2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bürökrácia

    Na cirka 33 fontból sikerült elintézni az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentését a magyar nagykövetségen. A követségen azt mondták, hogy bármelyik okmányirodabán meg lehet tenni , ráadásul ingyen, érdemes ott, mire mondtam, hogy a Központi Okmányiroda Budapesten engem elzavart a területileg illetékeshez , az meg vidéken van, iszonyatosan rossz nyitvatartási idokkel..... Valaki kavar.

    De vissza picit a múltba :
    Pénteken reggel Magyarországra utaztam, okmányirodai ügyintézésre , egészen pontosan ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentésére , illetve fogorvoshoz.

    Tudja valaki mire jó a központi okmányiroda?
    Mert a fent leírt probléma megoldására nem, az tuti. Elhajtottak, hogy bocsi, de ezt csak a lakóhely szerint illetékesnél tudom megtenni. Zagyad.

    Az okmányirodában legalább 5 percig próbáltam rávenni a nőt, hadd ne kelljen már ezért Magyarországra utaznom megint, de hajthatatlan volt, azt mondta , a területileg illetékes lakcímnyilvántartásba kell felvenni, azt pedig (hol is lakok? ) Jászberényben kell intéznem Ezert utaztam pedig kb haza . Kár , hogy nem vettem fel a beszélgetést, ugyanis a no volt kedves megemlíteni, hogy amúgy is , hogy gondolom, hogy pénteken délután ügyet akarok intézni?! (a központi okmányiroda nyitvatartása szerint este 8-ig mehetek oda)

    Ma a nagykövetségen azt mondták, ezt bármely okmányirodában megtehetem odahaza, ingyen .

    Folytatás...

    tildy 13 éve 27

  • Domain macera

    Esmein sokszor noszogatott, kezdjek már valamibe a munkahelyi munkámon kívül is, ne állandóan trollkodjak fórumozzak. :D

    Gondoltam- én naíva- mi lenne ha vennék egy domaint. Vehettem volna .comot is, de na, izé, magyar az anyanyelvem vagy mifene, és az ötletem nem igazán létezik odahaza, legyen hu-s.

    Szépen kitöltöttem a domain igénylést neten , fotelomban kényelmesen vártam (no ez nem igaz, lázas betegen fetrengtem , de ez most irreveláns) , hogy ugyan teljen már le az a fránya 16 nap. Tudom , hülye vagyok, .com megvan max 2 nap alatt (de általában percek-órák kérdése), neten rendelve , nem kell mindenféle aláírt papír . De hát a ragaszkodjunk mán az elvekhez! Akkor is .hu domaint akarok!

    Vártam vártam , majd jött egy levél, ugyan már legyek kedves elküldeni két tanú által hitelesített papírost arról, hogy xy vagyok 123456AB személyi igazolvány számmal, aláírva persze. Pedig eskü a neten kitöltöttem , és beírtam az igénylőbe már korábban ( anélkül nem engedte elküldeni) . Ja hogy az nem elég. Tesssssssssék?!

    Sebaj , dec végén elpostázva.

    Szóval most várok. Életem első domainjaire. Nem, nem a nevemen kell majd keresni.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 19

  • Nem dolgozol? Mars Haza! - UPDATED

    Ami a szívem nyomja, az most ez a magánnyugdíjpénztári nyilatkozat.

    Szilveszter napján meglátogattam a konzulátust nyilatkozattétel végett másodmagammal. Dacára a nálunk lévő NI numbernek, bankszámlakivonatnak (itt nem létezik lakcím Magyarországon ismert fogalma, két dologgal bizonyítod, hogy hol laksz: Proof of address (ha bérelt lakás, akkor kapsz egy papírt vagy a címedre érkező bankszámlakivonat, minden angol hivatal, de az egészségügy is elfogadja! ), Esm nem tehetett nyilatkozatot. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy nincs munkahelye.

    Ugyanis csak az nyilatkozhat külföldön , követségen, aki :

    -kinn dolgozik
    -kinn tanul
    -kiküldetésben van.

    Mivel ő jelenleg nem dolgozik (bocsánat, jobban illik rá self-employed, saját businessét építi ) , így ő nem nyilatkozhatott. Akkor sem, ha életvitelszerűen él itt, már több mint egy éve. Természetesen dolgozott már korábban odahaza és itt is.

    Szerencsére a konzulátus és a konzul nagyon korrekt volt velem szemben, így elfogadták , hogy emailben küldjem el nekik a munkaszerződésem , (ami természetesen tartalmazza azt is, mennyit keresek ) utólag, ezt tegnap este át is küldtem nekik.

    Korábban már leveleztem az onypvel ezügyben, hívtam a külügyminisztériumot is , sehol sem mondták, konkrétan milyen papírokra lesz szükségünk. Személyit, lakcímkártyát és a TAJ kártyát mondták, semmi többet.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 136

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.