2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A közútkezelő a hibás?

    A legutóbbi téli gumis bejegyzésem óta nem telt el sok idő, máris kénytelen vagyok újra ide írni.

    közút utinform
    Ma (talán még most is) óriási dugó áll a 11esen Budakalásznál Békásmegyer felől és a Megyeri-hídon is. A forgalmat Budakalász fele terelik, a Szentendre felé vezető sáv le van zárva, középen lévő betontömbök miatt nem lehet a szembejövő sávba terelni a forgalmat.

    hír
    Eddig csak gyanítottam, de a most meg talált, linkelt hír megerősít abban a tényben, hogy is történt a baleset. Szentendrén a Lidl-nél az egyik sávon kint van egy tábla, mert hiányzik egy aknafedél (elvileg kábelszakadás miatt), ez már tegnap is úgy volt. Ugyan csak egy fél métert érint ez a szakasz, de így az eredetileg 2 sávos út áteresztőképessége pont a felére esett vissza. Emiatt a mai délutáni csúcs miatt feltorlódtak az autók 3 kilométer hosszan és itt jön a lényeg.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 1

  • Miért nem kötelező a téligumi?

    A minap hazafelé jövet vetődött fel bennem ez a kérdés. Mindig vannak, akik bepróbálkoznak télen, havas-jeges útviszonyok között a nyári gumival és ezért, mivel tudják, hogy csúszik mint a fene 20-30 km/h-val mennek és feltartja a forgalmat. Újpesttől egészen Leányfaluig lépésben haladtunk a 11-esen, de gondolom másfele is hasonló lehetett a helyzet. Ezúttal nem volt baleset, hanem lassan közlekedők tartottak fel mindenkit.
    Külföldön sok helyen kötelező, büntetnek is, ha esetleg nincs megfelelően felkészítve az autó a téli útviszonyokra.
    Tényleg megéri a saját és mások testi épségének vagy életének veszélyeztetése? Annyira azért nem egy lehetetlen összeg az a 4 gumi és még csak nem is kell minden évben megvenni, helyette persze a százezres telefont megveszik gondolkodás nélkül.
    Ha nincs az autódon téli gumi vagy félsz a csúszós utaktól, inkább ne is közlekedj. Persze tudom, hogy a téli gumi nem biztosíték arra, hogy nem csúszik meg a kocsi, de összemérhetetlenül kisebb az esélye, mint a nyári guminál.

    Felénk van egy meredekebb utca, annak aljára ilyenkor telenként odaszoktam állni és röhögök azokon az autósokon akik nyári gumival próbálnak felmenni, aztán egy az egybe visszacsúsznak :)

    A menetrend szerinti busznak 55 perc helyett 1 óra 40 perc lett a menetideje, nem kevés, de azok járnak rosszul akiknek közel egy órát kell várniuk a hidegben a buszra emiatt.

    raczger 11 éve 57

  • A legdrágább táp


    [link]

    kilencvenhatbilliárd-száztizenkilencmilliárd-hétszázhatvanegymillió-kilencszáztizenkétezer-hétszázötven forint

    Ma elkezdek erre gyűjteni, ha nem jön össze, akkor beérem a 7 billió forintossal is, vagy talán addigra akciós termék lesz, ki tudja...

    raczger 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.