Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) tildy válasza ZiD (#8448) üzenetére


tildy
nagyúr

A pajzsos mennyire biztonsagos az 5 pontoshoz kepest?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8452) ZiD válasza DeFranco (#8450) üzenetére


ZiD
tag

De ezt valahogy be kell csúsztatni, nem ekll emlékeim szerint nagyon bányászkodni vele, bár én csak 1x próbáltam.
De így ahogy írod: kipróbáljátok, meglátjátok.

Ui: mienk pont úgy reagált a pajzsosra, ahogy írod :D Most persze lehet más lenne a helyzet.

(#8453) ZiD válasza tildy (#8451) üzenetére


ZiD
tag

Szerk:@tildy. Sok pro, és kontra van a jobb, és rosszabb között, nehéz kiigazodni. De ADAC teszteken ért el több pajzsos modell előkelő helyezést emléekim szerint, amiben ha nem is vakon hiszek, de nem gondolom azt se, hogy echte hülyeséget írnának.

(#8454) DeFranco válasza ZiD (#8452) üzenetére


DeFranco
nagyúr

beteszed a pajzsot (az gyak egy fiók, nem tartja semmi) és átpántolod az egészet az autó saját övével úgy hogy a pajzs vájatában fusson elöl, majd becsattintod az autó saját övreteszébe. kb. majdnem egy mozdulat, de át kell nyúlnod az egész kócerájon és beletalálni a reteszbe.

(#8455) ZiD válasza DeFranco (#8454) üzenetére


ZiD
tag

Tééényleg... Már el is felejtettem :D Na, akkor a bizt. öves: gyerek be, ha voltál olyan előrelátó, hogy az övet beakaszd a tartóba, akkor onnan kibányászod, kezek át(közbe gyerek mint a motolla) vállakon eligazít, motolla, így megint, bekapcsolod, igazítás még 1x, meghúzás, utolsó igazítás :D

Nyilván ez a legrosszabb verzió, de a lényeget érted. Mienk most kezd el igazán nekifeküdni a járásnak, állandóan megy, mozog, úgyhogy a fenti elég gyakori mostanában :)

(#8456) CharlieDrop válasza PindurAnna (#8449) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ki, csomagtartóban elfért. Tegyük hozzá, hogy havonta kb 2-3 alkalommal közlekedek autóval úgy, hogy a gyerekek nincsenek velem

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8457) imibogyo válasza PindurAnna (#8441) üzenetére


imibogyo
veterán

Egyre jobban azt veszem észre, hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben. Mindentől védik óvják a gyereket és lassan már a levegőtől is beteg lesz.
Nagyon mélyen egyetértek... :K

(#8458) Goose-T válasza DeFranco (#8450) üzenetére


Goose-T
veterán

Nem bonyolultabb bekötni a gyereket a pajzsos ülésbe, mint pelenkát cserélni. :D Az első pár alkalom nehéznek tűnik, de utána már rutinból nyomja az ember. Tudod már, hova fog kalimpálni a lábával és a kezével, és reflexből elkapod, mielőtt bajt okozna. :DD

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8459) DeFranco válasza Goose-T (#8458) üzenetére


DeFranco
nagyúr

sejtem, hogy így van, azért se az adac, se a cybex mérnökei nem hülyék valószínűleg. :D

meglátjuk mit szól hozzá Elnök úr holnapután.

(#8460) Ghoosty válasza DeFranco (#8446) üzenetére


Ghoosty
őstag

Ezen én sem gondolkodtam nagyon, de igen, amíg nincs bekötve a gyerek, addig csak úgy ott van az ülés. A tarkóvágástól nem tartottam, mert ott van az én ülésem, de lehet, hogy kéne. (Ahogy minden isofix nélküli 15k feletti módba használt ülésnél ez gond lehet.) Mikor már nagyobbak lettek a gyerekek, akkor már félig be van kötve üresen is, mert van rajta oldalanként két öv vezető "kampó", abból nem szoktam kiszedni az övet, így az a helyén tartja. Nagy ütközésnél lehet, hogy nem elég, még nem kellett megtapasztalnom. :)

Ez a ráhajolás dologhoz meg jobb ha hozzászoksz, mert minden 15-kgnál nehezebb kategóriás ülés autó övvel becsatolós, így ott is át kell hajolni a gyereken. A nagyobbik nem sokkal 2,5 éves kora után már pajzs nélküli saját öves módon volt kötve.

"nem kényelmetlen, nem mászik el, amíg a gyereket belogisztikázod?"

Egyáltalán nem, de ha kicsit el is mászik egy erőteljes mozdulattal még helyre rakható.

"megfelelő volt tényleg 9-36 kg-ig? szokták mondani, hogy ezek a széles súlyhatárban használható ülések azért nem jók, mert a kicsiknek nagyok a nagyoknak kicsik, mennyire lehet ennek igazat adni?"

Igen, megfelelő volt, Amig 9-15 kg között voltak, addig kell a pajzs, szükség esetén dönthető. Állítható a magassága az ülésnek. Olyan nagyra is, amit szerintem nem fogunk kihasználni. Leszerelhető a döntő mechanika (néhány csavar tartja) így alacsonyabb lesz az alja, ha kellene. Bár a 36 kg-tól még nagyon messze vagyunk, de a Pallas az egy Solution X ami 15-36-os ülés, csak rá van szerelve a döntő mechanika és van hozzá pajzs. Szóval a nagynak nem jó az tuti nem igaz, vagy akkor a nekik szánt 15-36-os se jó. Szóval ez miatt ne aggódj.

(#8461) DeFranco válasza Ghoosty (#8460) üzenetére


DeFranco
nagyúr

köszi a választ. :)

(#8462) Ghoosty válasza PindurAnna (#8441) üzenetére


Ghoosty
őstag

"hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben."

Ezzel a mondattal a szövegkörnyezetből kiragadva egyetértek. Azonban a mondandód többi részével nem.

Leírod, hogy mit csináltál, mennyi időt vezettél baleset nélkül és nem volt gond. Ez nem meglepő. Amíg baleset nélkül vagy szinte minden biztonsági eszköz felesleges. Leírod, hogy egyik alkalommal hátulról beléd jöttek és akkor se volt gond. Örülök neki, csak hát a video egy frontális ütközést szimulált, nem igazán hasonlítható össze a kettő. Nem tudom, milyen erejű ütközésed volt, de 2 hátulról belejövést már én is átéltem utasként. Szinte észre sem vettem, pedig az egyik alkalommal olyan erős volt, hogy kiszakadt a bal hátsó kerék.

"Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk..."

Persze, aki meg nem, az nem tud szólni, hogy bocs én nem nőttem fel, én meghaltam, mert nem vettek a szüleim gyerekülést/nem kötöttek be, vagy szarul kötöttek be/stb. Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett. Szóval a technika igen sokat tud segíteni, hogy felnőj.

Erre a típusú marketingre én is haragszom, mert nem a kabát a fő probléma, hanem az, hogy nincs megfelelően meghúzva a biztonsági öv.

Apukámmal is veszekedtem egyszer az miatt, hogy miért rakok a konnektorokba ilyen védőizét. Ő is jött a szövegével, hogy "Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk...". Aztán közöltem vele, hogy mázlink volt, mert gyerekként alaposan megvizsgáltuk egyszer a konnektort és bátyámat rendesen meg is vágta az áram. Valószínűleg a Fi relé mentette meg az életét szóval nem sokon múlott, hogy bátyám nem nő fel. Akkoriban nem mertük elmondani szüleinknek aztán el is felejtettük, csak most előjöttek az akkori emlékek, így nem is tudtak róla. A másik szöveg az volt, hogy meg kell tanítani nekik, hogy nem nyúlunk konnektorba, mert máshol nincs ilyen izé. Ami igaz is, de a kettő nem zárja ki egymást, főleg, hogy ezek a műanyagok pár száz Forintba kerülnek csak.

(#8463) DeFranco válasza Ghoosty (#8462) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Összehasonlításképpen az 1970-es években viszonylag kevés autóval 1300-1500-an haltak meg évente, addig mára ez a szám lecsökkent 6-700-ra úgy, hogy a forgalom durván növekedett.

Meg az autók tömege, sebessége, és a leutazott távok hossza. Ezeket figyelembe véve a baleseti arány töredéke ma az akkorinak.

A hsz-ed többi részével is messzemenően egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#8464) imibogyo válasza Ghoosty (#8462) üzenetére


imibogyo
veterán

Persze ez a normális. :K Mármint én is megteszek mindent a gyerek biztonságáért (nekem is van mindenhol "védőizé", még ott is ahol jó ha 10 évesen eléri majd :DDD ) és a műhelyem is abszolút gyerekbiztosra épül, minden zárható és minden magasan van. Csak épp nem kell túlzásokba esni.

Ettől függetlenül a kiragadott résszel én is egyetértek, nagyon. Amit a saját bőrömön tapasztalok "beszólásokon" és egyéb csatornákon keresztül az az, hogy rengetegen brutálra túlpörgik ezt a gyerekféltés dolgot. Legviccesebb az volt eddig amikor beszóltak nekünk, hogy hogy merjük a gyereket engedni homokozni majd 2 évesen, majd biztos elkap valamit és hogy milyen felelőtlen szülők vagyunk, szégyellhetnénk magunkat. Na ekkor egy egyáltalán nem elfojtott nevetéssel és lenéző pillantásokkal hátat fordítottam és otthagytam őket. Basszus két évesen én már régen a háziállatok (csirke, disznó, a szomszédban még ló és szarvasmarha is volt, amiken ültem is) körül ugrándoztam, nem hogy homokhoz értem-e már...

És ezt azóta hatványozottan érzem és tapasztalom mióta 5 éve felkötöztem Budapestre (mondjuk e hónapban végre költözünk kertes házba :C ). Vidéken ezt sokkal-sokkal lazábban veszik.

És itt most nem arról van szó, hogy féltem-e a "valós" veszélyektől (lelép villamos elé, jön egy barom autóval és elnyom minket a zebrán, megcsúszik a lépcsőházban, vagy mondjuk autós baleset) hanem az egyéb (fentebb is említett), mondhatnám "lényegtelen" dolgokban. Abba meg már ne is menjünk bele, hogy egy számomra tök idegen, először látott ember hogyan is jön ahhoz, hogy beleszóljon az én nevelési módszereimbe, úgy hogy nem kértük a véleményét. :(( Mert egészen más ha például egy ilyen fórumban teszem fel a kérdésemet és arra logikusan választ is várok idegenektől, mint az amikor az játszótéren szólnak bele az életünkbe kérés nélkül tök idegenek.

[ Szerkesztve ]

(#8465) emmm válasza imibogyo (#8464) üzenetére


emmm
senior tag

Tényleg lazábban veszik vidéken, ezt aláírom (Pöstre költözött vidéki kölök vagyok jómagam is), de ennek is megvan mindkét oldala.
Tipikusan a saját anyámmal való apróbb viták gyereknevelési és egyéb általános kérdésekben is kb. emiatt jön elő, én már "pestiesedtem". :)

Úgy gondolom, itt is az arany középutat kell megtalálni. Van, amiben az egyik, van, amiben a másik ad jobb megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#8466) #76385920 válasza DeFranco (#8446) üzenetére


#76385920
törölt tag

Cybex Solution X3-om van. (Ilyen, csak szürke-fekete)

Jelentem csak be van rakva hátra és nem mászkál, nem mozog, csak egy kicsit, de bőven tűréshatáramon belül van. :)

[ Szerkesztve ]

(#8467) Melack


Melack
veterán

Mosható pelenkát használ más is rajtunk kívül?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8468) Ghoosty válasza imibogyo (#8464) üzenetére


Ghoosty
őstag

Én is vidéken élek, de ebbe a homokozós dologba belefutottam. Helyi anyukás fórumban egy frissen kiköltözött anyuka kérdezi, hogy hol lehet venni homokot a kerti homokozóba. 2-3 válasz jön, hogy a közeli bányából tud hozni, ha bérel utánfutót.
Eléggé kiakadt, hogy hát neki ilyen tisztított, bacimentes homok kell és hogy lehetnek ilyen felelőtlenek a többiek.

Eddig úgy érzem, hogy jól megtaláltuk a középutat, mert szüleim szerint túlféltem a gyereket, de a környező anyukák szerint meg felelőtlen vagyok.

(#8469) twine válasza imibogyo (#8464) üzenetére


twine
addikt

Nekem pont ez a bajom amit vázoltál,,és ezért is redukáltuk le a találkozásokat a gyermekes ismerősökkel kizárólag a (számunkra) "normálisakra", elkerülve a konfrontálódást...Mert egy csomó (addig)jó barátunk változott meg ,miután született egy gyermeke,,
Miután megszülettek a gyerekek és voltak cca 1/2-1év különbségek....Az "idősebb" gyerekek szülei kbsztt. okosnak képzelték magukat, és majd ők megmondják mi, hogy neveljük a gyereket, mit szabad neki, és mit nem....és ha mi nem úgy csináltuk, vagy védtük a gyereket, ahogyan (ők) vagy mások elképzelik akkor sz@r szülők vagyunk,,,
Na köszönjük szépen, ebből nem kérünk...
Érdekes módon az élet szépen rendbe rakott mindent, és igazolta, hogy pont ugyanolyan egészségesen fejlődik,mindegyik gyerek...(ja nem is,,a mi fiúnk, ügyesebb és okosabb mindenkinél ;] :P :DD )

Mindenben van igazság ....tetszett (#8417) DeFranco hozzászólása a családok különböző prioritásaival...

Azt hiszem tényleg az a fontos, hogy ne akarjunk egymás gyermekének nevelésébe/védelmébe kéretlenül beleszólni,vagy ami még rosszabb "hangosan" véleményt alkotni....
ha tanácsot kérünk, meghallgatjuk a másikat, mérlegelünk...és döntünk...

Visszatérve,,,attól, hogy a régi barátokat redukáltuk minimálisra, még vannak, és lettek "új" játszó pajtásai a srácomnak...tehát nem arról van szó, hogy kitéptem a társadalomból....

De pld. amikor csecsemőként olyan piillantásokat vetettek rá, mintha nyomorék lenne, mert az ujját szopta, és nem a cumit,,,hogy "szeeegény"......az ilyenektől azt hittem gyilkolni fogok...
Aztán persze a mi csemeténk mire elkezdett járni már rég nem szopott semmit,,,a "sajnálkozó" anyuka kislánya még a futóbringán is majszolt a cumit...(amivel semmi bajom, csak akkor ne legyen az én fiam sem "nyomorék" )

konklúzió? nincs...
Legyünk tisztelettel egymás iránt...azt hiszem az mindig fontos
:R

[ Szerkesztve ]

(#8470) Melack válasza Ghoosty (#8468) üzenetére


Melack
veterán

Vmelyik anyuka antiallergén és tisztított homokot keresett, ami ha a gyerek bőrével érintkezik, nem okoz gondot... Szerinted talált?

Ezektől az űbervédelmező anyukáktól én is falra mászok, a másik véglet meg a mindent hamrabb akaró/kezdő szülő. Tejet 3 hónaposan, kakaót és cukrot szintúgy,

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8471) twine válasza Melack (#8470) üzenetére


twine
addikt

"a másik véglet meg a mindent hamrabb akaró/kezdő szülő."

:C

(#8472) CharlieDrop


CharlieDrop
veterán

Egy hátránya van a Cybex Pallasnak, hogy nem minden autó öve elég hosszú hozzá. Pl egy MkIII Mondeo öve elég rövid csak pajzs nélkül éri át...

Jók amiket írtok a féltéssel, egyetértés uralkodik :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8473) Elemental


Elemental
addikt

Megint nagyon jó téma a Kossuthon a Vendég a háznál-ban.

(#8474) Melack válasza twine (#8471) üzenetére


Melack
veterán

Azt sose értem, minek már 1 évesen angolra tanítani pl, ha nem kétnyelvű a család. Vagy más egyéb nyelvekre. Egyesek 5 évesen már egy atomfizikust akarnak otthon? Nem fogom megérteni. :(((

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8475) Ghoosty válasza Melack (#8474) üzenetére


Ghoosty
őstag

Az a kérdés, hogy mit értenek tanítás alatt. Ha szavakat/kifejezéseket magoltatnak be, az szerintem is hülyeség. Ha csak szoktatják a nyelvhez, mondjuk idegen nyelvű mese nézésével, az hasznos lehet, mert szokja az akcentust.
Ennyit mi is megtettünk. Mondjuk nem 1 évesen, hanem kb 2. Ugyanúgy élvezték a mesét, de közben hallották angolul is.
Azért szokták korán kezdeni, a tanulást, mert minél kisebb a gyerek annál inkább meg tud tanulni egy nyelvet akcentus nélkül. Csak itt is vannak akik túlzásba esnek.

[ Szerkesztve ]

(#8476) tildy válasza Ghoosty (#8462) üzenetére


tildy
nagyúr

A kabatos dologra: lehet nicns meghuzva rendesen, mindenesetre en tovabbra is inkabb kabar/anorak nelkul fogom bekotni a gyereket, es inkabb rakok a bekotes fole tobb ruhazatot, biztos ami biztos alapon. Ugy fazni sem fog.

--------
Most csereltettunk fozolapot, eddig abszolut nem biztonsagos , vedoszelep nelkuli gazos volt. 2008 ota van Angliaban torveny ra, hogy kotelezo flame failure devicet szerelni , es bar a lakas 2008-as epites, megsem volt benne. A kivitelezot megkerestuk, azt mondtak 2 ev utan a mi responsibilitynk, hogy csereljuk ha valami nem jo. Az, hogy nem feleltek meg a szabalyzatnak, oket nem erdekelte.

Lenyeg a lenyeg, gondolkodtunk indukcioson es gazoson is. Vegul indukcios lett, mert nyilt lang nelkuli. Igen, mi is felnottunk gaztuzhely mellett, oke. Raadasul meg "falusi" is vagyok. Fejemhez is vagta hugom, hogy de hat nekunk is gaz volt otthon....

De ha megoldhato, hogy picit is biztonsagos legyen valami, miert baj? Szoval vegul indukcios lett, mert ha veletlen ra is tenyerel nem fogja megegetni.

A homokozotol mondjuk nem feltem, a nagy sterilitas sok helyen sokkal nagyobb gond....

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8477) DeFranco válasza twine (#8469) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én csak remélem, hogy nem vagyok ilyen beleugatós szülő, legalább is hogy nem gondolják ezt rólam. ha adott egy téma, én simán megmondom, hogy mi hogy csináltuk és miért (akár kérdés nélkül, ofc. csak akkor ha tudni vélem, hogy nem veszik letámadásnak), de csak tényszerűen rögzítve, nem minősítem a másik szülő gyakorlatát. (legalább is annyira még a fórumon sem tudtak felhúzni hogy csípőből beszóljak valamit, élőben meg alapból nem állok szóba akárkivel értelemszerűen) pontosan tudom, hogy egyikünknél sincs a bölcsek köve, mindenki bekötött szemmel küzd mint disznó a jégen, és csak reméli, hogy jó irányba tart.

szerencsére olyan nem nagyon volt, hogy valaki komolyan beleszólt volna a gyereknevelésünkbe, max. annyiban, hogy elmeséltem a tuti ötletemet egy tapasztaltabb szülőnek ő meg csak annyit mondott, hogy várjuk ki a végét (utalva arra hogy faszság, nekik nem jött be vagy meg se próbálták). aztán vagy igaza lesz vagy nem, nem vagyunk egyformák. de minősítésig még nem jutott el a dolog soha semelyik irányba.

nagyszülőket meg rövid úton rendezem annyival, hogy megvolt az esélyük ez most a mi kizárólagos kompetenciánk, lesznek kedvesek tiszteletben tartani, levelet a szerkesztőségbe virágot az öltözőbe, észrevételeket javaslatokat a kapcsolat[kukucka]elnokur.hu címre várjuk.

[ Szerkesztve ]

(#8478) PindurAnna válasza imibogyo (#8457) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Néha csak pupillázok mikről van itt szó..pedig nem vagyok öreg (annyira), de fogalmam sincs sokszor mi micsoda :Y

(#8462) Ghoosty Mint írtam IFA volt, az ugye nem száguldozik..én meg ford tranzittal voltam és mellettem a gyerek. Sajnos nálunk ez ment, mert ha saját vállalkozásod van meg gyereked, attól még nem termelődik magától a haszon..a szükség nagy úr.

Pont tegnap írtam privátban, hogy engem nagyobb részt nagyim nevelt, mert anyukám szerette a tütüt :((
Nagyi 7 gyerekkel maradt özvegyen, meg ott voltam én is. Anya 17 évesen szült engem. De olyan sokat vitáztam nagyival amikor én szültem...főleg amikor meghalt a lányom.
Akkor teljesen más szemléletek voltak. Ha hiszti volt meg sírás ő nem parázott, nem vett másik ruhát meg ezt azt. Ha sírt a gyerek kivitte a hátsó kertbe és letette a kukoriásba. Majd abba hagyja. Mindig azt mondta meg kell tanulni azt mikor hogy sír. Ha fáj valamilye a gyereknek teljesen máshogy sír, mint amikor csak nem tetszik neki valami. Nem tudom ő hogy csinálta ezt. Még azt is elmagyarázta, hogy azért vitte a gyerekeket a kukoricába mert az nagy, attól tart a kicsi gyerek. Akkor de sokszor mondtam neki hogy utálom meg nem szeretem...jajjjjjj de most így belegondolva áldom a sorsot, hogy így nevelt. S lehet nem tetszik érzést kiváltok ezzel pár emberből itt, de én visszasírnám azt a nevelési módot és technikát ami akkor volt. Egyre jobban undorodom a mai világtól a nevelésről,....pl itt a félév a suliba.

Fiam meséli, hogy egy gyerek az osztályból 5 tantárgyból bukik. De anyuka egész nap a facebookon lóg (jelzem én is sokat vagyok neten mindenhol, de a fiam kitűnő (volt) most lesz két négyese)..s nem foglalkozik a 17 éves gyerekkel. Nyertek a lottón novemberbe, a fiúnak vettek egy számítógépet és azért nem ment egy hétig suliba a fiú, hogy kipróbálhassa, meg tesztelje a gépet, hogy vissza tudják vinni ha valami nem jó rajta. Jelzem tavaly is pótvizsgázott a fiú. Kérdem én, hogy milyen ember lesz az ilyen? Hol a tisztelet a szülők és tanárok felé? És még milliónyi dolgot fel tudnék hozni, csak most épp ez a legújabb amiről tudok...
Mindent adjunk meg a gyereknek mert a társadalomban az a trendi, s minden úgy legyen ahogy ő szeretné??
Irtó nehéz dolog ezt kontrollálni, mikor mit hogyan meddig...a legnehezebb dolog a világon a gyermeknevelés..szerintem...s utólag mennyi mindenre rájöttem, hogy nagyon jó gyermekem(im) van/vannak, de mennyit hibáztam és most már sok mindenről tudok amit másképp csinálnék...

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#8479) twine válasza DeFranco (#8477) üzenetére


twine
addikt

:R :R
Részemről ezt alá is támaszthatom, amennyire én "megismerhettelek" itt a fórumon keresztül ;)
#respect

(#8480) CharlieDrop válasza DeFranco (#8477) üzenetére


CharlieDrop
veterán

:R

Bedobom ide is.

Szerintetek jó, avagy rossz, ha a gyereket egészen kicsi kora óta tab/telefon/xbox/számítógép használatára szoktatjuk?

Volt kiakadás mikor mondtam, hogy tőlem bármikor gépezhetnek, tabozhatnak, Xbox (jelenleg Apple TV), mobilozhatnak. A kicsi már gyakorolja a régi iPhone 4S-sel a fotózást, így van egy telefonja (kártya nincs benne :D )

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8481) ZiD válasza CharlieDrop (#8480) üzenetére


ZiD
tag

Sokan ördögtől valónak tartják. Én - amíg az egyéb "szokásos tevékenysegekkel egyensúlyban van - nem. Ebben fognak élni.

Jöhet a fika ;]

(#8482) Elemental válasza ZiD (#8481) üzenetére


Elemental
addikt

Basszus, én is így akartam fogalmazni, vagyis, hogy nem tartom ördögtől valónak :)
Ez a jelen, talán mire felnőnek, már csak múlt lesz. Ne kéne megvonni tőlük a jelent szerintem sem. Ha ezeket nem ismerik meg, csak hátrányuk származik belőle. Az megint más kérdés, hogy mennyit engedje az ember játszani őket pl egy számítógépes játékkal, de a használatukra megtanítani szerintem ugyanolyan alap, mint az írás-olvasás.

(#8483) ZiD válasza Elemental (#8482) üzenetére


ZiD
tag

Pont így :K
Sőt, én szeretném ha nem lenne fogalmatlan a technikai dolgok iránt, pl kinyitom a gépet, és tudja mi a vga, sata, stb. Valószínű ez az én érdeklődési körömből fakad. Nyilván ha nem érdekli, erőltetni nem fogom :)

[ Szerkesztve ]

(#8484) emmm válasza CharlieDrop (#8480) üzenetére


emmm
senior tag

Jó kérdés.

Van, ahol már az elején is kb. minden ilyennel játszhatott a gyerek. Mostanra (lassan 6 évesen) nem lehet elrángatni tőlük. Ugyanakkor, ha olyan a kedve, persze tényleg jókat tud játszani mindenkivel, okos gyerek.

Mi azt beszéltük otthon, hogy ebben a modern világban szüksége van a gyereknek a kütyükre, mert lemarad, meg a többiek mindig előnyben lesznek, mivel azoknak úgyis tolni fogják a szüleik...de meg kell húzni egy határt, feltételhez kötni. A hogyan viszont még nem kristályosodott ki.

(#8485) DeFranco


DeFranco
nagyúr

srácok nem lesz ez így jó... ha ekkora az egyetértés, hogyan és kitől fognak megtanulni verekedni a gyerekeink? :DDD

ha már homár:

kinél meddig tartott a pelenkázón pelenkázós időszak? méretes-kényelmes pelenkázónk van, de jellemzően már simán mehetne aláfestő zenének a klasszikus, mert többet és jobban tekeredik a gyerek rajta, mint a cirque du soleil akrobatacsoportja, poltergeistet megszégyenítő ütemben veri le a mozdíthatókat, majd amikor rángatod elő a lepisilt ruha cseredarabjait közben a füleddel szeded össze az összetört popsitörlős doboz darabjait, a 10 hónapos gyermek fél testtel a levegőben lógva próbálja megnyalni a narancssárga jancsika (jansjö) lámpát ami a látást hivatott biztosítani.

szóval már kezdem kicsit unni, egy előnye van, hogy ami folyik az nem a padlón meg a szőnyegen köt ki, de lassan megszüntetnók. természetesen az ügyvezető bizottság másik tagja ellenzi az elképzelést egyelőre.

[ Szerkesztve ]

(#8486) CharlieDrop válasza ZiD (#8481) üzenetére


CharlieDrop
veterán

jelen pillanatban, lego, matchbox a favorit, mellette plüssök, tabteló ilyesmi, nyáron kint eszi őket a fene :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8487) ZiD válasza CharlieDrop (#8486) üzenetére


ZiD
tag

Nálunk a plüss nem nagyon játszott sose, maximum lóbálja őket :D
Egyébként az egyensúlyt jelenleg könnyű fenntartani, mert tartósan semmi nem köti le a figyelmét, inkább gyakorolja a járást, és egy fakanalat vagy tésztaszűrőt lengetve-lóbálva skerázik a lakásban, közbe meg be nem áll a szája(nem beszél, halandzsa:) )

Plusz szinte minden dél előtt játszóházba van a gyerek, így a "hagyományos" játékok, és a szocializáció is ok:)

(#8488) Ghoosty válasza tildy (#8476) üzenetére


Ghoosty
őstag

Mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik, ez ráadásul olyan helyzet, hogy ha túlbiztosítod se jelent hátrányt. Pl a túl steril környezet az okoz.

Fogalmam sincs, mit takar, hogy védőszelepes, vagy nem egy gáztűzhely.

2 dolog van ami miatt nem lesz nekem indukciós:
- a kisebb ok, hogy csak spec edénnyel működik
-a nagyobb, hogy a lakás villanyvezetékezésére nagyon kell figyelni. Egy gázzal azonos teljesítményű főzőlap 11kW (220v mellett) 50 amper körül fogyaszt, ha mindent használsz. Ritkán, de előfordul, így muszáj a rendszert felkészíteni rá. Ez csak a főzőlap, ha mellett bármi egyebet akarsz még, mondjuk egy légkondi, akkor jönnek az amperek és drágul minden. Az ingyenes árambekötés 32 ampert tartalmaz. Ez bőven elég egy átlagos családi házban. Ez felett Amperenként 4000 HUF a bekötési díj. Szóval alsó hangon még 100k-t rákölthetsz, ha biztonságosan akarod üzemeltetni. (vastagabb/több vezeték+a bekötési díj)

Persze, ha nem nagyon főzöl és elég a kisebb "tűzhely" akkor nem ilyen vészes a dolog.

Régebben több dolog miatt elleneztem, de kiderült a többiről, hogy csak előítélet, nincs mögötte semmi

"De ha megoldhato, hogy picit is biztonsagos legyen valami, miert baj? "

Ha nem kerül túl sokba (marad pénz elengedhetetlen dolgokra), nem üt vissza, nem veszítesz vele hasznos funkciót, nem teszi kényelmetlenné az életed, akkor semmi baj nincs vele.

(#8489) tildy válasza Ghoosty (#8488) üzenetére


tildy
nagyúr

Utana irtam, flame failure.( Lehet rosszul irtam vedoszelepesnek, lehet mas a hivatalos neve, a lenyege, ha elalszik a lang, akkor 1-2 masodpercen belul nem engedi a gazt. Mar a 30 eves karancsok is tudtak. Itt a 2008ban ujonnan beepitett gazfozolap nem:( )

Az edenyek voltak a legkevesebb, nem sokat kellett cserelni.
A vezetekes hala egnek jo,le is ellenoriztek.Ez van , 7.4 KW, 32 A, 45-re meretezett errefele alapbol a vezetekezes a fozolaphoz, kulon.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8490) Elemental


Elemental
addikt

Januárban lett 4 éves a lányom, és már kezdi boncolgatni a komolyabb dolgokat. Kérdezte, hogy hogyan születik az ember. Mondta az anyja, hogy az emberek az anyukájuk hasában kezdenek nőni majd megszületnek. Erre mondta a lányom: Nem. Amikor még nem volt ember, akkor hogy született az ember? :) Pár napra rá megint megkérdezte, hogy hogyan született az első ember.

(#8491) Csiga85 válasza imibogyo (#8457) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Én is sokszor úgy érzem minden téma túl van misztifikálva...hordozás, autósülés, etetés, itatás...basszus...a nagyobbik lányom úgy gyűri a cserkészkolbászt befelé, hogy öröm nézni 1,5 évesen...ha az összes gyerekülést bepróbálják törésteszten a 2005ös space starba akkor elhiszek mindent...hordozni meg inkább nocomment...más anyuka meg még a villával tört ételeknél tart vagy pépeseknél...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#8492) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Hogy kell kiszámolni a baba súl, a alaPján, hogy mennyit kell egyen?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#8493) DeFranco válasza V.Stryker (#8492) üzenetére


DeFranco
nagyúr

két dolgot szoktak mondani, vagy a súlyának a hatoda, vagy 150 ml kilogrammonként. utóbbi feleségem szerint értelmesebb.

(ez újszülöttre érvényes ofc.)

[ Szerkesztve ]

(#8494) V.Stryker válasza DeFranco (#8493) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Most 6 hetes a csemete, 4,4kg már és ilyenkor este addig üvölt míg nem lap kaját, pedig csak 2 órája evett. 120ml tápszert...

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#8495) DeFranco válasza V.Stryker (#8494) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tápszerhez nem értek sajnos, nem tudom azzal lehetséges-e túletetni a gyereket.

(#8496) ZiD válasza V.Stryker (#8494) üzenetére


ZiD
tag

Mienk tápszeres volt, ennyit nem evett(kisebb is volt) de sztem na parázzatok rá, gyerekenként változik minden, így ez is.
Az is lehet, hogy most lép egy fejlődési ugrásba, nekünk is voltak ilyenek.

Egyébként meg első találat guglin, a hat hetesbe benne is vagytok.

[ Szerkesztve ]

(#8497) V.Stryker válasza ZiD (#8496) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi,

Küldöm is az asszonynak. :R

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#8498) this is life válasza V.Stryker (#8492) üzenetére


this is life
Ármester

Atlagosan ugy kell szamolni , hogy a sulya 1/6-at kell megenni naponta , persze ezt oszd el az etetesek szamaval pl 3kg gyerkoc nagyjabol 8 szor eszik ez etetesenkent kb 60 ml . Az atlagot eszi nagyjabol , de te is tudod hogy a standard csak egy kiindulasi alap.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#8499) tildy válasza V.Stryker (#8494) üzenetére


tildy
nagyúr

Rajta szokott lennia tapszeres dobozon.
Milumilon 4-8 het kozt 150 ml-t ir. Mondjuk az en fiam ezt kb 5 honaposan ette meg, nem 6 hetesen.
Amugy probaltatok mar hungry milk tapszert adni neki? Milumilbol a malyvaszinutol jobban jollakik.
Azert ezt mondom, mert a magyarorszago kaphato kozul ez van most itthon nalam.
Egyebkent nem nagyon lehet tuletetni oket, ha nem keri, nem ehes, ugy is el fogja utasitani, ha cici, ha tapszer.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8500) tildy válasza tildy (#8499) üzenetére


tildy
nagyúr

Na lehet Magyarorszagon a laktozerzekenyeknek valot adjak abban a szinben, itt nem.

A pepti inkabb lilas.
Na a lenyeg, a hungry kifejezetten arra az esetre van, amirol irtal. Amikor gyakran enne. Ennek oka, hogy az alap tapszer nem eleg suru, ehes marad tole, vagy hamar megehezik.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.