2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

T-Home és a routerei (HGW)...

Írta: | Kulcsszavak: t-home . router . hgw

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

DSL előfizetéshez adja ezeket a förmedvényeket a T-Home (voip telefon esetén). Nálunk eddig volt Speedtouch, Pirelli (ADB), és pár napja egy ZTE. Pirelliből volt vagy 4-5 darab, folyamatosan tönkrementek pár hónap után. A mostani ZTE meg már az első naptól kezdve rossz. Állandóan szakad, néha le is fagy a router, port forwarding sehogy nem jön össze rendesen, netes játékokon is hamar szakadok, ingadozik a letöltési sebesség és a ping. (A vonal felénk tökéletes, többször is ideiglenesen bekötöttem a régi 8 éves routert és modemet, hirtelen minden hiba megszűnt.)

Mielőtt a ZTE-t hozták felhívtam az ügyfélszolgálatot, elmondtam mi a hiba és hogy hozzanak ezúttal egy működőt, amit le is teszteltek. Tesztelés, na igen, erre rákérdeztem hogy tesztelik-e az eszközt. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy alaposan letesztelik, erre én, azt mégis hogy, akkor nem szabadna ennyi hibás készüléknek lennie?
Internetet bújva látom nem csak én panaszkodok ezek miatt, kevés az elégedett ügyfél.

Azt fontolgatom, hogy összegyűjtök sok embert, akinek szintén ez a baja a T-Home-al (egyszerű dolgom lesz) és csoportosan a fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordulunk. Talán ettől beijednek és hoznak ezúttal minimum egy Cisco-t (bezzeg a kábelneteseknek abból a márkából válogattak), de előtte sok pénzre inkább büntessék őket.

Hétfőn felhívom őket elküldeni, pont oda...

(Idegesség LVL 9^99999999)

Hozzászólások

(#1) andris1602


andris1602
(senior tag)

szerintem ez nem csak a T-nél van így.. nálunk a modem is folyton behalt régebben.. kb félévente újat hoztak, de addig is szakadozott..

most az upc legalabb cisco modemet ad :)

kitartás :)

(#2) aero.


aero.
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt is ilyen ZTE fehér wifis csoda van, DSL-hez, de nem soknak nevezném.

Miután a gépemről nyitottam egy portot, itt meghalt a net, a többi gépen ment tovább. A reset hozta helyre csak.

Írtam az üf.-nek, ezt:

Egy ZTE ZXV10 H201L Home Gateway biztosítja az internetet a házban. Viszont több probléma is akad vele. Nagyméretű letöltés elkezdésekor kb. 1 perc után megszűnik az internet, csak a reset segít, utána minden rendben egy ideig, azután kezdődik elölről. Nem mellékesen a wifije használhatatlan, csak reset után működik kb. 2 napig, utána hitelesítési hibát ír és nem lehet rácsatlakozni.

és ezt kaptam:

A Társaságunk által biztosított digitális elosztó egy többfunkciós, univerzális hálózati eszköz amely az internet adatforgalmat választja ketté. A wifi képesség egy további kényelmi funkció, aminek a működéséért nem vállalunk garanciát. Műszaki hibát csak akkor fogadhatunk el, ha az Ön által használt internet kapcsolat a szerződésben garantált le- és feltöltési sebességeket nem éri el közvetlen csatlakozás esetén.

Kedves Gy. Ferencné nem tudta feldolgozni azt a pár sort, amit leírtam. Említésre se méltó.

Az a baj, hogy le se tudom cserélni, mert modem és router egyben ....

[ Szerkesztve ]

(#3) raczger válasza andris1602 (#1) üzenetére


raczger
(őstag)

Olvastam egyik topikban, hogy valaki vett 25k-ért cisco voip routert és be tudta üzemelni. Végső esetben ez lesz, mondom majd nekik vigyék el a szarjukat, de a havidíj is csökkenjen, ha ezt a részét nem képesek rendesen kiszolgálni...

Már nem is számolom ma hányszor szakadt meg a net, sokszor...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#4) Szplöttyy


Szplöttyy
(senior tag)

Nekem 25megabites kabelnethez Ciscot hoztak, nem melegedik(a regi thomson meg ami elotte volt mindig forro volt) N-es wifije van gyors stabil tokeletes.

Smoke & Torque

(#5) Allure


Allure
(fanatikus tag)

Én D-Link DSL-360R T1-es modemet kaptam annó tőlük, dchard firmware-jével azóta is tökéletesen működik külön routerrel.

(#6) raczger válasza Allure (#5) üzenetére


raczger
(őstag)

Nem is a modemekről írtam, az más tészta teljesen.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#7) Vitocska


Vitocska
(tag)

sziasztok nekem cisco modemet hozzot ki a thome a 120 megás netemel de amikor inditanék egy home ts3 servert nem engedi ki a ipjét ez ügyben valaki tud nekem segiteni ?

D3 BattleTag: ScArFaCee#2684

(#8) Ano


Ano
(senior tag)

Sziasztok ... pár napja lettünk T-Home ADSL előfizetők TV + telefonnal együtt (így ócsó) és kérdezni szeretném, hogy hogyan lehet belépni a router-be, mert szerintem eléggé gagyi a jelszó a WiFi-re és szeretném megváltoztatni ...

az ip-je
http://192.168.1.254/

a oldal szerint ADB ...

Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:35)

ennyit látok belőle, viszont a kütyüre Cisco van írva :F

Neten láttam már a 3play/3play user/pass combót, de ezen itt ez nem működik ... egyéb ötlet?

Synology RT2600ac felfedezés alatt

(#9) zsigus válasza Ano (#8) üzenetére


zsigus
(őstag)

Egy kicsit késve de: a router hátulján van a felhasználónév/jelszó, azt kell beírni.

Az íráshoz: nekem kb. 3 napja hozták meg ezt a ZTE csodát. De máris utálom...

A portnyitás nekem sem sikerült, pedig mindegyik módszert kipróbáltam (Port Forward, DMZ), kivéve a saját router használatát. Elméletileg a webes kezelőfelületen bekapcsolható a "PPPoE pass-through" opció (a "Network -> WAN -> Connect to internet" menüpontban), így elvileg saját routerrel is használható.

Viszont én pont azért tértem át VOIP-ra, mert rossz volt a routerem, a szerelő pedig azt mondta, hogy váltsunk digitális telefonra, olcsóbb is lesz a havidíj, és ahhoz adnak Wi-Fi routert is, nem kell venni.
Ráadásul beígért nekem egy Gigabites routert, de ez bizony nem az. Azt is mondta, hogy be is szerelik, majd egy pár nap múlva a GLS hozta a csomagot, hogy szereld be magadnak. Hát köszi...

(#10) raczger válasza zsigus (#9) üzenetére


raczger
(őstag)

Szar az összes, megy a fillérb*szás a T-nél, nincsenek ezek letesztelve...
Olyan szar minőségű kondenzátorokat pakolnak bele, 1 év alatt kiszáradnak, vagy hamarabb. Régi linksys routerünk még mindig tökéletesen működik (nem itthon), pedig az kereken 10 éves már.

Ennek a ZTE-nek olyan csapnivaló a wifije, eddig a szobámba a telefonom is full térerőt mutatott a wifire, most meg csak 1-2 a 4-ből.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.