2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Legjobb blogbejegyzés találatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hosszútávú időjárás-előjelzés

    Korán beköszönt a tavasz! A december hónap az idén igen változékony időjárású lesz. Többször is várható havas csapadék. A hónap első napjain még 10 fok körüli enyhe idő várható, de a napok múlásával...

    Tzombi 16 éve 0

  • Hosszútávú időjárás-előrejelzés

    Különleges időjárás jelentés Döntsük el közösen, mennyire pontosak a népi hagyományok. Már két éve kapom egy barátomtól ezt a „Különleges időjárás jelentés”-t, az igazat megvallva nem sokat...

    Tzombi 17 éve 7

További legjobb találatok...

Találatok

  • Hosszútávú időjárás-előjelzés

    Korán beköszönt a tavasz!

    A december hónap az idén igen változékony időjárású lesz. Többször is várható havas csapadék. A hónap első napjain még 10 fok körüli enyhe idő várható, de a napok múlásával egyre hidegebb lesz. Tizedike táján már fagypont alá süllyed a hőmérséklet, de ekkor egy meleg front érkezésével megenyhül az idő egészen 22-éig. A jelek szerint a karácsonyunk fehér lesz, de az év utolsó napjai megint enyhébbeknek ígérkeznek, mint a sok évi átlag, és az új esztendő táján is 5 fokos, viszonylag enyhe idő várható. Az új év első napjain azonban beköszönt az igazi tél. Havas, csapadékos időjárásra számítsunk 8-12-e között, valamint 23-a táján. A dunai szél igen erős lesz a hónap első hetében.

    2008. január – március időszakra

    JANUÁRBAN nem várható olyan hideg idő, mint ahogy megszoktuk. A nappali hőmérséklet 0 és 10 fok körüli lesz, csak reggelenként mutat majd a hőmérő higanyszála fagypont alatti értékeket. A hónap vége felé esedékes lesz egy néhány napos enyhe léghullám betörése, amikor hirtelen 20 fokra is felmelegszik az idő. Leghűvösebb időre 5-e és 23-a táján számítsunk, ekkor a reggeli hőmérséklet -5 fok alatti lesz, de a nap folyamán fagypont körüli értékeket fogunk mérni. Ebben az időszakban havazásra számítsunk. A melegebb időszakokban esős lesz az idő, a reggeli hűvösség miatt az utak csúszósak lesznek.

    Folytatás...

    Tzombi 16 éve 0

  • Hosszútávú időjárás-előrejelzés

    Különleges időjárás jelentés
    Döntsük el közösen, mennyire pontosak a népi hagyományok.

    Már két éve kapom egy barátomtól ezt a „Különleges időjárás jelentés”-t, az igazat megvallva nem sokat foglalkoztam vele egészen tavaly nyárig. Miután megkaptam, gyorsan átfutottam, és azonmód beraktam a levelesládám megfelelő fiókjába további porosodásra.
    Tavaly nyár elején, mikor a levelibékák az brekegték, hogy hideg nyarunk lesz, valami kezdett bennem derengeni, hogy én valami mást olvastam valahol. Elő is kotorásztam a levelesem rejtett zugából, kicsit leporoltam, majd figyelmesen tanulmányoztam. Az egész nyár szinte „percre pontosan” a leírás alapján történt. Ősszel szintúgy. –Akkor már határozottan figyeltem – A december tette be neki a kaput, és az idei év első három hónapja sem úgy jött be.
    Azóta rendszeresen figyelem, és elég nagy szórással, de pontos a leírás. Most közre adom a legújabb levelét, de előtte még az eredeti levél első része:

    Egy kedves barátom rendszeresen elküld egy időjárás jelentést évek óta, ami nagyon pontosnak bizonyult eddig, sokan már a nyári szabadságukat is ennek a figyelembevételével tervezik meg, ami nagy szó ebben a felfordult meterológiai rendben, amikor a meterológusok is csak egy hétre mernek előre tervezni.

    Amikor megkérdeztem, hogy mi az eredete az elemzésnek, a következőket írta nekem:

    Folytatás...

    Tzombi 17 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.