2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Itt az első Ghost in the Shell trailer

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy tűnik, hogy az első filmből lesz benne pár jelenet.

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Köszi, fel is tettem a vacsilistre az imdb-n. Ez a 95-ös verzió az alapja? link

(#2) oriic válasza petipetya (#1) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen az, plusz a Stand Alone Complex 2. évadának sztorijából is lesz benne részlet.

Btw itt a film nyitójelenete, ami egy az egyben az anime klasszikus nyitánya. :C [link]

Live-Die-Respawn

(#3) petipetya válasza oriic (#2) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

:R Az anime nem az én műfajom, így valószínűleg csak a 2016-os sci-fit fogom megnézni.

(#4) [Prolixus]


[Prolixus]
(PH! addikt)

Rettenetes. Katasztrófának tűnik az egész. :(

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#5) zone válasza [Prolixus] (#4) üzenetére


zone
(őstag)

És miért? Nekem az eddig látottakból csak a szakállas Batou nem tetszik, plusz találhattak volna egy nagyobb darab színészt is. És az egyik jelenetben mintha normális szeme lett volna, de lehet csak az utómunka hiányzik.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#6) bozont válasza zone (#5) üzenetére


bozont
(PH! kedvence)

Ha nem is rettenetes, de én továbbra is szkeptikus vagyok a filmmel kapcsolatban. A látvány az ott lesz és sok mindent átemeltek a két moziból. De a sztoriról ez úgy tűnik nem mondható el. És szerintem itt fog elbukni a dolog (a fanok részéről legalább is), túlontúl leegyszerűsítik azzal hogy Motoko-t helyezik a középpontba.

Az animált és filmes nyitójelenet egymás mellett: [link]

[ Szerkesztve ]

(#7) [Prolixus] válasza zone (#5) üzenetére


[Prolixus]
(PH! addikt)

Miért? haha, csak a legnyilvánvalóbbak:

- Pocsék színészválasztás a legfontosabb szerepekre. Most komolyan, Scarlett Johansson, mint a badass Major Motoko Kusanagi? Johansson egy gyönyörű nő, de szvsz túl skandináv jellegű a szerepre (nem, nem várok el Motokonak japán színésznőt, hiszen az animében sem japánnak volt ábrázolva soha, plusz ebben a világban lehetséges is, hogy a Japánban játszódó sztoriban nem japán kinézetű emberek vannak, hiszen kiborgok, olyan arcuk lehet amilyet akarnak), másrészt annyira hihető az ilyen keménykedő szerepekben, mint Bud Spencer lenne kung-fu mesterként. Batou is rettenetes, ahogy írod, egy sokkal nagyobb darab színész kellett volna a szerephez. Ééés mintha Boma a kiszivárgott cast fotókon néger lenne...hogy micsoda? :F Csak hogy ne merüljön fel, hogy diszkriminál a film a rasszok között? Más okot nem tudok elképzelni.

- Ahogy nézem, össze akarják kutyulni a 95-ös filmet meg a SAC bizonyos részeit..plusz egy csipet a második filmből is, azatuti. Ebből eleve kétlem, hogy valami jó sülne ki (főleg elnézve a rendezőt...az írók meg tök tapasztalatlanok), akkor már ha nem egy-az-egyben másolnak, akkor miért nem találnak ki valami újat? Másrészt a trailer alapján totál vakvágány az egész. Motoko az alkotójával beszél? Milyen alkotójával? Meg ő az első példány úgymond? WTF? Az anime nem erről szól. Pont az ellenkezőjéről: Ő egy sorozatgyártott kiborg (legalábbis külsőre, belső technikája persze spéci katonai cucc), sokadik modell, tucatnyi külsőleg hasonló van hozzá, teljesen általános a GitS világban, hogy valaki full kiborg. Az identitástudatához nem tartozik hozzá az, hogy egyedülálló, első a fajtájából, különleges. Nem ez okozza neki a problémákat, nem ez gyötri stb. A SAC-ban nem is jelenik meg ez a téma erősen, sőt, ott egyértelműen ki van jelentve, hogy sosem akart magának külsőleg különleges testet, azt a teljesen átlagos arcmodellt használja, amit még gyermekkorában kapott stb. Másrészt mi ez a dolog, hogy nem emlékszik a múltjára? Az animéban ez sem jelenik meg. A 95-ös filmben nem ismerjük a múltját, de pontosan az okozza a kétségeit, hogy nem biztos benne, az emlékei valósak-e,mert már azt is kétségbe vonja, hogy valódi ember volt-e valaha. A SAC-ban meg nagyon kicsi volt, amikor érte a baleset, utána viszont mindenre emlékszik. Szóval ez a "nem emlékszem ki voltam" dolog megint nem dilemma.

Másrészt Kuze karakterét egy 2 órás filmre "belepocsékolni" nálam már kapásból nem megbocsájtható bűn. Ez a film elsősorban nyilván Motoko-ról fog szólni, így meg főleg érdemileg zéró játékidő fog jutni szegény Kuze-ra. Kuze önmagában elvinne a hátán egy filmet, úgy, hogy a Section 9 csak másodhegedűs lenne...és meg is érdemelné. De így... :( Na és mi lesz Motoko és Kuze különleges kapcsolatával? A 2nd GiG legjobb része megy a levesbe? :(

A trailer alapján sugallt sztori valami hihetelenül unalmas, klisés, 12 egy tucat fos lesz, pont nem olyan, amit egy GitS filmbe elvárnál: Motoko-val történik valami, forradalmi technológia révén kiborgot csinálnak belőle, ő lesz az első full kiborg. Mindneki más max részlegesen kiborg. Szóval Motoko különleges, egyedi, a kétségeit és problémáit sem értheti meg senki, hiszen senki nincs a cipőjében. Ráadásul szegényke a múltjára sem emlékszik, így csak valami üres héjként téblábolhat a világban és felteheti az 1 millió dolláros kérdéseket, amiket már az alsós mesekönyvek is feltesznek a papírmasé karaktereiknek, hogy ki is vagyok én, mi is a dolgom a világban, miért csinálom azt amit csinálok stb. Ezeréves, csontig meg csontvelőig lerágott toposzát fogjuk látni a múltját vesztett, amnéziás, egyedi, mindennek hála a társadalomtól eltávolodott, magányos hősnek. Na és ezt úgy tűnik sikerül majd még tetézni a szokásos összeesküvős sztorival: Valójában nem is megmentették, hanem...hanem ki tudja, talán direkt érte valami baleset, talán direkt ő lett a háttérben kiválasztva az első full kiborg szerepre, mint egy forradalmian új technológia prototípusa. Ezen a röhejes sztorin még Robocop is röhögne, pedig ő is már vagy 30 éves, és nem is szándékosan érte szegényt tragédia, hogy aztán ő lehessen az új technológia első, kísérleti alanya, a prototípus. DE NE LEGYEN IGAZAM.

- Nekem a dizájn sem tetszik. Nem tetszik, hogy pl. Motoko testében az izomszövetet felváltották ezzel az áttetsző, műanyagszerű akármivel. A testében pont az volt a cool, ahogy látható volt, hogy izomszerű szövet van a mesterséges vázon stb. Másrészt a trailer alapján valahogy az egész világ olyan steril. Semmit nem érzek az animében megjelenő zsúfolt, olykor koszos és mocskos, de mégis lenyűgöző cyberpunk világból. Olyan standard sci-fi szerű az egész, semmi extra.

- EZ már nem igazán pont, de most komolyan, nézzük már meg ezt a kezdő jelenetet. Próbálták lemásolni a 95-ös film bevezetőjét. Komolyan, csak másolni kellett volna, de nem...még lemásolni sem sikerült rendesen. Oké, hogy kamerás felvétel, de akkor is ordít, hogy mindent elkövettek, hogy a testének "kényes" részei, hiába effektíve nincsenek intim szervei vagy mellbimbói,minél kevesebbet látszódjanak, minél inkább homályba vesszenek. Azt sem értem az a jelenetsor, amikor a koponyába belekerül a cyberbrain, miért olyan sötét (ismétlem látom, hogy kamerás jelent, de a bevilágításon már látszik, hogy moziban sem lesz sokkal jobb) minden, meg olyan a kameraszöge, hogy nem lehet szépen tisztán látni a dolgokat, mint az animében. Plusz a jelenet vége felé, 1:50 körül mi a rák az a színkavalkád? Mire kell az? Mi a szerepe? Miért nem valami értelmes, aktuális jelenetet raktak a helyére? Csak hogy kitöltse az időt? Mint valami rossz LSD trip a neonfényes vidámparkban. Rettenetes. Érdemes megnézni ezt. ugyanezt a jelenetet próbálja live-action-be átültetni. Sajnos a teljes jelentsor tudtommal sosem készült el, de alapján színésznőt leszámítva mérföldeket ver erre a filmes változatra. Egy fan projekt. Röhej.

Hát kábé csak ennyi bajom van vele. Nyilván lejött, hogy óriási rajongója vagyok mind a 95-ös animének, mind a SAC- sorozatoknak (és a Solid state society-nek is).

Persze mondhatják nekem, hogy mit szívom mellre, az eredeti ettől még ugyanúgy jó marad, annka a zsenilitását nem tudja ez a film tönkretenni. Ez biza igaz, de nem is ez a gond. Az a gond, hogy ha a film x@r lesz, és sikeres, akkor kb a folytatások is ezen a x@r vonalon fognak továbbgurulni, és búcsút lehet inteni a minőségi GitS live-action feldolgozásoknak. Ha viszont nem lesz sikeres, mert mondjuk x@r lesz, akkor meg minden jövőbeli próbálkozást elkaszál (egy darabig legalábbis). Arra sajnos a legkevesebb esélyt látok az eddig kiadott anyagok alapján, hogy kicsit is jó lesz...

disclaimer: A 2. filmet nagyon régen láttam, arra már nem emlékszem (nem is tetszett, úgyhogy sosem néztem meg újra), szóval ha valami abban ellentmond bárminek amit írtam, akkor sorry

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#8) bozont válasza petipetya (#3) üzenetére


bozont
(PH! kedvence)

Pedig ezzel igazán tehetnél egy próbát, megéri. De ne a felújított verziót (GiTS 2.0), mert szerintem borzalmasan gagyik a becsempészett CG animációk. Egy jó HD verzió a '95-ös verzióból nagy élmény. Utána esetleg az Innocence, bár azért kicsit elmarad az első mozitól.

(#9) oriic válasza [Prolixus] (#7) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"- Ahogy nézem, össze akarják kutyulni a 95-ös filmet meg a SAC bizonyos részeit..plusz egy csipet a második filmből is, azatuti."

Az első film és a SAC Kuze sztorivonalát keverik össze.

Live-Die-Respawn

(#10) kenwood válasza petipetya (#3) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nekem se.
Sok a gyerek karakter,tele vannak bargyu,a nezonek kinos poenokkal.

A Ghost in the shell viszont teljesen mas kategoria.
Felnotteknek keszult,barmelyik movie szintjet hozza,le is korozi oket.
Keves ilyen van,en az Animatrixon es az Akiran kivul nem is talaltam egeszestes nezhetot,pedig 15-20 eve vadaszom rajuk.

Szerintem felesleges volt filmet csinalni belole, minium 99 szazalek, hogy rosszabb lesz az eredetinel.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.