jo, a jobb oldali felso kezen kicsit jobban latszik a vagas talan..ezek a kezek amugy vmi felakton is jol mutatnanak, vagy akar egy uilyen kep, csak meztelen hattal :B

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#41938) zolka78 válasza m3ss (#41937) üzenetére


zolka78
senior tag

Nem az nem én voltam, én innen vettem az ötletet, hogy össze kéne rakni két fórumtárs hasonló képét egybe, ráadásul azt hiszem az egyik te voltál. Mivel arra jártam gondoltam ez annyira nem is lehetetlen :D

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41939) m3ss válasza zolka78 (#41938) üzenetére


m3ss
veterán

:C iszonyat jo az a perspektiva. nagyon ritkan latni onnan.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#41940) cOxeR


cOxeR
Ármester

Az alábbi képek színvilágával kapcsolatosan örülnék véleményeknek:

[link]

[link]

Köszi!

(#41941) radi8tor válasza cOxeR (#41940) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Páromnak tetszik, ő ilyen vintage-fan. :K

⭐ Stella

(#41942) cOxeR válasza radi8tor (#41941) üzenetére


cOxeR
Ármester

Örülök, alakul a jó kis preset. :)

(#41943) Karima válasza cOxeR (#41940) üzenetére


Karima
őstag

Nekem is bejövős!:)

(#41944) Peethy


Peethy
őstag

eastsider, kiskornel: köszi :R

(#41937) m3ss: pedig pont az a kéz nem volt vágva :D Egyébként igen, én is gondoltam meztelen hátra, de nőket nem fényképezek úgy, fiú pedig nem volt kéznél :) De majd egyszer akarok egy olyat, lehetőleg elég jól kiépített hátú egyénnel :D

(#41940) cOxeR: a második nagyon bejön, a színvilága abszolút az én ízlésvilágomnak megfelelő :)

(#41945) zolka78 válasza cOxeR (#41940) üzenetére


zolka78
senior tag

Szerintem nagyon jó ez a szín világ, bár az elsőhöz nem passzol véleményem szerint, de ez inkább ízlés kérdése. Viszont a második nagyon ott van, kinyomtatva matt papírra nagyon mutatós összhatása lehet az egész képnek. Hasonló szín világú van az én esküvőmről is és mattpapíron tényleg gyönyörű.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#41946) cOxeR


cOxeR
Ármester

Karima, Peethy, zolka78
Köszönöm!

(#41947) Karima válasza cOxeR (#41946) üzenetére


Karima
őstag

Lehet majd kérni dedikált példányt ebből a presetből?:)

(#41948) cOxeR válasza Karima (#41947) üzenetére


cOxeR
Ármester

Alap sablonnak készülő presetet senki sem ad ki, kísérletezni kell. :P Én is szenvedek még vele... pl. sötét színvilágú nyers képen nagyon nem mutat... úgyhogy még finomítgatom a variációkat...

(#41949) ballington válasza cOxeR (#41940) üzenetére


ballington
addikt

színvilágban nekem ez a kicsit sárgított vagy milyen nagyon bejön

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#41950) Karima válasza cOxeR (#41948) üzenetére


Karima
őstag

Jogos:-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.