Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8651) ZiD válasza Melack (#8643) üzenetére


ZiD
tag

Srácok, segítsetek már :) Ezt az elmagyarázóst kb. milyen idős korra értitek?
Kölök 15 hónapos, látszik, hogy megért dolgokat, csak éppen a "nem szabad" kategóriát letojja :D Azt meg korainak érzem, hogy a miértet megértse(bár nyilván azt is mondjuk neki)

(#8652) DeFranco válasza CharlieDrop (#8650) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ha most borítékolná a gyerek, hogy nem érdekli, akkor is lezárnám, biztonsági okokból.

a gyerek biztonsága nem bátorságpróba, hogy meddig merek elmenni mielőtt elrántom a kormányt. azt majd a haverokkal amikor próbálgatjuk, hogy ki mer magasabbról leugrani. oda való.

ZiD: bár én tapasztalatlan vagyok és természetesen mindent is túlaggódok, de szerintem addig a gyereknek hiába magyarázol a veszélyről, amíg nem tudja mi az hogy veszélyes, vagy mi az hogy megsérülhet, baj érheti. amíg nem tapasztalta meg, nem futott bele jó pár ilyen helyzetbe, addig neki egyszerűen ez a fogalom ismeretlen, egyszerűen nem fogja föl, hogy nincs ott a két isten, aki úgy is megmenti/elkapja/elrántja mint mindig, mert mindenható.

a veszélyérzet az óvatosság és az egészséges félelem tapasztalás útján szerződik meg, neki ahhoz sajnos sokszor fájni kell, sírni kell, megrémülni kell, megütni kell. addig magyarázhatsz ahogy akarsz, nem fogja megérteni, nem azért mert hülye, hanem mert alapvető fogalmak hiányoznak hozzá a szótárából. persze ettől magyarázni kell, ahogy te is írod, mondani kell mindig a miértet, de az még idő, mire ezt meg is érti. még több, mire stabilan be is tartja (kb. 25 éves korára már valszeg belátja, hogy néhány dologban igazad volt, ha szerencséd van)

a tiltás, amit imibogyo említ, egy másik dolog, azt megérti, de az addig tart, amíg ott vagy vele, látod és rászólsz. legközelebb meg fogja tenni a fentiek miatt, legalább egy párszor, akármilyen áldott jó gyerek. max. nem látod. és nem csinálhatsz a lakásból tilalomfát, az rosszabb mint a gyerekzár.

[ Szerkesztve ]

(#8653) imibogyo válasza ZiD (#8651) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem a fiam 24 hónapos, de úgy jó 17 hónapos kora óta, ha közeledett a konnektor felé és szóltunk neki, hogy "NEM", akkor azonnal abbahagyta a manővert. Ma már ha azt mondom neki "bármire", hogy "vigyázz, mert fájni fog" akkor már bele sem kezd. Nem mondom, hogy ez az az "elmagyarázás" amire te gondolsz, csak leírtam a saját tapasztalatomat.

Amúgy nekünk sem kellett semmit sem lezárni a gyerek elől, mindig hallgatott a szép szóra. A konnektorokban van olyan gyermekvédő, mint amit fentebb már említettek, de én valami 500 Ft-ért vettem 10 darabot. De ezen kívül, ajtókra, gépekre stb.-re nem raktunk semmit sem. Nem volt rá szükség és szerintem már nem is lesz Iminél. Mondjuk nekem a veszélyes dolgok a műhelyben vannak (a lakásban is ott voltak).

Majd talán András rácáfol ezekre, de Iminél nem voltak kellőek az extra biztosító cuccok. Persze mint írtam azért használtunk pár ilyet, inkább legyen túlbiztosítva valami, mint alul, mert csak egyszer kellene úgy, hogy nincs és akkor meg van a baj (pl. konnektorvédőre gondolok itt).. :K

[ Szerkesztve ]

(#8654) emmm válasza CharlieDrop (#8650) üzenetére


emmm
senior tag

A miénk viszont rettentő érdeklődő, amit elér, azt mindent meg akar fogni/nyálazni. :D Ilyenkor örülök, hogy vettünk egy új sütőt, mert használat közben is hideg az ajtaja, és gyerekzáras. Nyugodtan lehet tenni-venni mellette.

(#8652) DeFranco : +1!

[ Szerkesztve ]

(#8655) Melack válasza ZiD (#8651) üzenetére


Melack
veterán

Mi ezt kb az elejétől elkezdtük, amikor már láttuk, hogy érti a dolgokat. Lehetett kb 12-13 hós. Sokat magyarázunk neki, elmondjuk, hogy mit miért és hogyan. Aztán lehet más máskor fogja csak fel.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8656) CharlieDrop válasza DeFranco (#8652) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nem azt írtam, minek raktál fel ilyen dolgokat, hanem elmondtam mekkora mázlisták voltunk. A gyerekek nem egyformák és így jó :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8657) DeFranco válasza CharlieDrop (#8656) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jogos :)

így messziről az ember néha máshogy dekódolja a dolgokat :R

(#8658) CharlieDrop válasza DeFranco (#8657) üzenetére


CharlieDrop
veterán

noproblémo :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8659) ZiD válasza imibogyo (#8653) üzenetére


ZiD
tag

Köszi, és Neked is Melack
Ok, akkor szerintem folytatjuk ahogy eddig, mert az lefedi amit írtok. Furi egyébként, hogy a "nem szabad" inkább arra sarkallja, hogy juszt is csinálja, míg a "vigyázz/óvatosan" jobban hat. De iszonyú akaratos kölök, úgyhogy lesz jó pár meccsünk.

Az a durva, hogy amikor már semmi nem használ(pl mászik az asztalra, hogy püfölhesse a TV-ét) és elvisszük onnan, konkrétan ütni kezd. Hogy ezt honnan szedte? (persze ezt azonnal letörjük, de akkor is)

(#8660) Melack válasza ZiD (#8659) üzenetére


Melack
veterán

Természetes reakció, itt mi mindig azt mondtuk, hogy nem szabad, apának vagy anyának fáj. Megérti, hogy ha neki fáj, nekünk is fáj. Elhagyja, vagy legalábbis gyorsabban kapcsol, hogy nem kellene.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8661) ZiD válasza Melack (#8660) üzenetére


ZiD
tag

Akkor jó ;] Mármint, hogy nem egyedi jelenség :D Mi is ezt mondjuk, bár iszonyt kis pukkancs tud lenni, gondolom majd csökkenek az ilyen reakciók.

(#8662) Melack válasza ZiD (#8661) üzenetére


Melack
veterán

Átalakulnak ;]

Akinek már rajzolgat a gyereke, nálatok milyen messziről nézi a lapot? Ráhajol, vagy rendesen ülve "távolról" rajzol? Nálunk most krixkraxok mennek, de akkor is fura, hogy néha ráhajol a lapra.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8663) imibogyo válasza Melack (#8662) üzenetére


imibogyo
veterán

Szerintem csak a perspektíva váltás tetszik neki. Imi most kezdett el úgy vonatozni, hogy lefekszik a sínek mellé és úgy húzza maga felé a vonatokat. Szerintem ugyanaz a dolog, csak más tevékenységben. Lehet nálatok is élvezi a gyerek, hogy "másképp" rajzol a ceruza, ha közel hajol hozzá... Csak egy ötlet. :B

(#8664) DeFranco válasza imibogyo (#8663) üzenetére


DeFranco
nagyúr

+1

saját gyerekkoromból is emlékszem ilyesmire, hogy játékból lehetetlen szögből csináltam dolgokat a látvány miatt.

(#8665) Melack válasza imibogyo (#8663) üzenetére


Melack
veterán

+ DeF: Ok, reméljük tényleg így van :) Mert a szabadban jól lát, felismer messziről. Mondjuk ha feleségemmel egyszer eljutunk szemészhez, valszeg Picúrt is megnézetjük, biztos ami biztos.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8666) DeFranco válasza Melack (#8665) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mert a szabadban jól lát, felismer messziről.

Hát téged azért nem nehéz feladat :DDD

(#8667) Csaby25 válasza #76385920 (#8604) üzenetére


Csaby25
senior tag

Ezt néztem ki: Kinderkraft safety-fix, van top tether-je is...
Szerintetek?

A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.

(#8668) Balinov


Balinov
félisten

HolgyekUrak, kis kozvelemenykutatas: kinek mi a tapasztalata, gyerkocot hany honapos koratol erdemes bilire szoktatni? Nalunk 16 honaposan egyszer belepisilt a bilibe, azota se, hiaba probaljuk.

Furdetes a kadban, bili a kaddal szemben a wc mellett, levetkoztetjuk, raultetjuk a bilire, ra is ul vagy 10-20mp-ig kulonosebb mozgolodas nelkul (nagy szo!!), de aztan semmi pisi. Viszont..mikor beleallitjuk a kadba szinte boritekolhato,hogy fel-1 percen belul konnyezik a kiselefant :)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8669) bobsys válasza Balinov (#8668) üzenetére


bobsys
addikt

Nalunk is akorul volt egy par alkalom, de utanna semmi aztan a karacsonyi szunteben elhataroztuk, hogy akkor itt az ido. Tehat 2 eve + 1-2 honaposan 3 nap alatt raszoktattuk. En probaltam, hogy a kisdolog az mehet rendesen allva a nagy porcelanba, ott van neki a samli, de ugy nem akar. Viszont a bilire szonelkul raul azota.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#8670) Balinov válasza bobsys (#8669) üzenetére


Balinov
félisten

koszi bobsys, szoval akkor ugy 2eves kor kornyeken lehet a mostaninal intezivebben probalkozni kb

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8671) bobsys válasza Balinov (#8670) üzenetére


bobsys
addikt

Szerintem siman. A 3 napos szoktatas sem volt gaz, csak minden nap volt 8-10 bugyi amit kellett mosni, meg felmoso rongyal kovettuk a gyereket egesz nap :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#8672) PindurAnna válasza Melack (#8648) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Matatófallal óvatosan.

Facén olvastam a mamaklubban, hogy egy gyerek otthon játszott ilyennel, amin zárak, csipesz, stb volt. Kimentek vidékre nagyszülőkhöz, az elhúzott reteszt felfedezte a tyúkkert ajtón. Tudta azzal játszhat, kinyitotta. De ez lett volna a kisebb gond, hogy minden állat kijött, de bemászott a tyúkólba a tojó fészekbe. Leszakadt vele és eltört a lába a gyermeknek.

Tehát van ahol játszhat ilyenekkel, van ahol nem..ezt is tudnia kell.

(#8668) Balinov Bilizésnél próbáld ki azt hogy körbeteszed játékkal a gyereket miközben rajta ül. És ha csoda történik a bilibe, nagyon nagyon jutalmazd meg. Nálunk akkor kezdte el szeretni a tictac-ot meg a túrórudit. Csak akkor kapott belőle ha sikerült valami a bilibe. Akkor örültünk, ugráltunk és ehetett ilyeneket :)

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#8673) Melack válasza PindurAnna (#8672) üzenetére


Melack
veterán

Mi elmagyaráztuk neki, hogy ott szabad, a függönyt is húzhatja ott, de másutt nem .Tyúkok nincsenek sehol :D

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8674) Balinov válasza PindurAnna (#8672) üzenetére


Balinov
félisten

bobsys, PindurAnna, koszi a tippeket!

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8675) DeFranco


DeFranco
nagyúr

(#8676) tildy válasza PindurAnna (#8672) üzenetére


tildy
nagyúr

jupp, matatofal :D:D

Nekunk kozben megerkezett az etetoszek, chicco polly 2 in 1. Sajnos a felso talca oldalt repedt volt, csak emiatt nem kuldenenk vissza az amazonnak, szoval elobb a chiccoval probalunk egyezkedni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8677) kIsDe`


kIsDe`
tag

Sziasztok! Ti milyen sportbabakocsit használtok?

(#8678) Melack válasza kIsDe` (#8677) üzenetére


Melack
veterán

MamaKiddies jelenleg. Előtte meg vmi kéket. :D

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8679) DeFranco


DeFranco
nagyúr

gyerekbarát wellness hotelt keresnék egy hosszú hétvégére, fedett medencével, jó minőségben, nem elszállt árakkal.

ha valakinek van tippje ne tartsa magában.

bp egy órás vonzáskörzete preferált, de nem kizáró ok, ha messzebb van.

(#8680) #76385920 válasza DeFranco (#8679) üzenetére


#76385920
törölt tag

NomádHotel

Oxigén

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8681) DeFranco válasza #76385920 (#8680) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem látok fedett medencét. mindenképpen valami pancsolósat szeretnék, de tavasszal mennénk, lehet kora tavasszal, így szabadtéri fürdés nem játszik.

mindenesetre későbbre elteszem, köszi :)

reszerk: oxigént eléggé szidták nekem. voltatok ott?

[ Szerkesztve ]

(#8682) #76385920 válasza DeFranco (#8681) üzenetére


#76385920
törölt tag

Ismerősök voltak, nem panaszkodtak. Mi Szent Istvánban voltunk Egerben, igaz jó régen akkor még nem volt gyerek, de azóta van gyerek részleg is a fedettben. Ráadásul pincerendszeren keresztül lehet közlekedni a szálloda alatt, így ki sem kell menni a, minden elérhető. :)

Igaz mi debreceniek vagyunk, de az egri régió a fővárostól is kb. 130 km-re van, sztem vállalható táv picivel is. Szállodaválaszték van bőven. Eger, Noszvaj. És ha nem csak pancsolni akartok akad látnivaló bőven...

Hotel Szent István

Ja és finomak borok! ;]

Martfű

[ Szerkesztve ]

(#8683) DeFranco válasza #76385920 (#8682) üzenetére


DeFranco
nagyúr

köszönöm, ezek tetszenek :)

teszek ide most egy listát, hogy később/másoknak meglegyen, itt tartok most:

Szent István
Martfű
Fenyőharaszt
Zalakaros
Oázis
Betekints
Hotel Katalin
Zalakaros spa

(#8684) ZiD válasza DeFranco (#8683) üzenetére


ZiD
tag

Csekk még ezt is.

(#8685) CharlieDrop válasza DeFranco (#8679) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ajánlhatom Sárvárt, nagyon király :)

(#8683) DeFranco
Az Oázis egy nagy szar, ha Zalakarosig eljutsz, akkor már Sárvár, jó még Hajdúszoboszló is.

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8686) DeFranco válasza CharlieDrop (#8685) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mit tudunk az oázisról? nekem dícsérték de csak másodkézből, kíváncsi vagyok.

zalakaros már elég messze, pótselejtezős. nem feltétlenül kizárós, de 1-1,5 éves gyerekkel azért húzós 200 kilométert lenyomni. kétszer.

@ZiD: köszi :R

(#8687) CharlieDrop válasza DeFranco (#8686) üzenetére


CharlieDrop
veterán

itt lakok tőle 3 utcára, semmi extra nincs benne, voltam párszor lehangoló, ennyi erővel pesten bármelyik fedett uszoda megfelelő :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8688) Goose-T válasza DeFranco (#8686) üzenetére


Goose-T
veterán

Zalakaroson voltunk tavaly ősszel (Karos Spa), elég jó volt szerintem. Autópályán pikk-pakk ott vagy, csak az utolsó pár kilométerre kell lejönni a sztrádáról.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8689) rgeorge válasza DeFranco (#8686) üzenetére


rgeorge
addikt

Egy tipp: Várgesztes.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#8690) CharlieDrop válasza DeFranco (#8686) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ja, most nézem, másfél volt kb. a nagy, mikor először voltunk ott, de persze 6 hónapos korától edzve van a hosszú útra anyós 210-re lakik és van egy határ, ahol néha 4 órát is dekkolunk.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8691) DeFranco


DeFranco
nagyúr

köszi srácok, a hétvégén lesz az ajándékozás, ezek kerülnek fel az opciós listára, de nyilván bővíthetjük majd a kört többel is, amikor konkrétan keresünk majd.

jöhetnek a további tippek is, az eddigieket pedig nagyon köszönöm.

(#8692) ZiD


ZiD
tag

Sziasztok,
Véleményéket, tapasztalatokat kérnék fogmosás témában :) (16 hó, 8 fog a felállás)
Védőnő azt mondta, hogy 2 éves koráig ne legyen fogkrém használat. Erről kinek mi a véleménye, illetve ha így van, van valakinek ötlete valami helyettesítőn? Ha fogzik a gyermek, elég büdi tud lenni a szája a megváltozott ph-ás nyál miatt :)

(#8693) föccer válasza ZiD (#8692) üzenetére


föccer
nagyúr

Elsőként szerintem is elég a fogkefe, úgy is el fog néhányat rágni. A lányommal az után kezdtünk el fogkrémezni, hogy 3 éves elmúlt és már kint volt mind a 20 foga. Hiába használnátok fogkrémet, nem nagyon tud helyesen fogat mosni. Fogkrém nélkül mi is mostuk a fogát, de egy idő után egyszerűen kivette a kezemből a fogkefét. Amikor nagyjából helyesen használta, és nem arról szólt a történet, hogy megeszi a fogkefét, akkor kezdünk el fogkrémet használni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#8694) mukisrác válasza föccer (#8693) üzenetére


mukisrác
aktív tag

+1
Detto ez van nálunk is,azzal a különbséggel hogy a kisebbik 1,5 volt míg a nagyobbik 3,ezért muszáj volt a kicsinél is fogkrémezni, így nála előbb jött

Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3

(#8695) bobsys


bobsys
addikt

Tudnatok mondani magyar zenei cd-ket, meseket, mondokat amit hallgattok (akarhany eves korig), szeretnek a gyerekek? Nyaron megyunk Magyarorszagra es feltankolnek beloluk. Talaltam egy magyar gyerekdalos cd-t es imadja a gyerek a kocsiban

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#8696) rgeorge válasza bobsys (#8695) üzenetére


rgeorge
addikt

Bármelyik Kaláka vagy Gryllus Vilmos CD.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#8697) föccer válasza bobsys (#8695) üzenetére


föccer
nagyúr

Halász Judit minden mennyiségben.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#8698) ZiD válasza föccer (#8693) üzenetére


ZiD
tag

Köszi Srácok :R Sima fogkefe majszolás megy már, akkor halasztjuk a fogkrémet.

(#8699) DeFranco válasza bobsys (#8695) üzenetére


DeFranco
nagyúr

gryllus vilmos, és halász judit.

(#8700) bobsys


bobsys
addikt

Koszonom mindenkinek, befogunk vasarolni

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.