2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Do you want a piece of cake?

    Yes, I do:)

    Új dologba kezdek.Frameworkkel még úgysem dolgoztam. Mostanában keresett dolog. Azt hiszem az oop-vel is meg kell barátkoznom... :U

    Mellesleg beteg vagyok, tegnap este hőemelkedésem volt, és amit felköhögök az is néha véres. H1n1 és sima influenza ellen is be vagyok oltva (okt. közepe)

    tildy 14 éve 16

  • Mire nem jó az irc?

    Esmein beszélgetett ircen ps3 csatornán egy angol sráccal, aki nem vágta le, hogy ő nem angol (nem semmi) , és mondta a srác , hogy épp php programozót keres, de nagyon nehéz találni .
    Mi meg ültünk kaján vigyorral , mikor ment a válasz, hogy ő (Esm) konkrétan ismer egy ilyen embert, aki történetesen a barátnője, és épp php fejlesztői munkát keres, csak az angolján kéne még csiszolni...
    Srác visszakérdez: Miért, nem angol?
    Esm: hát nem:D
    Mindenesetre a srác kérte, küldjek neki cv-t:)
    Küldtem.
    Ez a cég lenne. Kicsit délen van, szóval költözni kell ha bejön.

    tildy 14 éve 8

  • Gondolj a résre!

    Mielőtt valaki félreértené, csak a metróról van szó, kicsit fura ugyanis első hallásra a : Mind the gap, please!
    Természetesen csak a vicces félrefordításom eredménye a címbeli mondat, helyesen ugyanis ügyelj a résre-t jelent. Néha kiegészítik : Mind the gap between the train and the platform.

    Ígértem egy picit hosszabb beszámolót, lassan már ez a hét is eltelik, így épp ideje.

    Napközben sokszor járjuk a várost, ekkor akadtam erre a gyöngyszemre is:

    Hétvégén bulizni voltunk Esmeinnel az O2 arénában, konkrétan a Matter nevű helyen . A belépő nem vészes, viszont tudjuk mire megy el az angolok pénze: italra!

    Forrás flicker: O2 aréna

    Egy fél pint (2.75dl) sör 4 font, egy fél literes ásványvíz 2.5! Szép.

    Folytatás...

    tildy 14 éve 14

  • Gyors helyzetjelentés

    Nagyon meg kéne már írnom az elmúlt napok történéseit, de valahogy nem visz rá a lélek. PEdig eseményekben gazdag volt.

    Úgyhogy hirtelen csak ennyi:
    -hétfői interjút az ember átrakta keddre, kedden törölte, mondta hív ma , de nem hívott
    -voltam benn egy cateringes cégnél , de kicsit elfoglaltak most, hívjam hétfőn őket - mivel azt hiszem beleőrülök az itthonlétbe, utálok tétlen lenni, és így a pénzem sem fogyna , meg tanulnám a nyelvet is.

    A napi 3 hívás pedig immár csak 1.
    Kicsit rajtam van a para, főleg a nyelvtudásom miatt, szakmailag nem vagyok hülye, és hajlandó vagyok fejlődni is, sőt.
    De az angol.... Nem tudom, másoknak hogy megy olyan egyszerűen...
    A leírt szövegek kb 60-70%át értem csak, mármint ezen főképp az újságot értem. Állásajánlatok azok azért mennek 90%os érthetőséggel.

    tildy 14 éve 7

  • London - kicsit másképp

    Egyik weboldalon akadtam rá , hogy Carl Warner csapata gyümölcsökból ,zöldségekből elkészítette London látványosságait.

    Forrás: Mailonline / Source: mailonline

    Ügyes :)

    tildy 14 éve 0

  • Tanuljatok már meg rendesen beszélni, he!

    Mivel paramedic fórumtárs (:t) rámszólt -bár egyébként is eszemben volt- így folytatnám az eheti dolgokkal a naplóm.
    Mint tudjátok, épp állást keresek, és van is napi 3 hívásom, többnyire ügynökségektől .
    No az elsőről jobb ha nem is beszélek.... ÁÁÁ... Volt egy szimpi, ott webes könyvesbolthoz kerestek fejlesztőt, elküldtem az önéletrajzot, az ügynökség emberével kétszer beszéltem, teljesen jó lenne, de kinn van Windsorban, ez még a Heathrow reptértől kintebb van.

    Aztán a többi általában csak az adataimra kíváncsi, de volt már olyan is , aki annyira hadart, semmit nem értettem szinte belőle. Vagy csak a szokásos "brittish"-t nyomta, abból meg nekem úgy kell kifülelni a dolgokat.... Bezzeg Esmein. Ő szinte mindent ért.... Még álmából keltve is:D

    Na szóval az ún. brit angollal akadtak kisebb problémáim, de eddig szépen haladok, 1 hete keresek állást,napi 3 hívás, ez szerintem nem is rossz arány azóta.

    Készítettem a héten pár képet is:)
    Ebben az utcában lakunk:

    Folytatás...

    tildy 14 éve 78

  • Álláskeresés

    Mai nap nem mozdultunk ki, ugyanis lejárt az Oysterünk tegnap. Pedig gyönyörű idő volt.
    Aki nem ismerné, mesélnék kicsit az Oysterről, bár lehet lesznek benne pontatlanságok, azért próbálok figyelni rá, hogy pontosan írjam le.

    Na szóval itt a metrón (underground) és a buszokon is olyan kezelő van, amihez csak oda kell tartani az oystert.
    A wikin nagyon jól megfogalmazták mi is ez:
    Az Oyster egy elektronikus kártya, amely tárolja a megvásárolt közlekedési bérletünket vagy a rátöltött pénzösszeget, amiből a rendszer automatikusan levon minden egyes utazásnál. A kártya nem más, mint egy RFID kártya, így nem kell automatába betenni, vagy lehúzni a mágnescsíkot, csak az olvasó felett elhúzni. A kártya bankkártya méretű.

    forrás:wikipedia

    Nekünk olyan oyster van, ami az egyes és kettes zónában érvényes a metróra, illetve buszra London teljes területén.
    Azt hittem ez lelassítja a metróknál az áthaladást, mivel kapuk vannak, és mindenki nyomja a kártyáját oda a leolvasóhoz, de nem. Egész jól lehet vele haladni. Persze lehet venni jegyet is, de az drága. 4 font körül van, Oysterrel egy utazás, ha nem bérletet veszel rá, akkor csak 1.67.
    Mi egy hetes bérletet vettünk rá, ez járt le tegnap, 25 font volt. Nem olcsó.

    Folytatás...

    tildy 14 éve 35

  • Tanulópénz

    Nos először is kitérnék a nagy viharra, ami "állítólag" Londont fenyegette az elmúlt egy napban. Egy kicsit erősebb szélnél több semmi nem volt. Oké, esett az eső , de az itt minden nap esik, lassan fel sem tűnik :D (Most épp szép tiszta az ég) . A szél meg. Hát az aug. huszadikához képest (ami pár éve volt ) pite.
    Szóval semmi vészes, mondhatni nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

    Viszont ha már pite: itt mindenféle formában kapni, még májas is van. Mi valami gyümölcsöset vettünk, de kezd herótom lenni az édestől, márpedig itt a péksütik jó része NAGYON édes.

    Térjünk azonban vissza a címre : tanulópénz. Hát ez is megvolt. Az O2-s kártyámról hívtam fel a raiffeisent limit módosítás ügyben, én hülye. 1.5 font per perc... Ennél még a pannon roamingja is jobb lett volna... De ugye dinka voltam, 10 fontot el is pukkantottam a kártyámról... Ügyes. (kiderült amúgy , hogy van egy olyan bolt-on (magyar nevét nem tudom) , amellyel 5 penny /percért hívok haza, na ezt meg is fogom rendelni...)

    Ennyi legyen a legnagyobb veszteségem, persze nem örülök neki.
    Viszont a Sainsburyben (bolt) végre elfogadták a bankkártyám, vettünk mosószert, öblítőt, egy kis kaját , szóval nagy öröm volt, hogy végre valahol tudtam a bankkártyámmal fizetni.

    Folytatás...

    tildy 14 éve 11

  • Hihetetlen!

    Alig másfél nappal a bankszámlanyitás után immáron boldog tulajdonosai vagyunk a Lloydsos , dombornyomott Visa kártyánknak. Ami végre már chippel szerelt, nem úgy mint az otthoni Raiffeisenesem,ami még a régi jó mágnescsíkos, amit egy boltban sem szinte sehol nem tudok használni, itt ugyanis már 3 éve áttértek a chipes rendszerre. Lloydsos ügyfélszolgálatos mondta ezt, mikor rákérdeztünk, hogy nadehátno, dombornyomott visa: csak bankból tudok kivenni vele pénzt.

    7.95 fontos számlát választottunk, ebben nagyon sok minden benne van, pl ha elveszik a mobilunk, megtérítik, utasbiztosítás, egyebek. Összehasonlító táblázat itt: [link]

    Mára vihart ír az index is, elvileg 120km/h órás széllökés is lehet, egyelőre nem érezni nagyon.
    Az idő amúgy nagyon változatos, ha reggel süt a nap, az semmit sem jelent:)

    Mai nap szintén tíz fontos nap volt, vettünk szennyestartót (laundry) 2 font, vállfát (1 font) , lottót, hátha nyerünk (1 font), meg 4 liter tejet, olajat, műanyag tasakot (bugyi), kenyeret, fánkot.

    tildy 14 éve 35

  • A csupaszőr papucs

    Nem értem ezeket az angolokat. Szinte az összes boltban szőrös papucs van. Tudjátok az tipikus, plüssös vacak.

    forrás: ebay

    No hát ilyet ugyan nem veszek....

    Amilyen okos voltam, nem hoztam otthonról. Jahm, el ne felejtsem: bementünk a sports directbe,hátha ott van, (vietnámi papucs volt, de azt nem szeretem, a normál meg 10 fontos volt, nem vettem)itt újabb kísérletett tettem arra, hogy a bankkártyámmal fizessek, nem sikerült. De amin meglepődtünk : megkérdeztem , hogy a magyar debit kártyát elfogadja-e a gép , az eladó csaj meg magyarul kérdezett vissza, magyarok vagyunk-e :D Egy pöppet ledöbbentünk... Esm kapott egy 4 fontos Umbro pólót.
    Felfedeztük az 1 fontos boltot is. 2 liter tej 1 font, 1 bögre 1 font, 1 doboz negyed kilós marshmallow(mályvacukor, bár talán inkább pillecukor), 1 font, evőeszközkészlet 1 font. :C :C

    Estére önéletrajzgyúrás volt betervezve, de Esmeinnek fájt a feje, bealudt...

    Jahm, meg elvileg pár házzal arrébb az éjszaka valakit megöltek. Le volt zárva a ház környéke , reggel ide is jöttek kérdezni, halottunk-e valamit. A többi lakó azt mondja, jó környék ez, ilyenről ők korábban nem is halottak, hogy ilyen történt volna.

    tildy 14 éve 33

  • Városnézés

    Huhh a mai nap kicsit fárasztó volt. Összefutottunk Ozorás ismerősökkel, bejártuk fél Londont.
    Buckingham palota, Bin Ben, Eye...

    Node még előtte ettünk egy jó kis fish & chipset. Totál jóllaktunk, finom volt. Aztán városnézés:)
    Első a Buckingham palota volt, az őrségváltást épp lekéstük.


    Utána átsétáltunk a St. James parkon, és bár csepergett az eső, ez csöppet sem zavart. Viszont a sok madártól, mókusoktól szinte szóhoz sem jutottunk. Elég szelídek, bár teknőcúr kicsit félt tőlük:)

    Átérve lencsevégre kaptuk a lovas őrséget is. Nem irigylem őket.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 10

  • Cseréptörés - kicsiben

    Tegnap kifizettük a lakásért a depositot, meg egy hétre előre a szállást (összesen 450 font). Szerencsére a lakók nagyon segítőkészek, egyik lakó, aki szintén phpzik át is küldött egy megfelelő önéletrajz mintát, ami után ő nagyon sok megkeresést kapott.

    Feltöttöttük az O2es telót is(15-15 font), beállítva a Family bolt-ont, illetve a Favourite placet.
    Az egyik olyasmi, mint otthon a családi csomag , a másik pedig 1000 percet ad, ha adott irányítószámú körzetből intéz az ember hívást. Ez utóbbi ingyenes, a másik kb 7.5 Font, viszont a Pannonos családi csomaggal ellentétben elég csak egy számon beállítani, a többi familyben lévőnél is él:)

    Este megnéztük a Tower Bridge-t, sajnos Esm álomszuszék, meg ugye voltunk előtte boltban is, így akkor értünk már oda, mikor besötétedett.

    A metrót már kezdjük érteni, viszont a buszos közlekedés, meg a térkép.... Egyelőre még nem triviális.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 19

  • Kiérkeztünk

    Itt vagyunk. Álmosan, fáradtan, de élünk. Az út jó volt, csak mire kiértünk a szállásra már olyan álmosak voltunk, hogy beszélni alig tudtunk.:) A repülő kb 890 km/h-val jött, nyílegyenesen, láttuk ahogy Prága mellett eljövünk(gpsen). Az otthoni jó kis esőfelhő legalább németországig kitartott, láttuk a hollnad tengerpartot is. Mikor ideértünk esett, de nincs hideg. Most is inkább csak borult az ég.

    Eddigi mérleg : egy szendvics 3.5Ł-ért (ez azért kicsit mellbe vágott) , meg kettő heti 1-2 zónás oyster fejenként 28Łért. Csak magyarok laknak a házban, egyikük szintén php fejlesztő, ő két hónapon belül talált php-s munkát .

    No mivel nem sok kaját hoztunk(azért az 5 szál jó kis parasztkolbász befigyel a táskából) azt hiszem megnézzük mit tudnánk az arcunkba tolni. A szoba egyébként picit kisebb mint az otthoni, árban viszont a triplája. Ha munka van szerintem nem vészes az ára. Van a házhoz saját kert amúgy.
    Ha kicsit éberebb leszek, rakok fel képeket is.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.