2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tehát: NetBSD preinstall gondolatok

    Ott fejezetem be.... gőzöm sincs hol... de ahogy magamat ismerem, valami agymenés volt. :DDD

    Mivel mostanában offon vagyok, ezért mély gondolatokat most ne várjatok, száraz unalmas, lélekölő tények lesznek.... najó esetleg érdekességek, mégpedig:

    NetBSD telepítés előtti előkészületek, gondolatok

    Amiket tudni érdemes már most:
    1. Azt azért lehet tudni, hogy a NetBSD fő célkitűzése a portolhatóság, tehát a lehető legtöbb -féle architektúrán fusson. Íme a lista. Oké, tegye fel a kezét, aki már mindről hallott... ühüm... aki mindet látta már legalább videón... naja.... aki mindegyikkel dolgozott is? Ne kamuzz! Tedd le a kezed, nem hiszek neked. :P

    2. Plusz elsősorban rendszer építőknek készül. Erre egyértelmű jeleket látunk majd később. Tehát ha egy hardware gyártó akar egy jól portolható rendszert, ami pár dolgot csinál csak, mint mondjuk egy router, akkor neki ez kifejezetten jó választás.

    3. Kicsi erőforrással dolgozó fejlesztői közösség. Itt a minimum van. Mondom: minimum. Kevés program, és még kevesebb automatizálás. Erre mindjárt kitérünk.

    4. Elég sok mindent tud és használ is a Linux világából. Amit nem tudtak maguknak megcsinálni, pl: driverek, azt onnan pótolják.

    Folytatás...

    Vladi 3 hónapja 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.