Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1138) zka67 válasza dave0825 (#1137) üzenetére


zka67
őstag

Szia, nyugodtan kipróbálhatod ellenállások nélkül, impulzusüzemben. Attól hogy mások még nem próbáltak így vezérelni egy ledet, még nem jelenti azt, hogy nem működőképes a dolog, és hogy tönkremegy a leded.

Mivel programozás közben bemenetre váltanak a pinek, nem fog kinyitni egyetlen tranzisztor sem, nem fog világítani egyetlen led sem. Egyébként azt látnád most is, hiszen világítanának a ledek...

Egyébként '90-ben csináltam egy led-es reklámtáblát, ami a BNV-n 3. díjat nyert, és a konkurencia jött nézegetni, hogy hol van a tápegység, mert nem hitték el, hogy az egész tábla csak 200W-ot fogyaszt full fényerőn, amikor az övék 4kW-ot. Abban a táblában se voltak ellenállások, sőt egy LS373-as kimenete volt az egyik tranzisztor, és nem ment tönkre egyetlen alkatrész sem. A tábla 8cm vastag volt, egy PC-s táp hajtotta,
amit szintén belepréseltünk, a konkurrencia táblája meg 60 centi vastag volt, tele ventillátorokkal.

Azóta az összes reklámtábla így működik, nem pazarolnak el fűtésre feleslegesen energiát.

Ha nem hiszel nekem, attól még kipróbálhatod, bekötöd a ledeket ellenállással, és az egyik ellenállást menet közben rövidre zárod. És nem fog tönkremenni a leded :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.