Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39801) tildy válasza moleculez (#39792) üzenetére


tildy
nagyúr

Ne haragudj de iszonyat gáz, amit mondasz .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39802) tildy válasza emvy (#39756) üzenetére


tildy
nagyúr

Emvy piszok rég elmentél már innét, azóta nagy drágulás volt Szerintem ferjemnek és nekem is jó állásom van, de nem, meg mi jet infos fizuval , amiből az egyik devops principal se tudunk 35kt évente összerakni megtakaritasnak. Ha 5-10t mondok nar lehet sojat mondok. Elmondjam miért ?mert egészen decemberig a havi kötelező kiadásunk havi 4400 font volt. És ebben még a kaja benne se vplt , csak az , hogy vigyázott valaki a gyerekeinkre meg volt tető a fejünk felett . Kb ennyi.

Talán idén tudunk többet felrerakni , mert a bölcsi 0 lett , 1600 helyett , az afterschool meg kb havi 100 font, így havi 2100-el bentebb tudunk lenni, de most egy picit szuszzanunk így 8 év erőltetett menet után ,

Igaz ezeknek az az ára, hogy délután három után részben flexibilis en dolgozunk, amit tud azért elég macerás lenni.

És még szerencsések vagyunk, mert még mindig 1.59% A lakás hitelünk kamata idén júniusig, amikor letelik( shared ownership , 40% tulajdon). Van olyan munkatársam, akinek pont akkor nullázódik ott a nursery fee, mikor a lakáshitel havi összege pont azzal az összeggel megnőtt.,

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39803) tildy válasza t72killer (#39734) üzenetére


tildy
nagyúr

8% az tok jó , nekem 0 volt tavaly .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39804) t72killer válasza tildy (#39802) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy sz.rul csináljátok: a Tower bridge alatt kéne campelni hálózsákban és a "víz"ből kifogott "hal"akat enni. A gyerökre meg vigyáz vmi kóbor állat. Nougye, máris megvan a 35k megtakarítás :DDD !

Kicsit visszapörgetve a számokat, a "kötelezőt" a "való élettel" kiegészítve lesz mondjuk 5500 (nyaralás, családlátogatások, esetleg egy eü bukfenc, csinálnivaló az ingatlanon - majd az átverős "szaki" után helyrepofozás) ami mellé ha meg akarjuk a 35k-t takarítani, az még ugye +3k, szumma 8500. NETTÓ. HAVI. Ez bizony Angliai adótábla mellett éves 180k bruttót jelent egy kereső esetén, kettőnél pedig fejenként 75k-t. Jahoppá, egy nagyonmenő PÁRNAK a kolléga szerint már összesen 70k-t kéne tudni félretenni, máskülönben lúzerek? Akkor uccunekimég1x, sztárpár esetén a kívánatos fizu (havi nettó 10500) így fejenként 95ezres bruttókat kér. Én is szeretnék ide jelentkezni...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39805) instantwater válasza t72killer (#39804) üzenetére


instantwater
addikt

2 remoteban dolgozó zsíros londoni fizetésű IT-s, simán megugorja miközben Teneriféről/Baliról, vagy a hitelmentes magyar ingatlanából dolgozik, és gyerekmentesek. :))

(#39806) t72killer válasza instantwater (#39805) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem fogja megugrani. Tenerifén azért nem, mert bekopog az illetékes spanyol adóhivatal, UK-nél valamivel magasabb taksával (bár tény, a londoni lakásmaffia többet leszed rólad). Balin ez lehet kimarad, viszont ott meg lesz seregnyi egyéb költség. Kapásból pl elvágnád a gyerekeket a nagyszüleiktől? Janem - akkor évi 4-5x2db Bp-Bali repjegy rendel...
Bali2: igencsak más időzóna = ha a team nagyrésze nem ott van, akkor nem sokáig lesz meg az az állás.

És még1: mi van, ha kampec a nagy remote-olásnak?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39807) moleculez válasza t72killer (#39806) üzenetére


moleculez
veterán

“gyerekmentesek” , feltételezte a kolléga.
De amúgy így hogy (Balihoz képest) a “szomszédban vagy” - évi 4-5x látogatsz Mo-ra ? Na ugye… :DDD

Teszem hozzá innen (EU) - Bali az évente 1x is sok, nemcsak anyagilag, hanem az egy hosszú út, és rettenetesen kimerítő.

Amúgy remoteolni nem mindenkinek élhető, de főleg nem nine-to-fivera épül az, hanem több passive incom-ra, plusz egy nagyobb bevétel.
Pl van kiadva 1-2 lakás + 1-2 webshop + pár freelancer income + vmi social media (YT, Insta) + OnlyFans 3-4 ilyen kutyafüle ÉS 1 főállású valami.
(Persze legyen félretéve 1 évnyi vésztartalék, meg B-Terv valami 1st world countryban, sose tudni)

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#39808) emvy válasza tildy (#39802) üzenetére


emvy
nagyúr

Ahogy irtam, nem az volt a lenyeg, h most 1 ev vagy 3 ev, hanem az, hogy ezek a spekulaciok rosszul szoktak elsulni, es akkor erdemes oket csinalni, ha egy esetleges bukas nem tragedia.

Egyebkent sokat jarok ki, es teny, hogy dragulas volt minden teren, mondjuk Magyarorszagon sokkal durvabb lett a helyzet. Marmint epp most van elottem egy csokis parna meg egy tejeskave (oke, zabtejes), ezert fizettem 2900 forintot, az kb. 6.4 font, ami majdnem a londoni hipster kavezok arszinvonala.

while (!sleep) sheep++;

(#39809) emvy válasza t72killer (#39804) üzenetére


emvy
nagyúr

Tenyleg tulbeszeltuk, de tovabbra is azt gondolom, hogy igen, aki egy ilyen nemzetkozi ingatlanos keresztbefinanszirozos manovert akar meglepni, az rendelkezzen kredibilis B tervvel.

while (!sleep) sheep++;

(#39810) t72killer válasza moleculez (#39807) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Asszony 2x viszi a gyerekeket nagyszülőzni és 1-2x jönnek ki ők. Az én szüleim sajna már nem élnek, ez így szumma 8-10db retúr jegy. Iiigen, időben is brutál, 1x voltunk Seychelle-en, az is fárasztó út volt.

Lakáskiadásban egész addig gondolkodtam, amíg egy mini félórás javításért (tetőléc) nem kaptam egy 700+fontos számlát. A brit ingatlan ha nem s/k foltozod folyamatosan, szétrohad-darabjaira hullik, mindenképp ott kell legyél a közelben. Az mondjuk valóban ráció, hogy OTT LENT, ahonnan remoteolsz kiadsz pl turistaszállást.

A B-tervekre rizikó, hogy majd az IT-t is utoléri ugyanaz a retkes kórság, mint az én szakmámat: 3évig "hiányoztál"? Felejts el minket, itt sorakozik 6 másik, aki ugyan hülyébb nálad, de mm-nyi lyuk sincs a cv-jében. Szóval kell ott C meg D terv is.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39811) t72killer válasza emvy (#39809) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Abszolúte. Ismerek egyébként hasonlóban utazó családot: 6lakásos házat örököltek Svájcban, amit kiadnak. Beszédes, hogy emellett hagytak a 🐎🌳szba mindenféle multinak nyalizást és csak hobbidolgozgatnak. Nna, kb ez egy olyan "B terv", ami egy 4tagú családot felszínen tart. Olyan dolgok ezek, amiket most indulva képtelenség összerakni, azaz erősen fő a fejem, merre tereljem a gyerekeket.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39812) instantwater válasza t72killer (#39810) üzenetére


instantwater
addikt

Az IT-t már utolérte.

Az elmúlt egy évben azzal volt tele a média, hogy a nagy tech cégek hány ezer főt küldtek el az USAban, de Európa is megérezte.

A tavalyi év brutálisan kemény volt itt az Angliai IT szektorban is, főleg vállalkozóként.
Soksok év tapasztalattal rendelkező emberek 3-6-12 hónapokig nem találtak munkát.

Sőt, igazából még mindig ez van, és nem látni a végét.
A cégek behúzták a kézifeket, befektetői tőke megcsappant, hitelt felvenni drága.
Most mindenki takaréklángon pörgeti az IT-s projektjeit.

A CV lyukak kérdése erősen cég és HRes függő.
Van aki tényleg lyukmentes történetet akar, van akit nem érdekel.

(#39813) moleculez válasza instantwater (#39812) üzenetére


moleculez
veterán

Na most gondolj bele nekem mint pályakezdőnek… :(((

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#39814) instantwater válasza moleculez (#39813) üzenetére


instantwater
addikt

Junioroknak kb Mission Impossible.
Tőlük "békeidőben" is fél sok cég, mert, hogy kitanítják aztán lelép.

Most amikor a nadrágszíjat húzzák inkább seniort próbálnak felvenni nyomott áron.
Amit elfelejtenek, hogy a senior vagy nem megy annyiért, vagy ha nagyon kell neki a pénz akkor ő biztosan lelép egy jobb ajánlatért, de legalább nem kellett tanítgatni, és hamar kezdett hasznot termelni.

(#39815) Ck. válasza tildy (#39801) üzenetére


Ck.
addikt

Az is gáz, hogy ez irányba halad a világ. Mi lesz a mostani gyerekekből, ha felnőnek? Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet valakibe belenevelni a ferdehajlamot, ha a csapból is ez folyik és mindenhol csak a pride megy 24/7-ben. Hogyan hat ez egy kiskorú gyermek jellemfejlődésére?
Btw, hetero fesztivál miért nincs?

[ Szerkesztve ]

(#39816) t72killer válasza instantwater (#39814) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igazából a "hiányszakmás" munkaerő-ár is pont olyan, mint a gáztőzsde. Az IT-t valami hihetetlen elképesztően felpumpálták az elmúlt 30 évben, egy csóri fősuli elvégzése és utána rögtön az átlag(!=medián!) feletti fizetésű kezdőmelók, majd első senior körben másfélx annyi, mint egy doktorált (=kb 30éves korig nuku fizu) gyógyszeripari fejlesztőnek, igencsak mutatja a lufihelyzetet.

Közben a reálgazdaságból eltűntek az emberek, nincs aki tetőt fedjen (pláne normálisan), vakolatot cseréljen, ablakozzon, horribile dictu gyümölcsöt szedjen. Ez vissza fog billenni, és bizony az IT-senior lehet 2-3év múlva pl saját ablakozó céget fog üzemeltetni, ez lesz neki az ELŐRElépés.

#39815: a "mi lesz a gyerekekkel" kérdéskörrel különböző szinteken+témakörökben egyszerre aggódom...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39817) moleculez válasza instantwater (#39814) üzenetére


moleculez
veterán

Tudom, én is elálltam 1st line supportosnak, bár nem ezért coptam 3 évet, dehát a számlák nem fizetik ki magukat🤷🏼‍♂️. Most asszony (EÜ pályakezdő) viszont 32k-t kap belépéstől (nurse egy carehomeban.) Ott viszont a tápláléklánc alján a careerek vannak, 10.50£/h -ért :W , nevetséges.

Kivárok hátha a mostani helyen is terem valami, közben keresek, nyugodtan.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#39818) t72killer válasza moleculez (#39817) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egy érdekesség: az óhazában is import munkaerővel igyekeznek az IT-szakma béreit letörni. Ez tőlünk ránézésre messze van, de bizony aki már odáig eljött, simán ugrik még egyet, akár vízummal.

Másik,vicces(?) az újhazából: FB link, anticash konteós okosságokkal reklámozó biznisz, tőlünk nem is túl messze😅

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39819) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

(#39820) lumpy92 válasza Ck. (#39815) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Tudományos konszenzus a világban már több évtizede, hogy az egyén későbbi szexuális irányultsága már a születés pillanatában genetikailag meghatározott dolog.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#39821) Ck. válasza lumpy92 (#39820) üzenetére


Ck.
addikt

Szerinted senki nem ül fel a "divat-vonatra" hovatartozástól függetlenül? A sok hülye kamasz, aki ilyen világban nő fel?
Egyébként pedig maga a szexualitás és az, amit egy pride-on képesek kiskorúak szeme láttára leművelni tömegek, az igencsak képes egy gyermek későbbi személyiségfejlődését erősen befolyásolni, negatív irányban.
Mindegy, hagyjuk.

[ Szerkesztve ]

(#39822) Tufa_ válasza t72killer (#39804) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Netto 10500 nem akkora nagy dolog ket bevetellel.. Viszont 70k eves megtakaritas kemeny melo, de 10500 fizu nem eleg hozza. Persze ha az az egyetlen cel hogy sporolas minden aron es mindennel egyutt 2-3an havi £4500bol megelni akkor persze meglehet, de az atlag csalad aki ennyi keres, jelenleg kb ennyit fizet csak a hitelre/lakberre..

A remote-os commentre, cegalapitas egy Dubai Freezoneban, vagy Hong Kong es hirtelen mas a felallas adougyileg. Jelenlegi munkahelyen rengeteg consultant igy dolgozik nekunk..

[ Szerkesztve ]

(#39823) t72killer válasza Tufa_ (#39822) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, ez a bruttó fizu->nettó fizu->megtakarítás kontra élet kérdés eléggé 5D sakk.
Hosszabb távon FENNTARTHATÓAN top fizetése drága helyeken lehet az embernek: Svájc, Luxemburg, London, Tokió, stb. Itt viszont gyerekfelügyelettel, 4 embernek megfelelő, gyerekeknek biztonságos környéken lévő lakás bérlésével igencsak gyorsan repkednek az ezresek. Komoly fejtörés még az iskolakörzet: ahogy nőnek a gyerekek valóban nem kell már bölcsire költeni, cserébe ha nem késdobálósba akarod járatni, jelentkezik szépen a költség lakbér/törlesztő + magasabb adó címen. Bár utóbbi, magas council tax jellegű perverzió a brit szigeteken kívül nem sok helyen van a világban.

Igen, az offshore cégalapítás + vállalkozói munka a tuti, nem pedig az, hogy a családot kitalicskázza az ember valami Pápua Új Guineai szigetre, ahol kókuszdiószedésen és búvárkodáson (nagyon érdekes 1-2évig!) kívül más nincs.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39824) Tufa_ válasza t72killer (#39823) üzenetére


Tufa_
aktív tag

:K Nalunk a 4 szobas terraced hazak, ha berlesrol van szo, olyan £3500 per honapnal kezdodnek ha lepukkant, £4800+ ha priority catchment (max 120m) az outstanding primary school. Utobbi ingatlanok altalaban hirdetes nelkul kiadva 1 heten belul.. Council tax £2400-2700. Bolcsodek 1-3 eves varolista es a legtobb 9-15ig van csak, term dijjak meg £4000/term korul tamogatas nelkul.

(#39825) t72killer válasza Tufa_ (#39824) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez kb a Zürichi árszínvonal duplája fele fizetésért (kivéve a bölcsit, az ott kb 3000CHF/hó/gyerek munkahelykompatibilis, reggel 8tól du 6-ig ellátásban). Egyértelmű, hogy a londoni világot nem az egyszeri jó melóhelyen de mégis dolgozói státuszban lévő szakiknak, hanem a "gyarmattartó főnököknek" találták ki.
Ha meg olcsóbb környékre mész, ténylegesen életveszélyes helyekre lehet ott bukkanni...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39826) Tufa_ válasza t72killer (#39825) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Fizetesek itt eg es fold Anglia legtobb reszehez hasonlitva.. Kb az ovoda 2/3ada (50-55 gyerek 3 csoportra /kis-nagy csoport es forrest school/ osztva) 1 fizeteses haztartasban el. Beszelgetve mas szulokkel egyebkent itt a Google programozotol kezdve, a banki chief commercial officeren at, online hirszerkeszto, "katona", investment banking poziciok, etc poziciokrol tudunk ahol egyeduli kenyerkereso van. Itt meg az arak amugy nem annyira durvak. Wimbledon Common vagy Wimbledon Village siman £5-15 millios ingatlanok..

(#39827) t72killer válasza Tufa_ (#39826) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az 1 fizus háztartás adóban a legdrágább: hiába keresel 2 embernyi fizetést, lehet még allowance-uk se lesz a delikvenseknek. Mi ugyan sokkal csóróbban nyomjuk, de igyekszünk inkább két részmunkaidővel közel azonos fizukat kihozni: így egyikünk se esik magasabb adósávba és mindketten kihasználjuk a teljes allowance-okat. Bónusz, hogy két munkahely után ugyebár két nyugdíj is jár, ami persze high-societyben polírozott csövesjelölteknek viccesen hangzik, aztán majd mégis jól jön az a (jelenleg kb) havi ezres, ha valami geb.sz elviszi a hiperszuper céges csomagot (pl idő előtt elüti a villamos a jogosult felet).

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39828) instantwater válasza t72killer (#39827) üzenetére


instantwater
addikt

Állítom, hogy a sávos adózás, különösen a mai viszonylatban nem túl magas 50k határ számottevően csökkenti az ország GDPjét, mert ti is, én is, és még sokan mások kényesen ügyelnek rá, hogy alatta maradjanak.
:Y :W :U

Nyugdíj?
Az állami vicc, a magán pedig szerencsejáték.
Amikor azt látjuk, hogy száguld az infláció, a nyugdíjalapok bukják a lóvét, az állam befagyasztja a mindenféle sávhatárokat évekre, csak hogy az infláció miatt magasabb sávba tolva a jövedelmed duplán megkopasszon, akkor valaki még elhiszi, hogy 30-40 év múlva bármit is fog érni az a pénz?

[ Szerkesztve ]

(#39829) instantwater


instantwater
addikt

T72killernek szeretettel:
Egy kis műszaki ellenörzés az angol építőiparban: [link]
Olyan tákolások, hogy az már szinte zseniális :Y

(#39830) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Sokszor téma itt a költözés, bedobom ezt ide ami szembejött velem youtube-on (ami érdekes, mert sosem néztem ilyeneket), lassan sajnos aktuális lehet:

Where to Move to Escape World War III

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#39831) sh4d0w válasza instantwater (#39829) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Aztaszegyenit! :Y

https://www.coreinfinity.tech

(#39832) Tufa_ válasza t72killer (#39827) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Azt tudod hogy a magasabb adosavban csak arra az osszegre adozol magasabban ami a 20% folotti savban esik, nem pedig teljes fizetesre. Ie keresel 70k-t, akkor ugyanugy ott van a 12570 allowance es a 40%os ado csak a 50k folotti 20k reszre vonatkozik.
A 12570 personal allowance 100k folott csokken es 125k folott elveszik.

(#39833) t72killer válasza instantwater (#39829) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Élőben látom, és már elkönyveltem: BÁRMILYEN építős munkában jobban járok, ha youtuberól(!!!) kitanulom, megveszek hozzá minden szerszámot, a teljes időre+még 2 sörre fizetés nélküli szabit veszek ki és magam megcsinálom.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39834) t72killer válasza Tufa_ (#39832) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

persze tudom. Az elveszett allowance a 20%-os sávba kerül, azaz ~2500 fontot kanyarít le még.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39835) instantwater válasza Tufa_ (#39832) üzenetére


instantwater
addikt

Én is tisztában vagyok ezzel.
Csupán elvi okokból nem vagyok hajlandó 40%-os kulccsal adózni többet mint a szükséges.

Itt vidéken 50k salary+dividendből meg lehet élni.
A többit meg kiveszem máskor.

A legtöbb contractor így csinálja.

(#39836) instantwater válasza t72killer (#39834) üzenetére


instantwater
addikt

Ne feledd a High Income Child Benefit Tax Chargeot.
Az még egy elmebeteg dolog :U

(#39837) Bubee82 válasza instantwater (#39836) üzenetére


Bubee82
őstag

Az meg wtf?

[ Szerkesztve ]

(#39838) t72killer válasza instantwater (#39835) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, vidéken az 50k abszolút szuper :R. A legelitebb körzetekben mondjuk abból is necces már házat venni, de egy nem túl lepukkant pl Edinburgh-i elővároskában simán talál normálisat az ember.

A büntető-adókulcsokkal és a hiper elszállt ingatlan+"minden"ktggel megspékelve azt mondanám, hogy kb 150-180e bruttó alatt egész egyszerűen nem éri meg Londonban élni. Miért? mert pl 100e körül ha nem is 100% a szinteden-speckódon, az olcsóbb(!!!), 1000x tisztább-biztonságosabb-jobb Zürichben-Genfben is kapsz munkát, egy 120ezres londoni fizuból meg alig élsz jobban, mint egy Glasgow-i 50(!!)ezerből.

#39837: szokásos jó kis brit "kőművesmunka" :DDD : ". Over £1.8 million of HICBC penalties were refunded as a result of the review."... (itt leírja azt is, mi ez, kvázi ha bárki a családban 50k felett keres, akkor fokozatosan elveszik a családi pótlékot, 60k-n nullázódik).

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39839) instantwater válasza t72killer (#39838) üzenetére


instantwater
addikt

Nem véletlenül költöznek sokan vidékre Londonból, főleg aki tud távmunkában dolgozni.

Csodálkoztam is, amikor az egyik szomszéddal összefutottam a napokban, és mondta, hogy kb a fél lakása ingyen elvihető, mert Londonba költözik és ott nem fér el a sok cucc.

(#39840) Balinov


Balinov
félisten

Srácok, félig off

Annak hogy nincs a pofámon bőr xzyt állítani annak létezik angol megfelelője :F

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#39841) Tufa_ válasza t72killer (#39838) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Az en helyzetemben pl hiaba imadnam hogy 2 ora autoval es sielek, viszont kb eselytelen hogy hasonlo munkat tudjak ott csinalni mint amit itt. Vannak olyan szakmak ahol nem engednek be kulfoldieket, szoval penzugyeskent en nem sokra mennek ott..

(#39842) t72killer válasza Balinov (#39840) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:DDD :D :DD :C , háát, nem úgy vettem észre, hogy lenne.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39843) emvy válasza Balinov (#39840) üzenetére


emvy
nagyúr

I don't have the nerve to ....

while (!sleep) sheep++;

(#39844) Balinov válasza emvy (#39843) üzenetére


Balinov
félisten

:R :R ezaz!

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#39845) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog (1)

Most kaptam készhez egy újabb adólevelet a HMRCtől, és valamit nem értek. Aztat írja, hogy 37001 font felett már 40%os az adókulcs, éshogy majd újra átnézik mit fizettem Április 5én. Ez stimmel. Az nem, hogy mikortól fizetek 40%ot? Ha már elértem ezt az összeget és utána, vagy Áprilisig fizetem 20%ot, átnézik, és onnantól 40, mivel sanszos hogy átlépem ezt a határt. Fura ez a szitu, mert eddig sosem rémlett, hogy e miatt kellett volna aggódnom.
Teszem hozzá, hogy rohadtul fer, hogy jókora adag adót fizetek és ugyanannyit, mint aki majdnem háromszor annyit keres. Gondolom ezt is köszönhetem ennek a tünemény kormánynak.

All→M8

(#39846) Tufa_ válasza callmeakos (#39845) üzenetére


Tufa_
aktív tag

olvass vissza, par hozzaszolassal elorebb beszeltunk errol. 40% adokulcs csak a 37k folotti keresedre vonatkozik. ie ha 38kt keresel, csak az 1k lesz 40%os adoval, a tobbi 37k ugyanugy mint eddig.

(#39847) callmeakos válasza Tufa_ (#39846) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog (1)

:R :R

All→M8

(#39848) instantwater válasza callmeakos (#39845) üzenetére


instantwater
addikt

Az egész sávos adózás nem fair.
Miért adózik nagyobb kulccsal a pénze egy része után valaki csak azért mert jól csinálja, amit csinál?

Ezek at adósávok:
Personal Allowance Up to £12,570 0%
Basic rate £12,571 to £50,270 20%
Higher rate £50,271 to £125,140 40%
Additional rate over £125,140 45%

Több infó: [link]

A 37000 hogy jött ki nekik?

[ Szerkesztve ]

(#39849) t72killer válasza instantwater (#39848) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Némi sávozást elviselhetőnek tartok, de amikor ezeket a sávokat meghúzták, még kb 50%-al többet ért a pénz. Sőt, amit a korábbi években emelgettek, az is elmaradt pl a lakhatási ktgek emelkedéséhez képest. Mindez azért, mert a társadalpm mind2 végét ingyenélők húzzák: az "ügyes" vállalkozó max játékpénzt fizet ezekhez képest, a benefites meg egyenesen viszi a pénzt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39850) Yeffy válasza instantwater (#39848) üzenetére


Yeffy
veterán

A 37000 hogy jött ki nekik?
ezt en sem ertem, ha egyszer 50k-nal van a basic rate vege.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.